radevries

'233428' door radevries '233428' door radevries

ItaliëNapels

ItaliëNapels

Avond gloed

radevries

Wederom de Baai van Napels. Deze foto is wat bewerkt om de ondergaande zon aan de horizon nog beter te laten uitkomen. Niet iedereen zal dit even mooi vinden, toch wil ik het eens proberen.

'231657' door radevries '231657' door radevries

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

The creature

radevries

Nou ja, Wildlife, ja maar dan midden in Key West, gewoon op straat of in dit geval op de rand van zwembad van ons hotel. Niet bang, legt dit beest gewoon zi'n uitwerpselen op de rand van het zwembad.

'231620' door radevries '231620' door radevries

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Sunset at Florida Key

radevries

Ja, het blijft een schitterend gezicht, zonsondergang op het zuidpuntje van de Florida Keys. En dat bij zo'n 35 C. Heerlijk, fototoestel in de aanslag en gaan.

'231610' door radevries '231610' door radevries

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

The Brooklyn Bridge

radevries

The Brooklyn Bridge, verbind Manhattan met Staten Island, fantastisch om te zien, onder te varen en zeker als begrijpt dat deze brug al ergens in 1800 gebouwd is.

'229283' door radevries '229283' door radevries

Duitsland

Duitsland

Ergens in Duitsland

radevries

Je kent dat wel. Op een bepaald moment heb je zoveel foto's gemaakt dat bepaalde plaatsen moeilijk te herinneren zijn. Dit schitterende landschap met kasteel (weet ik net meer) moet ergens in de Eifel liggen. Kent u het?

'229249' door radevries '229249' door radevries

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

City sight from Hudso

radevries

Vanaf de Hudson river heb je echt een schitterende skyline view van New York. Helaas missen we de tweeling, een erg bepalend beeld van NY. NY is daardoor echt veranderd.

'229193' door radevries '229193' door radevries

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Building forever

radevries

Werkelijk elke vierkante cm is volgebouwd. En als je weet dat iedere vierkante cm net zo duur kost daar als bij ons een gemiddelde eensgezinswoning, dan snap je ook warom het allemaal zo hoog is in New York. Fantastische stad, moet je niet zien maar ervaren en over je heen laten komen.

'229190' door radevries '229190' door radevries

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

Capitool

radevries

Ook maar even expirimenteren en sepia, niet slecht.Ik zag op Columbus z'n tweelingbroer in Cuba, fraai. Je zou het allleen niet verwachten in Cuba. Het Capitool, naast het Witte Huis, misschien wel het belangrijkste gebouw van de VS.

'229188' door radevries '229188' door radevries

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Statue of Liberty

radevries

Wie kent het niet, de freedom fighter bij uitstek. Als je er éénmaal zelf voorstaat zie je pas hoe imposant en gedetailleerd het is. Werkelijk uniek stukje vakmanschap.

'229139' door radevries '229139' door radevries

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Winter in Oosterijk 3

radevries

Hier de laatste foto in de serie "Winter in Oostenrijk". Overiegsn voor degene die het interessant vindt, Dit gebied is Wildschonau met dorpen als Niederau, Oberau en Auffach. Erg "schön". Dit gebied heeft echt voor iedereen wat wils.

'229136' door radevries '229136' door radevries

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Winter in Oostenrijk

radevries

Winter, sneeuw en zon zijn dankbare ingredienten voor echt schitterende plaatsjes. Ik wil ze jullie toch niet onthouden. "Winter in Oostenrijk" en "Winter in Oosterijk 2 en 3" zijn allen van deze serie. Zie de mooie contrasten van zon, blauwe lucht en sneeuw. In vind dit erg inspirerend en rustgevend.

'229012' door radevries '229012' door radevries

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Doorkijk

radevries

Parijs, wereldstad, stad van tegenstellingen, kunst en oudheid. Ook moderne vormgeving is steeds vaker zichtbaar en voert de toon, zoals hier in het zakendistrct, wel met een knipoog naar het verleden, De Arc........

'228949' door radevries '228949' door radevries

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Krimml

radevries

Tch wel een van de mooiste watervallen van Midden-Europa, de Krimml watervallen. Zeker als je er dichtbij bent, zeer imposant en hoog. Echter het aantal natuurtreden om boven te komen vereisen wel wat fysieke inspanning maar absoluut de moeite waard.

'228948' door radevries '228948' door radevries

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Austria in B&W

radevries

Zoals eerder gezegd, levert Oostenrijk vooral in de winter zeer sfeervolle beelden op. Ik ben altijd een liefhebber geweest van zwar/wit. Hier een foto omgezet naar B&W, sfeer toch?? Dit landschap bevindt zich in Wildschonau, en dan met name Niederau. Oberau en Auffach.

'228946' door radevries '228946' door radevries

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Winter in Oosterijk

radevries

Wintersportvakanties. één van mijn passies. Lekker skieen, eten, drinken, apre ski en niet te vergeten verschikkelijk mooie landschappen. Zeker in combinatie met de zon. Wel is het oppassen dat door al dat zonlicht de reflecties van de sneeuw niet zorgen voor overbelichting.

'228943' door radevries '228943' door radevries

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Paris view

radevries

Parijs doet het ook altijd goed bij amateurfotografen, zo ook bij mij. Parijs, 2003, de verschikkelijke snikhete zomer zorgde voor een enorme smok over de stad. Ik heb getracht deze een beetje weg te filteren. Resultaat is bevredigend.

'228744' door radevries '228744' door radevries

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Niagarra Falls 4

radevries

Voorlopige de laatste foto van de falls, opnieuw vanuit een andere hoek. Let in het midden van de foto op de helicopter, dier erg dichtbij de falls vliegt.

'228602' door radevries '228602' door radevries

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Everglades

radevries

Nee, The Everglades is niet alleen verschikkelijk mooi, het is er ook erg warm. Met de speciale waterboot hier overheen is echt een fantastische ervaring. Die boten beschikken over 4.8 liter motor met en prop. Ongelooflijk

'225156' door radevries '225156' door radevries

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

De zonnestralen van R

radevries

Je hoeft echt niet wer weg. Tijdens een zondags motortochtje, kom je ook mooie plaatsjes tegen, mits je natuurlijk je camera bij de hand hebt. Kijk hier goed naar de zonnestralen door de bewolking. En dit bijna in mijn "achtertuin".

'225150' door radevries '225150' door radevries

CanadaToronto

CanadaToronto

Niagarra Falls 3

radevries

Hoe dichterbij je komt hoe hoe imposanter het wordt, kijk wel uit voor je apparatuur, het waternevel komt van alle kanten. De waternevel in het midden is er dan ook permanet, net als de regeboog (zie je helaas niet op deze foto)

'225146' door radevries '225146' door radevries

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Niagarra Falls 2

radevries

Getracht een overzocht te maken van zowel de Amerikaanse kan als de Canadeze kant van de wereldberoemde Niagara Watervallen. Dit is een uniek stuk natuur, vooral als je ziet en weet hoe het gevormt is en welke hoogteverschillen er aanwezig zijn aldaar.

'225140' door radevries '225140' door radevries

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

New York op z'n best

radevries

Tja, als je eenmaal in New York bent geweest, is de rest peanuts. Wat een stad, ongelooflijk groot, verbazingwekkend schoon, giga hoog, elke vergelijking gaat niet op. Amsterdam, zelfs Parisj is hier niets bij. En vergeet niet, dit gaat 7 dagen per week, 24 uur per dag door. New York ga je niet zien, NY moet je ervaren. Later volgt een reisverslag.

'225069' door radevries '225069' door radevries

Duitsland

Duitsland

Rijndal 1

radevries

Tijdens één van de vele motortoertochten, in dit geval door het Rijndal, kom je dit soort landschappen tegen. Verschrikkelijk mooi, zeker als het weer het toelaat.

'224961' door radevries '224961' door radevries

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Steegje in Venetië

radevries

De zeer typerende steegjes in Venetié met aan beide zijde de zeer authentieke gebouwen in oorspronkelijke staat natuurlijk. Dit keer gelukkig zonder mensen op de foto, bijna onmogelijk.

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 21 | Community toppers

Black Death. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Agadir van Ait Kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Black Death door Dreamer666
3. Topblog: Pats! door Doppie
4. Communitylid van de week: Jomo01
5. Nieuwkomer: DeReisdame

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik