Travel67

'379640' door Travel67 '379640' door Travel67

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Jumping gator

Travel67

Deze foto is gemaakt bij de ingang van het Nationale Park Shark valley in de Everglades. In Shark Vally kun je een fietstocht maken door de Everglades. Je hebt daarbij een redelijke kans dat je tijdens het fietsen even moet afstappen voor een Alligator of slang. Maar bij de ingang waren een aantal alligators aan het jagen op vissen. Daarbij sprongen ze steeds met hun hoofd ver boven het water om vervolgens het water weer in te duiken. Een heel apart gezicht deze springende alligators.

'379637' door Travel67 '379637' door Travel67

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Van Suzuki naar Camar

Travel67

Het is volgens mij een standaardvraag bij de autoverhuurbedrijven in Amerika. Je wil je huurauto ophalen en de de man of vrouw achter balie vraagt of je misschien je auto voor een klein bedrag wilt upgraden. Tijdens mijn laatste verblijf in Amerika had ik samen met een collega al vijf dagen rondgereden in het type Suzuki Swift met kofferbak. Oftewel zeer klein voor Amerikaanse begrippen. Na deze vijf dagen zou ik mijn eigen Suzuki Swift ophalen omdat onze wegen zouden scheiden. Samen met de collega naar het verhuurbedrijf en de persoon achter de balie vroeg natuurlijk of ik voor een bedrag van 10 dollar mijn auto wilde upgraden naar een Chevrolet. En deze keer zie ik JA. Want kleiner kon het niet worden, wel groter! Ik kreeg de sleutel en mocht mijn auto opzoeken op de parkeerplaats. En bij het indrukken van de afstandbediening gingen de lampen van een Chevrolet Camaro Cabrio knipperen. Oftewel een Amerikaanse musclecar met 400 pk en V8...... Mijn collega stotterde iets en reed weg. Ik heb drie dagen met een big smile rondgereden.

'379453' door Travel67 '379453' door Travel67

OostenrijkSalzburg omgeving

OostenrijkSalzburg omgeving

Generaal van Hallein

Travel67

Deze oude man zagen we vanuit de auto lopen door de plaats Hallein (Oostenrijk). We wisten het direct: die moet op de foto ;-) We hebben de aardige man benaderd en gevraagd of we een foto mochten maken. En dat mocht zeker! Hij ging rustig poseren en klom ook nog even voor de foto in een oude koets. Trots als een Generaal die net de veldslag om Hallein had gewonnen. Hallein is een gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Salzburger Land en is vooral bekend geworden om de zoutwinning. Dankzij de zoutvoorraad is onder andere de stad Salzburg zeer rijk geworden.

'379450' door Travel67 '379450' door Travel67

OostenrijkSalzburg omgeving

OostenrijkSalzburg omgeving

Lamagirl

Travel67

Bij deze foto denk je al snel aan Chili of een ander Zuid Amerikaans land. Maar deze foto is gemaakt in Oostenrijk in de omgeving van Bad Hofgastein. Op een boerderij in de bergen (Alm) worden tientallen lama's gehouden. Dit meisje helpt de boer bij de verzorging van de dieren en ze heeft zoals je ziet een goed e band met de lama's.

'379243' door Travel67 '379243' door Travel67

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

De bollen van Bury

Travel67

Deze glimmende bollen staan in Parijs. Het kunstwerk heet Les Fontaines de Pol Bury en is te vinden in Jardin du Palais Royal. ten noorden van het Louvre.

'379240' door Travel67 '379240' door Travel67

OostenrijkSalzburg omgeving

OostenrijkSalzburg omgeving

Nieuwsgierig

Travel67

Deze foto is gemaakt bij de Riedlalm in Bad Hofgastein in het Salzburgerland. Dit kalfje was zeer nieuwsgierig naar de aardige fotograaf;-) Een Alm in een soort "zomerboerderij" in de bergen. In het voorjaar dreven de boeren hun koeien omhoog, waarna de kudde de hele zomer lang het almgebied afgraasde. Midden op zijn alm had de boer een ‘Almhütte’, die hij met zijn familie gedurende de zomer bewoonde om er de koeien te hoeden en te melken. In de Almhütte werd meestal ook kaas, boter en karnemelk gemaakt.

'379237' door Travel67 '379237' door Travel67

OostenrijkSalzburg omgeving

OostenrijkSalzburg omgeving

Boerin van de Riedlal

Travel67

Deze foto is gemaakt bij de Riedlalm in Bad Hofgastein in het Salzburgerland. De vrouw op de foto is de boerin van deze Alm en ze brengt net iets lekkers om te eten. In de zomer kun je tijdens wandeling door de bergen vaak bij een alm terecht voor een hapje en een drankje. Een Alm in een soort "zomerboerderij" in de bergen. In het voorjaar dreven de boeren hun koeien omhoog, waarna de kudde de hele zomer lang het almgebied afgraasde. Midden op zijn alm had de boer een ‘Almhütte’, die hij met zijn familie gedurende de zomer bewoonde om er de koeien te hoeden en te melken. In de Almhütte werd meestal ook kaas, boter en karnemelk gemaakt.

'379236' door Travel67 '379236' door Travel67

OostenrijkSalzburg omgeving

OostenrijkSalzburg omgeving

Kalverliefde in...Oos

Travel67

Deze foto is gemaakt bij de Riedlalm in Bad Hofgastein in het Salzburgerland. Een Alm in een soort "zomerboerderij" in de bergen. In het voorjaar dreven de boeren hun koeien omhoog, waarna de kudde de hele zomer lang het almgebied afgraasde. Midden op zijn alm had de boer een ‘Almhütte’, die hij met zijn familie gedurende de zomer bewoonde om er de koeien te hoeden en te melken. In de Almhütte werd meestal ook kaas, boter en karnemelk gemaakt.

'379022' door Travel67 '379022' door Travel67

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Afval is kunst?

Travel67

Deze fiets is als afval in het slip van de Schelde gegooid en zinkt langzaam weg. De foto is gemaakt aan de westoever in Antwerpen nabij de Sint Annatunnel. Het woord "HIER" is van een kunstwerk boven het slib de en wordt hier weerspiegeld in het water. Beste redactie: dit is geen collage ;-)

'379020' door Travel67 '379020' door Travel67

PolenWest Polen

PolenWest Polen

Noorse staafkerk in..

Travel67

Dit is een Noorse houten staafkerk in Polen. De Wangkerk staat in het plaatsje Karpacz. De kerk werd oorspronkelijk in de 12e of 13e eeuw gebouwd in het Noorse plaatsje Vang. Gravin Friederike von Reden uit Buchwald liet de kerk in Krummhübel (Karpacz) plaatsen. De kerk werd te voet, in onderdelen naar boven gebracht en in 2 jaar in elkaar gezet en opgeknapt. Op 28 juli 1844 werd de kerk ingezegend als protestantse Lutherse kerk.

'379012' door Travel67 '379012' door Travel67

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Fishing with your Dog

Travel67

Tijdens een zoektocht naar manatees (zeekoeien) in Crystal River (Florida) kwamen we de visser tegen. Samen met zijn hond aan het vissen vanuit een kano.

'379011' door Travel67 '379011' door Travel67

NederlandGroningen

NederlandGroningen

De prachtige Hoge der

Travel67

Het schip ligt in de "A" (water) met aan de rechterzijde de mooie huizen van de Hoge der A. Links zie je nog net een stukje van de Lage der A. Dit is een van de mooiste stukjes van de stad Groningen en wordt natuurlijk vaak gefotografeerd.

'379008' door Travel67 '379008' door Travel67

Frankrijk

Frankrijk

Sunset @ Biarritz

Travel67

Deze foto van een zonsondergang is gemaakt bij het strand van de badplaats Biarritz. Biarritz ligt in het zuidwesten van Frankrijk in Frans-Baskenland. De omgeving van Biarritz is een surfersparadise dankzij de hoge golven in de golf van Biskaje. Veel surfshops en natuurlijk VW busjes ;-) Maar ook de omgeving is zeer interessant!

'378858' door Travel67 '378858' door Travel67

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Waar ga ik nu naar...

Travel67

Deze man loopt geheel in gedachten door Praag. Waar denkt hij aan? Hij loopt in elk geval door een van de mooiste steden van Europa. Het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de op vijf na meest toeristische stad van Europa.

'378771' door Travel67 '378771' door Travel67

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Fietsen in Lucca

Travel67

Deze foto is genomen in het oude historische centrum van Lucca. het oude centrum is geheel omringd door oude stadsmuren. Binnen deze muren maken de Italianen veel gebruik van fietsen om zich te verplaatsen door de smalle straatjes.

'378770' door Travel67 '378770' door Travel67

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Binnenplaats in Lucca

Travel67

Deze foto is genomen in het oude historische centrum van Lucca. het oude centrum is geheel omringd door oude stadsmuren. Binnen deze muren maken de Italianen veel gebruik van fietsen om zich te verplaatsen door de smalle straatjes.

'378411' door Travel67 '378411' door Travel67

OostenrijkSalzburg omgeving

OostenrijkSalzburg omgeving

Rivier nabij Bad...Ga

Travel67

Deze foto is gemaakt vlakbij Bad Gastein In Oostenrijk. Het riviertje is de Kotschachbach. Het plaatsje Bad Gastein is bekend van de radon bevattende bronnen, waar de groten der aarde al meer dan honderd jaar op afkomen. Het water uit de bronnen wordt gebruikt in baden en wordt (in beperkte mate) ook gedronken.

'378324' door Travel67 '378324' door Travel67

Noorwegen

Noorwegen

Vissen in het...Geira

Travel67

's avonds als de cruiseschepen verdwenen zijn keert de rust terug in Geiranger. De inwoners maken gebruik van de rust en gaan rustig vissen op de steiger. Zelfs het water in het Geirangerfjord is compleet vlak. Het Geirangerfjord behoort samen met het Nærøyfjord tot het door UNESCO beschermde werelderfgoed.

'378227' door Travel67 '378227' door Travel67

Noorwegen

Noorwegen

Huis aan het...Geiran

Travel67

Deze mooie woning staat in het plaatsje Geiranger aan het Geirangerfjord in Noorwegen. Het Geirangerfjord behoort samen met het Nærøyfjord tot het door UNESCO beschermde werelderfgoed.

'378144' door Travel67 '378144' door Travel67

Noorwegen

Noorwegen

Uitzicht op het...Gei

Travel67

Uitzicht op het Geirangerfjord in Noorwegen. Het Geirangerfjord behoort tot het door UNESCO beschermde werelderfgoed. Het fjord wordt in de zomernmaanden dagelijks bezocht door cruiseschepen. Op de achtergrond zie je de Ornevegen (de Adelaarsweg). Deze weg heeft zijn naam te danken aan de steile weg die omhoog voert naar het berggebied De weg gaat vanaf de Geirangerfjord met 11 haarspeldbochten omhoog naar het hoogste punt van 620 meter boven zeeniveau.

'377418' door Travel67 '377418' door Travel67

ItaliëGardameer

ItaliëGardameer

De haven van Lazise

Travel67

De haven van het dorpje Lazise net na zonsondergang. Lazise is een gemeente in de Italiaanse provincie Verona. Het dorpje is direct gelegen aan het Gardameer.

'377387' door Travel67 '377387' door Travel67

VaticaanstadVaticaanstad

VaticaanstadVaticaanstad

Fountain of the Tiara

Travel67

De Tiare fontein is te vinden aan de Largo del Colonnato aan de noord zijde van het Sint Pietersplein. Het is ontworpen door Pietro Lombardi.

'377306' door Travel67 '377306' door Travel67

ItaliëRome

ItaliëRome

Ponte Sant' Angelo /.

Travel67

De Ponte Sant' Angelo (Engelenbrug) met op de voorgrond de rivier de Tiber. Op de brug staan 10 engelen. Geheel rechts staat de Engelenburcht / Castel Sant' Angelo.

'377305' door Travel67 '377305' door Travel67

ItaliëRome

ItaliëRome

Ponte Sant' Angelo /.

Travel67

De Ponte Sant' Angelo (Engelenbrug) met in het midden de Engelenburcht / Castel Sant' Angelo. De Engelenbrug loopt over de rivier de Tiber. Op de brug staan 10 engelen.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door ... (wil de Communitylid zich op het profiel vd redactie melden? De naam zal z.s.m. weer zichtbaar worden.)
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik