sonjakorringa

'223098' door sonjakorringa '223098' door sonjakorringa

ThailandNoordoost Thailand

ThailandNoordoost Thailand

Wasgoed

sonjakorringa

Ook monniken doen de was. Daar hebben ze ook alle tijd voor trouwens. Tenminste zo lijkt het in onze ogen. Ze verven een beetje, timmeren een beetje, schikken een bloemetje hier of daar. Maar ik kan het mis hebben natuurlijk. Boodschappen hoeven ze in ieder geval niet te doen....

'223097' door sonjakorringa '223097' door sonjakorringa

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Vogels in de sneeuw

sonjakorringa

Dat het winter in Nederland is, moge duidelijk zijn. Voor mensen betekent dat vooral blije gezichten en sneeuwpret. Voor vogels is het een ander verhaal. Zij moeten het vooral doen met de giften van de mensen.

'223093' door sonjakorringa '223093' door sonjakorringa

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

Ông B?n Temple Saigon

sonjakorringa

Cholon is de Chinese wijk met veel tempels en markten. Het leven trekt aan je voorbij. De wandelende groente- fruit en slagerdames doen hun zaken. Brommers brengen grote ijsblokken rond en de cyclo's zijn op zoek naar klanten. De tempels dienen, buiten het vereren van de goden en het branden van wierook door de gelovigen, ook als ontmoetingsplaats.

'223090' door sonjakorringa '223090' door sonjakorringa

VietnamCan Tho

VietnamCan Tho

Verbaasd de wereld in

sonjakorringa

Cantho, de place to be als je in Vietnam de drijvende markt op de Mekong river wilt bezoeken. Ook op straat gebeurt genoeg, bakkertjes met typische Franse specialiteiten zoals croissants en stokbrood, vismarkt, bloemenmarkt, je kijkt je ogen uit! Dit is het dochtertje van de bakker. Heerlijk onschuldig de levendige wereld om zich heen in zich op aan het nemen.

'222182' door sonjakorringa '222182' door sonjakorringa

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Winter in Nederland!

sonjakorringa

Snel naar buiten voor al het moois zou verdwijnen! Een echt Nederlands winterplaatje. Een paar paarden stonden bij de molen met hun snuiten onder de sneeuw naar grassprieten te zoeken.

'222020' door sonjakorringa '222020' door sonjakorringa

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Koud, maar toch warm

sonjakorringa

Net of het Riet in de brand staat....Toch was het kwik tot onder het nulpunt gedaald. De koude lucht in combinatie met ondergaande zon leverde me dit beeld op.

'222017' door sonjakorringa '222017' door sonjakorringa

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Tegenlicht

sonjakorringa

Pitoresk is het eerste woord wat bij me opkomt als ik aan Tavira denk. De oude stad bestaat uit twee delen aan weerszijden van de rivier Galâo. De stad heeft een groot historisch centrum met maar liefst 37 kerken(!) en mooie pleinen. Het is heerlijk toeven aan de rivier die dwars door het centrum loopt. In de rivier staan bij eb vissers schelpen te verzamelen.Heel leuk om even te blijven kijken. Wij zijn op zoek gegaan naar Moorse overblijfselen zoals authentieke deuren en ramen.... Het sfeertje van dit stadje is gemoedelijk en rustig, zoals in bijna alle Portugese stadjes en dorpen.

'222014' door sonjakorringa '222014' door sonjakorringa

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Vuurtoren Cabo de Sao

sonjakorringa

Cabo de São Vicente (Kaap Sint Vincent) is het meest zuidwestelijke puntje van het Europese vasteland. Het is gelegen nabij de toeristenplaats Sagres in de Algarve. Op zich is er niet veel te doen, maar het is een schitterend punt in de natuur. Wijdse blik over de Atlantische Oceaan en hoge, loodrechte kliffen zijn de belangrijkste kenmerken van deze locatie. En natuurlijk de vuurtoren die het vasteland van Portugal markeert.

'222010' door sonjakorringa '222010' door sonjakorringa

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

In de schaduw

sonjakorringa

Lagos vormde het hart van de grote Portugese ontdekkingsreizen in de 15e eeuw. De belangrijkste historische gebouwen staan er nog. Ook het stratenpatroon is vrijwel ongewijzigd gebleven. Over deze straten liepen koning Hendrik de Zeevaarder, Gil Eanes, Vasco da Gama en Columbus (ja, ook hij!). Het dan ook nog goed voor te stellen hoe hun schepen over de baai van Lagos zijn uitgevaren. Leuke details in het straatbeeld zijn de vele kapelletjes en beeltenissen van heiligen zomaar ergens aan een muur. Deze heeft een prachtig schaduwspel gevangen....

'208511' door sonjakorringa '208511' door sonjakorringa

ThailandNoordoost Thailand

ThailandNoordoost Thailand

Prasat Phnom Rung

sonjakorringa

Bovenop een uitgedoofde vulkaanheuvel, staat het gerestaureerde Khmer tempelkompleks Prasat Phnom Rung. De naam van de tempel refereert naar de naam van de vulkaan (900000 jaar gelden in slaap gevallen en vervolgens uitgedoofd). De tempel is een combinatie van een 4-tal stijlen, die het gevolg zijn van 2 eeuwen khmer bewind. De tempel is opgedragen aan de hindoegod Shiva. Hij staat, naar analogie met de berg Kailash (de woonplaats van de oppergod Shiva), op de top van de vulkaan. De monniken op de foto zijn, net als wij, toeristen....

'208497' door sonjakorringa '208497' door sonjakorringa

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Ben Youssef Medersa

sonjakorringa

De Ben Youssef Medersa, de grootste theologische school van Marokko. Deze school is opgericht in de 14e eeuw en gesticht door sultan Abou El Hassan. Bijna duizend studenten studeerden er en verdeelden hun tijd tussen de studie van de heilige teksten en het gebed. Nog steeds is de Ben Youssef Medersa één van de mooiste monumenten van Marrakech.

'208488' door sonjakorringa '208488' door sonjakorringa

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Zomers Nederland

sonjakorringa

Als ik naar deze foto kijk droom ik weg naar de warme zomerzon die me bescheen terwijl ik deze foto nam. Ik weet de naam niet van deze wilde bloemen, maar ik weet dat ik er een warm gevoel aan overgehouden heb. Het leuke aan deze foto vind ik de scherptediepte die maakt dat alleen het randje van de bloem scherp is. Ik vind hem daardoor spannend geworden.

'208485' door sonjakorringa '208485' door sonjakorringa

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Nectar

sonjakorringa

Met macrofotografie wordt het insectenleven en flora een stuk interessanter....de details zijn zo prachtig.... Ik dook door de lens in het leven van de zweefvlieg: het verzamelen van nectar uit verschillende bloemen is schijnbaar de belangrijkste taak van dit wezenje.

'197035' door sonjakorringa '197035' door sonjakorringa

VietnamHoi An

VietnamHoi An

En weer een...lampion

sonjakorringa

Dat ze waarschijnlijk volgens Nederlandse maatstaf te jong zijn om te werken maakt hier niets uit. De gehele bevolking werkt hier; van kleuter tot bejaarde, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat.....

'197031' door sonjakorringa '197031' door sonjakorringa

ThailandNoordoost Thailand

ThailandNoordoost Thailand

Monniken bij Prasat..

sonjakorringa

Monniken lopen door een poort van Khmer heiligdom Prasat Phnom Rung nabij Buriram. Deze prasat is een belangrijke hindoetempel en is gebouwd in de 10e eeuw op de uitgebluste vulkaan Khao Phnom Rung. De tempel symboliseert het verblijf van Shiva op de berg Kraiasa. Deze tempel ligt net als de vele andere tempels die in deze omgeving te vinden zijn op de route naar het heiligste Khmer bouwwerk Angkor Wat in Cambodja. Een leuk weetje over deze tempel: op 14 april, (dit is op Songkran oftewel Boeddhistisch nieuwjaar) is de zonsopkomst te zien door alle 15 poorten van het complex.

'197017' door sonjakorringa '197017' door sonjakorringa

VietnamHoi An

VietnamHoi An

Hoi An en haar zijde

sonjakorringa

Hoi An staat bekend om de zijde die hier gemaakt en verhandeld wordt. Kleding op maat gemaakt, maar ook zijden lampionnetjes in allerlei vormen en alle kleuren van de regenboog.

'197012' door sonjakorringa '197012' door sonjakorringa

VietnamCan Tho

VietnamCan Tho

Trotse ''Papa San''

sonjakorringa

Straatbeeld van het Mekong-Delta stadje Can-Tho: drijvende markten, markten op de kade, markten in de rest van de straatjes. En daardoorheen rijden brommertjes kris kras door elkaar. Deze trotse Papa San stopt maar wat graag om zichzelf en de kleine meid te laten vereeuwigen.....

'197011' door sonjakorringa '197011' door sonjakorringa

VietnamCentraal Vietnam

VietnamCentraal Vietnam

De Keizerlijke...brok

sonjakorringa

Per fiets door Hue: de koningsstad verkennen. Hue is niet zo gek groot, dus dat rondfietsen gaat met gemak. Er is binnen de Citadel een soort verboden stad (genaamd de Purperen verboden stad), van waaruit de keizers uit de Nguyen-dynastie hebben geregeerd. Nog niet eens zo gek lang geleden, in 1945, toen de Japanners het land bezetten tijdens de tweede wereldoorlog, is de laatste "keizer" verdreven. Helaas is het merendeel van de keizerlijke stad in as gelegd tijdens de Vietnam oorlog doordat de Vietcong zich binnen deze 4 meter dikke muren hadden verschanst. Maar de Vietnamesen hebben goed gekeken naar de buurlanden, die enorm veel bezoekers trekken (en er dus geld mee te verdienen valt) met hopen oude steen zoals de Grote Muur in China of de ruïnes in Ayutthaya in Thailand, mits goed gerenoveerd. Er wordt dus hard gewerkt om een en ander weer op te knappen. En niet zonder succes: het moet hier oogverblindend mooi zijn geweest toen alles nog in volle glorie overeind stond. Wat een pracht en praal. Je waant je eeuwen in het verleden....Er is nog een lange weg te gaan in dit project voor de Vietnamesen om alles te herstellen.

'197000' door sonjakorringa '197000' door sonjakorringa

Puerto RicoSan Juan

Puerto RicoSan Juan

Fort San Cristobal

sonjakorringa

Die Cristoffer Columbus wist wel waar het mooi was......

'196999' door sonjakorringa '196999' door sonjakorringa

Puerto RicoSan Juan

Puerto RicoSan Juan

Koloniale...herinneri

sonjakorringa

Detail van een muur van het fort San Cristobal. De hoofdstad van Puerto Rico vormde voor de Spanjaarden in de 15e eeuw een strategische verdedigingslinie in een keten van havensteden. De forten en stadsmuren moesten het eiland en de strategische vaarroutes van de Spanjaarden beschermen tegen aanvallen van de Engelsen en Nederlanders. Kolossale Forten als El Morro en Fuerte San Cristóbal zijn nog steeds te bewonderen in het historische gedeelte. In de Capitool reisgids staat een hele leuke stadswandeling die eerst langs de beide forten gaat, en je daarna meeneemt naar het historische centrum met haar katholieke kerken en koloniale geveltjes. Heerlijk om op een pleintje een Pina Colada te drinken vergezeld van heerlijke salsa- en merengue muziek, om later aan tafel te gaan in een van de vele tapas restaurants. Aan leuke winkeltjes is ook geen gebrek. WIe wil hier nu niet heen???

'196967' door sonjakorringa '196967' door sonjakorringa

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Zomer!

sonjakorringa

Zomaar ergens langs de weg in een berm vond ik een stukje zomer in de vorm van deze wilde bloemen.....

'194700' door sonjakorringa '194700' door sonjakorringa

Britse MaagdeneilandenVirgin Gorda

Britse MaagdeneilandenVirgin Gorda

The Baths

sonjakorringa

Op Virgin Gorda (letterlijk: vette maagd), een eilandje dat op 15 minuutjes varen van Tortola ligt, kan je het natuurfenomeen The Baths bewonderen. Het is een vulkanisch gebied van 70 miljoen jaar oud, bestaande uit een doolhof van grotten die voor een groot deel onderwater liggen.De vele toeristen komen hier in de zoutwaterbekkens badderen.....Gelukkig na lang wachten kon ik deze foto zonder in badpak gehulde toerist vastleggen, om toch een idee te krijgen van de natuurlijke schoonheid van deze wonderlijke plek: Glashelder water, wit zand en enorme krijtrotsen....

'181451' door sonjakorringa '181451' door sonjakorringa

TurkijeAntalya

TurkijeAntalya

Sfeervol straatje

sonjakorringa

Veel mensen die zich naar de Turkse kust begeven voor een welverdiende vakantie zien niet meer dan het aanbod binnen de muren van hun resort. Zij staan er dan ook versteld van dat er in het wild zoveel moois aan Turkije te ontdekken valt. Zie dit mooie straatje in het oude centrum van Antalya.

'181449' door sonjakorringa '181449' door sonjakorringa

TurkijeAntalya

TurkijeAntalya

Even uitrusten van he

sonjakorringa

Tijdens een wandeling door de oude stad van Antalya kom je leuke taferelen tegen. Zo bestaat er een reeks ambachtstraatjes waar je live de koppersmeders aan het werk kan zien. In een ander stoffig achteraf straatje was dit meisje met haar zusje aan het spelen.

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ NL EDITIE
10-07-2020 Ben jij een reiziger in hart in nieren en denk je Nederland goed te kennen? Test dan op 16 juli online je Nederlandse reiskennis en neem het live op tegen andere gepassioneerde reizigers uit het hele land. Win fantastische prijzen! Zo doe je mee >

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 27 | Community toppers

Ethiopië Bull Jump Ceremonie. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Hippo chalet in Namibië door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Ethiopië Bull Jump Ceremonie door Ameerakker
3. Topblog: Avontuur in de Okavango Delta door Barga
4. Communitylid van de week: Nick_VL
5. Nieuwkomer: n.v.t.

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

Binnenkort volgt er een nieuwe fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik