Ronderegt

10
Cambodja Ban Lung
Ronderegt was hier 30 Nov 2016
Vanuit Laos naar Ban Lung gereisd met de bus -met in Stung Treng een verplichte overstap- het centrum voelde meteen goed en heeft een geweldig gevarieerde markt met vriendelijke mensen. Enkele overnachtingen gedaan in de Tree Top Eco Lodge, losse huisjes tussen de bomen met eigen douche en toilet. Locatie heeft ook een eigen restaurant met goed eten. De Wat Rahtanharahm tempel ligt aan de voet van de berg Eisey Patamak en ongeveer 1 kilometer buiten de stad, op de berg vind je een grote liggende Boeddha. Vanaf die plek heb je een prachtig uitzicht over het platteland en de jungle, de tuktuk rijder liep met ons mee naar boven en kon veel vertellen over de locatie. Er zijn diverse indrukwekkende watervallen in de omgeving, wij hebben ze niet gezien, reden was een lekke band met de gehuurde brommer, enkele kilometers teruglopen om de band te vervangen en geen zin meer om weer het stuk terug te rijden. Wel een rubberplantage bekeken. Op eigen gelegenheid met de brommer naar een prachtig kratermeer, Yeak Laom. Hier kan je heerlijk in het heldere water zwemmen en afkoelen.Vanuit Ban Lung kan je prachtige excursies ondernemen die meerdere dagen duren. Je kan tijdens deze trekkingen overnachten in het dorp van diverse bergvolken zoal de Hmong, dit volgens informatie op locatie, de conditie van een van ons liet niet toe om een trekking te doen, reden om nog eens die kant op te gaan.
Stad
  • Veel zelfstandig te ondernemen
  • Prachtige natuur
  • Weet er geen
Review geplaatst op 2018-02-11
9
Laos Champasak
Ronderegt was hier 30 Nov 2016
Van 20 tot 25 december 2016 hier verbleven op het eiland Don Khon (niet te verwarren met het grotere Don Khong). Don Khon heeft een vaste brugverbinding met het kleinere Don Det. Dorp Het dorp Don Khon bestaat uit een hoofdstraat aan de noordzijde van het eiland waar de meeste hotels, guesthouses en restaurants aan zitten. De veerboot naar vaste wal heeft hier ook zijn aanlegplaats. Accomodatie Er zijn veel verschillende accomodaties in Don Khon, verbleven in Pan's Bungalows, direct rechts om de hoek bij de veerboot. Hier zijn 3 losstaande bungalows aan het water en 6 geschakelde in de tuin, de bungalows met Mekong rivier zicht kosten 30 USDOLLAR per nacht (incl. ontbijt) en zijn voorzien van airco, ventilator, goed bed, koelkast, bruikbare badkamer met toilet en douche en niet te vergeten een veranda met stoelen en hangmat. Wat te doen Veel mogelijkheden om excursies te boeken bijvoorbeeld een 2 uur durende boottrip van 16.00 tot 18.00 langs de eilanden met zonsondergang voor 150.000 kip ofwel 17,60 euro voor 2 personen. Een andere must see is een boottocht op zoek naar de Irrawaddy dolfijn voor hetzelfde bedrag als hierboven, maar dan om 06.00 uur met de brommertaxi naar het zuiden van het eiland en dan op de boot, uiteraard brengt de brommertaxi je ook weer terug. Zelf doen Een fiets huren voor 10.000 kip (1,37 euro) en in oostelijke richting de weg uit het dorp volgen, je komt bij een waterval (stroomversnelling), over avontuurlijke paden en bruggen.
Regio
  • Natuur
  • Rust
  • Goed eten
  • Prima accomodatie
  • Kunt er alleen met de boot komen
Review geplaatst op 2016-12-24

Community updates

UPDATE
27-11-2020 Sinds deze week zijn de aantallen voor favorieten onder een individuele foto weer zichtbaar.

REIZIGER VAN DE WEEK
27-11-2020 Verdien jij ook een rugzak van Eastpak? Elke week geven we een Eastpak-rugzak cadeau aan iemand die een reisdroom heeft waargemaakt: de Reiziger van de Week. Ben jij de volgende gelukkige? Je hebt nog t/m maandag 30 november 23:59:59 om jezelf of iemand anders te nomineren voor de huidige nominatieronde! Stuur hier je nominatie in.

FOTOWEDSTIJD
06-11-2020 Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

week 48 | Community toppers

Kampeer in Kakadu. Foto: Ellen69

1. Topreview: Het Cathedral Gorge State Park, Nevada door Martinhectors
2. Topfoto & tip: Kampeer in Kakadu door Ellen69
3. Communitylid van de week: RobHoekstra
4. Nieuwkomer: Henk Martens

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik