reysigers

'1115397' door reysigers '1115397' door reysigers

NepalPokhara

NepalPokhara

Genieten

reysigers

In die tijd dat ik dit fotografeerde, besefte we nog niet dat de COVID19 zo’n grote impact zou hebben. Dit is Lakeside in Pokhara. Pokhara is de tweede stad van Nepal, met ruim 300.000 inwoners. Op ongeveer 200 kilometer ten westen van de hoofdstad Kathmandu ligt de stad centraal gelegen. Het is een gezellige plaats en een uitvalsbasis voor een trekking, o.a. de Annapurna. De gezelligheid is er vooral rond het Phewa meer. Zoals hier waar we genoten van de zonsondergang.

'1115225' door reysigers '1115225' door reysigers

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Lockdown

reysigers

Zomaar een klein pleintje in Kathmandu. Vaak een ontmoetingsplaats voor vooral mannen. Zal op dit moment anders zijn want Nepal zit nog steeds in een strenge lockdown. Ik hoop ze dat er binnenkort verandering in komt want dit houden de mensen niet vol. Ze hebben het hier zwaar. Geopend komt het beter tot zijn recht.

'1115173' door reysigers '1115173' door reysigers

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Vol bewondering

reysigers

Bij de ingang van tempel complex in Sukhothai , een vijver waar dit jongetje bewondering heeft voor de waterlelies . Sukhothai een van de mooiste tempelcomplexen van het land, het Historical Park is vermeld op de UNESCO werelderfgoed lijst. In het park staan 21 historische ruïnes, die pas ontdekt zijn in de 19de eeuw. Binnen een straal van vijf kilometer van het park vind je nog eens 70 ruïnes.

'1114985' door reysigers '1114985' door reysigers

LaosVang Vieng

LaosVang Vieng

Het Karst gebergte

reysigers

Alhoewel er veel veranderd is in Vang Vieng is het nog steeds een leuk backpackers plaatsje. Langs de oevers kun je genieten van een prachtige zonsondergang. Vang Vieng wordt omgeven door het karst gebergte met veel bijzonder grotten. Heerlijke wandelingen hebben we hier gemaakt. Nee, ik heb niet getubt, wat hier veel gedaan wordt. Enne.....nergens heb ik zo’n lekkere broodjes gegeten dan hier.

'1114946' door reysigers '1114946' door reysigers

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Spectacular

reysigers

De Kuang Si Watervallen in Laos liggen op ongeveer een uurtje rijden van de stad Luang Prabang. Dit spectaculaire stukje natuurschoon is een van de hoogtepunten in Noord-Laos . Wel een van de mooiste ter wereld, vinden sommige. Dit komt vooral door het opvallend blauwe water vol mineralen. De waterval bestaat uit meerdere plateaus die elk net even iets anders zijn. Leuk voor een dagtocht je vanuit Luang Prabang.

'1114855' door reysigers '1114855' door reysigers

IndiaMadurai

IndiaMadurai

Tamil Hindi tempel

reysigers

De Indiase stad Madurai is een van de grootste en hoogstwaarschijnlijk oudste steden in de zuidelijke staat Tamil Nadu. Deze tempel de Meenakshi Amman Tempel ligt in het hart van de oude stad . De tempel is bedekt met duizenden kleurrijke afbeeldingen. Je raakt er niet uitgekeken.

'1114683' door reysigers '1114683' door reysigers

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Verplaatsen

reysigers

Je hebt planten gekocht maar je moet ze plaatsen op een ander eiland, dan zul je je met de planten moeten laten vervoeren naar de overkant Ik ben hier El Nido,Palawan, een paradijs op aarde, bossen vol wuivende palmbomen, blauw helder zeewater,gigantische rotsinformaties, aardige bevolking, heerlijk eten,mooie zonsondergangen, ongerepte natuur, etc.....

'1114607' door reysigers '1114607' door reysigers

IndiaKerala

IndiaKerala

Authentiek

reysigers

Ik heb een tik, als je het zo mag noemen. Heb een behoorlijke voorkeur voor oude deuren,ramen, gevels, etc...... Ik ben hier in Kochi, vroeger Cochin geheten. De stad heeft een aantal sfeervolle wijken. Vooral de Jew Town bezoeken . Het is daar levendig en kleurrijk , talloze cafeetjes en galeries. Maar soms slaan we ook wel eens zijstraatjes in en die zijn vaak nog authentieker.. Zo viel mijn oog ook op deze oude deur en deze fiets ervoor gestald, maakte het helemaal af.

'1114548' door reysigers '1114548' door reysigers

IndiaAssam

IndiaAssam

Aanbidding

reysigers

Guwahati, soms ook Gauhati is de grootste stad van de Indiase staat Assam, in het noordoosten van India. Guwahati is vooral beroemd om zijn Kamakhya-tempel bovenop de Nilachal-heuvel. Bekend als het meest heilige onder de tantrik-heiligdommen van de Shakti-aanbidding ter wereld, Kamakhya, werd gebouwd in de 10e eeuw door de Koch-koning, Naranarayan en is daarbij een van de oudste tempels van het land Mensen reizen niet alleen uit de andere staten van het noord-oosten maar ook uit verschillende delen van India om deze vereerde tempel te verkennen en er meer over te leren. De Kamakhya-tempel is ook een van de grootste toeristische attracties voor iedereen die Guwahati bezoekt.

'1114488' door reysigers '1114488' door reysigers

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Romantisch toch

reysigers

Zonsondergangen in El Nido, Palawan. Ze zijn adembenemende iedere dag weer anders. Heerlijk slenteren door het warme, witte zand , afgewisseld met je voetjes in het zeewater en je daarna neerzetten in een luie stoel van een beach tent. Glaasje wijn en maar genieten. Romantischer kan het niet. Geopend komt het beter tot zijn recht

'1114440' door reysigers '1114440' door reysigers

IndiaWest Bengalen

IndiaWest Bengalen

Knap gedaan

reysigers

Je staat er van versteld hoe ze dit in godsnaam allemaal voor elkaar krijgen. Opeen gestapelde blokkendoos. Dit is Darjeeling, hoofdstad van het gelijknamige district Darjeeling. De stad ligt in de bergen aan de voet van de Himalaya . Het is tegen de bergen gebouwd en vanuit onze Homestay hadden we een spectaculaire uitzicht. De straatjes zijn small en lopen stijl omhoog. Wel een aanrader om niet in de winter te gaan, want het is daar ijskoud omdat het hoog in de bergen ligt. Wij vonden het daarom na 3 nachtjes wel genoeg. Al vroeg tegen de avond kroppen we tussen het laken en de elektrische deken. Verwarming kende ze daar niet. Evengoed hebben we daar mooie wandelingen gemaakt omdat overdag het zonnetje scheen. Maak daar een ritje in de Toy Train, het is èèn van de hoogtepunten. Het is een UNESCO World Heritage Site en het is een van de leukste dingen om te doen in Darjeeling. De stad is alleen bereikbaar met jeeps.

'1114343' door reysigers '1114343' door reysigers

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Snelle groei

reysigers

Het was net voor de lockdown toen ik dit fotografeerde. Nieuwe aanplant in Sauraha., vlak bij ons verblijf. Onze vlucht zou zijn op 23 maart. 2 dagen daarvoor werd onze vlucht geannuleerd. Toch naar Kathmandu om ons visa te verlengen,(geldig tot 25 maart) maar dezelfde nacht bedachten we ons want het zou de laatste dag zijn dat er nog bussen zouden rijden. In alle vroegte naar de plek waar toeristen bussen stonden die je naar Pokhara of Chitwan konden vervoeren. Gelukkig in de laatste bus hadden ze nog 2 plekjes, na eerst ondervraagd te worden hoelang we al in Nepal waren , etc.. Eenmaal in de bus een diepe zucht en “ nu rijden maar”, riepen we. Zooo blij, weg van Kathmandu, terug naar onze vertrouwde plek in Sauraha, aan het Chitwan Nat Park. Het ging allemaal zo snel, van de ene op andere dag werd veel besloten. Eenmaal daar werden we weer hartelijk ontvangen. En hier zitten we dan in een lockdown, alweer 7 weken. Voorlopig zullen we niet weg kunnen. 4 x geboekt 4x geannuleerd. Gaan nu voorlopig niet meer boeken totdat de luchthaven enkele dagen open is en hopen wat meer zekerheid te hebben. Terugkomend op de foto het is nu 15 mei en over een paar weken zal deze rijst geoogst worden. Zo snel gaat dat ook. Vervolgens wordt er weer nieuwe geplant. De grond is vruchtbaar en op zijn tijd zonneschijn en regen, maar nog even en de regentijd gaat beginnen.

'1114270' door reysigers '1114270' door reysigers

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Tijdens een koel...bi

reysigers

Niet alleen kun je in Sabang de Underground River bezoeken, maar er zijn meer dingen om van te genieten, bv ook een 5 km lange Jungle trail . Het is er warm , dus neem genoeg water mee. De stranden in Sabang zijn minder druk. De meeste mensen nemen een dagtoer vanuit Puerto Princesa ( hoofdstad) voor de Underground River. Tijdens een koel biertje in één van de beach bars, fotografeerde ik dit .

'1114243' door reysigers '1114243' door reysigers

NepalWest Tarai

NepalWest Tarai

Zware last.

reysigers

Als ik ergens wel hardwerkende vrouwen zie, zijn het wel de vrouwen in de dorpen van Nepal. Veel mannen werken in de golfstaten en komen eens in de twee jaar bij hun familie op bezoek om vervolgens weer terug te keren. De vrouwen zorgen voor de kinderen en ouders, werken op het land en kappen bladeren van bomen om ze vervolgens aan de geiten, kippen, etc.. te voeren.

'1113917' door reysigers '1113917' door reysigers

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Met een taxi boot...t

reysigers

Sabang is vooral bekend door de Underground River die je hier vindt. Helaas lieten de weersomstandigheden het niet toe om er een bezoek aan te brengen. Maar is meer, een rustig dorpje, gezellige beach bars, spectaculaire bergen en wat verderop prachtige witte stranden. We liepen naar een van zo’n prachtig, wit strand en lieten ons met dit bootje terug brengen.

'1113713' door reysigers '1113713' door reysigers

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Uitzicht op de...Anna

reysigers

We bezochten Pokhara en op een dag besloten we een lokale bus te nemen en zomaar een ergens uit te stappen waar we mooi vergezichten hadden. We lieten ons verrassen met wat we zo allemaal tegen kwamen. We wandelde door dorpjes met prachtige vergezichten. Ik weet niet hoe de dorpjes heette maar het was ergens tussen Banglung en Naudada, laatste betekent “op de berg”. Hier een adembenemend uitzicht op de Annapurna. Geopend komt hij beter tot zijn recht

'1113627' door reysigers '1113627' door reysigers

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Paradijs bestaat

reysigers

El Nido,Palawan, een paradijs op aarde, bossen vol wuivende palmbomen, blauw helder zeewater,gigantische rotsinformaties, aardige bevolking, heerlijk eten,mooie zonsondergangen, ongerepte natuur, etc..... Dit alles, de schoonheid en de sfeer zorgde voor een onvergetelijke tijd .

'1113554' door reysigers '1113554' door reysigers

IndiaAssam

IndiaAssam

Hindoeïstische ...tem

reysigers

De Kamakhya Temple ook Kamrup-Kamakhya is een hindoeïstische tempel gewijd aan de moedergodin Kamakhya . Het is een van de oudste hier in Guwahati. Gelegen op de Nilachal Hill in het westelijk deel van Guwahati stad in Assam We wandelen hier wat rond, zetten ons op een muurtje en kijken wat er allemaal om ons heen gebeurt

'1113504' door reysigers '1113504' door reysigers

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Dit meisje was een va

reysigers

Pondicherry , een charmant plaatsje tot in 1954 een Franse kolonie. Het toeval was,dat er op een dag toen we aanwezig waren, de “ Dag der Republiek “ gevierd werd. Er worden grote parades gehouden en traditionele dansen uitgevoerd in alle grotere steden van India. Ook hier in Pondicherry, waar op de boulevard een parade werd gehouden met schoolkinderen. Dit meisje was een van hen.

'1113404' door reysigers '1113404' door reysigers

NepalWest Tarai

NepalWest Tarai

Adembenemende...verge

reysigers

Tansen, de hoofdstad van het Palpa District is een plek waar nog relatief weinig toeristen komen. Het ligt 125 km van Pokhara, op weg naar Lumbini en op een hoogte van 1731 m boven de zeespiegel , waardoor de temperatuur in de zomer aangenaam is. In de omgeving Srinagar Danda (heuvel) biedt een panoramisch uitzicht over de hoge Himalaya . De Kanjiroba, Dhaulagiri , Annapurna , Mansiri , Ganesh en Langtang groepen zijn in hier inzicht . . Een prachtig wandelgebied met schitterende vergezichten maar je moet door voor wel je wandelschoenen aan doen.

'1113327' door reysigers '1113327' door reysigers

ThailandPhetchaburi

ThailandPhetchaburi

Indrukwekkende grotte

reysigers

Khao Luang-grot, een natuurlijke grot met een groot aantal Boeddha-afbeeldingen Deze indrukwekkende grotten bevinden zich op de Khao Luang-heuvel, die bijna 100 meter hoog is, net ten noorden van de stad Petchaburi. Ze bestaan uit een aantal grotten gevuld met prachtig verlichte gouden Boeddha-afbeeldingen, Een van de mooiste is een enorm liggend Boeddhabeeld, dat het overgaan van de Boeddha in het uiteindelijke Nirvana symboliseert. De zonnestralen die vaak door de gaten van het plafond van de grotten schijnen, ( deze dag iets minder zon )verlichten de grotkamers en geven de goudkleurige Boeddhabeelden een mystieke uitstraling Een oude lokale legende vertelt dat de grotten ooit alleen door jonge vrouwen werden bewoond.

'1113263' door reysigers '1113263' door reysigers

FilipijnenCoron eiland

FilipijnenCoron eiland

Heaven on earth

reysigers

Zo paradijselijk hier. Coron, is voor mij, “ Heaven on earth”! Coron is een eiland in Calamianeilanden in de Filipijnen. Het ligt in de provincie Palawan tussen het eiland Palawan en Mindoro in, ten zuidoosten van het eiland Busuanga.. Een bootje met bootsman bracht ons naar de mooiste plekje. Zo’n boottocht mag je niet missen. We hadden het bootje ter plekke gehuurd . Het bracht ons ook naar het Kayangan Lake. In dit zoetwatermeer kun je heerlijk zwemmen en goed snorkelen. Als je hem opent, zie je het licht beter.

'1113189' door reysigers '1113189' door reysigers

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Hij is nogal...bewege

reysigers

Ook al zitten in een strenge lockdown in Nepal en moeten we voor de poort blijven., is het kleine resort waar we verblijven best vol te houden, ook al willen we graag weer naar huis. Iedere dag wandelen we door de bloemrijke tuin hier en iedere dag zien we wel weer wat nieuws hier, veel verschillende vogels en meer en meer vlinders op dit moment. Zo ook deze , alhoewel hij nogal bewegelijk is, niet gemakkelijk om hem te fotograferen, maar het is gelukt. Hij heeft geen last van de lockdown en fladdert vrolijk van de ene naar de andere bloem. De natuur in Nepal is prachtig.

'1113140' door reysigers '1113140' door reysigers

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Tegemoet komende ....

reysigers

Ondanks we hier in een lockdown zitten,zijn we vroeg in de ochtend (5.30 uur) op pad gegaan. Even stout geweest. Hier in Sauraha , Chitwan National Park een totale lockdown, die gisteren weer met een week verlengd is. Op een keer wil je toch wat beweging en met een Nepalese vriend zijn we in het buitengebied gaan wandelen. Het deed ons goed en al helemaal toen aan de andere kant van de rivier, deze groep ons tegemoet kwam. Kijk eens goed want daar zitten ook een paar baby olifantjes bij.

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 21 | Community toppers

De toppers van week 22 worden 3 juni bekend gemaakt.

Black Death. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Agadir van Ait Kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Black Death door Dreamer666
3. Topblog: Pats! door Doppie
4. Communitylid van de week: Jomo01
5. Nieuwkomer: DeReisdame

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik