Ambassadeur Sidonius

10
Ethiopië Amhara
Sidonius was hier 31 Mar 2016
Het Tanameer bij Bahir Dar is een bijzonder meer om te bezoeken. In het meer bevinden zich maar liefst 37 eilandjes. Op 20 daarvan zijn in de 16e en 17e eeuw mysterieuze kerken en kloosters gesticht, vaak gedecoreerd met prachtige schilderingen. Sommige van deze oude kloosters bevatten nog originele kerkelijke attributen zoals rijk geïllustreerde manuscripten, kruizen, kronen en priestermantels. De kerken en kloosters behoren tot de Ethiopisch-Orthodoxe kerk, verwant aan de Egyptische Kopten. Je kunt een boottocht maken het meer en één of meerdere kloosters bezoeken. Dit is beslist een aanrader. Wij bezochten het klooster Azewa Mariam op een schiereiland van het Tanameer, met een rieten dak dat uniek is in Ethiopië. In dit klooster worden jongeren opgeleid tot priester. Ze wonen op het terrein in eenvoudige hutjes. De kloosters zijn ronde gebouwen, naar de tempel van Koning Samuel. Tijdens de boottocht kun je ook veel vogels spotten in het riet en de bomen langs de oevers, en nijlpaarden of krokodillen die zich in het meer bevinden. Een boottocht inclusief bezoek aan kloo0ster(s) duurt ongeveer een dagdeel van 4 uur. Vraag bij je hotel in Bahir Dar wat de mogelijkheden zijn.
Regio
  • Interessante kloosters bezoeken
  • Vogels en wildlife spotten
  • Ontspannen boottocht
  • Prettige afwisseling op auto of bus
  • Geen minpunten
Review geplaatst op 2017-01-06
9
Madagaskar Oost Madagaskar
Sidonius was hier 30 Jun 2012
Als je naar Madagaskar gaat, is een boottocht over het Canal des Pangalanes een aanrader. Van Mananjary naar Manahoro is een tocht van twee dagen,je overnacht halverwege in een dorpje op de oever. Verwacht geen luxe, er komen hier weinig toeristen dus veel faciliteiten zijn er niet. Maar de tocht is prachtig. Mensen op de oever begroeten je enthousiast, of locals die kleine vracht vervoeren in uitgeholde boomstammen. Prachtige luchten, die weerspiegelen in het stille water, om bij weg te dromen. Het kanaal is in opdracht van de Fransen gegraven door Chinezen. De branding van de Indische oceaan is te woest voor de handelsvaart, vandaar dat parallel aan de kust een kanaal werd gegraven voor de handel. Inmiddels is het kanaal zodanig verzandt en slecht onderhouden dat handelsvaart niet meer mogelijk is wat grotere schepen. Slechts kleine handel van locals in uitgeholde boomstammen is nog mogelijk. Je kunt de boottocht maken vanuit Mananjary. In het dorp is een opstapplek waar je tickets kunt kopen, maar dat kan ook in je hotel. In Mananjary kom je door de trein te nemen vanuit Fianarantsoa, ook al een belevenis die een hele dag in beslag neemt.
Regio
  • Relax twee dagen op een boot
  • Prachtige omgeving
  • Vriendelijke locals op de oever
  • Bezoek van dorpjes langs het kanaal
  • Geen toeristen (in 2012)
  • Weinig beweging
  • Primitieve overnachtingsplaats
Review geplaatst op 2016-12-23
10
Madagaskar Oost Madagaskar
Sidonius was hier 30 Jun 2012
Op het strand van Mananjary is van alles te beleven. Niet dat mensen er zonnen of zwemmen, nee, hier wordt gewerkt. Het hele strand wordt gebruikt door mannen, vrouwen en kinderen. De mannen varen 's morgens vroeg uit met uitgeholde boomstammen om hun dagelijkse vangst vis binnen te halen. Voor eigen gebruik, wat over is wordt verkocht op het strand of op de plaatselijke markt. Het is een spectaculair gezicht hoe de eenvoudige bootjes door de woeste branding proberen het strand te bereiken zonder om te slaan. De vrouwen wachten hun mannen op om te helpen de boten aan wal te trekken en de vis uit de netten te plukken. Na het vissen moeten de netten ontward worden, en ook daarbij helpen de vrouwen mee. Zij maken de vis schoon en brengen deze naar de markt. Ook kinderen helpen mee. Behalve voor de visserij dient het strand ook als een enorme 'dorpsbleek' om de was te drogen. Omdat er behalve de oceaan, ook een grote lagune is blijkt dit strand een geweldige was- en droogplaats. Mananjary ligt dicht bij het eindpunt van de treinreis Fianarantsoa - Manakara. Ook die trein is een aanrader maar trek er een hele dag voor uit. Om nog verder de oostkust van Madagaskar te verkennen kun je vanuit Mananjary een tweedaagse boottocht maken over het Canal des Pangalanes tot aan Manahoro. Een ontspannen tocht waarbij je een bezoek kunt brengen aan de dorpjes op de oever en kennis kunt maken met de lokale handel en palingvangst op het kanaal.
Regio
  • Afwisseling trein- en bootreis
  • Fotogeniek en bedrijvig strand
  • Fascinerende treinreis
  • Relaxte boottocht
  • Geen toerist tegengekomen
  • Primitieve overnachting tijdens boottocht
Review geplaatst op 2016-12-19
9
Verenigde Staten Wyoming
Sidonius was hier 31 May 2015
Een roadtrip door de VS vind ik één van de leukste manieren om vakantie te vieren en te reizen. Lange autoritten zijn bepaald geen straf omdat het landschap fascinerend is, vooral in het westelijke deel van de VS. Een hele mooie route is highway 14 west. Het is een deel van de route van Sharidon naar Cody, op weg naar Yellowstone NP. Neem bij Dayton de afslag in zuidelijke richting ("Bighorn Scenic Byway").Je doorkruist de Bighorn Mountains, ook wel het zusje van de Rocky Mountains genoemd. Het landschap is afwisselend: schilderachtige bergen, kleurige vlakten, heldere meren, watervallen. Onderweg op de highway 14 zijn de Shell Falls een leuke tussenstop. Via een goed begaanbaar pad kun je deze watervallen van heel dichtbij naderen en fotograferen.
Regio
  • Schitterend landschap
  • Niet toeristisch
  • Sheridan en Cody leuke stadjes voor verblijf
  • Geen minpunt
Review geplaatst op 2016-12-18
10
Ecuador Amazonegebied
Sidonius was hier 30 Jun 2010
Vanuit Quito kun je een mooie excursie maken naar het Nationaal Park Cuyabeno in het Ecuadoriaanse Amazonegebied. Je overnacht in een eenvoudige junglelodge zonder ramen waardoor je alle geluiden van de jungle hoort en intens beleeft. Dit is het enige echte overgebleven regenwoud van Ecuador. Aan het eind van de middag is een tocht per kano of roeiboot op het grote Laguna Grande een absolute aanrader. Je kunt genieten van een prachtige zonsondergang of van aankomende tropische regenbuien die de lucht in vuur en vlam zetten. Cuyabeno is het gebied van de Siona indianen die je via een wandeltocht door de jungle kunt bezoeken. De Siona leven op een traditionele manier. Onderweg spot je bijzondere planten, hoor je geluiden van vogels en apen en met een beetje geluk zie je toekans, ijsvogels, mooie vlinders en papegaaien. Overdag kun je in het Laguna Grande op jacht gaan naar piranha's en 's avonds naar kaaimannen. Je komt er door vanuit Quito het vliegtuig of de bus (lange rit!) naar Lago Agrio te nemen, een onaantrekkelijke junglestad aan de rand van het regenwoud. Vandaar gaat het per ranchera (open bus) en gemotoriseerde houten kano naar de lodge in het Nationaal Park.
Regio
  • Fabelachtige zonsondergangen
  • Bijzondere locatie, uniek in Ecuador
  • Avontuurlijke excursie
  • Ver weg van de westerse beschaving
  • Enge beestjes everywhere
  • Primitief verblijf (hoort er bij)
Review geplaatst op 2016-12-15
9
Ecuador
Sidonius was hier 30 Jun 2010
De beklimming van de vulkaan Cotopaxi is wat mij betreft een 'must do' voor avontuurlijke en sportieve reizigers. Doe vooraf wat voedingsinkopen op de markt, je kunt onderweg wel wat versterking gebruiken. Vooral water. De omgeving van de Cotopaxi is van een bijzondere schoonheid. Bloeiende bloemen in een woest landschap van lavagesteente en lage begroeiing, en overal is die spectaculaire vulkaan te zien met zijn kenmerkende witte hoedje. Je kunt doorrijden tot een parkeerterrein op 4400 meter, en vandaar te voet de vulkaan verder beklimmen over een smal maar goed begaanbaar zigzagpad. Op 4810 meter is een restaurant waar je kunt bijkomen (400 meter hoogteverschil lijkt weinig maar is op deze hoogte pittig). Vandaar kom je in de sneeuw terecht en moet je klimgereedschap gebruiken om verder naar de top te kunnen. De route naar beneden is veel eenvoudiger, een recht pad omlaag. Bedwing de neiging om te gaan rennen, het levert je misselijkheid en hoofdpijn op. Het uitzicht op de omgeving vanaf de Cotopaxi is adembenemend mooi.
Land
  • Spectaculair landschap en uitzicht
  • Avontuurlijke en uitdagende tocht
  • Een geweldige ervaring
  • Als het bewolkt of mistig is zie je niets
Review geplaatst op 2016-12-14
9
Ierland
Sidonius was hier 31 Jul 2016
Ga je voor het ruige, traditionele, landelijke en dunbevolkte Ierland waar de tijd lijkt stil te staan, dan is Connemara een aanrader. Deze streek in het westen van County Galway bestaat uit veenland waar nog turf gestoken en gedroogd wordt, met meertjes, bergen en een rotsachtige kust met soms hoge kliffen. Lage stenen muurtjes scheiden de gras- en veenlanden en geven het landschap zijn authentieke sfeer. Je kunt de heilige berg Croagh Patrick beklimmen, iets ten zuidwesten van het leuke plaatsje Westport; op de laatste vrijdag en de laatste zondag van juli worden hier pelgrimstochten gehouden. Westport is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van dit gebied. Galway is mooie studentenstad met het levendige Quartier Latin waar straatmuzikanten zorgen voor een typisch Iers sfeertje. Een mooie route is de R335 vanuit Westport langs de baai naar het westen, de R336 en het Connemara National Park. Galway heeft een vliegveld. Of neem vanuit Dublin snelweg M4/M6.
Land
  • Buiten de gebaande paden
  • Authentiek Ierland
  • Mooie landschappen
  • Weinig toeristen
  • Het weer kan tegen zitten in Ierland
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Honduras West Honduras
Sidonius was hier 30 Jun 2013
Op anderhalf uur rijden van Copán Ruinas vind je de Natural Hot Springs "Luna Jaguar". De naam doet magisch aan, en de ervaring is er ook naar. Via een spannende hangbrug door de jungle en een natuurlijke rotstunnel, met het bordje "Welcome to the Underworld", bereik je het terrein van de warme baden. Een natuurlijk tropisch paradijsje waar je een heerlijke dag kunt ontspannen. De Hot Springs bestaan onder andere uit een serie van vijf baden met verschillende temperatuur en diepte. Ze liggen trapsgewijs op een berghelling en zijn verbonden door watervalletjes. Die zijn je natuurlijke Hydro massage. Loop in een ander badje volgens instructie zeven rondjes tegen de klok in met blote voeten over stenen: je natuurlijke voetmassage. Naast deze warmwaterbaden is er ook geneeskrachtige modder die je - volgens de eigenaar - tien jaar jonger maakt. Smeer je in, laat het een kwartier opdrogen en spoel het af. Inderdaad: zacht en glad voelt de huid nu aan. Vraag in je hotel naar deze Hot Springs. Dan wordt er vervoer heen en terug voor je geregeld.
Regio
  • Welnessgevoel in de jungle
  • Ontspanning
  • Gevoel van avontuur
  • Vrij primitief, geen faciliteiten
Review geplaatst op 2016-11-20
10
Honduras
Sidonius was hier 30 Jun 2013
Eén van de meest mysterieuze Maya ruïnes vind je in Honduras, 12 kilometer van de grens met Guatemala. Hier bevindt zich de Mayasite van Copán. De site is de afgelopen 20 jaar aan de jungle onttrokken. Een gedeelte is helemaal blootgelegd en opnieuw opgebouwd, een ander deel ligt nog ten dele onder de grond en wordt overwoekerd door bomen en boomwortels. Dat maakt het extra mysterieus. In de 8e eeuw was Copán een machtige en bloeiende Mayastad met rond de 20.000 inwoners. Onvoorstelbaar als je er nu rondloopt. De sfeer is sereen, er komen maar heel weinig toeristen en toen wij er 's ochtends waren was er helemaal niemand, behalve onze gids en enkele werkmannen op de ruïnes. Dit bezoek vond ik het meest indrukwekkend van alle Mayasites die we bezochten in Mexico, Guatemala en Honduras. Het is leuk om één of enkele dagen in het nabijgelegen plaatsje Copán te verblijven, met zijn kleurrijke straatjes en mooie centrale plein.
Land
  • Nauwelijks toeristen
  • Mysterieuze en serene sfeer
  • Een deel is nog overwoekerd door jungle
  • Verblijf in het plaatsje Copán
  • Kan geen minpunt bedenken
Review geplaatst op 2016-11-19
8
Ethiopië
Sidonius was hier 30 Apr 2016
De Omovallei in het uiterste zuiden van Ethiopië is een bijzondere bestemming. You love it or you hate it. De verschillende stammen en volkeren leven een voornamelijk nomadisch bestaan. Dat geeft je het gevoel een flinke stap terug in de tijd te doen. Door de commercialisering van het toerisme zitten er ook minder leuke kanten aan een bezoek aan die stammen: de mensen zijn gefocust op geld en voor alles moet betaald worden. Normaal contact lijkt soms niet mogelijk. Daar kun je met humor wel doorheen komen, heb ik gemerkt. Met grapjes en écht contact(in plaats van via de camera) breekt het ijs en worden het leuke ontmoetingen. En dan is het héél bijzonder om te zien hoe deze mensen anno 2016 leven. Het landschap is prachtig en weids, de vele markten een lust voor het oog. Er zijn nauwelijks winkels, dus de markt is overal de centrale plek voor in alles en nog wat. De dorpen Turmi en Jinka zijn goede uitvalsbases voor het verkennen van de Omovallei.
Land
  • Bijzondere volkeren
  • Authentieke levendige markten
  • Even in een totaal andere wereld
  • Focus op geld en toeristen
Review geplaatst op 2016-11-13
9
Nederland
Sidonius was hier 30 Sep 2016
Leeuwarden komt misschien niet zo snel bij je op als je een stedentrip wilt maken. Dat is niet terecht. Als 'Hofstad' heeft de stad veel te bieden. Voormalige stadhouders (de Friese Nassau's) hadden hier hun domicilie. Willem van Oranje was er stadhouder, gevolgd door Willem Lodewijk ven vele anderen. Veel namen in Leeuwarden herinneren aan het oranje verleden: keramiekmuseum De Princessehof, hotel Het Stadhouderlijk Hof, het Oranjepoortje bij de Grote Kerk, die ook een koninklijke grafkelder herbergt. Stadspark De Prinsentuin, door koning Willem I geschonken aan de stad is de groene long en tevens de jachthaven van Leeuwarden. Interessante tentoonstellingen vind je in het prachtige nieuwe Fries Museum in het hart van de historische stad. Romantische grachtjes, unieke winkels, het leukste winkelstraatje van Nederland, Leeuwarden heeft het allemaal. Laat je verrassen en breng eens een bezoek Leeuwarden.
Budget-Reizen Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur Zon, Zee En Strand
  • Mooie historische binnenstad
  • Bezienswaardigheden op loopafstand
  • Interessante geschiedenis
  • Goede musea
  • Het ligt niet centraal in het land
Review geplaatst op 2016-11-12
9
India Ladakh
Sidonius was hier 31 Jul 2011
De Nubravallei is een bestemming voor avonturiers. Het ligt ingeklemd tussen Ladakh, China en Pakistan. Het bestaat uit de dalen van de Shyok en de Nubrarivier, die in dit gebied samenkomen. De route er heen, vanuit Leh, is al spectaculair: je gaat de Kardong La over, een pad op 5200 meter hoogte. Hier sta je op het dak van de wereld. Behalve de weergaloze schoonheid van de kleurrijke bergen, de woest stromende rivieren, de kleine groene oases op de rivierbeddingen waar mensen een bestaan opbouwen, tref je er ook kloosters aan. In Deskit en Hundar zijn mooie kloosters met vooral in Deskit een prachtig uitzicht over de vallei. Bij Hundar kun je een kamelenrit maken door een gebied met witte zandduinen. Onze eindbestemming was het hooggelegen moslimdorpje Turtuk, op 14 kilometer van de Pakistaande grens. Hier is de tijd stil blijven staan. In september bloeien de boekweitvelden hier welig. Geniet in je guesthouse van pannenkoeken van boekweitmeel. Waarschijnlijk heb je voor de Nubravallei nog een speciale permit nodig. Die is eenvoudig te krijgen bij de trekkingsbureaus in Leh.
Regio
  • Spectaculair landschap
  • Mooi klooster in Deskit
  • Authentiek dorpen Hundar en Turtuk
  • Je moet wel tegen grote hoogte kunnen
  • Het gebied staat bekend om spanningen
Review geplaatst op 2016-11-05
8
Ierland Achill Eiland
Sidonius was hier 31 Jul 2016
Achill Island was voor ons een verrassing. Ondanks het mistige en regenachtige weer hebben we genoten van dit eiland buiten de gebaande paden. Het is het grootste Ierse eiland, 22 km lang en 19 km breed. Je komt er via een brug bij Achill Sound. Neem vanaf de brug de kustweg naar het zuiden (The Atlantic Drive) en volg deze langs de kust. Geniet van het ene prachtige panorama na het andere. In het zuiden zijn hoge klifrotsen, in het noorden uitgestrekte zandstranden. Daartussen bergen en heuvels, afgewisseld met heidegrond, meertjes en veenmoerassen. Aan de zuidwestkust vind je Slievemore, ook wel Deserted Village genoemd. De arbeidershuisjes hier werden in 1848 verlaten als gevolg van de Grote Hongersnood die het land toen teisterde. Slievemore is de stille getuige van die ramp. Achill Island leert je weer een andere kant van Ierland kennen.
Regio
  • Schitterende klifkusten in het Zuiden
  • Panoramische vergezichten
  • Uitgestrekte zandstranden in het Noorden
  • Authentiek Ierland
  • Het weer kan tegen zitten met mist en regen
Review geplaatst op 2016-10-23
9
India Trekking
Sidonius was hier 31 Aug 2011
Wil je avontuur? Doe dan een meerdaagse trekking in Ladakh. Er is geen betere manier om de sfeer van deze Indiase bergregio en de indrukwekkende grootsheid van de Himalaya in je op te nemen.Eén van de relatief lichtste trekkings is de vijfdaagse van Likir naar Khalatse. Je kunt deze trekking desgewenst ook inkorten tot drie dagen, van Likir tot Tingmosgang. Je kunt overnachten in tentjes en een kookploegje meenemen, of in een guesthouse onderweg. In elk dorpje is wel een guesthouse. Het voordeel hiervan is dat je een leuke inkijk krijgt in het leven van de mensen daar. Het beginpunt is het prachtige klooster van Likir. Je volgt tijdens deze trekking smalle bergpaadjes, gaat over hoge passen (La´s)en geniet van indrukwekkende landschappen en uitzichten. Af en toe kom je een groepje andere hikers tegen, en dan is het leuk om ervaringen uit te wisselen. het grootste deel van de tocht kom je geen andere mensen tegen dan de locals die aan het werk zijn op gerstakkertjes. Het is mogelijk om lastdieren mee te nemen, meestal ezeltjes. Wil je Ladakh echt leren kennen, dan is een trekking een aanrader. De hoogste pas op deze route is 3850 meter, maar bedenk dat de hoofdstad Leh ook al op 3500 meter hoogte ligt en je dus al bent geacclimatiseerd als je aan de trekking begint.
Regio
  • Fabelachtig mooi landschap
  • Sportieve uitdaging
  • Contact met de locals
  • Unieke ervaring
  • Niet geschikt voor mensen die niet tegen hoogte kunnen
  • Geen internet/ of gsm bereik, lastig voor wie niet zonder kan
Review geplaatst op 2016-09-16
9
Ierland
Sidonius was hier 31 Jul 2016
Het Dingle schiereiland mag je wat mij betreft niet overslaan bij een bezoek aan (zuidwest) Ierland. De Ring of Kerry om het Iveragh schiereiland heeft de naam en is bekend, maar ik zou gaan voor de "Ring of Dingle" die er ten noorden van ligt. Het plaatsje Dingle is het levendige hart met gezellige pubs en traditionele Ierse live muziek aan de haven. Prehistorische forten, bijenkorfhutten en kerkjes werpen je terug in de tijd. Midden in het hier en nu sta je aan spectaculaire rotskliffen bij Slea Head en langs het uiterste westen.
Land
  • Weinig toeristen
  • Spectaculaire riffen
  • Historische plekken
  • Dorpje Dingle met leuke pubs en live muziek
  • Smalle weggetjes
Review geplaatst op 2016-09-09

Community updates

UPDATE
27-11-2020 Sinds deze week zijn de aantallen voor favorieten onder een individuele foto weer zichtbaar.

REIZIGER VAN DE WEEK
27-11-2020 Verdien jij ook een rugzak van Eastpak? Elke week geven we een Eastpak-rugzak cadeau aan iemand die een reisdroom heeft waargemaakt: de Reiziger van de Week. Ben jij de volgende gelukkige? Je hebt nog t/m maandag 30 november 23:59:59 om jezelf of iemand anders te nomineren voor de huidige nominatieronde! Stuur hier je nominatie in.

FOTOWEDSTIJD
06-11-2020 Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

week 48 | Community toppers

Kampeer in Kakadu. Foto: Ellen69

1. Topreview: Het Cathedral Gorge State Park, Nevada door Martinhectors
2. Topfoto & tip: Kampeer in Kakadu door Ellen69
3. Communitylid van de week: RobHoekstra
4. Nieuwkomer: Henk Martens

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik