Saskiahamminga

8
Nederland Drenthe
Afgelopen periode verbleven we onverwacht een paar dagen in een Natuurhuisje in Drenthe, vlakbij Norg. Onbekend gebied voor ons, maar wat hebben we genoten, en wat is Drenthe een verrassend mooie en veelzijdige provincie. Bekend om de mooie ongerepte natuur, de bossen en de heide, maar ook zeker geschikt voor een mooie kanotocht. Hier maakten we vanuit het dorpje Annen een kanozwerftocht over de rivier De Hunze. Je peddelt door smalle slootjes langs het prachtige natuurgebied ‘De Duunsche Landen’. En met een beetje geluk kun je zelfs een bever spotten... je kunt deze tocht reserveren via Breeman Recreatie in Annen.
Regio
  • Dichtbij huis, in eigen land
  • je kunt kiezen uit diverse types kano en kayak
  • Op zoek naar bevers
  • Mooie natuur
  • Ongerept en rustig
  • Je moet af en toe in en uit de kano om een ander slootje of andere rivier te bereiken
  • Je kunt typisch Nederlands weer hebben :-)
Review geplaatst op 2020-05-26
9
Canada Telegraph-cove
Tijdens onze rondreis met onze knusse camper over Vancouver Island verblijven we een aantal dagen in het plaatsje Telegraph Cove. Het dorpje ligt zo'n 210 kilometer ten Noordwesten van Campbell River. dus voor veel mensen ligt dit gehucht te ver buiten de route, maar voor ons was het verblijf hier een van de hoogtepunten van onze reis. Het dorpje bestaat uit een verzameling rode houten huizen, een campground en een haventje. In dit haventje brengen we uren door, turend naar de bijzondere kwalletjes die langszwemmen in het water, vergapen ons aan de enorme vissen die stoere vissersmannen aan land brengen en genieten van de ongerepte natuur, waar bald eagles boven je hoofd zweven en de tijd stil lijkt te staan. Er zijn diverse mogelijkheden om te overnachten: in cabins of huisjes langs het water, of op een van de 2 campgrounds. Er zijn vele mogelijkheden om te gaan vissen of georganiseerd of niet georganiseerd, het water op te gaan op zoek naar orca's, walvissen, zeeleeuwen en ander wildlife. Een prachtige plek om op Vancouver Island van de gebaande paden af te gaan.
Stad
  • Rustig
  • Heel veel wildlife, zowel op land als in zee
  • Leuke vernachtingsmogelijkheden
  • Koffie drinken op de steiger terwijl orca's langszwemmen
  • Gezellig dorpje met rode huisjes en leuk haventje
  • Prachtige natuur
  • Slim om van te voren slaapplek te reserveren
  • Misschien beetje uit de route als je maar kort hebt op Vancouver Island
Review geplaatst op 2020-05-13
9
Chili Patagonie
Een van de meest bijzondere plekken waar ik ooit ben geweest: Isla Magdalena in het uiterste Zuiden van Chili. Vanuit Punta Arenas boek je eenvoudig een boottocht naar dit eilandje Isla Magdalena, op zo’n 35 km afstand van deze stad. Kaartjes kun je onder andere kopen bij het tourist office. Het is zo'n 2 uur varen over de Straat van Magellaan, waar het flink kan spoken. Isla Magdalena is een klein eiland en een National Park, waar maar liefst zo’n 120.000 pinguïns leven en broeden. Met name tussen de maanden oktober en maart zijn hier veel pinguïns te zien. We kunnen onze ogen niet geloven; het strand staat vol pinguïns! We mogen een uur rondlopen op het eiland. Er loopt een pad, dat is afgezet door touwen, zodat je niet in de holen stapt waar de pinguïns hun nest hebben. Verder is het niet bewoond, er staat alleen een vuurtoren met een huisje. Zover je kijkt: pinguïns…We zien schattige donzige kuikens, vrolijk langs waggelende volwassen pinguïns, overal om ons heen. We lopen rond met een enorme glimlach op ons gezicht: wat een bijzondere plek! Na een tijdje rondlopen gaan we op de grond zitten en kijken rustig hoe de dieren zich gedragen en rondhobbelen. Een moeder en kuiken komen ook nog even nieuwsgierig ons bekijken en waggelen langzaam langs. Met pijn in ons hart stappen we na een uur weer op de boot. Wat een goede beslissing om Isla Magdalena te bezoeken; deze tocht was echt een geweldig en onvergetelijk einde van onze prachtige reis door Chili.
Regio
  • Laagdrempelige manier om veel pinguins te zien als je geen geld en tijd hebt om naar Antarctica te gaan
  • Prachtig gebied
  • Als in een National Geographic Docu...
  • Veel pinguins!
  • Vooral tussen oktober en maart geschikt om te bezoeken
  • Het kan onstuimig weer zijn in dit gebied
Review geplaatst op 2020-01-21
9
Noorwegen Folgefonna-glacier
In Folgefonna National Park, in de Noorse provincie Hordaland, kun je prachtig wandelen. Voor de beetje geoefende wandelaar is de tocht richting de Botnabrea Glacier een aanrader. Om bij het begin van de wandeling, die zeker 3 uur duurt (enkele reis...), te komen rij je eerst een prachtige route over kronkelweggetjes door een werkelijk schitterend berglandschap. Je waant je hier alleen op de wereld, zo rustig is het. We moeten op de weg alleen oppassen voor overstekende schapen, die je dan brutaal aankijken "wat doe jij hier?". Aan het eind van de weg, bij een electriciteitscentrale (Jukla Power Plant) parkeren we de auto en beginnen vol goede moed aan de tocht. Rugzakje op, proviand mee. In een boek dat in een klein houten kastje op een paal ligt moeten we onze naam schrijven en welke datum we zijn gaan wandelen. Just in case... De wandeling begint vrij vlak, maar als snel wordt de route erg steil en klimmen we sommige stukken op handen en voeten. Het is moeilijk het pad te vinden en we vervolgen de route vooral op gevoel. Onze zoon vindt het prachtig, maar wij vinden het op een een gegeven moment toch wel een beetje gevaarlijk worden. Na 1,5 uur klimmen rusten we uit naast een sneeuwveld, maken een paar mooie foto's, en gaan dan toch maar terug. Helaas hebben we de Botnabrea Glacier dus niet van dichtbij gezien...Maar wat een prachtige tocht! Dus mocht je die kant op gaan: doen en graag een foto van de Botnabrea gletsjer maken voor ons...
Accommodatie Activiteit Wandelroute Fietsroute Highlight Blog Autoroute Natuurgebied
  • Voor de geoefende wandelaar een leuke tocht
  • Avontuur!
  • Je voelt je alleen op de wereld
  • Prachtig berglandschap
  • Het weer kan snel omslaan, let op!
  • De route is best steil en soms lastig te vinden
Review geplaatst op 2019-12-20
8
Australië Brisbane
Brisbane is een verrassend leuke stad om te bezoeken. Veel mensen blijven hier maar kort op doorreis langs de Oostkust van Australie, maar dat is eigenlijk jammer. Het is de hoofdstad van Queensland en is met 2,2 miljoen inwoners de op twee na grootste stad van Australië, na Sydney en Melbourne. Maar de stad voelt niet groot aan; de sfeer is gemoedelijk en relaxt. De subtropische stad ligt rondom de Brisbane River tussen heuvels en staat bekend om het zachte klimaat. Er is dan ook een kunstmatige zandstrand midden in de stad, er zijn gezellige marktjes, uitgaansgelegenheden en zelfs plekken om de barbecuen. Het is ook leuk om de 'Brisbane' letters op te zoeken langs de South Bank. De enorme letters zijn oorspronkelijk in 2014 neergezet voor de G20 top die hier toen was. Ze bleken zo populair dat ze deze hebben laten staan (en vervangen door letters van sterker materiaal). Het is ook leuk om in Brisbane de Story Bridge die over de Brisbane River ligt te beklimmen. Je kunt er overheen rijden, maar ook onder begeleiding van een gids de brug beklimmen en zo de stad vanaf tachtig meter hoogte zien terwijl je op het hoogste punt van de brug staat, heel gaaf!
Stad
  • Gezellige marktjes
  • Gratis met de ferry over de rivier
  • Veel gezellige barretjes en restaurants
  • Kunstmatig zandstrand in de stad
  • Relaxte en vriendelijke sfeer
  • Heerlijk weer (meestal)
  • Kan druk zijn met toeristen
Review geplaatst op 2019-10-30
9
Australië Kakadu NP
In Kakadu National Park bezoeken we, samen met 'wildman Chizo', een bevlogen gids die groot fan is van dit gebied, Ubirr. Deze magische plek, zeker voor de aboriginals, is een steenformatie en gebied in het Nationaal park Kakadu in het Noordelijk Territorium van Australië. Delen van de film Crocodile Dundee zijn hier opgenomen, vertelt Chizo ons. Dit gebied staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en is vooral bekend door de rotsschilderingen van de aboriginals. Ubirr ligt ongeveer 40 km van Jabiru en is in periodes van hevige regen beperkt is toegankelijk. Er is een wandelroute die bezoekers leidt langs de belangrijkste rotsschilderingen. Na een warme en zeer interessante wandeling langs de rotstekeningen beklommen we een enorme rots, vanaf waar we schitterend 360 graden uitzicht over de omgeving hadden, zo mooi! In de verte zagen we wilde zwijnen drinken bij een waterplas en ontelbare vogels vliegen. Wat een mooi gebied. Chizo vertelde ons niet te dicht bij een grote opstaande rots te komen: deze is heilig voor de oorspronkelijke bewoners en het wordt niet gewaardeerd hier naartoe te lopen.
Highlight
  • Met gids is het nog interessanter: die kan veel vertellen over de oorspronkelijke bewoners en de rotstekeningen
  • Echt Australie- outback gevoel
  • Wildlife (zoals kleine rots kangeroos en wilde zwijnen)
  • Veel rotstekeningen
  • Niet druk
  • Prachtig landschap
  • Het kan er heel warm zijn (wij waren er in hun winter (juli / aug) en dan is het goed te doen (maar nog steeds erg warm)
Review geplaatst op 2019-09-25
9
Australië Daintree NP
Een absolute aanrader als je in Queensland bent. Even weg van de relatieve drukte van de (prachtige) kust kun je hier heerlijk verdwalen in het dichte en groene regenwoud. Het Daintree regenwoud is het oudste regenwoud op de wereld. Deze jungle bevat een ongelofelijke verscheidenheid aan plant- en diersoorten. Er zijn zelfs bomen ontdekt hier die volgens wetenschappers al lang uitgestorven waren. Wij gingen een middag met een lokale gids het regenwoud in, die ons vertelde over de bijzondere planten, de oorspronkelijke bewoners en ons liet zien welke planten en bomen giftig zijn voor de mens (veel!) en welke geneeskrachtige werking hebben. Heel bijzonder en super interessant. Er zijn vanuit de regio vele leuke uitstapjes te boeken naar het regenwoud: met een gids op stap, kajakken, canopy tochten, op zoek naar krokodillen, noem maar op. Het bijzondere aan dit regenwoud is dat het op een aantal plekken letterlijk grenst aan de schitterende stranden, wat het een nog mooiere bestemming maakt, met het Great Barrier Reef zo dichtbij. Ook de bedreigde vogel de kasuaris loopt hier rond. Je wordt gewaarschuwd rustig te rijden door vele borden langs de weg.
Highlight
  • Rust
  • veel te doen
  • de stranden vlakbij
  • Wildelife, zoals krokodillen, vogels, insecten
  • Zo groen, schitterende natuur
  • het kan er regenen :-)
Review geplaatst op 2019-09-08
9
China Hongkong
Volgens onze zoon "het mooiste wat hij ooit gezien had": de Symphony of Lights in Hongkong. Deze betoverende lichtshow op de skyline van de stad kun je iedere avond om 20.00u bekijken in de Victoria Haven. Op een aantal plaatsen langs het water kun je ook de bijbehorende muziek erbij horen, van het Hong Kong Philharmonic Orchestra. Dit is in de omgeving van het Hong Kong Cultural Centre in Tsim Sha Tsui en bij het Golden Bauhinia Square in Wan Chai. Je kunt ook de app downloaden en de muziek zelf beluisteren. Deze lichtshow wordt wel een van de meest spectaculaire lichtshows ter wereld genoemd. Het is adembenemend om de lichten en kleuren boven op de gebouwen te zien flitsen en bewegen op de muziek. Wij genoten ervan tijdens een tussenstop naar Australië, een prachtige belevenis!
Stad
  • ook leuk met kinderen
  • veel te doen!
  • heerlijk eten
  • Lekker chaotisch
  • Totaal andere cultuur
  • Indrukwekkende lichtshow
  • druk
  • Vochtig warm buiten, airco koud binnen
Review geplaatst op 2019-09-04
9
Nederland Utrecht
Afgelopen weekend hadden we een logeetje en maakten we als uitje spontaan een boottochtje door de Utrechtse grachten. Wat leuk om je eigen stad weer eens op een hele andere manier te zien! De werfkelders langs het water, de terrasjes, de mooie historische panden en de bijzondere gevels. Op zondagochtend was het nog heerlijk rustig en zagen we de stad langzaam ontwaken. We voeren over de Oudegracht; de bekendste gracht van Utrecht van ongeveer twee kilometer lang, zagen jonge eendjes en jongens vissen op de kade. Zo zagen we de binnenstad van Utrecht weer eens met andere ogen. We huurden het bootje bij Rijnstroom, aan de rand van Utrecht, richting Bunnik. Vanaf hier kun je ook richting Amelisweerd en Rhijnauwen varen, waar je even aan land kunt gaan voor een pannenkoek bij het bekende pannenkoekenhuis. Zeker een aanrader, zo'n boottochtje!
Regio
  • De mooie historische binnenstad zien vanuit ander perspectief
  • Ga 's ochtends op tijd, dan is het nog lekker rustig
Review geplaatst op 2019-06-12
9
Groot-Brittannië Loch Ness
In Schotland verbleven we in de Highlands in de buurt van het meer van Loch Ness. In deze omgeving is heel veel te doen, waaronder het maken van schitterende wandelingen. Je waant je regelmatig alleen op de wereld. Een aanrader is het wandelen van (een gedeelte van) het South Loch Ness Trail. Wij starten bij het fotogenieke Loch Tarff in de buurt van Fort Augustus. Het South Loch Ness Trail is een wandelroute aan de zuidkant van Loch Ness, van zo'n 45 km lang. De route start in Dores, aan de kant van Inverness en eindigt in Fort Augustus. Je kunt hier 2 dagen over doen en onderweg overnachten in bijvoorbeeld het plaatsje Foyer, waar je ook een waterval kunt bezoeken. Tijdens de wandeling zie je regelmatig het meer van Loch Ness liggen en heb je schitterend uitzicht op de omliggende bergen en dalen. Ook kwamen we regelmatig herten tegen of hoorden deze in de verte burlen. Deze kant van het meer van Loch Ness is beduidend minder toeristisch dan de andere kant.
Highlight
  • je kunt onderweg herten tegen komen
  • Je voelt je alleen op de wereld
  • Je kunt ook delen van de wandeling doen, in plaats van de hele route te lopen
  • Prachtig landschap
  • Schitterende vergezichten
  • Het risico bestaat dat je door een regenbui overvallen wordt :-)
Review geplaatst op 2018-02-12
9
IJsland Reykjavik
Reykjavik is een gezellige en overzichtelijke stad om een aantal dagen te verblijven. Leuke winkeltjes, veel gezellige koffietentjes, goede restaurants, en de gekleurde houten huizen maken het helemaal af. Vrijwel alles is op loopafstand en door de ligging aan zee is het leuk om langs de kade van de haven te struinen. Wij verbleven een aantal dagen in een appartementje vlakbij de oude haven, een ideale uitvalsbasis voor alle bezienswaardigheden, of een bezoekje aan de belangrijkste winkelstraten of een fijn restaurant. Vanuit Reykjavik kun je ook de beroemde Blue Lagoon bezoeken of een boottochtje op zee maken, op zoek naar walvissen. Ik ga hier graag nog eens terug!
Stad
  • Overzichtelijk
  • Fijne restaurants
  • Leuke uitstapjes vlakbij, zoals Blue Lagoon
  • Aardige mensen
  • Mooie ligging
  • Kan heel koud zijn!
Review geplaatst op 2017-05-03
9
Oman Sur
Tijdens onze reis door Oman verblijven we ook een nacht in een geweldig tenthuisje vlakbij Ras-al-Jinz. Hier vind je het Ras al Hadd schildpaddenreservaat aan de oostkust van het Arabisch schiereiland. Het is een dor en rotsachtig gebied, waar je kamelen langs de weg ziet lopen, knabbelend aan de kale takken van een verdwaalde boom. Het strand hier is heel bijzonder, met prachtige oranje, afgesleten rotsformaties, maar vooral beroemd vanwege de met uitsterven bedreigde groene schildpad. Je kunt hier van dichtbij meemaken dat de zeeschildpadden aan land komen en hun eieren leggen. Onze zoon is dol op alles wat met natuur en dieren te maken heeft, hij haalt hier zijn hart op. Het schildpaddenreservaat is in 1996 opgericht door het koninklijk huis. We boeken een excursie in het nabij gelegen centrum, Ras AI Jinz Turtle Centre, dat in 2008 speciaal is opgericht om de groene schildpad te beschermen. 's Avonds en 's nachts mag je alleen onder begeleiding van een gids het strand op. De opbrengst van de 'excursies' komen ten goede van de bescherming van deze indrukwekkende dieren. Het is een aanrader om van te voren te reserveren: er zijn niet heel veel accommodaties in de buurt en ook de kleinschalige excursies zijn snel volgeboekt. Dit kan via hun eigen website: www.rasaljinz-turtlereserve.com
Stad
  • Prachtig gebied
  • Schildpadden eieren zien leggen
  • Eieren schildpadden uit zien komen
  • Leuke accommodatie vlakbij
  • Geweldig ook voor kinderen
  • Snel volgeboekt
  • Bijbehorende restaurant ongezellig
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Noorwegen Bergen
In de Stavanger regio is de bekendste wandeling de klim naar de beroemde Preikestolen. Beneden parkeer je de auto op een immens parkeerterrein en daar start de tocht. De route staat uitstekend aangegeven en varieert van vlak en gemoedelijk, tot steile stukken waar je op handen en voeten aan het klimmen bent. Na bijna 2 uur wandelen en klimmen over rotsen kom je aan op de enorme klif, die 605 meter hoog is en loodrecht (!) naar beneden loopt tot in de Lysefjord. In het hoogseizoen is deze wandeling erg druk, maar absoluut de moeite waard, zelfs voor mensen met hoogtevrees... Ik had het er 'Spaans benauwd', maar het uitzicht was geweldig. Maar wat een fenomenaal uitzicht, wat een prachtige plek. Belangrijke tip: ga in het hoogseizoen vroeg op de dag of aan het einde van de middag, dan is het een stuk minder druk.
Stad
  • Schitterend uitzicht
  • Mooie wandeling
  • Erg druk in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2016-08-29
9
Canada
Tijdens onze rondreis door de Rocky Mountains verbleven we ook een aantal dagen in prachtig en ruig Peter Lougheed Provincial Park. Dit is een minder bekend gebied in de Rockies, waar avontuur en outdoor-activiteiten centraal staan. Ook veel Canadezen komen hier in het weekend recreëren, bijvoorbeeld vanuit Calgary. Peter Lougheed Provincial Park is een van de grootste provinciale parken in Alberta. Het ligt in Kananaskis Country op zo'n 90 kilometer ten westen van Calgary. Er zijn een aantal campgrounds, je kunt er vissen op onder meer Upper en Lower Lake, je kunt er meerdaagse wandeltochten maken, kanoën, mountain-biken en paardrijden. Tijdens een van onze wandelingen zagen we zelfs 2 jongens met ski's op hun rug de berg op klimmen, richting een van de gletsjers. Ook qua wildlife is het hier genieten; je kunt hier zwarte beren, grizzlies, elanden, herten, cougars, berggeiten en wolven tegenkomen. Een absolute aanrader tijdens een bezoek aan dit gedeelte van Canada.
Land
  • Rustig
  • Ruig en onherbergzaam
  • Veel wildlife
  • Mooie campgrounds
  • Schitterende natuur
  • In het weekend wat drukker met veel locals
Review geplaatst op 2017-08-01
9
Nederland
Wat een prachtige plek in ons eigen land om te bezoeken: De Vliehors, ook we de Sahara van het Noorden genoemd. Midden in deze enorme zandvlakte staat al meer dan een eeuw het drenkelingenhuisje. Vroeger was het een vluchtplaats voor gestrande schipbreukelingen. Naast droge kleren, water en voedsel was er ook een telefoonverbinding met het Posthuys. In 1953 is het huisje voor het laatst gebruikt. Tegenwoordig kun je het drenkelingenhuisje met de Vliehors Express bezoeken, een leuk uitstapje tijdens je verblijf op Vlieland. Het huisje is ingericht als juttersmuseum: je vindt hier een bijzondere verzameling van aangespoelde spullen, van surfplanken, spenen, haaien op sterk water tot heuse flessenpost. Ook kun je op deze bijzondere plek trouwen. Ondertussen zijn we er al zeker 3x geweest, maar zowel zoon als wijzelf blijven het een prachtig uitstapje vinden.
Budget-Reizen Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur Zon, Zee En Strand
  • Bijzondere locatie in eigen land
  • Fotogeniek
  • Grappig en interessant juttersmuseum
  • Gelegen op immense zandvlakte
  • Bij slecht weer is het minder leuk
Review geplaatst op 2017-06-26

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik