remcoenmarloes

'1005766' door remcoenmarloes '1005766' door remcoenmarloes

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

(Panorama) Rood meer.

remcoenmarloes

Uyuni staat natuurlijk vooral bekend om de gigantische zoutvlaktes (Salar de Uyuni). En dat is ook zeker geweldig om te zien. Maar er is hier nog veel meer om van te genieten! Bijvoorbeeld het Laguna Colorada. Door het soort algen dat hier in het water zit krijgt dit meer zijn mooie, rode kleur. Extra pluspunt zijn de vele flamingo's die hier te zien zijn.

'1004841' door remcoenmarloes '1004841' door remcoenmarloes

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Olifanten in Namibië

remcoenmarloes

De wekker ging die dag om 5.00. Snel de tent inpakken, ontbijten en de bus in met de rest van de groep, want Etosha staat op het programma! Het park waar je werkelijk je ogen soms niet kunt geloven. Overal wilde dieren. Zeker bij de bekende waterholes stonden ze in grote groepen bij elkaar, alle verschillende soorten dieren door elkaar heen. Wat een geluk toen bleek dat de camping waar we na een lange dag bleven overnachten vlak naast een kunstmatig aangebrachte waterhol lag! Op slechts 20 meter afstand en afgeschermd door bosjes en een muurtje (en wat prikkeldraad) konden we nog rustig genieten van waarschijnlijk de mooiste 'show' die we ooit zullen zien. Bij aankomst zagen we al enkele giraffen, maar al gauw kwam er een gigantische olifant wel heel dichtbij. Snel de rest van onze groep erbij halen om te gaan kijken, want na een half uur kwamen er nog 5 olifanten rustig mee drinken. Meest magische moment kwam toen er zo'n 20 olifanten op een rij aan kwam lopen uit het westen. Zeer gestructureerd kwamen ze langzaam dichterbij. Het oudste vrouwtje voorop gaf aan wanneer ze konden lopen of moesten stoppen door middel van haar slurf omhoog of omlaag te doen. Bij de waterhole aangekomen bleek ook de volgorde om te gaan drinken al precies bepaald te zijn. En zo konden wij uren genieten van de gigantische, maar ook pasgeboren olifanten die er speels tussendoor renden. Alsof het allemaal niet genoeg was, kwamen later op de avond ook nog 8 neushoorns te voorschijn. 100% een van de mooiste avonden die wij ooit gaan meemaken. Tijdens het typen van dit stukje weer een grote glimlach :-)

'1001561' door remcoenmarloes '1001561' door remcoenmarloes

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Paris at night

remcoenmarloes

Misschien wel één van de makkelijkste manieren om weinig andere toeristen tegen te komen is door 's nachts op pad te gaan. Een heel goed voorbeeld daarvan is Parijs. Overdag moet je continu oppassen dat je niet tegen iemand aanloopt. Na een uurtje of 10 zijn alle toeristische plekken een stuk rustiger, en nog mooier! Heerlijk om dan ook lekker de tijd te nemen om met fotografie te experimenteren :-)

'1000821' door remcoenmarloes '1000821' door remcoenmarloes

IJslandGullfoss

IJslandGullfoss

Magisch IJsland

remcoenmarloes

IJsland in de winter is eigenlijk overal magisch. De beste manier om hier achter te komen is de Golden Circle-tour te nemen. Vanuit Reykjavik zie je meteen enkele hoogtepunten. In deze tour stak de Gullfoss-waterval er ruim bovenuit!

'1000210' door remcoenmarloes '1000210' door remcoenmarloes

Zuid-AfrikaSoweto

Zuid-AfrikaSoweto

Armoede in Soweto,...

remcoenmarloes

Tijdens onze reis door het zuiden van Afrika hebben we ontzettend veel mooie dingen gezien, zowel natuur als cultuur. Maar om een goed besef van de harde werkelijkheid te krijgen was de middag in Soweto, Johannesburg misschien wel het beste wat we hebben gedaan. Veel mensen durfen deze wijk nog niet in door zijn slechte naam. Maar als je met een georganiseerde groep gaat dan ben je continue veilig en hoef je je nergens zorgen om te maken. Je krijgt vaak zelfs een heel warm welkom! Pijnlijk om te zien zijn de vele herdenkingsplekken van nog zeer recente geschiedenis. Nog pijnlijker is om te zien dat er nog duizenden mensen met hele families in kleine hutjes wonen. Sommigen wachten al langer dan 20 jaar op een nieuwe woning. Wanneer je al het moois in Afrika hebt bezocht, sla dit alsjeblieft niet over. De locals verdienen een zakcentje met de tours en de markten die er zijn.

'1000184' door remcoenmarloes '1000184' door remcoenmarloes

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Death Road fietsen in

remcoenmarloes

De Death Road in Bolivia is nog echt iets dat letterlijk en figuurlijk van de gebaande paden af gaat. Deze weg is vernoemd naar de vele slachtoffers die er helaas zijn gevallen bij het maken van de weg. Met slachtoffers die er overheen fietsen heeft de naam niets te maken. Tijdens deze tour wordt je namelijk heel goed begeleid en kan je net zo hard (en dicht bij de rand) fietsen als je zelf wilt. Je begint in de vroeg morgen terwijl de mist nog tussen de bergen hangt. Maar al snel kan je genieten van geweldige uitzichten. Zeker een aanrader om te doen als je een bezoekje brengt aan La Paz in Bolivia!

'1000123' door remcoenmarloes '1000123' door remcoenmarloes

Verenigde StatenNew York

Verenigde StatenNew York

Ontloop de drukte in.

remcoenmarloes

Zeker in New York is het soms even fijn om van de gebaande paden af te gaan. Nou is Brooklyn niet echt onontdekt gebied natuurlijk, maar het is er wel een stuk rustiger dan in Manhattan! Deze wijk van New York is zeker aan te raden voor iedereen die meer van industrieel dan modern houdt. Er staan hier veel mooie, oudere gebouwen en het uitzicht op de Brooklyn Bridge en Manhattan is geweldig. Tip: Pak de metro vanuit Manhattan, dan kan je vanuit Brooklyn over de brug terug lopen naar het centrum.

'1000025' door remcoenmarloes '1000025' door remcoenmarloes

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Vlucht over de...Okav

remcoenmarloes

Tijdens onze reis door het zuiden van Afrika was er in Botswana de mogelijkheid om met een propellervliegtuigje over de Okavango Delta heen te vliegen. En we zijn maar wat blij dat we die kans met beide handen hebben aangegrepen! De Okavango Delta is met 15.000 km² de grootste binnenlandse delta ter wereld. En dat in een land waar ook gigantische dorre vlaktes en woestijnen aanwezig zijn. Misschien is deze plek juist daardoor bijna magisch, want je verwacht niet een plek tegen te komen met zoveel water en wildlife (de gehele Big 5 komt er voor). Er door heen varen is al een geweldige ervaring, maar mocht je de tijd (en het budget) hebben om ook over de delta heen te vliegen, dan raden wij dat zeker aan! Op die manier zie je pas echt hoe groot de delta is én je komt ogen tekort om al de wilde dieren te spotten!

'999068' door remcoenmarloes '999068' door remcoenmarloes

GriekenlandZakynthos

GriekenlandZakynthos

Restaurant met...gewe

remcoenmarloes

Op de laatste avond tijdens onze vakantie op Zakynthos besloten we de tip van de aardige receptioniste op te volgen om bij het restaurant Sunset Taverna te gaan eten, aangezien je daar traditionele Griekse gerechten kon eten met een mooi uitzicht erbij. Niets was minder waar! We werden zelfs bij het hotel opgehaald door een werknemer van het restaurant (en weer terug gebracht). Het eten was heerlijk, de mensen aardig en het uitzicht geweldig. En als toetje werd we getrakteerd op een van de mooiste zonsondergangen die we tot nu toe gezien hebben. Absoluut een aanrader!

'994750' door remcoenmarloes '994750' door remcoenmarloes

FinlandLapland

FinlandLapland

Op pad met husky's

remcoenmarloes

Het is sowieso aan te raden om naar Lapland te gaan. Via Voigt Travel (we hebben ze al eerder aangeraden) vlieg je direct naar Salla en ben je in een winters middle of nowhere. Een van de gaafste excursies die we hier gedaan hebben is de tocht met husky honden. De honden maken vooraf een intens lawaai door met z'n allen te blijven blaffen. Maar als ze beginnen te rennen zoef je heerlijk rustig door winter wonderland heen.

'993646' door remcoenmarloes '993646' door remcoenmarloes

BotswanaZoutpannen

BotswanaZoutpannen

Zeer zeldzame hyena's

remcoenmarloes

Tijdens de groepsreis door Afrika hadden we een zeer druk (maar geweldig) programma. Hierdoor besloot een groot gedeelte van onze groep om de excursie naar de Salt Pans in Botswana over te slaan, omdat je daar 'alleen maar' flamingo's kon zien. Wij wilden uiteraard niet missen en dat werd beloond ook! Onze gids zei namelijk opeens dat we stil moesten blijven. Hij zag namelijk voor het eerst in al zijn jaren als gids bruine hyena's lopen! Deze mooie beestjes blijken 1 van de 3 moeilijkst te spotten dieren in Botswana te zijn. Zeker overdag. Tip: Sla nooit, maar dan ook echt nooit een excursie over om bij het zwembad te gaan liggen! :-)

'990209' door remcoenmarloes '990209' door remcoenmarloes

IJslandHúsavik

IJslandHúsavik

Walvis in Husavik,...

remcoenmarloes

We hebben al veel over het zuiden van IJsland geplaatst hier, maar ook het noorden is geweldig! In de zomer is het goed te doen om een auto te huren in Reykjavik en zelf naar het noorden te rijden. De weg naar Husavik is opzich al de moeite waard door de mooie omgeving. Husavik is een mooie uitvalsbasis om walvissen te gaan spotten. Wij waren nog maar net onderweg en nog niet op open zee toen we ze al zagen. We hebben een uur rond gedobberd en van elke seconde genoten!

'989170' door remcoenmarloes '989170' door remcoenmarloes

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Abstract Amsterdam

remcoenmarloes

Deze foto van de Basiliek van de Heilige Nicolaas in Amsterdam is genomen vanaf de 'fietsflat' voor het Centraal Station. Een plek dus die dus totaal niet 'van de gebaande paden' af is. Maar het mooie aan een fototechniek als de zoom burst is dat je van zulke bekende plekken of gebouwen een totaal nieuw aanzicht of ervaring kan geven. Wij zijn fan! :-)

'987292' door remcoenmarloes '987292' door remcoenmarloes

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Wildlife op de Veluwe

remcoenmarloes

Ook in Nederland is het heerlijk om 'op safari' te gaan. In een rustig in het noorden van de Veluwe kwamen we een wilde zwijnen-familie tegen. Schuchter dat ze zijn renden meteen weg, op de vader na. Die stond ze netjes te beschermen. Tip: Wij hebben een heerlijke overnachting gehad bij B&B Mollenvlied. Het wordt gerund door een heel aardige vrouw die je op weg helpt met mooie wandelingen vanaf die plek.

'986349' door remcoenmarloes '986349' door remcoenmarloes

CanadaBanff National Park

CanadaBanff National Park

Humor met Bighoorn...

remcoenmarloes

Een beetje humor op de donderdag: de ene Bighorn sheep staat wel heel charmant op deze foto terwijl de ander er (schaapachtig) bij staat te lachen. Tip: We hebben in Banff National Park vele uren besteed aan het zoeken naar wilde dieren. Deze schapen en nog enkele andere diersoorten kwamen we tegen op Mount Norquay Road, een slingerweg die omhoog klimt vanaf het plaatsje Banff. Een rustige weg, waar je vaak in je eentje van het wildlife kan genieten.

'984920' door remcoenmarloes '984920' door remcoenmarloes

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Zonsopkomst vanaf...G

remcoenmarloes

Gunung Batur (1717 meter hoog) en Gunung Agung (3031 meter hoog) zijn twee actieve vulkanen op Bali. Vooral de laatste wil nog wel eens problemen geven op het eiland. Om van dit uitzicht te genieten werden we om 5.00 's ochtend opgehaald door een busje. Na een ontbijt met bananenpannenkoekjes bracht deze ons in het donker naar het begin van wandeltocht. De wandeltocht bleek nog flink klimmen te zijn, maar we haalden de top mooi op tijd om heerlijk rustig te genieten van de zonsopkomst. Tip: Duim vooral voor goed weer en weinig wolken :-)

'983090' door remcoenmarloes '983090' door remcoenmarloes

IJslandSouth

IJslandSouth

IJsrotsen op zwarte..

remcoenmarloes

Onze eerste reis naar IJsland was in de winter van 2016. We hadden een simpel hotel geboekt in Reykjavik om daar vandaan bekende en onbekende plekken te bezoeken. Zo hebben we onder andere een dagtrip gemaakt naar Jökulsárlón. Op de weg naar deze prachtige plek stopten we bij andere mooie locaties, waaronder heel mooie watervallen. Gelukkig stopten we ook op het strand bij Vík. Het zand van dit strand is zwart door de aanwezigheid van de vulkaan Katla. Hierdoor lijken de ijsrotsen op het strand nog mooier dan ze al zijn, zeker als de zon ook nog even zijn werk doet! Tip: We waren heel blij dat we met chauffeur, gids en verhalenverteller Gummy van Gateway To Iceland een dagtrip (van 18 uur!) naar Jökulsárlón konden maken. Neem zeker contact op met deze organisatie als je dezelfde dagtrip wilt maken. Zelf rijden raad ik af, aangezien we meerdere gestrande auto's tussendoor tegen kwamen.

'981848' door remcoenmarloes '981848' door remcoenmarloes

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Let me be myself

remcoenmarloes

Er is al meer dan genoeg gezegd over de drukte in onze thuisstad Amsterdam. Maar ook in Amsterdam kan je nog 'weg van de gebaande paden'. Een van de leukste manieren om dit te doen is de gratis pond vanaf Centraal Station naar de NDSM-werf te nemen. Dit industiele stukje van de stad lijkt een compleet andere wereld, waar je veel te gekke plekken tegen komt om foto's te maken. Zo kan je bijvoorbeeld rustig de NDSM loods binnen lopen waar veel creatievelingen bezig zijn een bedrijfje te starten. Ook kom je tegenwoordig popart muurschilderingen tegen van Anne Frank, gemaakt door Philipp Scharbert.

'980680' door remcoenmarloes '980680' door remcoenmarloes

CanadaBanff National Park

CanadaBanff National Park

Grizzlybeer in Banff,

remcoenmarloes

In Canada waren we bijzonder vroeg opgestaan om de grote hordes toeristen voor te zijn op de welbekende Icefields Parkway. Ongeveer 1,5 uur rijden verder begonnen we te twijfelen om om te keren met de auto, tot we een bruine vlek langs de kant van de weg zagen. Het bleek een Grizzlybeer! Zeer gelukkig dat we waren dat we hem uberhaubt zagen, bleken we ook nog eens de enige auto in de buurt te zijn. Waardoor de Grizzlybeer na een tijdje rustig op enkele meters afstand voor onze auto langs liep. Na een tijdje werd het steeds drukker. We zijn maar doorgereden nadat we een Japanse vrouw hadden gewaarschuwd dat ze daar beter geen bloemen kon gaan plukken. Tip: Sta vroeg op en rijd als eerste over de Bow Valley Parkway. Deze loopt een gedeelte parallel aan de Icefields Parkway en wordt 's nachts afgesloten, zodat wilde dieren niet gestoord worden. Grote kans daardoor dat je er nog veel kunt spotten als je er optijd bij bent.

'980270' door remcoenmarloes '980270' door remcoenmarloes

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Uitzicht vanaf Centre

remcoenmarloes

Een van de mooiste uitzichten in Parijs heb je vanaf het Centre Pompidou. Met gemak zie je alle iconische gebouwen, zoals de Eiffeltoren, Sacre Coeur en natuurlijk de Notre Dame met zijn drôleries. Tip: Ga direct naar het dakterras op het Centre Pompidou, zo hoef je geen toegangskaartje voor het museum te kopen om van het uitzicht te genieten. Een kopje koffie is dan wel weer aan de dure kant natuurlijk...

'978699' door remcoenmarloes '978699' door remcoenmarloes

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Het is stil in...Amst

remcoenmarloes

Elke keer als we langs de grachten van Amsterdam fietsen is het genieten. En of het nou mooi of slecht weer is, de Westertoren kan je onmogelijk slecht op de foto zetten. Tip: Voor een mooi uitzicht over de Jordaan kan je de Westertoren beklimmen. Van tevoren reserveren is helaas niet mogelijk. Maar als je 's ochtends na 10.00 uur langs gaat kan je een tijdstip afspreken voor die dag.

'973775' door remcoenmarloes '973775' door remcoenmarloes

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Good night Bali

remcoenmarloes

Bali wordt steeds drukker en drukker met toeristen. Maar er zijn gelukkig nog plekken waar je rustig kan genieten, zoals op dit strand tijdens zonsondergang. Sowieso is het op Bali elke avond raak met een mooie zonsondergang. Tip: Wij verbleven bij Bhakti Guest House in Pemuteran in het noorden van Bali. We werden er goed verzorgd en de eigenaar bracht ons een paar keer 'buiten de gebaande paden' achterop de motor naar dit (privé)strand.

'972541' door remcoenmarloes '972541' door remcoenmarloes

FinlandLapland

FinlandLapland

Pad door de sneeuw in

remcoenmarloes

Fins Lapland, wat een geweldige plek. Bijna tegen de grens met Rusland ligt het kleine plaatsje Salla. Doordat hier slechts enkele andere toeristen zijn en even weinig locals kom je hier helemaal tot rust. Gave activiteiten met husky honden, rendieren en sneeuwscooters zijn af te wisselen met heerlijk rustige dagen waarin je door sneeuw heen kan wandelen. Tip: Wij hebben deze tour geboekt bij Voigt Travel. Alles was perfect geregeld.

'972468' door remcoenmarloes '972468' door remcoenmarloes

Verenigde StatenNew York

Verenigde StatenNew York

Draaimolen onder de..

remcoenmarloes

In New York kan het heel fijn zijn om de drukte te ontlopen. Een van de beste plekken om dat te doen is aan de overkant van de Brooklyn Bridge. Aan het begin van de wijk Brooklyn ligt Brooklyn Bridge Park aan het water. Hier kan je heerlijk tot rust komen in het gras, terwijl je op de skyline van deze mooie stad uitkijkt. De contrasten van het uitzicht zijn mooi om te zien. De karakteristieke draaimolen en de oude brug steken mooi af tegen de wolkenkrabbers van New York.

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 20 | Community toppers

Geel en oranje. Foto: Travelbag

1. Topreview: Telegraph Cove, Canada door Saskiahamminga
2. Topfoto & tip: Geel en oranje door Travelbag
3. Topblog: Viermaal scheepsrecht door Wisseschout
4. Communitylid van de week: Bowral
5. Nieuwkomer: Puck Roodenburg

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik