Ambassadeur Sidonius

9
Ierland
Sidonius was hier 31 Jul 2016
Loop Head is een schiereiland ten noorden van de riviermonding van de Shannon. Een schiereiland waar de tijd heeft stilgestaan. Bijzonder om te bezoeken is de Loop Head Lighthouse, een vuurtoren die oorspronkelijk een cottage lighthouse was uit 1670. De vuurtorenwachter woonde er met zijn gezin, Er was nog geen aparte toren, een stenen trap tussen twee kamers leidde naar een platform waar een kolengestookte lamp als lichtbaken diende. Nu wordt de vuurtoren vanaf 1991 automatisch bediend. Hij is te bezichtigen, evenals de cottage, en te beklimmen (5 euro) en dan heb je een fabelachtig uitzicht op de kliffenkust. Die spectacualaire kustlijn is een extra bonus bij een bezoek aan Loop Head. Een smal wandelpad loopt vlak langs de (onbeschermde) kliffenkust en toeristen zal je hier nauwelijks aantreffen.
Land
  • Interessante vuurtoren met een geschiedenis
  • Je kunt de vuurtoren beklimmen met fabelachtig uitzicht
  • Spectaculaire kliffenkust
  • Nauwelijks toeristen
  • Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees
  • Minder geschikt voor een bezoek met kleine kinderen, vooral als het hard waait.
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Ierland
Sidonius was hier 31 Jul 2016
Loop Head ligt op het puntje van een landtong dat de noordkant vormt van de rivier de Shannon, die hier in zee uitmondt. Een geweldige plek, die behalve een bijzondere vuurtoren ook nog eens een spectaculaire kliffenkust heeft. Mooier dan de Cliffs of Moher, naar mijn smaak, die bekender en toeristischer zijn. Op Loop Head kom je nauwelijks mensen of toeristen tegen. De vuurtoren (Loop Head Lighthouse) kun je bezoeken en beklimmen (5 euro). Het is van oorsprong een cottage-lighthouse, dat wil zeggen dat de vuurtorenwachter er woonde met zijn gezin. Er was nog geen aparte toren, maar een trap naar een platform waar een kolengestookte lamp voor het lichtbaken zorgde. Langs de kliffen loopt een smal wandelpad (schapenpaadje), zonder hekken of bescherming, dus wandelen op eigen risico. Maar dan heb je ook een fabelachtig uitzicht op de kliffen en de duizelingwekkende diepte.
Land
  • Spectaculaire kliffenkust
  • Interessante vuiurtoren met een geschiedenis
  • Je kunt de vuurtoren beklimmen tot aan de lichtkoepel, fantastisch uitzicht op de kliffen
  • Nauwelijks toeristen
  • Het hele schiereiland is een bezoek waard
  • Voor mensen met hoogtevrees minder geschikt
  • Ik zou er ook niet met kleine kinderen gaan wandelen
Review geplaatst op 2016-09-09
8
Ethiopië Amhara
Sidonius was hier 27 Apr 2016
De historische kasteelpaleis en baden van koning Fasiladas staan op de werelderfgoedlijst en zeker een bezoek waard. Het bad is onderdeel van het grootste orthodox christelijke festival in Ethiopië: Timkat, op 19 januari. Het is het orthodoxe doopgeest. Het historische kasteelpaleis kun je van binnen ook bezoeken, een interessante historische plek.
Regio
  • interessante locatie
Review geplaatst op 2016-08-05
9
Mongolië
Sidonius was hier 11 Jul 2011
Mongolië was echt een ontdekking voor me (in 2011). Zoveel verscheidenheid in landschap in Centraal Mongolië en de Gobiwoestijn had ik niet verwacht. De vriendelijke en gastvrije bevolking,het logeren bij een nomadenfamilie, paardrijden door de heuvels, de ruimte en prachtige wolkenluchten maken dit tot een interessante en rustgevende reisbestemming.
Land
  • De ongebaande paden
  • De verrassende verscheidenheid aan landschappen
  • de gastvrije bevolking
Review geplaatst op 2016-08-05

Community updates

REIZIGER VAN DE WEEK
20-11-2020 Verdien jij ook een rugzak van Eastpak? Elke week geven we een Eastpak-rugzak cadeau aan iemand die een reisdroom heeft waargemaakt: de Reiziger van de Week. Ben jij de volgende gelukkige? Je hebt nog t/m maandag 23 november 23:59:59 om jezelf of iemand anders te nomineren voor de huidige nominatieronde! Stuur hier je nominatie in.

DE GROTE NATUUR QUIZ
06-11-2020 Test je kennis van de natuur tijdens de online Grote Natuur Quiz op 26 november en neem het live op tegen natuurliefhebbers uit heel Nederland. Natuurlijk maak je ook kans op verschillende leuke prijzen!
Koop nu je ticket in onze webshop. (Met je deelname steun je het Wereld Natuurd Fonds!)

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
06-11-2020 Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

week 47 | Community toppers

Svartifoss "De Zwarte Waterval". Foto: HenkVanetie

1. Topreview: Indonesië • Makassar door Graaf
2. Topfoto & tip: Svartifoss "De Zwarte Waterval" door HenkVanetie
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Antwan
5. Nieuwkomer: FBNN

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik