robgreeve

9
IJsland
robgreeve was hier 30 Sep 2017
Een schitterende plek op IJsland waar je zeker naar toe moet. Het is vanuit Reykjavik wel een stuk rijden maar zeker de moeite waard. Als je mazzel hebt en je heb het noorderlicht boven het meer, kan je reis niet meer stuk.
Land
  • Schitterende fotografieplek
  • Zeehondjes spotten tussen de ijsschotsen
  • Vele ijsschotsen op het zwarte strand
  • toch wel veel touristen
  • lange afstand vanuit Reykjavik
Review geplaatst op 2017-11-19 Door robgreeve
8
Italië Calabrie en Basilicata
robgreeve was hier 30 Apr 2017
Een hele bijzondere stad met een jonge geschiedenis. Tot 1950 werden de grotwoningen nog bewoond door ca 15000 inwoners. Vanwege de slechte hygiënische omstandigheden werd dit verboden en was dit gedeelte van de stad zo goed als verlaten. In de jaren 80 keerde jonge creativelingen terug en hebben de grotwoningen opgeknapt tot kleine winkeltjes, hotels, galerijtjes etc.
Regio
  • overnachten in een grotwoning
  • steile straatjes als je slecht te been bent
Review geplaatst op 2017-05-28 Door robgreeve
8
Cuba Havana
robgreeve was hier 31 Oct 2016
Havana is een prachtige stad waar je geweest moet zijn. Ik was bang dat de politieke veranderingen al zichtbaar zouden zijn, maar dat duurt nog wel een paar jaar. De Cubanen leven vooral op straat wat wij ook goed konden merken 's nacht. Wij hadden een hotel langs de beroemde boulevard Malecon. Tot in de kleine uurtjes werd daar muziek gemaakt en gedanst.
Stad
  • Autentiek
  • De luchtvervuiling door de vele oude auto's
Review geplaatst op 2016-12-09 Door robgreeve

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ NL EDITIE
10-07-2020 Ben jij een reiziger in hart in nieren en denk je Nederland goed te kennen? Test dan op 16 juli online je Nederlandse reiskennis en neem het live op tegen andere gepassioneerde reizigers uit het hele land. Win fantastische prijzen! Zo doe je mee >

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 27 | Community toppers

Ethiopië Bull Jump Ceremonie. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Hippo chalet in Namibië door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Ethiopië Bull Jump Ceremonie door Ameerakker
3. Topblog: Avontuur in de Okavango Delta door Barga
4. Communitylid van de week: Nick_VL
5. Nieuwkomer: n.v.t.

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

Binnenkort volgt er een nieuwe fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik