rianne

'416453' door rianne '416453' door rianne

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Eat, watch and enjoy

rianne

Een van de voordelen van met een gids op pad gaan is dat hij precies weet tot hoe ver je kunt komen bij bepaalde dieren. Op deze manier heb ik in Schotia (vlakbij Addo) in alle rust van deze bijzondere dieren kunnen genieten.

'416282' door rianne '416282' door rianne

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Buffel stand off

rianne

Midden in Addo NP, in een dicht begroeid deel, stapte deze buffel ineens voor onze auto en bleef ons strak aankijken. Achter hem staken tientallen andere buffels over, pas nadat de laatste dieren waren overgestoken stapte dit indrukwekkende dier opzij en mochten wij doorrijden.... (PS. lang leve de snelheidslimiet in de nationale parken...)

'389422' door rianne '389422' door rianne

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Verstoppertje?

rianne

Vlak bij onze lodge in het Krugerpark reden we vrijwel dagelijks over deze brug. Onze ogen goed open houdend zagen we op dag twee deze krokodil heerlijk genieten van het zonnetje. 's Ochtends waren we er ook langsgekomen en toen vroegen we ons af waar die boomstam toch ineens vandaan kwam..... (we hadden die ochtend duidelijk nog wat koffie moeten nemen....)

'379968' door rianne '379968' door rianne

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Just in time...

rianne

Een van de dieren die ik in Namibië veel in het donker heb gezien was de neushoorn. In Zuid Afrika hoopte ik daarom ook om dit indrukwekkende dier bij daglicht te zien. Op onze eerste dag in het Krugerpark zagen we deze moeder met jong vlak voor ons de weg oversteken. Even volledig verstijfd en onder de indruk, daarna nog snel de camera kunnen richten en een heerlijke karakteristieke foto kunnen maken die iedereen die wel eens neushoorn in het wil heeft gezien zal herkennen.

'379439' door rianne '379439' door rianne

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Oog in oog....

rianne

Op een regenachtige dagen gingen we met een gids Addo NP in, door de vele regen die al was gevallen waarschuwde de gids ons dat het nog wel een moeilijk kon worden om olifanten te vinden. Echter, na een paar minuten stonden we al oog in oog met een enorm mannetje. Heel relaxed benaderde het mannetje ons tot maar een meter afstand. Erg indrukwekkend en nooit verwacht dat ik deze foto ooit zou kunnen maken! Mijn dag kon niet meer stuk...

'379345' door rianne '379345' door rianne

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Lekker bekkie!

rianne

Na al een ruime tijd bij een grote waterhole te hebben gewacht kwam er eindelijk wat leven in de brouwerij (lees: leven in de nijlpaarden). Gelukkig op tijd op het juiste dier gefocust en een mooie serie kunnen maken!

'372129' door rianne '372129' door rianne

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Na regen komt....

rianne

Tijdens onze rondreis door Zuid Afrika hebben we helaas erg veel regen gehad. Bij Storms River Mouth zelf zoveel dat we 1,5 dag het huisje niet uit konden en binnen overal handdoeken moeten leggen en theekopjes op strategsche plekken moesten zetten om overstroming door lekkage te voorkomen :-) Gelukkig kan de natuur ook er veranderlijk zijn en kregen we een schitterend uitzicht als afscheid kado!

'371848' door rianne '371848' door rianne

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Pinguin Pride

rianne

Een absolute aanrader op de route van Hermanus naar Kaapstad (of v.v.) is een bezoek aan de pinguinkolonie bij Betty`s Bay. Een stuk minder toeristen dan bij Boulder's en vele malen meer pinguins met hun heerlijke eigenwijze karakter. Camera mee en genieten maar!

'479095' door rianne '479095' door rianne

Brazilië

Brazilië

Pas op met pinnen in.

rianne

Wanneer je naar brazilië gaat probeer zo min mogelijk te pinnen. Neem van te voren al een bedrag op of probeer zoveel mogelijk geld te wisselen of aan de balie bij een bank op te nemen. Het komt steeds vaker voor dat je bij een pin automaat geskimt wordt. Bij ons is het zelfs gebeurd bij de automaat op het vliegveld van natal. Daarnaast heb ik van ongeveer 80% van de mensen die de laatste tijd in Brazilië zijn geweest gehoord dat er bedragen tot €3000 zijn afgeschreven. Uiteindelijk krijg je al het geld terug van de bank maar een kan een behoorlijke vakantiedomper zijn! Een gewaarschuwd mens....

'335903' door rianne '335903' door rianne

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Arches N.P. the easy.

rianne

Een van mijn eerdere foto's van Arches N.P. is gemaakt tijdens een zware wandeling door het park. Voor diegene die dit niet kunnen of willen, geen zorgen.... Deze foto is namelijk gemaakt vanaf de parkeerplaats waar de wandeling naar o.a. de Landscape Arch begint. Frapant om te zien hoeveel mensen zo ongeveer rennen van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid zonder echt het landschap in zich op te nemen. Ik ben benieuwd hoeveel mensen zich nu echt bewust zijn geweest van dit schitterende plaatje!

'335375' door rianne '335375' door rianne

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Taggart Lake, Grand..

rianne

Onze eerste kenninsmaking met Grand Teton. Een vrij makkelijke maar schitterende wandeling naar Taggart Lake. De herfst kleuren kwamen al wat door zodat de contrasten alleen maar groter werden.

'335292' door rianne '335292' door rianne

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Hiking Arches N.P.

rianne

Deze foto is gemaakt in Arches N.P.. De wandeling eerst gemaakt tot aan Landscape Arch, mooi, maar we liepen de route samen met massa's toeristen en dat willen we nu juist niet. Doorgelopen naar Double-O arch en vanaf hier het "primitive trail" gelopen. Een erg zware wandeling (ervaring en enig lef vereist), maar schitterende uitzichten zonder toeristen.

'317720' door rianne '317720' door rianne

CanadaVancouver

CanadaVancouver

Uitzicht over...Vanco

rianne

Pas wanneer je een stad goed hebt leren kennen kun je, naar mijn mening, een foto als deze echt waarderen. Na twee dagen in Vancouver te zijn geweest kwam de zon eindelijk door en konden we tijdens het ontbijt deze foto maken.

'279140' door rianne '279140' door rianne

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Prachtig Lake Louise

rianne

Vroeg in de morgen de hike gemaakt naar Lake Agnes. Terwijl de wolken langzaam aan kwamen drijven zijn we snel naar beneden gelopen om nog wat mooie foto's te kunnen maken van Lake Louise vol in het zonnetje. Dit is een van de resultaten...

'276350' door rianne '276350' door rianne

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Bere hard werken

rianne

Om voor de winter genoeg vet te hebben moeten deze beren veel eten. Onderzoek van de ontlasting (je moet iets met je tijd doen :-)) heeft uitgewezen dat één beer per dag minimaal 200.000 van de rode besjes eet. Genoeg te doen dus....

'274958' door rianne '274958' door rianne

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Erg gevaarlijk!?

rianne

Tijdens onze autorit naar Tofino kwamen we deze beer tegen die lekker aan het smikkelen was van de bramen langs de weg. Het is ongelofelijk hoeveel mensen nog gewoon uit de auto stappen om een foto van "dichtbij" te gaan maken. Hij mag dan een beetje sullig overkomen, gevaarlijk blijven ze....

'273665' door rianne '273665' door rianne

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Chipmunk tactiek

rianne

Tijdens een wandeling bij Lake Louise kwamen we telkens chipmunks tegen. Onmogelijk om op de foto te krijgen omdat ze zo snel zijn. Tenzij ze zitten te eten. De achterste chipmunk is duidelijk aan het azen op het nootje van de voorste. Een paar tellen later waren we dan ook getuige van een heus chipmunk gevecht..

'272916' door rianne '272916' door rianne

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Emerald Lake, vol...c

rianne

Na een hele tijd in de file gestaan te hebben op de weg vlak voor Yoho NP twijfelden we of we qua tijd nog naar Emerald Lake zouden gaan. Omdat het toch al laat was, toch gegaan. Gelukkig geen verkeerde keuze. Normaal ben ik geen voorstanders van touristen op de foto, hier ben ik echter van mening dat de oranje kano zorgt voor nog meer contrast

'268379' door rianne '268379' door rianne

BraziliëNoordoost Brazilie

BraziliëNoordoost Brazilie

Lokale werkplaats

rianne

Op het strand bij Pipa liggen als het eb is veel vissersboten. De vissers varen de boten bij vloed zover mogelijk het strand op. Wanneer de zee zich terugtrekt komt de boten droog te liggen en kunnen de noodzakelijke reparaties uitgevoerd worden. Heerlijk om op het strand neer te ploffen en te kijken hoe iedereen z'n werk doet

'262064' door rianne '262064' door rianne

BraziliëNoordoost Brazilie

BraziliëNoordoost Brazilie

Voetballer in...Brazi

rianne

Bij Pipa hebben we een bezoek gebracht aan een voetbalproject voor jongens tussen de 12 en 17 jaar. Ondanks de regen waren er behoorlijk wat jongens gekomen om ons hun voetbalkunsten te laten zien. Voetbal is hun alles, vandaar dat ik na de winst van Nederland op Brazilië toch even een gemengd gevoel had ;-)

'252287' door rianne '252287' door rianne

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Genieten....

rianne

In de vroege ochtend kwam een groep spiesbokken langzaam naar de auto toegelopen. Ons goed in de gaten houdend zorgden deze twee ervoor dat de hele kudde veilig kon "oversteken".

'251926' door rianne '251926' door rianne

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Hallo!

rianne

Deze Palmato gekko is alleen te vinden in de Namib Desert. Tussen zijn tenen zit, net als bij waterdieren, een vlies. Hiermee kan hij snel over het zand bewegen. De grote ogen worden niet afgeschermd door oogleden. Om de ogen schoon te maken of te bevochtigen likt hij met zijn lange tong over zijn ogen. De gekko leeft van krekels, kevers, termieten en larven. In droge tijden is de gekko in staat om vocht op zijn ogen te laten condenseren, dit likt hij vervolgens op met zijn tong.

'249867' door rianne '249867' door rianne

NamibiëDiamanten-kust

NamibiëDiamanten-kust

Contrast

rianne

Het blijft me verbazen hoeveel contrasten je in de Dead Vlei tegenkomt. Moeilijk trouwens om je voor te stellen dat deze vallei om de ongeveer 5 jaar vol staat met water. Dit moet toch ook bijzonder zijn om te zien.

'249710' door rianne '249710' door rianne

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Alles onder controle.

rianne

Op onze laatste dag in Etosha hadden we alleen nog maar leeuwen vanuit de verte gezien. Niet dichtbij genoeg om een mooie foto te maken. Tijdens onze laatste rit kwamen we bij de waterhole Rietfontein aan en hier liep net een troep leeuwen. Dit mannetje is onze auto op 2 meter gepasseerd en ging even verderop lekker in de schaduw liggen. De vrouwtjes en welpen bleven in de buurt, alles onder controle...

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik