saskiahamminga

'1117758' door saskiahamminga '1117758' door saskiahamminga

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Zebra's in Etosha

saskiahamminga

Een grote groep zebra's sjokt moe en dorstig over de kurkdroge vlakte van Etosha National Park in Namibië, op zoek naar water. We zijn vlakbij een waterplaats en het waait flink, waardoor de blauwe lucht helemaal grijs is geworden. Het lijkt wel of we in een zwart-wit film rondrijden. En waar we ook kijken, overal zien we dieren: impala, zebra's, struisvogels, gnoes, zo mooi! Het Nationaal Park Etosha is een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika en het grootste wildpark van Namibië. Er wordt gezegd dat het één van de beste plekken in zuidelijk Afrika is om de Big Five te zien. Wij kwamen mensen uit Zuid-Afrika tegen die dit bevestigden. Zij gaven aan dat de kans op het spotten van wildlife hier groot is als gevolg van de schaarse begroeiing. Etosha bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan, omgeven door droog bushveld. Info van Wiki: Kenmerkend voor Etosha zijn de grote hoeveelheden wild die men kan 'spotten', olifanten, zebra's, leeuwen, verschillende soorten antilopen enz. Natuurlijke en aangelegde waterdrinkplaatsen helpen de wildpopulatie te overleven in de droge tijd. De grote toeristenstroom die jaarlijks Etosha aandoet levert een forse bijdrage aan het bnp van Namibië. Er zijn drie toeristenkampen in het park: Namutoni, Halali en Okaukuejo. Elk kamp heeft een winkel, accommodatie voor overnachtingen, kampeerplekken en verlichte drinkplaatsen waar 's avonds vanaf het camp-terrein wilde dieren kunnen worden bekeken.

'1117726' door saskiahamminga '1117726' door saskiahamminga

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Langs de Oudegracht

saskiahamminga

Juist in deze corono-tijd wandelen we veel vaker dan normaal door onze eigen woonplaats Utrecht. En dan kijk je toch weer anders naar deze mooie en historische stad. Waar je normaal gehaast langs fietst sta je opeens stil en verwonder je je over hoe mooi het eigenlijk is. Toerist in eigen stad! Hier staan we langs de Oudegracht, vlakbij de Dom.

'1117700' door saskiahamminga '1117700' door saskiahamminga

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Domtoren in de...stei

saskiahamminga

Als je de komende jaren Utrecht bezoek, tref je de Domtoren volledig in de steigers aan. Dit wordt wel 'de hoogste steiger' van Nederland genoemd. De toren wordt helemaal gerestaureerd, wat in totaal ongeveer 5 jaar gaat duren. Het is even wennen, als inwoner van Utrecht, om onze trots zo ingepakt te zien. Maar een groot voordeel heeft het wel, voor de mensen die minder goed ter been zijn of in een rolstoel zitten: in deze periode kun je met een bezoekerslift naar boven. De lift gaat dagelijks vanaf 16.00 uur omhoog. De tijdelijke lift brengt je binnen 3 minuten naar het topje van de Domtoren.

'1117346' door saskiahamminga '1117346' door saskiahamminga

NoorwegenPreikestolen

NoorwegenPreikestolen

Op de Preikestolen

saskiahamminga

Als je in de buurt bent van Stavanger is een wandeling naar de beroemde Preikestolen de moeite waard. Het is behoorlijk steil af en toe, en erg druk in het hoogseizoen, maar het uitzicht is het absoluut waard, echt (letterlijk...) adembenemend. Na bijna 2 uur wandelen en klauteren bereik je de klif, die 605 meter loodrecht naar beneden loopt tot in de Lysefjord. Voor mensen die de klim niet aandurven; vanuit Stavanger kun je ook een mooie boottocht maken naar deze fjord en de rots van onderen bewonderen. (panoramafoto)

'1117339' door saskiahamminga '1117339' door saskiahamminga

OmanMuscat

OmanMuscat

De Sultan...Qaboes-mo

saskiahamminga

Met gids Mohammed en onze 4-jarige zoon lopen we in de vroege ochtenduren door de Sultan Qaboes-moskee. In Muscat is een bezoek aan deze moskee een 'must'. Dit is de grootste moskee in Oman. Het indrukwekkende complex bedekt circa 40.000 m² en werd ingehuldigd door sultan Qaboes van Oman op 4 mei 2001. Het is prachtig om hier rond te lopen. Achter iedere hoek is weer een mooi doorkijkje. In de vroege ochtend is het nog lekker rustig. Regelmatig hadden we het 'rijk' alleen. Van Wikipedia: De moskee is gebouwd uit 300.000 ton Indische zandsteen. De grootste gebedsruimte is vierkant van vorm en is 74,4 bij 74,4 meter. De centrale koepel is vijftig meter hoog. De koepel, de grootste minaret van 90 meter hoog en 4 flankerende minaretten van elk 45.5 meter hoog, zijn de visuele hoofdkenmerken van de moskee. De grootste gebedsruimte biedt plaats aan 6500 moskeegangers en de gebedsruimte voor vrouwen is geschikt voor 750 personen. De verharde buitenplaats is goed voor 8000 personen en er is extra ruimte beschikbaar op de binnenplaats en de doorgangen. Dit totale capaciteit van de moskee komt hierop op 20.000 moskeegangers.

'1117333' door saskiahamminga '1117333' door saskiahamminga

AustraliëKakadu NP

AustraliëKakadu NP

Billabong tocht over.

saskiahamminga

Vlakbij Kakadu National Park, in het Northern Territory van Australië, verblijven we in Mary River National Park en gaan we met een gids mee met op ‘billabong-tocht’ op de Mary River. Met een platte boot gaan we de vlakbij gelegen rivier op, op zoek naar krokodillen en mooie vogels. De gids weet alles over de flora en fauna in dit gebied en over de geschiedenis en gewoonten van de Aborginals, de oorspronkelijke bewoners. We speuren langs de oever op zoek naar krokodillen en andere dieren. Het is een prachtige tocht: we zien meerdere krokodillen, zowel zoet- als zoutwater krokodillen. De zoetwater krokodillen zijn kleiner en hebben een spitse snuit, de zoutwater krokodillen zijn erg groot en hebben een bredere bek. Ook zien we een buffel langs het water staan en heel veel soorten vogels. Zeearenden, de jaribu, de zwarthals ooievaar, de bee-eaters, diverse soorten reigers en ibissen, noem maar op. Een aanrader als je in deze regio bent!

'1117249' door saskiahamminga '1117249' door saskiahamminga

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Zonsondergang op...Vl

saskiahamminga

Eind juni, ik loop samen met met zoontje op het strand van Vlieland. De zon is net onder en de lucht kleurt oranje. Zo mooi! Wat een prachtige avond voor een strandwandeling...

'1117187' door saskiahamminga '1117187' door saskiahamminga

Verenigde Arabische EmiratenAbu Dhabi omgeving

Verenigde Arabische EmiratenAbu Dhabi omgeving

Zandduinen in Abu...D

saskiahamminga

Wat hou ik hiervan, de prachtige zandduinen van de woestijn, of het nu in Namibie is of hier in het 'Empty Quarter', in Abu Dhabi. De steeds veranderende kleuren, de eindeloosheid van het landschap, geweldig. In Abu Dhabi verbleven wij een aantal dagen in deze immense woestijn, en genoten ieder moment van de dag van het uitzicht. In de winter is dit een prima bestemming om naartoe te gaan: niet te heet, niet te druk en genoeg te doen en te ontdekken. Je beklimt een zandduin en geniet van een schitterende zonsondergang, of je bewondert de omgeving vanaf de rug van een kameel. De stoerdere reizigers onder ons racen met een 4x4 over de zandduinen, of je zoekt juist de rust op aan de rand van het zwembad bij je hotel...

'1117185' door saskiahamminga '1117185' door saskiahamminga

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

MS Friesland

saskiahamminga

Half juni ging ik een lang weekend met mijn zoontje naar Vlieland. Door alle coronamaatregelen hadden we toch een andere overtocht dan we gewend zijn. Met mondkapje op, maar we mochten ook met een heel bijzonder schip; de Friesland. Op dit moment mogen er minder mensen aan boord van de veerboten, waardoor er meer schepen worden ingezet om de toestroom van toeristen (verspreid) aan te kunnen. Zo ook het MS Friesland, een schip dat in 1956 door Rederij Doeksen in de vaart werd genomen, en tot 1988 dienst heeft gedaan en heen en weer voer naar Terschelling. Sinds 2002 wordt het schip in de zomer als museumschip ingezet op de route Enkhuizen-Medemblik bij de Museumstoomtram Hoorn - Medemblik. Maar nu dus ook weer op de Waddenzee! En wij hadden het geluk de overtocht met dit schip te mogen doen. Toch een beetje terug in de tijd...

'1117080' door saskiahamminga '1117080' door saskiahamminga

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Zeilwedstrijd in...Sy

saskiahamminga

Afgelopen zomer waren wij in Sydney en bezochten we de Sydney Tower. Dit is de hoogste constructie in heel Australië. De toren is 309 meter hoog en steekt duidelijk boven het zakencentrum van Sydney uit. Wij bezochten het gedeelte speciaal voor bezoekers: Sydney Tower Eye. Deze uitkijkgalerij bevindt zich op 250 meter hoogte. Het was even zoeken naar de ingang: deze is op Market Street 100, tussen Pitt en Castlereagh Street, te bereiken vanaf het "Pitt Street warenhuis". We hadden van boven prachtig uitzicht over de stad. Het was helder en in de verte was een zeilwedstrijd aan de gang, mooi om te zien!

'1117066' door saskiahamminga '1117066' door saskiahamminga

ChinaHongkong

ChinaHongkong

De avond valt in...Ho

saskiahamminga

De avond valt in Hongkong. De lichtjes van de skyline steken mooi af tegen de steeds donker wordende achtergrond. Wij vonden Hongkong een geweldige stad om te bezoeken. Een stad vol contrasten: aan de ene kant echt Aziatisch, traditioneel en hectisch, en aan de andere kant een modern en luxe zakendistrict. Het contrast wordt mooi weergegeven door de traditionele Junk Boat die door de haven vaart, met de rode zeilen tegen een achtergrond van de enorme en grijze wolkenkrabbers. Deze prachtige boten werden jaren geleden nog gebruikt om te vissen, maar nu eigenlijk alleen nog maar voor toeristische haventochtjes. Met de organisatie Dukling kun je een tochtje met deze Junk Boat maken.

'1117025' door saskiahamminga '1117025' door saskiahamminga

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Met The Jacobite...st

saskiahamminga

In de herfst verbleven we een weekje in de Schotse Hooglanden. Naast dat we vooral veel mooie wandeltochten maakten en kastelen en Loch Ness bezochten, maakten we een prachtige treintocht met The Jacobite Steam Train van Fort William naar het leuke havenplaatsje Mallaig. Het is een bijzondere tocht: de stoomtrein en het beroemde Glenfinnan Viaduct, waar de trein overheen rijdt, worden gebruikt in de Harry Potter-films. Onze zoon is dol op deze boeken en films, dus vond deze treinrit ook een geweldige belevenis. De rit gaat dwars door de Highlands met steeds weer schitterend uitzicht op bergen en meren, en een stuk langs de kust: adembenemend mooi. Wij hadden het geluk in de achterste wagon te zitten, waardoor we mooi zicht op de trein hadden als hij een bocht maakte. Maar let op...je mag niet met je hoofd buiten de trein hangen; langs het traject staan regelmatig bomen met uitstekende takken en soms rijdt de trein opeens een smalle tunnel in... Deze tocht duurt zo'n 2 uur. Tip: het is wel handig om van te voren te reserveren.

'1116994' door saskiahamminga '1116994' door saskiahamminga

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

De jutschutting op de

saskiahamminga

Op de Vliehors, ook wel 'De Sahara van het Noorden genoemd, staat al meer dan een eeuw het drenkelingenhuisje. Vroeger was het een vluchtplaats voor gestrande schipbreukelingen. Naast droge kleren, water en voedsel was er ook een telefoonverbinding met het Posthuys. In 1953 is het huisje voor het laatst gebruikt. Tegenwoordig kun je het drenkelingenhuisje met de Vliehors Expres bezoeken, een leuk uitstapje tijdens je verblijf op Vlieland. Op de foto zie je de zogenaamde 'jutschutting' die bij het drenkelingenhuisje is neergezet. Sinds enkele jaren werkt het team van de Vliehors Expres elk jaar weer aan het neerzetten van een jutschutting. Al het op het strand gevonden hout staat rond het huisje, van mei tot oktober. Zo ontstaat er een heerlijk beschutte plaats midden op deze prachtige en immense zandvlakte. In de zomermaanden kun je hier 's avonds rond het kampvuur zitten en genieten van de live muziek van 'Drijfhout'. Op de achtergrond zie je de kenmerkende gele truck van de Vliehors Expres. Het huisje zelf is ingericht als juttersmuseum: je vindt hier een bijzondere verzameling van aangespoelde spullen, van surfplanken, spenen, haaien op sterk water tot heuse flessenpost. Ook kun je op deze bijzondere plek trouwen. Deze plek verveelt nooit!

'1116843' door saskiahamminga '1116843' door saskiahamminga

NederlandDe Weerribben

NederlandDe Weerribben

Ooievaar in de...Weer

saskiahamminga

Op safari in eigen land. Op zoek naar otters, ringslangen en bijzondere insecten in Narionaal Park de Weerribben. Dit prachtige natuurgebied is met ruim 10.000 hectare het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Met een bootje voeren we door slootjes, over meren, langs uitgestrekte rietpercelen en dichte bossen. Wat een mooi en veelzijdig gebied. We zagen helaas geen otters, maar veel soorten vogels en ook diverse ooievaars van dichtbij. Aanrader voor een dagje uit in eigen land!

'1116792' door saskiahamminga '1116792' door saskiahamminga

NederlandDe Weerribben

NederlandDe Weerribben

Dwars door de...Weerr

saskiahamminga

Gisteren maakte ik met mijn familie en een ervaren gids, een enthousiaste dame die veel wist te vertellen, een boottocht door het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit prachtige natuurgebied is met ruim 10.000 hectare het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Met een bootje voeren we door slootjes, over meren, langs uitgestrekte rietpercelen en dichte bossen. Wat een mooi en veelzijdig gebied. Er zitten hier otters, vele soorten insecten, ooievaars en andere vogels. Zonder een actief beheer zou een groot deel van Weerribben-Wieden verlanden en veranderen in een ondoordringbaar moerasbos. Langs de oever zien we windmolentjes staan. Deze worden ingezet in de bemaling van het gebied, zodat de kleine landjes nog net begaanbaar zijn om er bijvoorbeeld te kunnen maaien en hooien. Echt een aanrader, om hier met een gids doorheen te varen!

'1116700' door saskiahamminga '1116700' door saskiahamminga

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Op de Vliehors

saskiahamminga

Dit blijft zo'n mooie plek, iedere keer weer geniet ik hiervan. Op De Vliehors, de enorme zandvlakte op Vlieland vindt je de restanten van een houten steiger. Een paar meter verderop is een nieuwe, stevigere steiger herbouwd; hier meert 's zomers een paar keer per week het schip De Vriendschap vanaf Texel aan. Je komt verder alleen op deze plek met de Vliehors Expres; een grote open truck die je over het strand naar deze enorme zandvlakte brengt. De Vliehors is de grootste zandvlakte van Noordwest-Europa, en wordt ook wel de Sahara van het Noorden genoemd.

'1116691' door saskiahamminga '1116691' door saskiahamminga

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Cape Tribulation

saskiahamminga

Vanuit ons verblijf in het regenwoud van Daintree Rainforest rijden we naar het plaatsje Cape Tribulation. ' Cape Trib' ligt in het noorden van Queensland middenin een prachtig ongerepte jungle. Het is een unieke plek op deze wereld, aangezien het (naar schatting) 180 miljoen jaar oude regenwoud hier samenkomt met parelwitte stranden. Heel bijzonder: hier kruisen hier 2 UNESCO Werelderfgoed locaties: het Great Barrier Reef en de Daintree Rainforest. Nadat we geparkeerd hebben lopen we over een houten 'boardwalk' door het mangrovebos naar het strand. Overal staan borden 'beware, crocodile', dus dat maakt dit uitstapje extra spannend. Het strand is prachtig, er staan palmbomen en de zee is blauw en kraakhelder. Letterlijk betekent Cape Tribulation het ‘Kaap Tegenspoed’, een naam die James Cook in 1770 gaf nadat hij hier vast kwam te zitten met z’n schip. Er wonen slechts 400 mensen in Cape Tribulation. De oorspronkelijke bewoners zijn de Kuku Yalanji people die de plek ‘Kurangee’ noemde. Letterlijk vertaald betekent dit ‘place of many cassowaries’. (de ‘kasuarissen’, de grote, snelle en vleugelloze vogels die hier leven).

'1116523' door saskiahamminga '1116523' door saskiahamminga

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Pool with a view

saskiahamminga

Na een dag toeren en 'sight-seeing' in vochtig warm Hongkong hebben we het geluk een duik in dit te zwembad te kunnen nemen. Tijdens onze tussenstop in deze geweldige en veelzijdige stad, op weg naar Australië, verbleven we in het Kerry Hotel, een mooi hotel in de wijk Kowloon. Vanuit het zwembad hebben we schitterend uitzicht over de skyline van Central. Wat een heerlijke plek om tot rust te komen in deze soms hectische stad.

'1116519' door saskiahamminga '1116519' door saskiahamminga

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

Het 'witte goud' van.

saskiahamminga

Als je aankomt rijden bij natuurgebied 'Ses salines' lijkt het even of je ijsbergen ziet liggen. Maar nee, het is zout! Ibiza beschikt namelijk over een beschermd natuurgebied met zoutmeren, dat zelfs is opgenomen op de UNESCO lijst. Deze mooie zoutmeren zorgen voor een enorme zoutwinning die hier al eeuwenlang plaatsvindt. Tot het toerisme opkwam was dit de belangrijkste industrie van het eiland. Het wordt ook wel het ‘witte goud’ van Ibiza genoemd. Elke keer als we hier langsrijden moeten we even uitstappen voor een foto of om een paar zoutbrokken op te rapen. Overal op het eiland kun je dit zout kopen, in een leuke mint groene verpakking. Het is van goede kwaliteit en bestaat echt uit 100% zeezout, zonder toevoegingen of bewaarmiddelen. Het zout van de Sal de Ibiza producten wordt uitsluitend met de hand geoogst in het natuurgebied Ses Salines op Ibiza. Je kunt de zoutvelden van Ses Salines makkelijk te bereiken; het gebied ligt 3,4 km vanaf Ibiza Stad. En met zo'n mooi mint groen potje Ibiza zout op tafel, geniet je eenmaal thuis toch nog een beetje van het Ibiza-gevoel.

'1116470' door saskiahamminga '1116470' door saskiahamminga

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Het Drenkelingenhuisj

saskiahamminga

Op de Vliehors, ook wel 'De Sahara van het Noorden genoemd, staat al meer dan een eeuw het drenkelingenhuisje. Vroeger was het een vluchtplaats voor gestrande schipbreukelingen. Naast droge kleren, water en voedsel was er ook een telefoonverbinding met het Posthuys. In 1953 is het huisje voor het laatst gebruikt. Tegenwoordig kun je het drenkelingenhuisje met de Vliehors Express bezoeken, een leuk uitstapje tijdens je verblijf op Vlieland. Het huisje is ingericht als juttersmuseum: je vindt hier een bijzondere verzameling van aangespoelde spullen, van surfplanken, spenen, haaien op sterk water tot heuse flessenpost. Ook kun je op deze bijzondere plek trouwen. Afgelopen weekend was ik hier weer met mijn zoon. Dit verveelt nooit.

'1116240' door saskiahamminga '1116240' door saskiahamminga

OmanMuscat

OmanMuscat

De vismarkt van Musca

saskiahamminga

In de haven van Muscat, in de wijk Muttrah, bezoeken we de vismarkt. Wat een bedrijvigheid, en wat veel bijzondere en verschillende vissoorten. We kijken onze ogen uit. De verkopers tonen trots hun waren en werken rustig door als wij een tijdje staan te kijken. Mooi om te zien. Zeker een bezoekje waard als je in Muscat bent.

'1116176' door saskiahamminga '1116176' door saskiahamminga

AustraliëSydney

AustraliëSydney

The Opera House by...

saskiahamminga

In Sydney wil je natuurlijk het Sydney Opera House zien. Dit gebouw is toch wel het symbool van deze stad, zoals de Eiffeltoren voor Parijs. Het Opera House is een gebouw voor opera en theater. Het is ontworpen door de Deense architect Jørn Utzon en staat sinds 2007 op de Unesco-werelderfgoedlijst. Regelmatig worden er 's avonds beelden geprojecteerd op het gebouw. Dit is prachtig om te zien. Toen wij er waren was dit helaas niet het geval, maar kleurde het gebouw prachtig roze. Mooie ervaring om hier 's avonds rond te wandelen.

'1116169' door saskiahamminga '1116169' door saskiahamminga

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

Heerlijke ham op Ibiz

saskiahamminga

In een klein straatje in Ibiza stad stuiten we op een winkeltje, annex barretje, vol ham en lekkere kaasjes. Maar vooral 'jamón'. Uiteraard moeten we even naar binnen, kijken, ruiken en proeven. Een stoere dame staat de ham te snijden en biedt ons een stukje aan. Heerlijk met een glaasje wijn erbij. Hier komen we graag terug! Thuis lees ik op internet wat meer over de Spaanse ham: "1. Jamón is de achterpoot van het varken, in Nederland ook wel achterham genoemd. In principe kan met Jamón elke ham worden bedoeld, van de gewone gekookte variant, tot de bijzondere Pata Negra. 2. Jamón Serrano (ookwel Serrano ham) komt het meeste voor en zorgt voor zo’n 90% van de productie van de gerookte ham in Spanje. De Jamón Serrano is afkomstig van gewone witte varkens (cerdo blanco) die worden gevoed met graan en maïs. Oorspronkelijk is de serranoham afkomstig uit de bergachtige regio Andalusië. Serranoham wordt, nadat ‘ie in een pekelbad met kruiden heeft gelegen, zo’n negen maanden gerijpt. Er zijn 3 soorten Serrano ham, de officiële classificatie is afhankelijk van het rijpingsproces: Serrano Bodega: Rijpingstijd van 10 tot 12 maanden. Serrano Reserva: Rijpingstijd van 12 tot 15 maanden. Serrano Gran Reserva: Rijpingstijd van meer dan 15 maanden. 3. Jamón Ibérico, (ookwel Pata Negra) wordt tot de beste rauwe hamsoorten gerekend. De Iberische varkens waarvan de hammen worden gebruikt hebben zwarte hoeven, vandaar de bijnaam ‘pata negra’ wat zwarte poot betekent. De voorpoten worden meestal gedurende 14-18 maanden gerijpt, de achterpoten 24-26 maanden. Het resultaat: een robijn-rode ham met een zeer gearomatiseerde smaak. De officiële classificatie van de Ibérico ham wordt bepaald aan de hand van het soort voedsel en de hoeveelheid eikels die het dier heeft gegeten." Best leuk om te weten toch?

'1116091' door saskiahamminga '1116091' door saskiahamminga

CanadaJasper NP

CanadaJasper NP

Het mooiste uitzicht

saskiahamminga

Uren kan ik hier zitten: op dit punt, met uitzicht op de Rocky Mountains in Jasper National Park, precies daar waar de Athabasca River en Miette River samenkomen. Het wat meer witte, kalkachtige water van de Athabasca River mixt hier met het heldere water van de Miette River, wat een bijzonder gezicht is van boven. Om je heen rennen eekhoorntjes en aan de overkant van de rivier zagen we een elk lopen. Deze plek is te vinden bij Tekarra Lodge, een prachtig "vakantieparkje" met cabins in het bos. Maar ook als je hier niet verblijft loont het de moeite even het terrein op te rijden en even op een van deze heerlijke stoelen van misschien wel het mooiste uitzicht van dit gebied te genieten....

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik