suzannehulsbos

'392789' door suzannehulsbos '392789' door suzannehulsbos

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Net vertrokken uit de

suzannehulsbos

Wat een prachtige zonsondergang.... Sprakeloos waren we. Net vertrokken uit de haven van Essaouira opweg naar het zuiden, werden we op dit spectakel getracteerd. Op zee is alles mooier, dus ook de zonsondergang!

'392178' door suzannehulsbos '392178' door suzannehulsbos

AustraliëSouth Australia

AustraliëSouth Australia

Doggy Transport...

suzannehulsbos

Opweg naar Kangaroo Island zag ik deze beestjes. Ze hangen in een bak onder de vrachtwagen. Twee gaatjes, kop in de wind. Ze zagen er uit alsof ze het zo prima vonden. Laten we hopen dat de eigenaar s avonds een extra lekker maaltje heeft voor deze rakkers. Ik kreeg er toch een beetje buikpijn van....

'392177' door suzannehulsbos '392177' door suzannehulsbos

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Fotomodel-in-de-dop..

suzannehulsbos

Ben je net lekker aan het poseren, wil je kleine broertje ook meedoen. Normaal hou ik niet van geposeerde foto's maar dit meisje wilde zo graag. En toegegeven, ze staat er leuk op! (Nou maar hopen dat haar broertje haar internationale carriere niet zal dwarsbomen.)

'390901' door suzannehulsbos '390901' door suzannehulsbos

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Tja WAT zie je nu...e

suzannehulsbos

Ik houd erg van abstracte kunst en probeer zo af en toe ook abstracte foto's te maken. Eigenlijk moet ik er niet bij vertellen wat je precies ziet, dat kijkt lekkerder. Maar voor diegenen die het wel willen weten: Het uitzicht vanaf de berg werd zo mooi gebroken door de glazenvaas. En ik vond het leuk om nu een keer de stengels van een bos bloemen te laten zien, normaal gesproken kijk je daar niet eens naar....

'390180' door suzannehulsbos '390180' door suzannehulsbos

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Uitzicht op Agia...Pe

suzannehulsbos

Vanuit ons appartement 'Nymphes' in Agia Pelagia, Kreta, hadden we geweldig uitzicht over het dorpje beneden, mooie baaien, en de zee. We zaten 300 m hoog tegen de berg aan geplakt. Slinger slinger off road naar beneden naar de strandjes. De bloemen wilde ik graag in beeld omdat de eigenaresse heel trots is op haar tuin, en ook een mooi bosje klaar zet voor nieuwe gasten.

'385918' door suzannehulsbos '385918' door suzannehulsbos

RuslandSiberie

RuslandSiberie

Zoon van de gids

suzannehulsbos

De zoon van onze gids Anatoly. Hij was mee op onze barre tocht door het Altai gebergte. Door de moerassen, in de regen, slecht eten... Ik denk niet dat hij de in de voetsporen van zijn vader is getreden. (Zijn laarzen waren er wel groot genoeg voor :-)

'385916' door suzannehulsbos '385916' door suzannehulsbos

RuslandSiberie

RuslandSiberie

Wat een mooi tapijtje

suzannehulsbos

Het lijkt wel zo'n jaren 70 sfeerbehang! In Siberie is het in augustus al herfst en had ik de eer om over dit mooie tapijtje te lopen.

'385897' door suzannehulsbos '385897' door suzannehulsbos

Zuid-AfrikaDrakensbergen

Zuid-AfrikaDrakensbergen

Drie seizoenen op een

suzannehulsbos

In de Drakensbergen wisselen de seizoenen per dag soms wel een aantal keer. Aan de kust was het nog volop zomer, 35 graden op de meter in de auto. Bij aankomst in de Drakensbergen was deze al gezakt naar 25 graden. Na een ENORME bui, met onweer, was het ineens 15 graden. Aangekomen bij onze (prachtige) accommodatie klaarde de lucht weer op, en konden we in het bootje stappen wat klaar lag. Geweldig uitzicht, je ziet gewoon de frisheid van de bui nog in de lucht hangen.

'385818' door suzannehulsbos '385818' door suzannehulsbos

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Bespied door baby

suzannehulsbos

Deze lieve baby had die blonde mevrouw (ik) die langs kwamen lopen wel gezien! Maar ik zag haar ook! En heb haar meteen op de foto gezet voordat ze verlegen wegdook. Met een mooie rode stip op haar voorhoofd en de gebedsvlaggen weerspiegeld in de ruit. An unexpected view! Ik hou heel erg van weerspiegelingen in foto's maar het is erg moelijk om dat te vatten. Over verrekijkers heb ik ook nog wel een mooi verhaal, van een andere reis in Nepal. Toen heb ik de schoolkindertjes die nieuwsgierig aan mijn tent kwamen rommelen, de overkant van hun vallei laten zien door de verrekijker. Zo grappig! Zoiets wondelijks hadden ze nog nooit gezien. Ik spreek geen Nepalees, maar ze gebaarden allemaal 'heeee als ik zo kijk is het klein, en als ik door jouw kijker kijk, dan is het ineens zoooooo groot.' En dan demonstratief die armpjes zo wijd mogelijk uit elkaar.

'385706' door suzannehulsbos '385706' door suzannehulsbos

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Vervet (groene...meer

suzannehulsbos

In het Isimalangaliso Wetlandpark (boven St Lucia) zat een mooie meerkat-familie, elkaar lekker te vlooien. Nadat ze op het strand het pakje crackers uit mijn tas hadden geroofd waren ze nog gelukkiger...

'385695' door suzannehulsbos '385695' door suzannehulsbos

Swaziland

Swaziland

Agama Hagedis...(inco

suzannehulsbos

Een Agama Hagedis, als ze niet bewegen dan zie je ze niet... Maar als je ze op de foto wilt zetten gaan ze er ineens vandoor. Maar deze had ik toch maar mooi te pakken!

'385688' door suzannehulsbos '385688' door suzannehulsbos

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Nou dit lijkt me dan.

suzannehulsbos

In het Timbavati (naast Krugerpark) reden we iedere dag langs dit poeltje alwaar een nijlpaard alleen zijn rug liet zien. Tot de laatste dag, toen was er ineens een vrouwtje bijgekomen in zijn badje, en liet ie even zien wat ie al die dagen onder water had verborgen... A very unexpected view na al die dagen! WAUW wat een beest. (Laten we hopen dat dat vrouwtje dat ook heeft gedacht ;-) En een Swarovski-verrekijker is nooit weg op Safari!

'385613' door suzannehulsbos '385613' door suzannehulsbos

Zuid-AfrikaBlyde River Canyon

Zuid-AfrikaBlyde River Canyon

Er komt een draak van

suzannehulsbos

We wisten dat het in de Canyon goed kon regenen, we zagen tijdens een wandeling deze lucht super snel dichtbij komen. In plaats van een schuilplaats te zoeken zijn we gaan fotograferen... Inderdaad, doorweekt tot op ons ondergoed.

'385357' door suzannehulsbos '385357' door suzannehulsbos

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Dappere fietser in...

suzannehulsbos

Deze dappere jongen fiets door Marrakech, als een van de weinigen. Mooie tegenstelling met Nederland. Hij staat hier even stil, de rood/ witte trottoirband vond ik mooi contrasteren met de oranje stadsmuur.

'380371' door suzannehulsbos '380371' door suzannehulsbos

Kaapverdië

Kaapverdië

Lekker plekje in de..

suzannehulsbos

Op het verlaten strand van Sao Pedro, lag deze hond lekker in de schaduw, te wachten tot het wat minder warm zou worden. Wij lagen een paar meter verderop in de zon. Gekke toeristen, dat doet verder niemand, rond het middag uur lekker met je billen in het zand.

'380368' door suzannehulsbos '380368' door suzannehulsbos

Kaapverdië

Kaapverdië

De haven van Mindelo

suzannehulsbos

In de haven van Mindelo lagen we voor Anker. We sliepen natuurlijk op de boot, dus wij hadden geen hotel nodig. S'ochtends een duik in de haven in plaats van een douche. En heerlijk vis eten bij de plaatselijke restaurantjes, want zelf vissen, dat lukte ons nog niet zo goed.

'380365' door suzannehulsbos '380365' door suzannehulsbos

Kaapverdië

Kaapverdië

Verlaten stranden bij

suzannehulsbos

Op het eiland Sao Vicente (Kaapverdische Eilanden) lagen we voor anker in de haven van Mindeloo. Aan de andere kant van het eiland waren prachtige verlaten stranden, met zwart en wit zand. Deze twee kindjes kwamen ons tegemoet rennen toen ze ons zagen. Eindelijk wat leven in de brouwerij!

'367274' door suzannehulsbos '367274' door suzannehulsbos

Zuid-AfrikaNoordwest Zuid-Afrika

Zuid-AfrikaNoordwest Zuid-Afrika

De kust van St Lucia.

suzannehulsbos

Dit is de kustlijn van St Lucia weergegeven als abstracte kunst. Helder water, witte stranden, mooie schuimige branding. Op de grens tussen land en water.

'367268' door suzannehulsbos '367268' door suzannehulsbos

Zuid-AfrikaNoordwest Zuid-Afrika

Zuid-AfrikaNoordwest Zuid-Afrika

Per ultralight langs.

suzannehulsbos

Per ultralight over de Santa Lucia Wetlands scheren. Het zoetwater mee is zo helder dat je de nijlpaarden en krokodillen ziet drijven. En de koeien kijken ietwat verbaast naar dat rare vliegende dier wat over komt scheren....

'367266' door suzannehulsbos '367266' door suzannehulsbos

LibiëWest Libie

LibiëWest Libie

Racen door de woestij

suzannehulsbos

Door de Libische woestijn opweg naar de start van de wandelroute in het Akakus gebergte. Na uren een ellenlange rechte asfaltweg te hebben gevolgd bogen we haaks af naar links om zo het zand in te stuiven. Vaart houden is essentieel. Het was een super adrenaline rush om zo nog 2 uur door de woestijn te scheuren!

'478628' door suzannehulsbos '478628' door suzannehulsbos

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Outdoor salsa dansen.

suzannehulsbos

Als ik in een andere stad ben probeer ik altijd te kijken of ik een leuke plek kan vinden om te dansen. In Parijs viel ik recht met mijn neus in de 'beurre'. In Parc de Choisy was op zondag vanaf 15.00 tot 21.00 een outdoor feest waarvoornamelijk salsa en een beetje bachata en merengue werd gedraaid. Lekker zonnetje erbij. Erg veel gezellige locals. En niet geheel onbelangrijk ze dansen hier niet stelletje stelletje. Dus als buitenstaander kan je zo invoegen! Als je wilt weten of er een feestje is als jij in Parijs bent kijk dan even op de site van La Caravane De La Salsa.

'478627' door suzannehulsbos '478627' door suzannehulsbos

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Oesters eten in...Bre

suzannehulsbos

In Bretagne heb je aan de kust veel vishandelaren die ook direct aan particulieren verkopen. Die hebben een simpel restaurant, met bijvoorbeeld picknicktafels en allerhande soorten borden en bestek. Een hele leuke plek om, low-profile, heerlijke oesters en andere zeebeestjes te eten. In sjieke restaurants in Parijs betaal je een vermogen voor oesters die een paar uur onderweg zijn geweest. Hier krijg je ze direct uit de bassins, die naast het restaurant liggen. Super vers, super lekker, en je betaalt (anno augustus 2011) 8 Euro voor 6 creuses! Top.

'327887' door suzannehulsbos '327887' door suzannehulsbos

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Salsa in Parc de...Ch

suzannehulsbos

La caravane de la salsa organiseert in de zomer outdoor salsa parties in diverse parken in Parijs. Super top, als de zon schijnt. Heel erg gezellig, bijna alsof je in Cuba bent!

'327884' door suzannehulsbos '327884' door suzannehulsbos

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Vuurtoren Bel Ille

suzannehulsbos

In de categorie vuurtorens: De vuurtoren van Bel Ille. Vreselijk mooi gelegen op de noordpunt van het eiland. Een mooi oud gebouw met een verrassend moderne toevoeging: een heel dak met zonnepanelen! Dus tevens een mooie kandidaat voor de energie wedstrijd.

Community updates

WEBSITE UPDATE
03-06-2020 De thumbnail van bewerkte foto's worden weer in de juiste kleur weergegeven, zoals het origineel. Daarnaast zijn de punten die sinds afgelopen weekend onverwachts stil stonden weer met terugwerkende kracht bijgeschreven. Mochten jullie nog opmerkingen rondom de update hebben, mail dan naar communityhost@columbusmagazine.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 22 | Community toppers

Op ontdekkingstocht. Foto: Antwan

1. Topreview: Delft-eiland, Sri Lanka door Graaf
2. Topfoto & tip: Op ontdekkingstocht langs onbekende Filipijnse eilandjes door Antwan
3. Topblog: Slapen in de jungle van Bardiya door DeReisdame
4. Communitylid van de week: Kikienroute
5. Nieuwkomer: T.Luiten

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Deze wedstrijd is inmiddels afgelopen

Eind deze week zal er een nieuwe fotowedstrijd starten met als thema: culinair.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik