Saskiahamminga

'1124624' door Saskiahamminga '1124624' door Saskiahamminga

FrankrijkPyreneeen

FrankrijkPyreneeen

Dolle stier

Saskiahamminga

Nog geen 30 seconden voordat deze foto genomen werd (rennend, uit de losse pols, en met mijn mobiel...) zaten we exact op de plek waar deze dolle stier loopt idyllisch te picknicken... Kauwend op ons broodje, en genietend van onze zoon die in het beekje achter de boom zat te spelen, zien we opeens beweging in onze ooghoek. Dreigend komt een kudde koeien, aangevoerd door deze stoere stier, onze kant op lopen: "Dat is ons plekje". Eerst grinniken we en zeggen "kssst", maar al snel hebben we door dat dat niet werkt. Razendsnel grissen we onze spullen bij elkaar en rennen struikelend weg van dit fijne plekje. Als de stier door heeft dat we ons echt terugtrekken haakt hij af en laat hij ons met rust. Wat een opluchting...Snel op zoek naar een nieuw plekje.

'1124622' door Saskiahamminga '1124622' door Saskiahamminga

FrankrijkPyreneeen

FrankrijkPyreneeen

Mooiste grensovergang

Saskiahamminga

We rijden vanuit de Franse Pyreneeen naar Noord-Spanje. We nemen de route dwars door de bergen, waarbij we over de 'Col du Pourtalet' rijden; een prachtige bergpas met schitterende vergezichten. Wat een prachtige grensovergang, op zo'n 1.700 meter hoogte. We genieten en kijken bij iedere bocht weer onze ogen uit. Ook zien we dat de Franse kant veel groener is dan de Spaanse kant, waar het duidelijk minder begroeid en droger is. We zien veel wandelaars en mensen die hier een dagje uit zijn. We rijden langs een groot skigebied, met liften en hotels. Dus ook in de winter zal het hier prachtig zijn!

'1124544' door Saskiahamminga '1124544' door Saskiahamminga

SpanjeBilbao

SpanjeBilbao

De grootste museumzaa

Saskiahamminga

Als je in Bilbao het Guggenheim museum bezoekt, gebouwd door de Amerikaanse architect Frank Gehry, is een bezoekje aan de grootste museumzaal ter wereld een must. Wij vonden dit prachtig. Deze zaal is 130 meter lang. Je treft hier het enorme kustwerk aan van Richard Serra; The Matter of Time. Je kunt hier doorheen lopen en je kunt het vanaf een balkon op de eerste verdieping in zijn geheel aanschouwen, zoals op deze foto te zien is. Wij hadden het 'geluk' er tijdens de coronacrisis te zijn, waardoor het niet druk was in het museum. Ook voor kinderen is dit een erg leuk en afwisselend museum. Op internet lees ik dat de schilderijen die in deze enorme zaal, de 'Fish gallery', tentoongesteld werden, wegvielen in de grote ruimte. Toen het museum werd geopend en in 1997 schilderijen in deze zaal ophing, bleek al snel dat de kleine werken verloren gingen in deze grote ruimte. Voor curatoren was het erg lastig om werken in de mega-zaal tot hun recht te laten komen. De Amerikaanse minimalistische kunstenaar Richard Serra kreeg daarom de opdracht om een groot werk te ontwerpen voor in de Fish gallery. In 1997 had Serra al een groot werk ontworpen voor het Guggenheim dat bestaat uit drie gigantische gebogen stalen platen en Snake heet. In 2005 onthulde Serra zeven extra grote werken van gebogen staal, die sindsdien permanent in het Guggenheim Bilbao te zien zijn. De titel van het werk The Matter of Time refereert naar de tijd die je als bezoeker nodig hebt om door het werk heen te lopen. Maar het refereert ook naar de ‘belevingstijd’. Je kan als bezoeker nooit het hele werk overzien en je moet dus een beeld vormen door herinneringen te combineren met wat je ziet. Hierdoor wordt het werk een ervaring, ondanks de simpele materialen en vormen.

'1124536' door Saskiahamminga '1124536' door Saskiahamminga

FrankrijkPyreneeen

FrankrijkPyreneeen

Wandelen in de Franse

Saskiahamminga

Afgelopen zomer zochten we de rust op in de prachtige natuur van de Franse Pyreneeën. Hier waren we nog nooit geweest, en we waren onder de indruk van de ongereptheid en schoonheid van dit gebied. Je vindt hier echt steile bergen, kleine dorpjes, weinig mensen, mooie natuur, frisse riviertjes, gieren die hoog boven je rondjes cirkelen en prachtige wandelroutes. Echt een aanrader als je van natuur en wandelen houdt.

'1124534' door Saskiahamminga '1124534' door Saskiahamminga

OmanMuscat

OmanMuscat

De Sultan...Qaboes-mo

Saskiahamminga

Een bezoek aan de Sultan Qaboes-moskee in Muscat mag tijdens je reis naar Oman eigenlijk niet ontbreken. Dit is de grootste moskee in Oman. Het indrukwekkende complex bedekt circa 40.000 m² en werd ingehuldigd door sultan Qaboes van Oman op 4 mei 2001. Het is prachtig om hier rond te lopen. Achter iedere hoek is weer een mooi doorkijkje. In de vroege ochtend is het nog lekker rustig. Regelmatig hadden we het 'rijk' alleen. Van Wikipedia: De moskee is gebouwd uit 300.000 ton Indische zandsteen. De grootste gebedsruimte is vierkant van vorm en is 74,4 bij 74,4 meter. De centrale koepel is vijftig meter hoog. De koepel, de grootste minaret van 90 meter hoog en 4 flankerende minaretten van elk 45.5 meter hoog, zijn de visuele hoofdkenmerken van de moskee. De grootste gebedsruimte biedt plaats aan 6500 moskeegangers en de gebedsruimte voor vrouwen is geschikt voor 750 personen. De verharde buitenplaats is goed voor 8000 personen en er is extra ruimte beschikbaar op de binnenplaats en de doorgangen. Dit totale capaciteit van de moskee komt hierop op 20.000 moskeegangers.

'1124211' door Saskiahamminga '1124211' door Saskiahamminga

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Paradijselijk Kewarra

Saskiahamminga

Tijdens onze rondreis door Australie rijden we een groot stuk langs de oostkust. We verblijven een paar dagen in een huisje aan het prachtige en rustige strand van Kewarra Beach, vlakbij Palm Cove. Het huisje is omringt door tropische begroeiing, vol bijzondere vogels en insecten. In de tuin zien we wallabies, kleine kangaroos, en op het strand voelt het alsof we op een paradijselijk bounty-eiland verblijven, zo mooi en zo rustig. Een heerlijke plek!

'1124210' door Saskiahamminga '1124210' door Saskiahamminga

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Schuim op het strand.

Saskiahamminga

Aan de Waddenkant van Vlieland waait het schuim over de kade bij de veerboot; hele plukken spoelen aan op het kleine strandje, vlakbij de Dorpsstraat. Een mooi gezicht, het lijkt soms wel sneeuw. Op de website van Roots lees ik: “Veel mensen denken dat het schuim heeft te maken met vervuild zeewater, maar het is een natuurlijk proces. Het zijn restanten van een eencellig organisme, Phaeocystis genaamd. Ze behoren tot de Haptophyta, eencelligen met chlorofyl (bladgroen) en daardoor worden ze tot de algen gerekend." Puur natuur dus!

'1124171' door Saskiahamminga '1124171' door Saskiahamminga

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

De vuurtoren op...Vli

Saskiahamminga

Als je op Vlieland bent is een wandeling naar de mooie rode vuurtoren, op een van de hoogste zandduinen van Nederland, de 42 meter hoge Vuurboetsduin, een aanrader. De Vuurduin, zoals de vuurtoren heet, is een van de kleinste vuurtorens van Nederland. Om deze reden wordt hij ook wel de ‘rode kabouter’ genoemd. De gietijzeren toren is slechts 16,8 meter hoog, maar doordat hij zo hoog staat schijnt het licht ervan op 51 meter boven de zeespiegel. Vanaf deze plek heb je prachtig uitzicht op zowel de Waddenzee als de Noordzee. Op internet lees ik: "De Vuurduin staat al sinds 1909 op Vlieland. In 1986 is de koepel geheel vernieuwd en zodanig aangepast dat deze geheel automatisch functioneert. Net als iedere andere vuurtoren, schijnt de Vuurduin met een eigen ‘karakter’ of patroon. In het donker is het licht van de Vuurduin twee seconden te zien en daarna twee seconden niet. Dit lichtsignaal komt niet tot stand dankzij ronddraaiende lampen. Het wordt gecreëerd met een ronddraaiend scherm dat het licht steeds twee seconden verduistert. De Vuurduin werkt kortom min of meer zoals de zwaailichten op ambulances, brandweerauto’s en politieauto’s."

'1124048' door Saskiahamminga '1124048' door Saskiahamminga

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Op het duin van Vlie

Saskiahamminga

Half december verbleven we een paar dagen op Vlieland, een van onze favoriete Waddeneilanden. We hebben uren gewandeld en genoten van de rust en ruimte. Hier klommen we op een van de hogere duinen van Vlie, vanaf waar je zowel de Waddenzee als de Noordzee kunt zien, Wat een prachtig plek in ons eigen landje!

'1124007' door Saskiahamminga '1124007' door Saskiahamminga

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Mooi San Sebastián

Saskiahamminga

San Sebastián is een kustplaats gelegen in een prachtige baai aan de Golf van Biskaje in Spaans Baskenland. De officiële naam van San Sébastian is Donostia-San Sébastian. Reden hiervoor is dat de Baskische naam voor de stad Donostia is. Je kunt hier geweldig uit eten en genieten van de pinxtos in de vele barretjes. Maar je kunt hier ook heerlijk slenteren door de smalle straatjes, door de haven en genieten van een dagje strand. Vlakbij Playa de Concha, het grootste en populairste strand van San Sebastián, ligt een gezellige haven, met winkeltjes en dobberende gekleurde bootjes. Je ziet in het heldere water de vissen zwemmen, een fijne plek om even tot rust te komen.

'1123483' door Saskiahamminga '1123483' door Saskiahamminga

AustraliëKakadu NP

AustraliëKakadu NP

Bee-eater in Mary...R

Saskiahamminga

We verblijven in een tenthuis in Mary River National Park, in The Northern Territories van Australië. We zien hier, naast de leuke wallabies en krokodillen, ongelofelijk veel soorten vogels. Zo ook vele bee-eaters, ze zijn echt prachtig om te zien!

'1122867' door Saskiahamminga '1122867' door Saskiahamminga

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Dorstige olifant

Saskiahamminga

In Erindi Private Game Reserve in Namibië verblijven we in een huisje naast een kleine waterplaats. De hele dag door komen hier dieren drinken. Kudu's, impala's, wrattenzwijnen, maar ook regelmatig 2 prachtige olifanten. Tussen ons en de dieren staat een klein, laag hekje, waar stroom op staat. Het ziet er dun en breekbaar uit. Daar kan zo'n olifant dwars doorheen walsen zou je zeggen...Maar de olifanten trekken zich niets van ons aan en staan heerlijk te spetteren en te slurpen. Op ons terrasje zitten we eerste rang...

'1122754' door Saskiahamminga '1122754' door Saskiahamminga

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Orca's bij Telegraph.

Saskiahamminga

Tijdens een georganiseerd boottochtje op de wateren van Johnstone Strait vanuit Telegraph Cove op Vancouver Island zien we walvissen, dolfijnen, zeeleeuwen en zelfs orca's. Veel, en best dichtbij! Ze zwemmen zelfs naar het haventje van Telegraph Cove, geweldig om te zien. Johnstone Strait is een 110 km (68 mi) lang kanaal, langs de noordoost kust van Vancouver Island in British Columbia. Deze wateren zijn zeer voedselrijk, waardoor je hier veel walvissen en orca's ziet. Telegraph Cove is een kleine gemeenschap met zo'n 20 inwoners, die vroeger van de visserij leefden. Op dit moment is vooral (eco-) toerisme de belangrijkste inkomstenbron.

'1122751' door Saskiahamminga '1122751' door Saskiahamminga

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Damhert in de duinen

Saskiahamminga

In deze gekke corona-tijd ontdekken we steeds nieuwe plekjes in Nederland. Tijdens een wandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen hoorden en zagen we overal (burlende) damherten. Prachtig en indrukwekkend om te zien en te horen. Wat een mooi gebied is dit!

'1122595' door Saskiahamminga '1122595' door Saskiahamminga

AustraliëDaintree NP

AustraliëDaintree NP

Room with a view

Saskiahamminga

Tijdens onze rondreis door Australië verblijven we een aantal dagen in een prachtige ecolodge in Daintree Rainforest, Silky Oaks Lodge. Een prachtige plek, middenin eindeloos groen. Vanaf het balkon van ons huisje midden in het regenwoud hebben we uitzicht op een 'muur' van groen. We worden omringt door ongelofelijk veel soorten planten en bomen, vlinders en vogels vliegen af en aan, het is prachtig. Alle geluiden, zowel overdag als 's avonds in het donker, het maakt ons verblijf hier zo bijzonder, hier kun je uren zitten en turen in het groen, op zoek naar een vogel, reptiel of ander spannend dier. Even verderop loopt een kraakheldere rivier, waar we kunnen zwemmen of pootje baden. Daintree Rainforest is het oudste regenwoud op de wereld. Schattingen van 100 to zelfs 130 miljoen jaar oud maken dit regenwoud een stuk ouder dan de meer beroemde Amazoneregenwoud. Deze jungle bevat een ongelofelijke verscheidenheid aan plant- en diersoorten, vele bedreigd, andere uniek voor dit gebied. Er zijn zelfs bomen ontdekt hier die volgens wetenschappers al lang uitgestorven waren. Wij zijn ook nog met een gids op pad geweest; ontzettend leuk om meer te leren en zien van het regenwoud en te horen over de oorspronkelijke bewoners.

'1122594' door Saskiahamminga '1122594' door Saskiahamminga

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

San Sebastián

Saskiahamminga

San Sebastián is een heerlijke kustplaats gelegen in een baai aan de Golf van Biskaje in Spaans Baskenland. De officiële naam van San Sébastian is Donostia-San Sébastian. Reden hiervoor is dat de Baskische naam voor de stad Donostia is. Je kunt hier geweldig uit eten en genieten van de pinxtos in de vele barretjes. Maar je kunt hier ook genieten van een dagje strand. Playa de Concha is het grootste en populairste strand van San Sebastián: het is het meest centraal gelegen strand en wordt het meest bezocht en gefotografeerd. Het is er gemoedelijk en gezellig. Dit strand wordt wel gezien als één van de mooiste 'stedelijke' stranden ter wereld. Playa de la Concha is anderhalve kilometer lang en ligt in het oude centrum van de stad. De prachtige baai waar het strand aan ligt, het rustige water en het gladde, steenvrije zand maken dit een ideaal strand om te zonnen en te zwemmen. Maar ook kun je er diverse watersporten beoefenen, zoals kajakken, kanoën en zeilen.

'1122468' door Saskiahamminga '1122468' door Saskiahamminga

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Het Louvre

Saskiahamminga

Van de zomer verbleven we 1 nachtje in Parijs. Het was er rustig, er stond geen file op de Périphérique en de terrasjes waren vrijwel leeg. Als we langs het Louvre lopen lijkt het of deze gesloten is: geen rij. We waren niet van plan naar binnen te gaan, maar deze kans kunnen we niet laten lopen: rust in het Louvre. We genieten ruim 2,5 uur van het prachtige gebouw, de grote hoeveelheid kunst, uiteraard van de Mona Lisa en van dit soort mooie doorkijkjes. Hier staan we onder de imposante glazen pyramide. Het Louvre is een van de (zo niet het) grootste musea ter wereld. Er worden zo'n 35.000 kunstwerken tentoongesteld, verspreid over drie vleugels van het voormalige paleis. En op internet lees ik dat het museum ook nog eens 460.000 objecten telt die buiten het zicht van bezoekers staan. Wat een prachtig museum! En wat een geluk bij een ongeluk dat het door corona nu zo rustig bleek te zijn. Op Wikipedia lees ik:

'1122463' door Saskiahamminga '1122463' door Saskiahamminga

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Klimmen naar de...vuu

Saskiahamminga

Tijdens een verblijf op Vlieland kan een wandeltochtje naar de vuurtoren natuurlijk niet ontbreken. Sinds een aantal maanden is er een mooie nieuwe trap, die de klim naar boven wat lichter maakt. Boven heb je een prachtig uitzicht op zowel de Waddenzee als de Noordzee.

'1122461' door Saskiahamminga '1122461' door Saskiahamminga

AustraliëGreat Barrier Reef

AustraliëGreat Barrier Reef

Paradijselijk...White

Saskiahamminga

We lopen over het witte zand van Whitehaven Beach, gelegen op Whitsunday Island. Dit adembenemd mooie strand wordt niet voor niets een van de mooiste stranden ter wereld genoemd. Misschien wel het mooiste strand... Hier zijn voelde echt alsof we in het paradijs beland waren. Met een helikopter werden we afgezet op dit onwerkelijk parelwitte strand, met blauw groen helder water, waar we de vissen en roggen langs zagen zwemmen. We bleven hier een paar uur, snorkelden in het kraakheldere water en liepen genietend over het fijne witte zand langs zee, alsof we alleen op de wereld waren. Onvergetelijk. Whitehaven Beach is 7 kilometer lang. De Whitsundays liggen in het Great Barrier Reef, aan de Oostkust van Australië, en bestaan uit 74 eilanden, waarvan er maar een paar bewoond zijn en een groot deel National Park is.

'1122234' door Saskiahamminga '1122234' door Saskiahamminga

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Fraser Island

Saskiahamminga

We zijn met de boot onderweg vanuit Hervey Bay naar Fraser Island voor een dagtochtje. Onderweg zien we walvissen in het prachtige turquoise water. En we varen langs paradijselijke stranden, waar we verlangend naar turen. Oh konden we maar even een paar uur op dat strand vertoeven....Toch een goede reden om nog eens terug te gaan!

'1122120' door Saskiahamminga '1122120' door Saskiahamminga

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Burlend damhert

Saskiahamminga

Tijdens een wandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen hoorden en zagen we overal burlende damherten. Prachtig en indrukwekkend om te zien en te horen. Wat een mooi gebied is dit.

'1122078' door Saskiahamminga '1122078' door Saskiahamminga

AustraliëGreat Barrier Reef

AustraliëGreat Barrier Reef

De Whitsundays vanuit

Saskiahamminga

Daar vliegen we dan, per helikopter vanuit Airlie Beach, over de Whitsunday Islands en Inlet, op weg naar Whitehaven Beach. Onder ons zien we turquoise blauw water, koraalriffen, witte stranden, groene bossen en miniatuur zeilbootjes. Onwerkelijk mooi. Na een korte en onvergetelijke vlucht landen we op Whitehaven Beach, een parelwit strand, met turquoise water waar we de pijlstaartroggen langs zien zwemmen. Niet voor niets een van de mooiste stranden ter wereld genoemd. De Whitsundays liggen aan de Oostkust van Australië, en bestaan uit 74 eilanden, waarvan er maar een paar bewoond zijn en een groot deel National Park is.

'1122072' door Saskiahamminga '1122072' door Saskiahamminga

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Vissende beer

Saskiahamminga

We lopen met een hengel langs de Campbell River op Vancouver Island. De zalmentrek is in volle gang en er staan veel locals te vissen. Opeens zien we aan de overkant van de rivier een zwarte beer; ook hij is op zoek naar een lekker hapje!

'1122070' door Saskiahamminga '1122070' door Saskiahamminga

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Zeeotter in het kelp

Saskiahamminga

Tijdens een tochtje met een zodiac op zee bij Tofino spotten we, midden op zee, een familie zeeotter, drijvend in het kelp. Kelp is een zeewier soort, waar de zeeotter houvast aan heeft, bijvoorbeeld als ze op zee willen uitrusten. Het was prachtig hier even met de boot stil te dobberen en de vrolijk spartelende, relaxende en zo aaibare familie gade te slaan. Sowieso is Vancouver Island een geweldige plek om veel wildlife te spotten. Op Wikipedia lees je meer over het interessante ecosysteem waar kelp een belanrijk onderdeel van uitmaakt: Het gevoelige ecosysteem van onderzeese wouden wordt op veel manieren bedreigd. Vervuild zoetwater uit rivieren brengt pesticiden, onkruidverdelgers en andere chemicaliën de zee en dus de kelpwouden in. Daardoor wordt het ecologisch evenwicht verstoord hetgeen de soortenrijkdom en uiteindelijk het hele ecosysteem bedreigt. Zee-egels voeden zich met dit afvalwater hetgeen vooral in de Grote Oceaan leidt tot een grote toename van deze planten etende dieren. Verder ontstaat door overbevissing en de bedreiging van rovers zoals zeeotters en kabeljauw een gebrek aan natuurlijke vijanden van de zee-egels (alsook aaseters zoals zeekomkommers en slangsterren). Dit vormt een ernstige bedreiging voor het kelpwoud, omdat dit zich onder andere na stormschade alleen herstellen kan wanneer de dode begroeiing bijtijds opgeruimd wordt. http://nl.wikipedia.org/wiki/Kelpwoud

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 02 | Community-toppers

Ontvangstcomité - Dreamer666

Genieten van de zonsondergang. Foto: MarleenvM

1. Topfoto & -tip: Genieten van de zonsondergang door MarleenvM
2. Review: Bilbao, Spanje door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Elleke
4. Nieuwkomer: StefaNiels on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik