Sjammie

'434936' door Sjammie '434936' door Sjammie

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Reynisdrangar bij Vik

Sjammie

Het was me het weertje wel, in IJsland, in maart van 2014...Wat ik aan winter in Nederland heb gemist heb ik in deze week wel ingehaald. Snijdende stormen, fikse sneeuwval. Hier is het de wind, die zich van z'n beste kant laat zien

'434935' door Sjammie '434935' door Sjammie

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Kerkje in Vik y Myrda

Sjammie

Het witte kerkje van Vik valt in de zomer heel erg op, in het decor van groen gebergte. In de winter heeft het een aardige schutkleur, het rode dakje wijst de weg

'434934' door Sjammie '434934' door Sjammie

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Ijslandse paarden in.

Sjammie

Maart 2014, Zuid-IJsland, in de buurt van Vik. Windkracht 12, sneeuwjacht. Temperatuur :een paar graden onder 0. Gevoelstempertuur: -20....Deze dappere paarden staan altijd buiten. Met de kont in de wind. Bij elkaar op een kluitje in dit weer. Prachtige stoere beesten!

'418843' door Sjammie '418843' door Sjammie

IJslandWestfjorden

IJslandWestfjorden

Fjordenlandschap

Sjammie

Het ijslandse licht en de ijslandse luchten..Naar mijn smaak bestaat er geen mooiere combinatie van licht en lucht dan in ijsland. Precies de saus die het landschap nodig heeft!

'418840' door Sjammie '418840' door Sjammie

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Strand

Sjammie

het is 5 januari 2014.....hartje winter zou je zeggen maar het is lente. Heerlijk gewandeld van Noordwijk naar Katwijk en terug, vergezeld van een straffe zuiderwind. Heerlijk!

'401775' door Sjammie '401775' door Sjammie

IJslandWestland

IJslandWestland

Een vlucht...........

Sjammie

Bij Hellnar, zuidkust Snaefelsness, zag ik deze groep vogels boven de zee scheren. Ik ben geen deskundige dus durf er geen soort aan te verbinden, maar het was wel een mooi gezicht. Weet iemand wellicht hoe deze vogels heten?

'401774' door Sjammie '401774' door Sjammie

IJslandWestfjorden

IJslandWestfjorden

Twee vliegen in 1 kla

Sjammie

Heel vroege wandeling langs 'ons fjord, half 7 in de ochtend. Na 7 dagen storm en regen zagen we eindelijk de zon! Langzaam werd het eb, de weerkaatsing van de kaap in het nog natte glanzende zand gaf mij een mogelijkheid om 2 kapen te vangen in 1 foto,

'401548' door Sjammie '401548' door Sjammie

IJslandWestland

IJslandWestland

Mama knuffelt kindje

Sjammie

Aan de zuidkust van ijsland kan je regelmatig grote hoeveelheden zeehonden zien. Zo niet op deze dag: wadende door binnenzeeën , met de hele dag koude natte voeten als gevolg, was dit het enige stel wat te fotograferen was. Wel een heel knus gezinnetje. Mooi vind ik de schutkleuren, tussen de enorme hopen zeewier vallen ze eigenlijk nauwelijks op. Het woei ons zonder overdrijven minstens met windkracht 8 om de oren...uitdaging dus

'401543' door Sjammie '401543' door Sjammie

IJslandWestfjorden

IJslandWestfjorden

Zonsondergang...Latra

Sjammie

begin juni 2013, fotoreis naar westfjorden en snaefelsness. veel wolken, veel wind, veel regen.Veel ijsland! Hier waren wij in de puffin-hemel bij Latrabjarg. Blik voortdurend op de papegaaiduikertjes gericht... tot ik even achterom keek, toen zag ik dit tafereel. En dat in de volstrekte stilte! heerlijk!

'401373' door Sjammie '401373' door Sjammie

IJslandWestland

IJslandWestland

Lava in de mist

Sjammie

Zuidkust Snaefellsness, nabij Dritvik, ligt dit enorme lavaveld, ooit uitgestort door de Snaefellsjökull. Het is altijd moeilijk om diepte vast te leggen in lavavelden, maar de mist is deze keer behulpzaam hierbij

'401372' door Sjammie '401372' door Sjammie

IJslandWestfjorden

IJslandWestfjorden

Eb in de Westfjorden

Sjammie

Op sommige stukken in de westfjorden is er een aardig getijdeverschil. Hier is de ondergrond zanderig, waardoor er bij eb een soort waddengebied ontstaat. Mooi met die weerkaatsing van het licht op het doordrenkte zand, die rotsjes hier en daar..heel erg ijsland voor mij

'401369' door Sjammie '401369' door Sjammie

IJslandWestland

IJslandWestland

Arnarstapi,...Snaefel

Sjammie

Avondlicht, zo tegen middernacht in juni. De wind valt eindelijk stil, het landschap hult zich langzaam in nevelen...De verduisteringsgordijnen worden gesloten om toch duisternis te creëeren.

'392462' door Sjammie '392462' door Sjammie

IJslandWestfjorden

IJslandWestfjorden

Wolkenspektakel boven

Sjammie

Een hele lange dag hadden we gereisd, naar de Dynjandiwatervallen. Ijsland op zijn ijslands: prachtige luchten, woeste landschappen, zon,regen,stortregen, mist.....en auto in auto uit om ons te vergapen aan de beelden. en foto's maken, natuurlijk, heel veel foto's. niet makkelijk met al die regen. wel uitdagend!

'392461' door Sjammie '392461' door Sjammie

IJslandWestfjorden

IJslandWestfjorden

Papegaaiduiker met...

Sjammie

Latrjabjarg , een klif aan de uiterste westkant van de westfjorden, is fameus vanwege de nestelende puffins in de zomermaanden. Niet mensenschuw, deze vogels, en ontegenzeggelijk grappig om te zien. Druk bezig met nestjes bouwen waren ze, toen ik ze zag, eind mei.

'392460' door Sjammie '392460' door Sjammie

IJslandWestfjorden

IJslandWestfjorden

Havenmedewerker op he

Sjammie

de overtocht van snaefelsness naar de westfjorden vindt plaats middels een oude nederlandse veerboot. net iets over de helft wordt aangemeerd op Flatey, een klein eilandje. de stop is e kort om van boord te gaan, dus over de reling geleund om toch iets te zien. deze noeste ijslander trof mijn oog....en mijn lens.

'392459' door Sjammie '392459' door Sjammie

IJslandWestland

IJslandWestland

Kirkjufell en...kirkj

Sjammie

al eerder was ik op snaefelsness, en bekeek deze wonderlijk gevormde berg. toen had ik geen oog voor de waterval...en nu wel. samen met de berg op de foto, het was eindeljk even droog...

'390936' door Sjammie '390936' door Sjammie

IJslandWestfjorden

IJslandWestfjorden

One happy puffin!

Sjammie

Latrjabarg, westfjorden. Enkele weken geleden zijn duizenden puffins geland op de rots, zoeken hun oude holen op en leggen daar hun eieren. 2 maanden lang i het een drukte van belang. Niet alleen papegaaiduikers, maar ook alken en vele meeuwensoorten. Als de jongen gevlogen zijn gaan de vogels weer met z'n allen naar zee.

'390915' door Sjammie '390915' door Sjammie

IJslandWestfjorden

IJslandWestfjorden

Raudasandur

Sjammie

prachtig, de kleuren van het raudasandur strand in de wesftjorden. Rossig zand, een turquoise zee.......prachtig licht. Met een zonnetje komen de kleuren wel het beste uit!

'390914' door Sjammie '390914' door Sjammie

IJslandWestland

IJslandWestland

Kliffen bij Arnarstap

Sjammie

in vliegende storm bovenop de kliffen bij Arnarstapi, Snaefelsness. Golven beuken tegen het onwrikbare basalt, mijn statiefje houdt het maar nauwelijks. Sluitertijd van iets meer dn een halve seconde

'379257' door Sjammie '379257' door Sjammie

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Pieterskerk Leiden

Sjammie

Ik had vandaag zin om door leiden te scharrelen, de stad waar ik gestudeerd heb en waar ik dol op ben. Vroeger woonde ik vlak naast de Pieterskerk, maar keek toen met andere ogen dan nu....ik slenterde naar binnen en zag het licht wat door de hoge ramen naar binnen viel weerkaatsen op de oude dekplaten van de inmiddels verwijderde graven...mooi gezicht!

'378654' door Sjammie '378654' door Sjammie

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Bomenrij in...ochtend

Sjammie

Ik fietste vroeg in de ochtend op de wassenaarseweg in leiden, zoals meestal sleep ik wel een fototoestelletje mee. Dit bomenrijtje trof mijn oog. Ik vond het mooi, al is het maar een gewoon bomenrijtje langs een betrekkelijk drukke weg..

'377841' door Sjammie '377841' door Sjammie

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Drieteenstrandloper

Sjammie

Een wintergast is het, de drieteenstrandloper.piepklein ijverig vogeltje wat op z'n fliederdunne stokkepootjes over de stranden struint op zoek naar lekkere dingetjes.in de zomer broedt hij / zij in het hoge noorden, in de winter landt hij onder andere op onze kusten.

'377747' door Sjammie '377747' door Sjammie

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Vuurtoren bovenop...D

Sjammie

Ook al van grote afstand zie je een gebouwtje staan boven op Dyrholaye, de bekende rots-met-het-gat nabij Vik. Het is een vuurtoren, bakentje van licht die de meest zuidelijke punt van IJsland markeert.

'377744' door Sjammie '377744' door Sjammie

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Landmannalaugar, groe

Sjammie

Rhyolietbergen te over in landmannalaugar. Maar ook veel andere gesteenten: obsidiaan bijvoorbeeld. Hoe dit kopergroene gesteente heet weet ik niet, maar ik vind het wel mooi. De kleur van de rots komt ook weer terug in de kleur van het water.

Community updates

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

REIZIGER VAN DE WEEK
30-11-2020 De Reiziger van de Week is Sarah Roers. Heb jij net als Sarah ook een reisdroom waargemaakt en ben jij de volgende gelukkige? Nomineer jezelf of iemand anders en win een Eastpak-rugzak! Stuur hier je nominatie in.

UPDATE
27-11-2020 Sinds vandaag zijn de aantallen voor favorieten onder een individuele foto weer zichtbaar.

week 49 | Community toppers

Verstilt. Foto: Wisseschout

1. Topreview: Verenigde Staten • Bisti-Badlands door Henneke
2. Topfoto & tip: Verstilt door Wisseschout
3. Communitylid van de week: Afpmvannunen
4. Nieuwkomer: Elisabeth-Nicole

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik