Sandersar

'428950' door Sandersar '428950' door Sandersar

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Stilleven

Sandersar

Overal kom je ze tegen op Bali: offermandjes. In de meest verschillende kleuren en materialen. Alles wordt gemaakt van natuurlijke materialen. En ze ruiken heerlijk...

'428949' door Sandersar '428949' door Sandersar

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Offerritueel Bali

Sandersar

Balinese vrouwen zijn uren per dag in de weer om offers te maken. Overal in het land tref je deze mandjes dan ook aan. In een tempel was een oude dame bezig met een offerritueel.

'428945' door Sandersar '428945' door Sandersar

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Bali landwerker op de

Sandersar

Deze boer kwam ik tegen tijdens een wandeling door de rijstvelden bij Jatiluwih in het midden van Bali. De cape en het hoedje beschermen hem tegen de brandende zon. Het was lastig om de foto te maken, omdat hij voortdurend voorovergebukt stond, met zijn handen in de sawa's. Toen hij overeind kwam pakte ik mijn kans.

'428943' door Sandersar '428943' door Sandersar

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Balinese man onder...

Sandersar

In het Goa Gajah (olifantsgrot) complex vlakbij Ubud kwam ik deze oude man tegen. De prachtige oude boom en de pose die de man aanneemt maakte voor mij het plaatje compleet.

'340896' door Sandersar '340896' door Sandersar

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Mirror Lake

Sandersar

Dit bordje viel me pas heel laat op toen we naar Mirror Lake stonden te kijken. Blijkbaar een meer waar het water altijd 'stilstaat'.... Leuk gedaan

'333205' door Sandersar '333205' door Sandersar

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Oude mannetjes onder.

Sandersar

Deze oude mannetjes zaten iedere dag op hetzelfde tijdstip onder dezelfde boom thee te drinken. De taxi op de voorgrond geeft wat beweging aan de foto.

'333203' door Sandersar '333203' door Sandersar

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

Artisjokplant

Sandersar

De droogte van Le Marche. Op het moment van fotograferen had het al 3 maanden niet meer geregend in dit gebied. Levert wel mooie plaatjes op...... Later zag ik pas dat hier niet gaat om zonnebloemen, maar een veld met uitgedroogde artisjokplanten.

'333200' door Sandersar '333200' door Sandersar

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

Le Marche

Sandersar

De droogte van Le Marche. Op het moment van fotograferen had het al 3 maanden niet meer geregend in dit gebied. Levert wel mooie plaatjes op......

'333199' door Sandersar '333199' door Sandersar

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Paardenraces Siena

Sandersar

Deze mensen kijken allemaal naar het spektakel dat zick afspeelt op het plein van Siena. 2x per jaar vinden hier de beroemde paardenraces plaats. Deze goede plaatsen worden voor veel geld verkocht aan bobo's.

'333196' door Sandersar '333196' door Sandersar

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Italiaanse...jeu-de-b

Sandersar

Deze 'voyeursfoto' vind ik een van de mooiste van mijn vakantie door Toscane. De gebaartjes, het hek, het licht geven goed weer hoe de sfeer was toen we hier langs liepen. Voor mij is dit het echte Italie.

'333195' door Sandersar '333195' door Sandersar

NoorwegenJotunheimen NP

NoorwegenJotunheimen NP

Wandelroute Beseggen.

Sandersar

Een van de vele foto's die ik heb geschoten tijdens een mooie wandeltocht door het ruige natuurgebeid Jotunheimen. Het water van de fjorden krijgt door de lichtval soms een wat melkachtige kleur.

'333191' door Sandersar '333191' door Sandersar

BelgiëWest Vlaanderen

BelgiëWest Vlaanderen

De pier van...Blanken

Sandersar

Deze foto van de pier van Blankenberge was in mijn ogen zo'n foto die in kleur niet bijzonder was en in het zwart-wit opeens een spannend plaatje wordt.

'333190' door Sandersar '333190' door Sandersar

BelgiëWest Vlaanderen

BelgiëWest Vlaanderen

De pier van...Blanken

Sandersar

De pier in Blankenberge is een paar jaar geleden op de schop gegaan. Na een flinke restauratie is dit het resultaat. De "Belgium Pier" wordt tegenwoordig vnl gebruikt voor horecagelegenheden en evenementen.

'333187' door Sandersar '333187' door Sandersar

MarokkoFez

MarokkoFez

Man met kar

Sandersar

In een steegje in Fes kwamen we deze man met paard en wagen tegen tijdens een stadswandeling. Midden op de dag werd het soms wel 45 graden, maar in de smalle steegjes is altijd schaduw en daarom prima uit te houden. Goed gebouwd dus!

'333185' door Sandersar '333185' door Sandersar

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Marrakech by night

Sandersar

Als de avond valt ondergaat het centrale plein (Djemaa el Fna) in Marrakech een ware metamorfose. Overal worden eettentjes binnen no time opgebouwd en begint de concurrentiestrijd om maar zoveel mogelijk toeristen binnen te halen.

'333183' door Sandersar '333183' door Sandersar

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Oude Marokkaanse man

Sandersar

Deze oude man verhuurde strandbedjes aan de kust van Taghazoute, nabij Agadir. De man was iedere dag weer erg blij als we zijn bedjes huurden. We waren namelijk zijn enige klanten van de dag....

'333181' door Sandersar '333181' door Sandersar

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Spelende kinderen op.

Sandersar

In tegenstelling tot wat me vroeger is geleerd kan tegenlicht ook mooie plaatjes opleveren. En in zwart-wit vind ik dat de spelende kinderen nog mooier uitkomen. Gemaakt aan de kust van Taghazout, vlakbij Agadir.

'333179' door Sandersar '333179' door Sandersar

MarokkoFez

MarokkoFez

Steegje in Fes

Sandersar

Voor mooie plaatjes is af en toe wat geluk nodig. Ik had mijn oog op de man op de grond laten vallen, toen plotseling vader en zoon de hoek om kwamen lopen. Mazzeltje dus...

'333177' door Sandersar '333177' door Sandersar

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Koopman in Marrakech

Sandersar

In Marrakech kwamen we veel van deze koopmannetjes tegen. Mooie karakteristieke koppen en poseren kunnen ze erg goed! Vaak wel met mijn telelens geschoten. Ideaal om 'spontane' plaatjes te schieten.

'332532' door Sandersar '332532' door Sandersar

NoorwegenJotunheimen NP

NoorwegenJotunheimen NP

Rendieren in...Jotunh

Sandersar

De eerste wilde rendieren die we tegenkwamen tijdens een mooie wandeling door het natuurgebied Jotunheimen. Dit was het moment waarop ik toch blij was dat ik mijn zware telelens had meegesjouwd!

'332530' door Sandersar '332530' door Sandersar

NoorwegenBergen

NoorwegenBergen

Straat in Bergen

Sandersar

Zouden deze auto's nog door de APK komen als ze iedere dag op de zelfde manier in dit straatje in Bergen staan geparkeerd? Ik vraag het me af....

'332526' door Sandersar '332526' door Sandersar

NoorwegenStavanger

NoorwegenStavanger

Preikestolen

Sandersar

De Preikestolen is een toeristische trekpleister in de buurt van Stavanger, maar zeker de moeite waard om een wandeling van zo'n anderhalf uur aan te besteden. De steile rotswand is voor sommige waaghalsen een plek om angsten te overwinnen.

'332524' door Sandersar '332524' door Sandersar

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Hardangervidda

Sandersar

Deze foto is gamaakt in het natuurgebied Hangervidda, in het centraal gelegen deel van Noorwegen. Op een mooie heldere en windstille dag zijn de bergmeertjes net spiegels.

'332522' door Sandersar '332522' door Sandersar

NoorwegenJotunheimen NP

NoorwegenJotunheimen NP

Wandelroute Beseggen.

Sandersar

De foto is gemaakt tijdens een pittige wandeltocht over de beroemde Beseggen in het bergachtige natuurgebied Jotunheimen in het Zuiden van Noorwegen. Deze hike is een echte aanrader!!

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik