Sgtravel

9
Kirgizië Homestays In Kirgizië
Het toerisme in Kirgizië staat nog in de kinderschoenen, qua hotel en hostel accommodatie is de keuze dan ook vrij beperkt. Iets waar wel een ruime keuze in is, zijn homestays door het hele land. CBT is één van de organisaties die op deze manier accommodatie voor je kan regelen, zij hebben kantoortjes in vele steden. Hier kun je zo naar binnen lopen, voor advies over transport en homestays en dit gelijk door hun laten regelen. De accommodaties variëren van een kamer in een appartement, tot yurts bij de nomaden in Tash Rabat en Song Kul lake. De mensen zijn zeer gastvrij, en zorgen dat het je aan niets ontbreekt. Ook kun je op vele plekken s'avonds in de accommodatie eten, wat vooral bestaat uit locale vegetarische gerechten.
Regio Blog
  • Erg leuk contact met de locals
  • Zeer betaalbaar
  • Lekker lokaal eten
  • Transport kan ook worden geregeld
  • kan soms erg basic zijn
Review geplaatst op 2017-09-14
8
Groot-Brittannië Newcastle
Vele mensen denken bij een stedentrip naar Engeland gelijk aan London, maar Newcastle heeft ook veel te bieden. Het centrum herbergt mooie gebouwen met vele restaurantjes en winkels, langs de rivier is het ook prima vertoeven. Hier vind je onder andere het Baltic Centre voor moderne kunst en de bekende millennium brug. Ook buiten de stad is er op korte afstand veel moois te zien, zo is het grootste kunstwerk van Engeland Angle off the north" maar 20 minuten rijden vanuit het centrum. Ook een dagtocht naar Hadrian's wall is makkelijk te regelen met bus AD122 welke vanuit de stad vertrekt, iets naar het noorden heb je de mooie dorpjes Morpeth en Alnwick. In het laatste kun je het heuse Harry Potter kasteel bezoeken, wat zeer de moeite waard is. Vanuit Amsterdam vlieg je hier in een uurtje naar toe, wil je de omgeving met eigen auto verkennen dan kun je de ferry nemen vanuit IJmuiden.
Stad
  • Mooi compact centrum
  • vele bezienswaardigheden net buiten de stad
  • Voor een grote stad vrij rustig
  • Accommodatie kan duur zijn, is Engeland
Review geplaatst op 2016-12-11
9
Nepal Pokhara
Als je opzoek bent naar een uitvalsbasis in Nepal, zoek dan niet verder Pokhara is de plek. Gelegen aan het Phewa meer met uitzicht op de Annapurna giganten,is dit een droomlocatie waar je vele activiteiten kunt ondernemen. In de directe omgeving kun je met een bootje op het meer varen en de drijvende Tal Barahi tempel bezoeken,hierna kun je doorvaren naar de overkant en de heuvel beklimmen voor de Peace pagoda. Naast deze mooie tempel heb je er ook een schitterend uitzicht over de Pokhara vallei en de achterliggende Himalaya. Vanaf een ander uitzichtpunt Sarangkot kun je gaan Paragliden of lekker wandelen in de omgeving, tevens zijn er dagtochten mogelijk die je dichter bij de bergen brengen en authentieke dorpjes bezoeken. Als je langer de tijd hebt zijn de wandeltochten in het Annapurna gebied een must, deze variëren van 5 dagen naar Poon hill tot 3 weken rondom het hele massief!!! In pokhara zijn vele restaurantjes en hotels te vinden die voor onze begrippen zeer goedkoop zijn, ik verblijf de laatste jaren in de Peace dragon lodge(us$40) naast de peace pagoda. Met een beetje geluk word je hier elke ochtend wakker met een uitzicht om van te dromen, en heeft het een huiselijke sfeer.
Stad
  • Schitterende ligging aan het meer
  • vele goede restaurants
  • Enorm veel te zien en te doen in de omgeving
  • In oktober kan het er vrij druk zijn
Review geplaatst op 2016-10-14
9
Nepal Langtang
Als mensen een trekking gaan doen in Nepal dan is het meestal in het Annapurna of Everest gebied, in het hoogseizoen kan het op deze paden dan ook erg druk zijn, Het Langtang gebied is een prima alternatief, en eenvoudig met de bus of jeep te bereiken vanuit Kathmandu. Omdat je een vallei in loopt kun je de tocht zo lang maken als je zelf wilt, de meeste mensen lopen naar Kayanjin gompa en dan weer terug. Dit duurt ongeveer 4 tot 7 dagen afhankelijk van je tempo, het hoogste punt is dan maximaal 3800 meter. Vanuit Kayanjin kun je ook de berg Kayanjin Ri(4600m)beklimmen voor een schitterend uitzicht, mocht je de tijd hebben is een beklimming van Tsergo Ri(4984m) ook mogelijk. Trek hier wel een dag voor uit, de vallei zelf is schitterend met authentieke dorpjes. als side trip op de terugweg kun je nog lopen naar het heilige Gosainkund meer(4400m), wat zeker een aanrader is, onderweg heb je schitterende vergezichten tot in Tibet.Vooral het uitzichtpunt bij Laurebina is uitzonderlijk mooi, van hieruit is het een makkelijk pad naar beneden tot aan Dhunche waar de bus wacht terug naar Kathmandu!!
Stad
  • Schitterende vergezichten
  • Geen extreme hoogte
  • Authentieke dorpjes
  • Na je bezoek wil je gelijk weer terug
Review geplaatst op 2016-10-14
10
China
Ieder jaar van eind december tot eind februari, vind in Harbin één van de grootste ijs festivals ter wereld plaats. Op drie locaties in de stad, die zowel lopend als met de taxi vanuit het centrum te bereiken zijn. De meest centrale bevind zich in het Zaolin park, waar elk jaar het een ijssculpturen wedstrijd plaats vind. zo'n 40 sculpturen van 2 meter hoog worden aangevuld met enkele bouwwerken tot 10 meter hoog, de avond is de beste tijd om hier heen te gaan als alles word verlicht. Aan de overkant van de rivier op Sun Island, bevinden zich de andere twee locaties. Bij Harbin snow world vind de jaarlijkse sneeuwsculpturen wedstrijd plaats, ook hier vind je ongeveer 40 sculpturen van ongeveer 4 meter hoog. Maar iedereen komt voor de mega projecten, een kerk van 20 meter hoog of één van 100 meter lang en 15 meter hoog met de Olympische winterspelen als thema. Deze kun je best overdag bezoeken, al worden ze s'avonds ook mooi verlicht. De hoofdlocatie is het Harbin ice&snow world, waar je bijna een complete stad van ijs kunt aanschouwen. Kerken, forten, tempels en torens tot 30 meter hoog, allemaal gemaakt van ijs uit de Songhua rivier. Hier kun je het best 2 uur voor zon's ondergang naar toe gaan, zodat je het spectacle zowel in transparant ijs kunt zien alsmede in de avonduren. Wanneer de bouwwerken compleet verlicht zijn in alle kleuren van de regenboog. Omdat het rond deze tijd gemiddeld -20 is, zijn er vele restaurantjes waar je even kunt opwarmen!!!
Land
  • Sneeuw en ijs sculpturen in MEGA formaat
  • Op loopafstand van het centrum max 45 min
  • voldoende restaurantjes om op te warmen
  • Het is niet goedkoop!!!
  • Zoalin park €20 de andere 2 €40 per locatie
  • Sla maandag over, extra druk met locals
Review geplaatst op 2018-01-17
9
Nepal
Marije van de Vlekkert was hier 31 Dec 2016
De schitterende Gosainkunda meren bevinden zich op ruim 4.000 meter hoogte in het Langtang gebied van Nepal. Voor zowel Hindu's als boeddhisten is dit een heilige plek, vooral rond het hoofdmeer is dit duidelijk zichtbaar met diverse tempels, gebedsvlaggen en steenmannetjes. Eind Augustus vind er het Janai Purnima festival waarbij ruim 20.000 pelgrims komen baden in het heilige water. Je kunt deze meren bezoeken doormiddel van een schitterende trektocht, waarbij er verschillende opties zijn. De meest rechtstreekse is een wandeling vanuit Dunche waarbij je in 3 dagen via Laurebina bij deze meren uit komt, terug is het dan 2 dagen incl vervoer naar Kathmandu. De tweede optie is via de Langtang vallei welke begint in Thulo Sybru, van hieruit loop je in 4 dagen naar Kyanjin gompa waar zich een mooi klooster bevind. Op de terugweg neem je dan bij Bamboo de afslag naar boven en kom je in twee dagen ook via Laurebina aan bij de meren. Vooral als je meer tijd hebt kun je zowel optie één en twee verlengen, door bij de Gosainkunda meren door te lopen over de Lauribina La (4654m)en zo de provincie Helambu in te gaan. Na 5 dagen kom je dan uit aan de rand van de Kathmandu vallei, vanwaar je de bus kunt nemen naar de hoofdstad!!!
Land
  • Schitterende meren, hoog in de bergen
  • Schitterende uitzichten op de Himalaya
  • Diverse routes mogelijk
  • Het startpunt ligt 4 uur rijden uit Kathmandu
  • Accommodaties zijn primitief
  • wandelen op grote hoogte is vrij zwaar
Review geplaatst op 2017-11-21
9
Nepal Centraal hoogland
Marije van de Vlekkert was hier 31 Dec 2016
Bandipur ligt halverwege Kathmandu en Pokhara, op zo'n 8km van de hoofdweg. Dit Newari dorp is een levend museum met vele oude gebouwen en tempeltjes, waar het traditionele leven nog springlevend is. Ondanks het grote aantal accommodaties (gezien de grote van het dorp) kom je er maar weinig toeristen tegen. Het is hier dan ook een genot om s'ochtends vroeg door de straatjes slenteren, en het Nepalese dorpsleven te aanschouwen. De hoofdattractie is het centrale plein, met vele oude Newari huizen en tempels. Ook een klim naar het uitzichtpunt is zeer de moeite waard, deze begint naast de school en bied mooie uitzichten over de stad en het Himalaya gebergte!!! Ik verbleef in Bandipur bij Samira homestay, vrij basic maar zeer vriendelijk!!
Regio
  • Mooi authentiek dorp, buiten de hoofdroute
  • Genoeg keuze aan accomodaties
  • Schitterend uitzicht op de Himalaya pieken
  • Geen!!!
Review geplaatst op 2017-11-21
9
Groot-Brittannië
Marije van de Vlekkert was hier 30 Jun 2016
Iedereen is bekend met de Chinese muur gebouwd in opdracht van Keizer Qin, een Romeinse Keizer heeft iets vergelijkbaars gedaan in het noorden van Engeland. Toen Keizer Hadrian te veel weerstand van de noordelingen kreeg die in het huidige Schotland wonen, besloot hij een muur te bouwen in het jaar 122 die van de Oost naar de West kust liep. Bij voltooiing was de muur 117 km lang twee meter hoog en op sommige delen drie meter breed, voor de muur was een gracht gegraven van ook nog eens twee meter diep. Ook vandaag is de muur in zijn volledige lengte te bekijken, maar is hij in omvang wel iets kleiner geworden. Je kunt de volledige lengte lopen in de vorm van de Hadrian's wall walk,vanaf Newcastle tot aan Carlisle in gemiddeld 7 dagen. Onderweg kun je overnachten in één van de vele guesthouses en dineren gaat prima in de pub. Ook in een dagtrip kun je veel zien met de speciale bus AD122, deze rijd langs een groot gedeelte van de muur met vele stops. De eerste bus vertrekt s'ochtends vroeg vanuit Newcastle , mocht je deze missen kun je ook eerst de trein nemen naar Hexham of Haltwhistle. Hier komt de bus regelmatig langs en ben je dicht bij de grote opgravingen, bezoek vooral Housesteads en Vindolanda. Een groot pluspunt is ook, dat de muur door een schitterend Engels heuvellandschap loopt!!
Land
  • Muur loopt door een schitterend landschap
  • Eenvoudig te bezoeken met bus AD122
  • Mooie dagwandelingen op de muur mogelijk
  • De muur is niet zo groot als je verwacht
  • Bus AD122 rijd alleen in de zomer
Review geplaatst op 2017-10-21
9
Maleisië
Marije van de Vlekkert was hier 31 Jul 2015
Tijdens een reis door West Maleisië, mag de stad Georgetown niet worden overgeslagen. Gelegen op het eiland Penang, is vooral het oude centrum een genot om rond te dwalen. De stad is nu vooral bekend vanwege zijn muurschilderingen, van de Litouwse kunstenaar Ernest Zacharevic. Tijdens je zoektocht hier naar, loop je langs schitterende koopmanshuizen en luxe villa's van Chinese handelaren uit het verleden.The Blue house is wel de bekendste, een rondleiding door deze schitterende villa mag dan ook zeker niet worden overgeslagen. s'avonds gaat het feest door, door te gaan eten bij de vele straatstalletjes die het oude centrum rijk is. Regelmatig bekroond als de beste ter wereld, na er een aantal te hebben uitgeprobeerd kan ik ze geen ongelijk geven. De meeste hostels zijn te vinden in Love lane, Ik verbleef in het 80's guesthouse met schone kamers en vriendelijk personeel. En mocht je dan toch in Love lane verblijven, neem dan aan het eind van de avond nog een drankje bij Mike's place. Een knus cafe met zeer goede livemuziek(toen ik er was). Georgetown is eenvoudig te bereiken met rechtstreekse bussen vanuit Kuala Lumpur, een must go als je het mij vraagt!!
Land
  • Een mooi oud centrum
  • Vele bezienswaardigheden
  • Heerlijk en goedkoop eten!!!
  • Het busstation ligt 20km buiten de stad
Review geplaatst op 2017-10-14
9
China Chinese Muur
Marije van de Vlekkert was hier 31 Jul 2013
De meeste mensen die de Chinese muur gaan bekijken, doen dit bij het zeer toeristische en daardoor ook erg drukke Badaling.(net buiten Beijing) Op zo'n 2 uur rijden van Beijing vind je Jinshanling en Gubeikou, in verhouding tot Badaling zijn hier bijna geen toeristen, waardoor je in alle rust kan genieten van dit schitterende bouwwerk!!! Naast de muur is het landschap waar dit bouwwerk doorloopt ook erg mooi, met rijk begroeide heuvels. Het Jinshanling gedeelte is in oude glorie hersteld, en ziet er in het heuvellandschap schitterend uit. De muur bij Gubeikou is niet gerestaureerden waardoor je soms goed moet opletten waar je loopt, maar de originele staat heeft zeker zijn charme. In Jinshanling kun je overnachten in het Jinshanling Guesthouse, een eenvoudig 2* hotel op slechts 500 meter van de muur. Van hieruit zijn ook beide gedeeltes van de muur wandelend te bereiken, gecombineerd heb je dan een erg mooie dagtocht op een rustig gedeelte van de muur!!
Regio
  • Zowel gerestaureerd als originele staat
  • Een stuk rustiger dan de bekende gedeeltes
  • Je kunt er overnachten, voor een vroege start
  • Er zijn steile gedeeltes
Review geplaatst op 2017-10-14
10
China
Marije van de Vlekkert was hier 31 Jul 2013
Jiuzhaigou valley is een juweel van een Nationaal park, met vele schitterende watervallen en azuurblauwe meren!! Er is slechts een gedeelte van het park toegankelijk voor bezoekers, maar dat is vanaf de hoofdingang toch ruim 30 kilometer tot het laatste meer. Bij westerse toeristen is dit park nog niet zo bekend, in China daarin tegen is het de "must go" voor binnenlandse toeristen. Hierdoor kan het op sommige gedeeltes erg druk zijn. Vanaf de hoofdingang rijden er om de paar minuten shuttlebussen naar alle bekende punten, zo hoef je niet alles te lopen. Om de grootste drukte te vermijden zou ik eerst een bus nemen naar het laatste meer en vanaf daar rustig het park verkennen, vooral de platforms rond de bushaltes zijn vrij druk. Als je bijvoorbeeld achter de meren langs loopt i.p.v er voor, loop je soms helemaal alleen met het zelfde uitzicht. Rondom de ingang zijn er vele accommodaties zodat je al vroeg het park in kan, transport kan geregeld worden vanaf Chengdu of de dorpen in oost Tibet(Songpan).
Land
  • Schitterende azuurblauwe meren
  • Goed toegankelijk met vele wandelpanden
  • Shuttle bus om de paar minuten
  • Het kan op sommige stukken erg druk zijn
Review geplaatst op 2017-10-05
9
Kirgizië
Marije van de Vlekkert was hier 31 Jul 2017
Het toerisme in Kirgizië staat nog in de kinderschoenen, qua hotel en hostel accommodatie is de keuze dan ook vrij beperkt. Iets waar wel een ruime keuze in is, zijn homestays door het hele land. CBT is één van de organisaties die op deze manier accommodatie voor je kan regelen, zij hebben kantoortjes in vele steden. Hier kun je zo naar binnen lopen, voor advies over transport en homestays en dit gelijk door hun laten regelen. De accommodaties variëren van een kamer in een appartement, tot yurts bij de nomaden in Tash Rabat en Song Kul lake. De mensen zijn zeer gastvrij, en zorgen dat het je aan niets ontbreekt. Ook kun je op vele plekken s'avonds in de accommodatie eten, wat vooral bestaat uit locale vegetarische gerechten.
Land
  • Erg leuk contact met de locals
  • Zeer betaalbaar
  • Lekker lokaal eten
  • Transport kan ook worden geregeld
  • kan soms erg basic zijn
Review geplaatst op 2017-09-14
9
Marokko
Marije van de Vlekkert was hier 31 Dec 2013
De Erg Chebbi is het bekendste Sahara gebied in Marokko, mede omdat het erg goed te bereiken is. Vanuit Merzouga dat aan de rand van deze zandzee ligt, kun je vele activiteiten ondernemen. Wandelen in de duinen, quad rijden en een kamelentocht met zonsondergang. Ook zijn er meerdere tentenkampen in de woestijn zodat je tussen de duinen kunt slapen, maar een meerdaagse kamelentocht is toch wel de mooiste ervaring. Ik heb een 3 daagse tocht gedaan, waarbij je zo'n 20 kilometer van Merzouga aan de wandeltocht begint.Tegen de avond word het tentenkamp opgezet en kun je genieten van een schitterende sterrenhemel!!
Land
  • Schitterend woestijngebied
  • makkelijk bereikbaar
  • vele activatijden mogelijk
  • Dichtbij Merzouga kan het druk zijn
Review geplaatst op 2017-02-07
10
Indonesië Papua
Marije van de Vlekkert was hier 31 Jul 2010
Mocht je een reis naar de Baliem vallei plannen, zorg er dan voor dat je er begin augustus bent. Ieder jaar vind rond deze tijd het Baliem festival plaats, waarbij honderden mensen van vele stammen aan mee doen. Gedurende drie dagen geven de inwoners van deze provincie een kijkje in hun leven en tradities, zo zijn er diverse demonstraties van oorlogsvoering dat er zeer indrukwekkend uit ziet. Tussendoor kun je het grote veld betreden en mooie foto's maken van de kleurrijk versierde mensen. Voor de westerse toeristen hebben ze een tribune gebouwd, waarvan je alles rustig kunt aanschouwen(al stond ik er meestal voor). Als je hier georganiseerd naar toe gaat word de lunch voor je verzorgd, anders zou ik zeker iets meenemen. In 2017 word het festival gehouden van 8 tm 10 Augustus in het dorp Dani.
Regio
  • Zeer fotogeniek
  • Weinig westerse toeristen
  • Vriendelijke bevolking
  • Het duurt maar 3 dagen
Review geplaatst op 2017-01-25
8
Groot-Brittannië
Marije van de Vlekkert was hier 30 Jun 2016
Vele mensen denken bij een stedentrip naar Engeland gelijk aan London, maar Newcastle heeft ook veel te bieden. Het centrum herbergt mooie gebouwen met vele restaurantjes en winkels, langs de rivier is het ook prima vertoeven. Hier vind je onder andere het Baltic Centre voor moderne kunst en de bekende millennium brug. Ook buiten de stad is er op korte afstand veel moois te zien, zo is het grootste kunstwerk van Engeland Angle off the north" maar 20 minuten rijden vanuit het centrum. Ook een dagtocht naar Hadrian's wall is makkelijk te regelen met bus AD122 welke vanuit de stad vertrekt, iets naar het noorden heb je de mooie dorpjes Morpeth en Alnwick. In het laatste kun je het heuse Harry Potter kasteel bezoeken, wat zeer de moeite waard is. Vanuit Amsterdam vlieg je hier in een uurtje naar toe, wil je de omgeving met eigen auto verkennen dan kun je de ferry nemen vanuit IJmuiden.
Land
  • Mooi compact centrum
  • vele bezienswaardigheden net buiten de stad
  • Voor een grote stad vrij rustig
  • Accommodatie kan duur zijn, is Engeland
Review geplaatst op 2016-12-11

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik