Ruudvanhorssen

'520071' door Ruudvanhorssen '520071' door Ruudvanhorssen

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Eindhoven Centrum

Ruudvanhorssen

Kom eens gezellig langs in Eindje, een gezellige stad vol kroegjes en leuke winkels! Op de foto zie je het uitzicht vanuit mijn balkon, met links de Catharinakerk en rechts het dak van de heuvelgalerie.

'519548' door Ruudvanhorssen '519548' door Ruudvanhorssen

NicaraguaCaribische kust

NicaraguaCaribische kust

Spinnetjes in...Nicar

Ruudvanhorssen

Deze spinnen zijn ongeveer zo groot als je handpalm en zien er prachtig uit. Het schijnt dat ze ongevaarlijk zijn, maar toch durfde ik ze niet aan te raken! :p

'518990' door Ruudvanhorssen '518990' door Ruudvanhorssen

Costa RicaCahuita NP

Costa RicaCahuita NP

National Park Cahuita

Ruudvanhorssen

In het zuid-oosten van Costa Rica, aan de caribische kust, ligt National Park Cahuita. De jungle gaat hier direct over in de oceaan, met daartussen een strandje van een meter of 3. Je ziet hier erg veel dieren waaronder veel apen, leguanen, krokodillen, wasberen, toekans en luiaarden. Zeker de moeite waard als je in de buurt bent!

'518823' door Ruudvanhorssen '518823' door Ruudvanhorssen

Costa RicaPuerto Limón

Costa RicaPuerto Limón

Japie Krekel

Ruudvanhorssen

In Costa Rica heb je veel insecten die we in Nederland ook hebben, alleen hebben ze een andere kleur en zijn ze een stuk groter!!

'518536' door Ruudvanhorssen '518536' door Ruudvanhorssen

Costa RicaPuerto Viejo

Costa RicaPuerto Viejo

Colibri

Ruudvanhorssen

Tijdens onze trip naar Nicaragua en Costa Rica spotten we regelmatig deze schitterende kleine vogeltjes maar ze zijn echt moeilijk te fotograferen... Ze flitsen alle kanten op!

'517992' door Ruudvanhorssen '517992' door Ruudvanhorssen

VietnamHoi An

VietnamHoi An

De Tempels van My Son

Ruudvanhorssen

Tijdens ons bezoek aan het mooie textielstadje Hoi An hebben we een dagtrip naar de Tempels van My Son gedaan. Je kunt in Hoi An goedkoop een motor of scooter huren, dan ben je er in een half uurtje. De tempels liggen midden in de jungle en zijn door de jaren heen behoorlijk verkleurd en begroeid. Prachtig om een stukje oude cultuur te zien. Enig nadeel was dat er geen zuchtje wind staat, waardoor het er minstens 45 graden was.

'517461' door Ruudvanhorssen '517461' door Ruudvanhorssen

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Ha Long Bay

Ruudvanhorssen

Ha Long Bay is zeker een aanrader als je Vietnam bezoekt. Enig nadeel is dat het erg druk is op het water, best wel toeristisch dus.. Hoe meer je betaalt, hoe minder mensen op je boot.

'517027' door Ruudvanhorssen '517027' door Ruudvanhorssen

VietnamSapa

VietnamSapa

De vleesmarkt

Ruudvanhorssen

Deze mevrouw had het iets minder druk op de lokale vleesmarkt in een klein dorpje in de buurt van Sapa. Ook hygiene is niet erg belangrijk hier.

'506797' door Ruudvanhorssen '506797' door Ruudvanhorssen

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

La Fortuna Waterfall

Ruudvanhorssen

Supermooie waterval in de buurt van de vulkaan Arenal. Na een wandeltocht van ongeveer 45 minuten kom je aan de voet van deze waterval. Je kunt er zelfs zwemmen in de hevige stroming...

'506795' door Ruudvanhorssen '506795' door Ruudvanhorssen

NicaraguaAtlantische kust

NicaraguaAtlantische kust

Goede surfschool in..

Ruudvanhorssen

Als je een goede surfschool zoekt dan is deze zeker een aanrader! De mensen die er werken zijn erg relaxt en geven op een geduldige en veilige manier les. Ze kunnen ook goedkoop trips voor je regelen om bijvoorbeeld zeeschildpadden te bekijken of te gaan zeevissen.

'506794' door Ruudvanhorssen '506794' door Ruudvanhorssen

Costa RicaHeredia

Costa RicaHeredia

Binnenland van Costa.

Ruudvanhorssen

Wanneer je met de auto (4WD, anders kom je helaas niet ver) door Costa Rica rijdt zie je overal een prachtige natuur. Blijf wel goed op de weg letten, want lopen vaak allerlei dieren de weg op!

'506793' door Ruudvanhorssen '506793' door Ruudvanhorssen

Costa RicaCahuita NP

Costa RicaCahuita NP

Jaguar Rescue Center

Ruudvanhorssen

Deze kleine baby luiaard lijkt lekker in z'n vel te zitten.. Bij het Jaguar Rescue center worden dieren gebracht die niet zelfstandig kunnen overleven in de natuur. De hulpverleners verzorgen de dieren met als doel ze zo snel mogelijk weer uit te zetten in de natuur.

'506792' door Ruudvanhorssen '506792' door Ruudvanhorssen

Costa RicaCahuita NP

Costa RicaCahuita NP

Mooie Basilisk

Ruudvanhorssen

Deze mooie basilisk heeft net een lekker hapje gevonden in de buurt van Cahuita National Park in Costa Rica. Aan de kam op zijn rug zie je dat het een mannetje is..

'506788' door Ruudvanhorssen '506788' door Ruudvanhorssen

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Tarantula bij Rincon.

Ruudvanhorssen

Dat was even schrikken! Deze grote vogelspin kwam ik tegen tijdens een avondwandeling in de buurt van Nationaal Park Rincon de la Vieja. We verbleven hier trouwens in de Rancho Currubande Lodge, echt een aanrader.

'506783' door Ruudvanhorssen '506783' door Ruudvanhorssen

Costa RicaMonteverde

Costa RicaMonteverde

Monteverde National..

Ruudvanhorssen

Een heel veel mooier regenwoud ga je nergens vinden. Prachtig om in dit natte woud rond te wandelen en de geluiden van alle dieren te horen.

'506780' door Ruudvanhorssen '506780' door Ruudvanhorssen

Nicaragua

Nicaragua

San Juan del Sur

Ruudvanhorssen

Prachtig plaatsje aan de pacific. Volop leven en een fijne plaats voor surfers. Wandel naar het grote Jesus-beeld of maak een tripje om zeeschildpadden te zien!

'506776' door Ruudvanhorssen '506776' door Ruudvanhorssen

NicaraguaIsla de Ometepe

NicaraguaIsla de Ometepe

Charco Verde

Ruudvanhorssen

Prachtig park op Ometepe met een mooie en goed aangegeven route. Je vindt er veel dieren zoals apen, hagedissen, slangen en vogels. Er is ook een vlindertuin.

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 23 | Community-toppers


Stalker Castle. Foto: Antwan
1. Topfoto & -tip: Stalker Castle door Canipel
2. Review: ManonVerijdt
3. Communitylid van de week: Stefanborkos
4. Nieuwkomer: Stephaniedentek

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik