Sorayasoot

'504269' door Sorayasoot '504269' door Sorayasoot

Spanje

Spanje

Zoveel mooier dan...g

Sorayasoot

Bij Spanje denk ik altijd aan het droge zuiden, met vele arabische invloeden. Het noorden van Spanje heeft me echter positief verbaasd! Wat een prachtig gebied, en zeer zeker de moeite waard. Het strand bij Santander is supermooi, zoals te zien op de foto. Je hoeft niet ver te reizen voor een prachtig strand!

'498888' door Sorayasoot '498888' door Sorayasoot

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Escaping Sziget...Fes

Sorayasoot

Even bijkomen van het festival Sziget. Een van de grootste festivals in Europa. Helaas niet de hele week mooi weer gehad.. Geef mij dan toch maar liever een citytrip. Toch ben ik blij dat ik er ben geweest - en ik ga zeker nog een keer terug om Boedapest beter te verkennen, want wat een prachtige stad is dat! Toch raad ik iedereen aan om een hotel/appartement in de stad te boeken en gewoon - als het weer het toelaat - het festival te bezoeken, waarna je weer heerlijk kunt uitrusten en douchen.

'497381' door Sorayasoot '497381' door Sorayasoot

DenemarkenFunen

DenemarkenFunen

Lovely village

Sorayasoot

Denemarken is een prachtig land! Hoewel de stad Kopenhagen ook erg prachtig is, is het zeker aan te raden om een tocht te maken door het platteland en gewoon zien waar je terecht komt. Mede daardoor kan ik niet specifiek benoemen welk dorpje dit is, maar het is in ieder geval op Funen. Prachtig plaatje, al zeg ik het zelf.

'496388' door Sorayasoot '496388' door Sorayasoot

Spanje

Spanje

Reserva Natural del..

Sorayasoot

Prachtig natuurpark bij de start van de rivier Urederra in Navarra. Prachtig helder water, mooie natuur eromheen in de bergen. Een erg mooie wandeltocht en zeer zeker de moeite waard! Een echte aanrader!

'496040' door Sorayasoot '496040' door Sorayasoot

SpanjeAragon

SpanjeAragon

Fiesta del Pilar

Sorayasoot

Ten eerste is Zaragoza echt een prachtige stad! Maar tijdens Fiesta del Pilar komt het pas echt los. De hele dag en nacht feest op straat, maar een belangrijk onderdeel voor de inwoners zelf is natuurlijk Pilar. Traditie is om bloemenoffers te brengen en daar staan ze erg lang voor in de rij in traditionele kleding. Prachtig om te zien!

'493136' door Sorayasoot '493136' door Sorayasoot

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

Alhambra

Sorayasoot

Alhambra bezocht in de herfst. Dit biedt weer een totaal ander landschap en creëert een totaal ander beeld, maar eveneens prachtig! Ik kende Alhambra alleen van toen ik klein was in de extreme zomerhitte. Het was toch wel fijn om normaal rond te kunnen lopen, zonder extreme hitte, zonder te veel drukte.. Ideaal seizoen om een bezoek te brengen aan Alhambra

'492949' door Sorayasoot '492949' door Sorayasoot

Spanje

Spanje

Rio Ebro in Logroño

Sorayasoot

Logroño is een prachtige stad in La Rioja. Naast de heerlijke wijnen die je hier uiteraard kunt vinden, zijn ook het landschap en de stad zelf prachtig om te bezichtigen en doorheen te wandelen. De rivier Ebro stroomt door Logroño en hierdoor vind je een aantal mooie bruggen, welke allen totaal verschillend zijn.

'492513' door Sorayasoot '492513' door Sorayasoot

Duitsland

Duitsland

Prachtig Duitsland

Sorayasoot

Nog een prachtig voorbeeld van de mooie dorpjes in Duitsland. Hier in een dorpje, waar je handig met een kabelbaan naar boven en naar beneden kan gaan! Eenmaal bovenaan bied dit een prachtig uitzicht.. Om bij weg te dromen! Het loont echt om gewoon random dorpjes te bezoeken in Duitsland!

'492384' door Sorayasoot '492384' door Sorayasoot

Duitsland

Duitsland

Sprookjesachtig...Dui

Sorayasoot

Prachtig, sprookjesachtig huis in een willekeurig dorpje in Duitsland. Wanneer je je buiten de bewandelde en aangewezen paden bevind, vind je prachtige huisjes, dorpjes en taferelen in Duitsland.

'492202' door Sorayasoot '492202' door Sorayasoot

Duitsland

Duitsland

Old villages in...Ger

Sorayasoot

Duitsland telt werkelijk ontelbaar veel mooie dorpjes, waar je prachtige oude gebouwen tegen komt. Zoals dit prachtige huis, dat gewoon ergens in een dorpje staat.. Prachtig.

'491881' door Sorayasoot '491881' door Sorayasoot

Duitsland

Duitsland

Enkirch

Sorayasoot

Leuk dorpje Enkirch. Zoals te zien een kerk in het midden van een dorp en te breiken via een schattig pondje. Duitsland heeft zeker zat mooie plaatsjes en dorpjes om te bezichtigen!

'491762' door Sorayasoot '491762' door Sorayasoot

Turkije

Turkije

Far, far away

Sorayasoot

Prachtig uitzicht in de avond. Je waant je op een andere planeet, zo mooi! Gelukkig heb ik dit prachtige moment vast kunnen leggen. Alanya heeft mij zeker aangenaam verrast!

'491660' door Sorayasoot '491660' door Sorayasoot

Turkije

Turkije

Bergwandeling Alanya

Sorayasoot

Heerlijke bergwandeling gemaakt in Alanya. Bovenaan de berg een prachtige ruïne, waar je gemakkelijk kunt komen via een hoofdweg en/of een taxi. Maar zoals met elke reis - de reis ernaartoe is minstens zo belangrijk (of niet belangrijker) dan de bestemming. Prachtige oude gebouwen gezien, mooie landschappen en kinderen die je gids willen zijn - voor een mooie vergoeding uiteraard.

'491658' door Sorayasoot '491658' door Sorayasoot

Turkije

Turkije

Moskee in Alanya

Sorayasoot

Prachtige moskee in Alanya. Helaas alleen de buitenkant kunnen zien, maar ook dat was al indrukwekkend! Prachtige kleuren en aangrenzend een groot gebouw waar iedereen zich kan wassen.

'491657' door Sorayasoot '491657' door Sorayasoot

Turkije

Turkije

Harbour Alanya

Sorayasoot

Prachtige vissersbootjes en schepen in de haven van Alanya. De vissersbootjes spreken mij toch wel meer aan dan de grote schepen (namaak piratenschepen, vooral bedoeld om toeristen te lokken).

'491656' door Sorayasoot '491656' door Sorayasoot

Turkije

Turkije

City jungle - Alanya

Sorayasoot

Prachtige boom, die ondanks de vele appartementen zich toch een plek weet te eigenen. Prachtige kleur en mooi dat ze de boom gewoon laten staan!

'491654' door Sorayasoot '491654' door Sorayasoot

BulgarijeZuidoost Bulgarije

BulgarijeZuidoost Bulgarije

Jeepsafari door het..

Sorayasoot

Jeepsafari door het binnenland van Bulgarije. Erg leuke ervaring! Nog een grotere plus is dat je tijdens de jeepsafari (ok, tijdens de stops) nog wat opsteekt van de Bulgaarse cultuur.

'491652' door Sorayasoot '491652' door Sorayasoot

BulgarijeZuidoost Bulgarije

BulgarijeZuidoost Bulgarije

Sunny beach - enorme.

Sorayasoot

Sunny beach, je houdt ervan of je haat het. Erg druk en in de zomer vooral overspoeld met jongeren. Desalniettemin, erg leuke stad en er is altijd wat te doen!

'491651' door Sorayasoot '491651' door Sorayasoot

BulgarijeZuidoost Bulgarije

BulgarijeZuidoost Bulgarije

Kwallen in de zwarte.

Sorayasoot

Tijdens een nachtelijke boottocht tot de ontdekking gekomen dat er erg veel kwallen in de zwarte zee zwemmen. Helaas zijn al mijn andere foto's erg onduidelijk en zeer slechte kwaliteit, maar we hebben er die nacht wel duizenden gezien.

'491649' door Sorayasoot '491649' door Sorayasoot

BulgarijeNesebar

BulgarijeNesebar

Prachtige oude...gebo

Sorayasoot

Prachtige plek, Nesebar. Het is zeker de moeite waard, maar in het hoogseizoen is het mij toch net iets te druk om alle schoonheid te kunnen zien. Wellicht een andere keer terugkeren in een rustigere periode.

'491648' door Sorayasoot '491648' door Sorayasoot

BulgarijeZuidoost Bulgarije

BulgarijeZuidoost Bulgarije

Black sea vibe

Sorayasoot

Een andere sfeer op de zwarte zee. Een heerlijk relaxt moment tussen alle toeristische hectiek, om even tot jezelf te komen. De zee blijft toch een bepaalde aantrekkingskracht hebben.

'491647' door Sorayasoot '491647' door Sorayasoot

BulgarijeZuidoost Bulgarije

BulgarijeZuidoost Bulgarije

Unfortunate, but true

Sorayasoot

Helaas, maar waar. In het hoogseizoen ontkom je niet aan de drukte op de mooiste badplaatsen. Zonnestrand in dit geval. Desalniettemin een prachtig gebied.

'491646' door Sorayasoot '491646' door Sorayasoot

BulgarijeZuidoost Bulgarije

BulgarijeZuidoost Bulgarije

Beautiful sunset at..

Sorayasoot

Prachtige zonsondergang vanaf een boot op de zwarte zee. De zwarte zee zorgt iedere keer weer voor een andere sfeer, maar een zonsondergang blijft natuurlijk prachtig.

'491645' door Sorayasoot '491645' door Sorayasoot

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Relaxen onder de...pa

Sorayasoot

Natuurlijk is Tunesië vooral bijzonder vanwege de cultuur, maar je kan hier net zo heerlijk relaxen, zonnen en zwemmen. Snorkelen is hier ook zeker een goede activiteit, maar even relaxen onder de palmbomen is altijd fijn!

Community updates

COLUMBUS COMMUNITYWEDSTRIJD 2021 IS VAN START

06-05-2021 Met een beetje vertraging is het dan eindelijk zover: we trappen af met de Columbus communitywedstrijd 2021! Sinds maart 2020 leven we in een nieuwe realiteit: een wereld waarin Corona niet alleen het gesprek van de dag is, maar onze levens er ook significant anders uit zijn gaan zien. Wij willen daar graag een tijdsdocument van maken met jullie foto's. Elke maand kunnen jullie foto's uploaden in een specifiek thema: het thema van mei is 'Steden in tijden van corona'. Niet alleen maak je kans op publicatie in Columbus, maar ook op fantastische reizen! Lees alles over de wedstrijd hier

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 18 | Community-toppers


Hollands plaatje in Flevoland. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Hollands plaatje in Flevoland door Esthers
2. Review: De Stadswaard Nijmegen door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: Wisseschout
4. Nieuwkomer: Joanne200

Doe mee aan onze fotowedstrijden

DE COMMUNITY-WEDSTRIJD IS VAN START!

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom starten we vandaag met een fotowedstrijd, die tot het einde van het jaar zal lopen. Elke maand kunnen jullie binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik