remcoenmarloes

8
Spanje Málaga
remcoenmarloes was hier 30 Apr 2017
Malaga is een heerlijke stad met mooie gebouwen, terrasjes, goed eten en drinken én ligt direct aan het strand! Nou kan het in de stad zelf redelijk druk zijn en zal je op het dichtstbijzijnde strand ook niet het gevoel hebben buiten de gebaande paden te gaan. Huur daarom een fiets en fiets de hele boulevard af langs het strand. Na zo'n 20 a 30 minuten kom je bij Playas del Palo terecht. En daar is het nog wel heerlijk genieten van het echte Spaanse leven: rustige prive-strandjes die bij familierestaurants horen. En bij elk restaurant staat de bbq (in de vorm van een boot) alvast aan en worden er verse sardientjes gebakken als lunch. Heerlijk genieten!
Stad
  • Lekker eten
  • Rustiger dan Malaga zelf
  • Tussen de locals
  • Je moet er een stukje voor fietsen
Review geplaatst op 2018-10-09
8
Namibië Spitzkoppe
remcoenmarloes was hier 31 May 2018
Spitzkoppe was het begin van onze reis door Afrika. Helaas sloten we pas na Sossusvlei aan, maar dit was alsnog een heel mooi beginpunt! Er komen nog weinig toeristen en het is een uitgestrekt gebied, waardoor je geen tot weinig anderen tegenkomt. In alle rust kan je dus genieten van de buitenaardse omgeving en rotsformaties. Ook zijn er muurtekeningen te vinden die duizenden jaren oud zijn.
Highlight
  • Mooie omgeving
  • Weinig toeristen
  • Kan er heel warm worden
Review geplaatst op 2018-10-03
8
Peru Cuzco
remcoenmarloes was hier 31 Aug 2013
Aangezien ik (Remco) voor 6 weken naar Cuzco ben gegaan om vrijwilligerswerk te doen zal deze stad altijd speciaal blijven voor me. Maar ook als je er als toerist komt is dit een heel speciale plek, rijk aan cultuur en een uitvalsbasis voor veel mooie excursies de natuur in. In de stad zelf kom je veel gebouwen uit de tijd van de Inca's tegen, dus de stad zelf bekijken is zeer de moeite waard. Maar dichtbij gelegen zijn ook zeer mooie constructies te vinden. Om er maar enkele te noemen: de Moray terrassen, Sacsaywaman ruines en Maras zoutmijnen zijn stuk voor stuk zeker de moeite waard. Voor wie meer tijd heeft is de 4 daagse tocht naar Machu Picchu zeker aan te reden! Vier dagen lang wandelen kan, maar de variant met mountainbiken, abseilen en wildwater raften was zeker ook heel gaaf!
Regio
  • Unieke locaties
  • Mooie natuur
  • Oude cultuur
  • Hoogte en warmte kan lastig zijn
Review geplaatst op 2018-09-10
8
Indonesië Bali
remcoenmarloes was hier 31 Jul 2015
Bali wordt tegenwoordig overspoeld door toeristen, zeker het zuiden. Maar met een klein beetje moeite kan je hier ook nog heerlijk rustige plekken vinden. In dit geval hoefden we alleen de aflevering van 3 op Reis te kijken waar Tygo de homestay Pondok Batur Indah bezocht. Wij waren meteen verkocht en moesten sowieso hier naartoe tijdens onze reis naar Bali. Hoe ver het van de gebaande paden is? Onze taxichauffeur wist niet waar het was, heeft ons afgezet op de parkeerplek voor watertempel Tirtagangga en daar hebben we een uur gezocht naar een verborgen pad die je een kwartier moet aflopen om bij de homestay te komen! Kost wat moeite, maar wat is het dan een heerlijk afgelegen plek!
Regio
  • Zeer gastvrij
  • Mooi uitzicht
  • Rustige plek
  • Echt heel moeilijk te vinden :-)
Review geplaatst op 2018-09-04
9
Frankrijk Parijs
remcoenmarloes was hier 31 Oct 2016
In Parijs vind je veel toeristen. Heel veel toeristen. Zeker in de omgeving van de Notre-Dame. Maar ook hier zijn sommige plekken nog heel goed te doen! Twee tips: 1. Boekwinkel Shakespeare & Company Een boekwinkel waar het weliswaar ook vaak druk is, maar het blijft genieten om hier binnen (en buiten) rond te lopen. Je waant jezelf even in een boekwinkel van 100 jaar geleden, deze boekwinkel is namelijk in 1919 opgericht en sindsdien niets van zijn charme verloren. Ambitieuze auteurs mogen hier bijvoorbeeld gratis blijven overnachten als zij overdag meewerken in de winkel. 2. Hotel Dieu Wel heerlijk rustig is het op het binnenplein van Hotel Dieu. Dit ziekenhuis ligt aan hetzelfde plein als de Notre-Dame, maar als je het binnenplein oploopt dan krijg je helemaal niks meer mee van hectiek buiten. En het is er ook nog eens heel mooi!
Stad
  • Fotogenieke plekken
  • Rustmomentje in een druk centrum
  • Unieke boekenwinkel
  • Soms een wachtrij om de boekwinkel in te mogen
  • Buiten wel veel toeristen
Review geplaatst op 2018-08-30
8
Nederland Amsterdam
remcoenmarloes was hier 31 Jul 2018
Het centrum van Amsterdam past natuurlijk helemaal niet in het plaatje van Columbus en weg gaan van de gebaande paden. Ik raad dan ook om op Centraal Station de andere kant op te lopen, naar de pont die richting de NDSM-werf gaat. Op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord is het namelijk een stuk rustiger en het lijkt hier wel een andere wereld ten opzichte van de rest van Amsterdam. Van dit oude havengebied wordt gebruik gemaakt door nieuwe horeca gelegenheden, maar ook door creatievelingen die een bedrijfje willen starten. Loop eens binnen bij de NDSM-loods, waar veel verschillende start-ups te vinden zijn tussen de industriele overblijfselen van de haven. Of loop richting de Rijksmonumentale hijskraan waarin nu een hotel is gevestigd. Ook voor een rustige plek aan het water kan je hier terecht, bijvoorbeeld bij Pllek. Wil je helemaal een plekje voor jou alleen? Loop dan voorbij Pllek over de Ms. van Riemsdijkweg, totdat je bij de bankjes aan het water uitkomt.
Stad
  • Fotogenieke plekken
  • Veel minder toeristen dan in het centrum
Review geplaatst op 2018-08-28
10
IJsland
remcoenmarloes was hier 31 Jan 2016
IJsland in de winter is magisch. In de winter van 2016 besloten we een week lang het winterse weer te gaan trotseren in IJsland. Aangezien we zelfs nog nooit op wintersport zijn geweest wisten we niet precies wat we moesten verwachten. Uiteindelijk werd het een van de mooiste reizen die we tot nu toe gemaakt hebben. In de winter is het lastig om zelf te rijden, we zijn zelfs enkele automobilisten tegen gekomen die vast zaten in de berm/sneeuw. Om deze reden is een hotel boeken in Reykjavik en vandaar tours boeken een goed idee. De tours die wij geboekt hebben zorgden ervoor dat we veel geweldige plekken hebben gezien. In een week tijd hebben we de hele zuidkant van het eiland gezien. En echt elke plek is geweldig. Van watervallen tot open vlaktes. Van het zwarte strand met IJsblokken in Vík tot meer van Jökulsárlón (ook wel "het einde van de wereld" genoemd). Alles is een aanrader tijdens de winter in IJsland! Tip: Je kan in één dag een tour langs het hele zuiden van IJsland maken in de winter. Deze is te boeken bij Gateway To Iceland. Vraag naar de gids Gummy. Hij is een chauffeur, gids, verhalen verteller en Noorderlicht-specialist in één.
Land
  • Weinig toeristen
  • Aardige mensen
  • Kans op Noorderlicht
  • Unieke locaties
  • Mooie landschappen
  • Lastig om met eigen vervoer te reizen
Review geplaatst op 2018-08-20

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 20 | Community toppers

Geel en oranje. Foto: Travelbag

1. Topreview: Telegraph Cove, Canada door Saskiahamminga
2. Topfoto & tip: Geel en oranje door Travelbag
3. Topblog: Viermaal scheepsrecht door Wisseschout
4. Communitylid van de week: Bowral
5. Nieuwkomer: Puck Roodenburg

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik