Ambassadeur Sidonius

'1117154' door Sidonius '1117154' door Sidonius

Nederlandtexel

Nederlandtexel

Het dorp Den Hoorn op

Sidonius

Waddeneiland Texel telt 7 dorpen. Het meest zuidelijke dorp is Den Hoorn, bekend om het witte kerkje dat je over een groot gebied van het eiland ziet als landmark. Het dorp ontstond op een keileemverhoging, 't Klif, en lag aan de zuidoostzijde aan zee. Restaurant 't Klif herinnert daar nog aan. Nu is de vloedlijn kilometers weg door zandaanwinst in het zuidoosten (enorme zandplaat De Hors). Aan de westkant ligt een groot duingebied, en door inpoldering wordt er ook veel aan bollenteelt gedaan. In het voorjaar zie je rond Den Hoorn veel bloeiende bollenvelden. De bevolking was vroeger voor het levensonderhoud aangewezen op visserij, landbouw, veeteelt. De schapen van de 'duinboeren' graasden in het uitgestrekte duingebied rond het dorp. In de 17e en 18e eeuw bevoeren de Nederlandse handelsvloten de wereldzeeën en ontstond ook in Den Hoorn een nieuwe bestaansbron: het beloodsen van schepen (door het Marsdiep naar de Zuiderzee). Aan deze bestaansbron kwam een eind na de aanleg van het Noordhollands Kanaal en het Noordzeekanaal. De naam Loodsmansduin - het naburige duingebied en duincamping - verwijzen daar nog naar. In de Heerestraat, de hoofdstraat van het dorp, staan nog enkele loodshuizen. (wikipedia)

'1116952' door Sidonius '1116952' door Sidonius

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Laagtij in de...Wadde

Sidonius

Als je niet vaak, of nooit, naar de Waddenzee gaat zal dit een strandbeeld voor je zijn. Het is een foto van een stuk drooggevallen Wad, een zandplaat midden in de Waddenzee. Bij laagtij kunnen boten hier 'droogvallen', dus vast komen te zitten (bewust of onbedoeld). Je kunt dan van de boot af het Wad op. Magisch om mee te maken, niets dan water rondom je en in de verte bij helder weer één of meerdere Waddeneilanden. Het licht is er altijd mooi en bijzonder, en steeds weer anders uiteraard. 's Nachts is het pikdonker en kun je de sterrenhemel goed zien. Je ziet dat de bodem vettig is, dat geeft die mooie glas aan het Wad. In de bodem volop beestjes, op de zandplaat kun je met een beetje geluk zeehonden aantreffen. Om de 6 uur verandert het getij. Wordt het weer hoog water, dan komt de boot weer los in het water te liggen en kun je verder varen. Dus van paniek hoeft geen sprake te zijn als je met een boot een keertje vastloopt in de Waddenzee, zie het als een mooie kans om dit een keer mee te maken. www.eilandhopper.nl

'1116898' door Sidonius '1116898' door Sidonius

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Dramatische luchten..

Sidonius

Gisteren vertelde ik over een droogvaltocht op de Waddenzee. En over de dramatische wolkenluchten 's ochtends vroeg. Deze foto maakte ik om 05.29 uur 's ochtends vanaf de boot. Het was inmiddels weer hoog water maar we lagen nog voor anker. Alle tijd om rustig van de fraaie luchten te genieten, en van de stilte en de weidsheid van het Waddengebied.

'1116856' door Sidonius '1116856' door Sidonius

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Droogvallen op het Wa

Sidonius

Ik wilde altijd al een keertje 'droogvallen' op een Waddenzandplaat, en afgelopen zondagnacht was dat het geval. Ik ging mee met klipper de Willem Jacob voor een ultieme Waddenervaring en ook nog eens een fotoworkshop. Bij windkracht 6 - best een pittige wind - zeilden we weg uit Harlingen om ons na anderhalf uur varen te laten droogvallen bij laagtij. We klommen met een trappetje van de boot, waadden een stukje door het water (kniehoogte) gewapend met camera en statief, en gingen aan de slag op de natte zandplaat. Er lag één zeehond, maar te ver weg voor ons. Fantastisch om de zon te zien ondergaan, het altijd magische Waddenlicht en in de vroege ochtend dramatische wolkenluchten. Echt een aanrader voor deze zomer in Nederland! Er is een uitgebreid aanbod van zeiltochten op de Waddenzee, eilandhoppen, droogvaltochten etcetera. Kijk eens op www.willemjacob.nl en www.eilandhopper.nl De fotograaf van de workshop was Harmen Piekema uit Groningen, www.harmenpiekemaphotography.com

'1115658' door Sidonius '1115658' door Sidonius

Nieuw-ZeelandNapier

Nieuw-ZeelandNapier

Is er nog plaats?

Sidonius

De Jan van Gentenkolonie op Cape Kidnappers aan de kust bij Napier is het waard om te bezoeken als je naar het Noordereiland gaat. Duizenden Jantjes bevolken een hoge rots. Over land kun je er niet zelf komen, daarvoor moet je met een speciale terreinwagen. De tocht naar de kaap gaat door prachtig landschap. Hoge kliffen, groene heuvels, stukjes bos. Je kunt er ook naar toe lopen, 10 km over het strand (en 10 km terug). De Jan van Genten hebben in februari en maart hun jongen (grijs). Een vogel komt aanvliegen en kijkt of er nog plek voor hem/haar is, het is krap.

'1115588' door Sidonius '1115588' door Sidonius

ArgentiniëNoordwest Argentinie

ArgentiniëNoordwest Argentinie

Los Estratos

Sidonius

De weg van Cafayate naar Salta via Ruta 68 voert langs een indrukwekkend rotslandschap, de Quebrada las Conchas genoemd (ook wel Quebrada Cafayate). Vanuit Cafayate gezien waan je je eerst in de VS, vanwege de rode rotsformaties die je ook in Utah kunt aantreffen. Op een gegeven moment passeer je aan je rechterhand een plek waar je een wandeling kunt maken, de Sendero Quebrada las Conchas `Los Estratos` (de lagen). Je kunt er parkeren op een kleine parkeerstrook langs de weg. Op de foto is goed te zien waar het wandelpad zijn naam aan te danken heeft. De hoge rotsen hebben verschillende gekleurde lagen. Ze zijn op sommige plekken meer dan 100 meter hoog. Indrukwekkend om daar te lopen. Het pad is plm 2 kilometer heen, 2 kilometer terug. Het is geen rondwandeling, je loopt dezelfde route terug maar dan ziet het landschap er toch weer heel anders uit. NB: Twee foto's achter elkaar geplaatst... Ik dacht dat de eerste niet was doorgekomen en is al beoordeeld, dus ik kan hem niet meer verwijderen. Gelukkig zijn het twee verschillende foto's.

'1115587' door Sidonius '1115587' door Sidonius

ArgentiniëNoordwest Argentinie

ArgentiniëNoordwest Argentinie

Los Estratos - De...L

Sidonius

De weg van Cafayate naar Salta via Ruta 68 voert langs een indrukwekkend rotslandschap, de Quebrada las Conchas genoemd (ook wel Quebrada Cafayate). Vanuit Cafayate gezien waan je je eerst in de VS, vanwege de rode rotsformaties die je ook in Utah kunt aantreffen. Op een gegeven moment passeer je aan je rechterhand een plek waar je een wandeling kunt maken, de Sendero Quebrada las Conchas `Los Estratos` (de lagen). Je kunt er parkeren op een kleine parkeerstrook langs de weg. Op de foto is goed te zien waar het wandelpad zijn naam aan te danken heeft. De hoge rotsen hebben verschillende gekleurde lagen. Ze zijn op sommige plekken meer dan 100 meter hoog. Indrukwekkend om daar te lopen. Het pad is plm 2 kilometer heen, 2 kilometer terug. Het is geen rondwandeling, je loopt dezelfde route terug maar dan ziet het landschap er toch weer heel anders uit.

'1114824' door Sidonius '1114824' door Sidonius

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Fietsen door een...ve

Sidonius

Terwijl het nieuws werd gedomineerd door de drukte in de Randstad en aan de Zeeuwse kust, maakten wij een prachtige fietstocht in de omgeving van Leeuwarden waar het heerlijk rustig was. Natuurlijk kwamen we meer fietsers tegen, zo af en toe. En er voeren wat meer bootjes in de bredere wateren dan op een gewone dag, maar het was heerlijk. We hoorden meer kikkergekwaak dan mensengeluiden. Volgens mij zijn er dit voorjaar veel meer kikkers, en ook meer reigers, dan voorgaande jaren. Op de foto het weidse landschap tussen Wyns en Oenkerk, iets ten noorden van Leeuwarden.

'1114709' door Sidonius '1114709' door Sidonius

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Bronzen beeldjes

Sidonius

Onderweg in Tamil Nadu bezoeken we een kleine ambachtelijke bronsgieterij. Hier worden bronzen beeldjes gemaakt met behulp van kleimallen. Eerst wordt het beeldje van was geboetseerd. Dat wordt met klei bekleed, de klei droogt op en wordt hard. De was wordt vervolgens verhit, wordt vloeibaar en uit de mal van harde klei gehaald. Intussen heeft iemand een bronslegering gesmolten van 5 soorten metaal. We zien ook hoe dat gebeurt op een open vuurtje. De vloeibare hete bronslegering wordt vervolgens in de mal gegoten en gebakken. Na het bakken bikt men de klei er af en het bronzen beeldje blijft over. Op de foto zie je hoe zo'n beeldje wordt afgewerkt en een beetje bijgevijld. Ik heb er een paar Ganeshabeeldjes gekocht, mooie abstract van vorm.

'1114666' door Sidonius '1114666' door Sidonius

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Ton sur Ton 2

Sidonius

Ook deze man matcht wel goed met zijn omgeving, speciaal voor Paul de Roos in een iets uitdagender pose. Ik kwam hem tegen bij de Shivatempel in Thanjavur. Overigens een schitterende Brihadishwara-tempel, gebouwd in opdracht van koning Raja Raja van de Chola dynastie (1000-1300 na Christus)..

'1114621' door Sidonius '1114621' door Sidonius

IndiaMadurai

IndiaMadurai

Ton sur Ton

Sidonius

Vooral in India is me opgevallen dat mensen vaak zo goed harmoniëren met hun omgeving, qua kleur. Je ziet het vaak op straat en ook op markten. Deze man is daarvan ook een voorbeeld, vind ik. De kleuren van zijn kleding passen mooi bij het huis en de trap. Zelfs de stip op zijn voorhoofd is ton-sur-ton. Tsja, het zijn soms kleine dingen die mij blij kunnen maken...

'1114603' door Sidonius '1114603' door Sidonius

BoliviaPotosi Department

BoliviaPotosi Department

Arc de Triomph

Sidonius

Op onze 4-daagse expeditie door het zuiden van Bolivia kwamen we op de tweede dag langs de Tambo Valley, een gebied met prachtige geërodeerde rotsformaties. Tegen de knalblauwe lucht die je vaak ziet op grote hoogte komen de kleuren van het gesteente goed tot hun recht. Je kunt je fantasie wel loslaten op die verschillende vormen. In deze zag ik de (een) Arc de Triomph.

'1114569' door Sidonius '1114569' door Sidonius

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Treinenkerkhof

Sidonius

In Uyuni, Zuid Bolivia, kun je een treinenkerkhof bezoeken. Het ligt naast het dorp op een afgelegen plek, er is geen entree of iets dergelijks, je kunt er gewoon naar toe. Voor de liefhebbers van oude roestige karkassen, soort van urbexfotografie. We troffen er geen andere mensen aan. Ik vind het heel leuk om die oude treinstellen te fotograferen, en vooral om doorkijkjes zoals deze te maken.

'1114357' door Sidonius '1114357' door Sidonius

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Mysterieus Hampi

Sidonius

Eén van de verrassingen tijdens onze reis door Zuid India was Hampi, de oude handelsstad van de Vijayanagar dynastie. Ten tijde van die dynastie in de 14e en 15e eeuw, was Hampi een bloeiende stad die wedijverde met Benares en Beijing. Het verhaal gaat dat de moslimleiders in het Noorden van India zó jaloers waren op de rijkdom in het Zuiden, dat ze ten strijde trokken en Hampi in 1565 plunderden en verwoestten. wat restte waren honderden ruïnes. Hampi raakte in de vergetelheid, totdat een Engelsman in de 19e eeuw op basis van verhalen van hindoepelgrims op zoek ging naar de ruines en ze beschreef. Nog pas een eeuw later slaagden de Franse archeoloog Pierre Filliozat en zijn Indiase echtgenote Vasundhara er in deze bijzondere ruïnestad aan de vergetelheid te onttrekken. In 1987 zette de Unesco Hampi op de Werelderfgoed lijst. Tip: probeer er te zijn als de zon op komt. Dan baden de ruïnes in het mooie warme ochtendlicht.

'1114292' door Sidonius '1114292' door Sidonius

BoliviaPotosi Department

BoliviaPotosi Department

Onverstoorbaar

Sidonius

We maakten een 4-daagse expeditie door het uiterste zuiden van Bolivia. Tegenwoordig is dat een nationaal park met de fraaie naam Eduardo Abaroa Nationaal Reserve de Fauna Andina. Op de tweede dag kwamen we langs deze plek waar een grote kudde lama's liep tussen mooie rotsformaties. Er is ook een mooi meertje, verscholen tussen de rotsen. Dat meertje heet dan ook Laguna Catal, mysterieus meer. Jammer genoeg liepen de lama's net niet bij dat meertje, dat komt dus nog met een andere foto. Deze lama's trokken zich niets van ons aan en graasden onverstoorbaar door. Zuid Bolivia is magisch, met zijn laguna's, zoutmeren, zoutvlakte, flamingo's, lama's, vulkanen...terecht dat ze dit gebied zo'n mooie naam hebben gegeven.

'1114279' door Sidonius '1114279' door Sidonius

Nederlandtexel

Nederlandtexel

De Geul

Sidonius

Op Texel kun je prachtige wandelingen maken in diverse lengtes. De routes zijn zó uitgezet dat je gemakkelijk een paar kortere routes kunt combineren tot een langere. Deze foto maakte ik tijdens een wandeling door de duinen en het natuurgebied De Geul, in het zuidwesten van het eiland. Je kunt de route goed combineren met die rond de zogenoemde Horsmeertjes, rijk aan verschillende soorten vogels. Gegarandeerd dat je niet meer dan zo'n 5 à 10 andere mensen tegenkomt gedurende een wandeltocht van enkele uren. Als je een dagtocht wilt doen kun je nog een uitstapje maken naar De Hors, een enorme zandvlakte (heel breed strand) dat het gevolg is van zandvorming aan de zuidwest kant van het eiland. In het noorden wordt het eiland juist smaller, de vorm verandert dus gedurende de tijd. Tijdens de wandeling rond de Horsmeertjes kom je strandpalen tegen die markeren waar honderd jaar geleden de vloedlijn liep. Onvoorstelbaar als je daar nu loopt.... er is kilometers strand bijgekomen.

'1114221' door Sidonius '1114221' door Sidonius

Nederlandtexel

Nederlandtexel

Kluut

Sidonius

Texel wordt ook wel het vogeleiland genoemd. Ontelbare vogels kiezen voor het eiland om te broeden en te verblijven. Langs de waddendijk ten noorden van Oudeschild is een waterrijk gebied waar veel steltlopers broeden en waar je ook lepelaars kunt spotten. Toen ik er verleden week was waren er vooral veel kluten actief. Een kluut vind ik een prachtige vogel met zijn scherpe zwart-witte tekening en mooie gebogen snavel. Hij foerageert door in ondiep water met die snavel over de bodem te zoeken naar kleine diertjes. Een mooie sierlijke vogel. De kluut wordt tot 45 cm groot. Hij overwintert langs de kust van de Middellandse zee. Broeden doet hij het liefst op zandvlaktes en in kolonies. Het nest bevindt zich op de grond in een kuiltje, versierd met schelpen en grasstengels. Het legsel bestaat meestal uit 4 zandkleurige of grijsgroene eieren met donkere vlekken.

'1114210' door Sidonius '1114210' door Sidonius

Nederlandnp-alde-feanen

Nederlandnp-alde-feanen

Met een kano door...N

Sidonius

Zoek je een vakantiebestemming in eigen land? Dan is Friesland een aanrader (niet allemaal tegelijk!). Op een vrij klein oppervlak vind je verrassend veel verschillende landschappen. Ideaal voor een wandel- of fietsvakantie of voor watersport. In het nationaal park De Alde Feanen kun je fantastisch kanoën door de smalle en wat bredere wateren. Op een mooie warme zomerdag waan je je in een mangrovebos. Friesland heeft nog meer te bieden. Zo zijn er natuurlijk de Waddeneilanden en het hele Waddengebied met zijn magische licht. De vele meren voor de watersport, het glooiende bijna on-nederlandse landschap van Gaasterland in het zuiden, de bossen, heidevelden en zandverstuivingen in het oosten van de provincie, het IJsselmeer. Daartussen in het hart van de provincie vind je de zogenoemde greiden, weilanden vol weidevogels, met binnendijkjes en verstilde dorpen. En natuurlijk de hoofdstad Leeuwarden met een mooie historische binnenstad. Je hoeft je absoluut niet te vervelen.

'1114191' door Sidonius '1114191' door Sidonius

Nederlandtexel

Nederlandtexel

Lijnen op het strand

Sidonius

Verleden week was ik op Texel, en heb weer genoten van alles wat dat eiland te bieden heeft. Het strand trekt altijd, zeker aan het eind van een zonnige dag. Je weet nooit wat je aantreft. Dit keer was het terugtrekkend water, het werd eb. Dan krijg je mooie lijnen en vormen op het nog natte zand, die opgloeien door de ondergaande zon. Wat wil een mens nog meer, alles binnen bereik in eigen land.

'1114188' door Sidonius '1114188' door Sidonius

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Waarschuwing voor de.

Sidonius

Elleke geeft in haar topfoto/toptip van de week een aantal goede tips voor wie de Tongariro Alpine Crossing wil gaan lopen. Ik heb dat twee jaar geleden gedaan, een paar weken na mij 65e verjaardag. Dit voor degenen die wat ouder zijn, het graag zouden willen doen en daar tegenop zien. In ons hotel moesten we de avond van te voren onze trailoutfit laten checken: schoenen, jas, handschoenen. Als die door de hotelcheck werd afgekeurd kon je niet mee naar het startpunt. Dat startpunt was de kant waar je begint aan de trappen. De ochtend van de trail motregende het, en onze chauffeur heeft er alles aan gedaan om ons (we waren met 6 wandelaars) te ontmoedigen. Uiteindelijk zijn er twee afgehaakt. Na een kilometer of twee, drie en aan de start van de steile klim, stond dan ook nog eens dit bord voor degenen die toch nog een beetje twijfelden. Go Back! Nou ja, ik heb de trail van 19,5 km gelopen in 7 uur, in de regen en op de top een snijdende koude en harde wind. De krater op de foto van Elleke heb ik niet gezien, en de beroemde gekleurde meertjes in een dikke mist (we waren er bijna aan voorbij gelopen), maar ik had het voor geen goud willen missen. Dit zijn de krenten in mijn reispap!

'1113595' door Sidonius '1113595' door Sidonius

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Het meest noordelijke

Sidonius

Deze vuurtoren staat op het meest noordelijke puntje van Mallorca, het einde van het schiereiland Formentor. Dit was voorlopig even ons laatste uitstapje buiten Nederland, de tweede week van maart. Net op tijd konden met de reguliere vlucht terug, op al uitgestorven vliegvelden. We hadden een heerlijk zonnig weekje. Met onze huurauto verkenden we het eiland en bezochten dus ook het noordelijkste puntje, ik hou ervan die uitersten op te zoeken. Het schiereiland is spectaculair, met diepe kliffen, mooie diepliggende baaitjes en als klapstuk deze vuurtoren met een terras. Van daar heb je een fraai uitzicht over de kustlijn en de zee.

'1113560' door Sidonius '1113560' door Sidonius

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Wadlopen, een avontuu

Sidonius

Als je van avontuur en sportief houdt, en in eigen land iets leuks zoekt, dan kan ik je het Wadlopen aanraden. Er zijn tochten in verschillende gradaties van zwaarte, van enkele uren tot een hele dagtocht. Altijd met een gids! Kijk eens op www.wadlopen.net of oriënteer je bij het Wadloopcentrum Fryslan. Je kunt ook wadlopen in Groningen, en op Texel. Wat je nodig hebt zijn geschikte schoenen, en dat zijn eigenlijk alleen maar stoffen enkelhoge gympen met veters. Die kun je goed vast veteren en na de tocht wassen in de wasmachine. Geen laarzen, want die blijven vastzitten in het slik. Ik heb deze foto met mijn telefoon gemaakt, ik vond het te riskant om mijn camera mee te nemen. Het zou kunnen dat je tot borsthoogte in het water komt te staan. Dat gebeurde op mijn tocht niet, maar wel staken we een slenk over met water tot behoorlijk boven de knie. De ervaring van ruimte, stilte en rust is overweldigend. En toch ook spanning, je weet niet altijd wat je tegen gaat komen qua weersomstandigheden. Avontuur in eigen land!

'1113512' door Sidonius '1113512' door Sidonius

ArgentiniëMendoza San Juan La Rioja

ArgentiniëMendoza San Juan La Rioja

Kleurrijk gebergte

Sidonius

Als je van kleurrijk en ruig berglandschap houdt, ver weg van het toerisme, is het noordwesten van Argentinië echt een aanrader. Je treft hier de meest uiteenlopende landschappen die variëren in vormen en kleuren. Het is helemaal genieten als onderweg een prachtige laguna (zoutmeer) voor je oog opduikt. Op de foto zie je een stukje van de fraaie route naar de Laguna Brava, een onbekende parel in dit landschap. We volgden vanuit Villa Unión, een klein dorpje met een goed hotel, route nr 76 in noordelijke richting. Vanaf Villa San José de Vinchina sla je af naar links en dan begint een oogverblindende route tot aan de Laguna. De guanaco's die in het landschap rondlopen zijn de kersen op de taart.

'1113433' door Sidonius '1113433' door Sidonius

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Ja, ik zie er nog een

Sidonius

Op de tempels in Zuid India stikt het van de apen. Grappig om te zien. Ze zijn altijd met elkaar bezig en trekken zich niet zoveel aan van toeristen. Deze twee zijn geconcentreerd bezig met vlooien. Ze namen uitgebreid de tijd. Gezien in Hampi, prachtige historische tempelsite.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik