pzwaan

'440099' door pzwaan '440099' door pzwaan

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Herten&vossen

pzwaan

Tijdens de wandeling hebben we de locatie gevonden daar waar de vossen verblijven, we hopen op een plaatje van dichtbij in de heuvels, en ja hoor daar komt er plots achter ons heel stil een een jonge vos met een deel van een prooi,wat een geluk wat een pracht om dit mee te maken en voor de slimme vos.

'440096' door pzwaan '440096' door pzwaan

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Herten&vossen

pzwaan

Een wandeling in mooi stukje natuur lekker kijken en genieten van dat beetje rust wat we nog hebben, dichtbij huis het Amsterdam waterleiding gebied, veel wild is er te zien van dichtbij maar wat verder zoals deze foto aangeeft krijg je toch het gevoel is dit in Nederland? je hoeft het niet altijd ver te zoeken

'438629' door pzwaan '438629' door pzwaan

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Komodo Dragon

pzwaan

Op reis naar het oerbeest in Indonesië, dit zeker geluk van zeer dichtbij kan je deze oerbeesten volgen. het is pracht en gevaarlijk met twee gidsen een voor en achter ons met stokken worden de beesten op afstand gehouden, je moet er maar in geloven dat het werk en dat heeft.

'438360' door pzwaan '438360' door pzwaan

SenegalDjodj NP

SenegalDjodj NP

Varen over het water.

pzwaan

in het park al varend over het water vogels en ander wild spotten stil genieten van alles wat leeft en de vogel vliegen met je mee tot vlak boven je en dan ja uiteindelijk onderneem actie en het is aardig gelukt vanuit een schommelde varend boot .

'438359' door pzwaan '438359' door pzwaan

SenegalDakar regio en Cap Vert

SenegalDakar regio en Cap Vert

Gier in vlucht

pzwaan

Het zal je maar gebeuren je rijd in de auto en er ligt een dode ezel, een ziet de gieren eten en enkele vogel slaat op de vlucht en in de lucht ik heb deze foto snel gemaakt van uit de rijden auto.

'437703' door pzwaan '437703' door pzwaan

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Leopard op Rots

pzwaan

Op zoekt naar de leopard, 4 keer een poging gewaagd en op het laatste moment in het avond zonnetje hebben we ze gezien we reden er heen na een melding en ja hoor we zagen ze helaas wel ver weg maar met een 400 mmm met 1,4 converter is toch redelijk geluk. Sri Lanka we komen zeker terug voor nog een poging.

'437699' door pzwaan '437699' door pzwaan

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

De ossen in een...wel

pzwaan

Een lange mooi rit door YALA nationaal park op zoek naar alles wat leeft, toch hebben we een voorkeur het is leopard, deze hebben we zeker gezien maar het spel en het genieten van een wellness bad in Yala voor de ossen dat vonden we net zo leuk we waren nieuwsgierig maar wie is dat niet en wie bekijk wie helaas kunnen we de geluiden er niet bij voegen maar humor was het zeker.

'437239' door pzwaan '437239' door pzwaan

Sri LankaUda Walawe NP

Sri LankaUda Walawe NP

Olifanten Sri Lanka

pzwaan

Wachten en genieten van het uitzicht en de roofvogels en ander wild komen langzaam dan op je af, met ineens een kleine groep olifanten lopen richting het water een gevoel om nooit meer te vergeten. Sri Lanka we komen zeker terug.

'437238' door pzwaan '437238' door pzwaan

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Reiger die zich uit n

pzwaan

Zomaar een ochtend wandeling in de polder bij Alkmaar, wachten wij even op een mooi moment van een Reiger. De Reiger ziet ons en laat zich poseren, wat kan geluk toch mooi zijn.

'352193' door pzwaan '352193' door pzwaan

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Twee spelende...tijge

pzwaan

We zijn net terug van onze tijgerreis India. Denk je aan safari dan denk je Afrika, maar vergeet alsjeblieft India niet. Als je oogcontact maakt met een van de mooiste katachtige ter wereld dan vergeet je alles om je heen. ??Bandhavgarh is één van de ruim twintig nationale parken in Azië waar de tijger nog leeft. En Bandhavgarh is een plek waar getracht wordt dit dier voor uitsterven te beschermen. En daarnaast laat het zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen kennis maken met het dier, waardoor het bewustzijn om dit dier te redden toeneemt. En zo heeft het voormalig jachtterrein van de koninklijke familie nu vooral een beschermende en educatief karakter. Dit beeld van de twee spelende tijgerbroertjes zullen we niet gauw vergeten, het was een bijzondere ontmoeting!

'349453' door pzwaan '349453' door pzwaan

UgandaEntebbe

UgandaEntebbe

Lachende gezichten in

pzwaan

Het is altijd leuk om kinderen de net geschoten digitale plaat te laten zien. Hier zie dat de oudere jongen zich een beetje geneert terwijl de jongere uitgebreid lacht om zijn beeltenis. De eerlijkheid en de humor straalt hier vanaf.

'349450' door pzwaan '349450' door pzwaan

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Gazelles op de savann

pzwaan

Amboseli National Park is slechts 392 km² groot en ligt op ongeveer 200 kilometer van Nairobi. Amboseli heeft al meer dan 40 jaar de status van beschermd gebied en biedt uitzicht op de hoogste berg van Afrika, Mount Kilimanjaro, die net over de grens in Tanzania ligt. Het nationale park is beroemd om zijn serene schoonheid en het makkelijk te benaderen wild. De ongeveer 600 stuks tellende olifantenpopulatie van Amboseli is één van de weinige in Afrika die niet onder stropers te lijden heeft gehad. Naast vele olifanten vindt je hier ook de buffel, gazelle, gnoe, giraffe, zebra, leeuw en de cheeta. Het Amboseli National Park bestaat uit savanne met uitgestrekte vlaktes, moerasgebieden, acaciabossen en struikgewas.

'349253' door pzwaan '349253' door pzwaan

EthiopiëMursi stam

EthiopiëMursi stam

Kind aan de borst bij

pzwaan

Mursi zijn vooral bekend om hun cultuur van lichaamsdecoraties. Kralen, armbanden, lip- en oorschijven, speciale kapsels ook met klei, tonsuur en scarificaties. Scarificaties worden aangebracht door insneden in de huid te maken en deze zodanig te laten infecteren dat er wild vlees ontstaat. Wil je ze ontmoeten, doe dit dan vroeg in de morgen als ze nog niet dronken of agressief zijn. Dit was een vriendelijke ontmoeting met een jonge moeder en haar kind.

'349160' door pzwaan '349160' door pzwaan

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Kindergezicht bolivia

pzwaan

Een lekker smoezelig kindergezichtje. Vooral de hoogrode kleur valt hierbij op. La Paz ligt toch op een hoogte van 3600 meter hoogte, en dat is goed merkbaar.

'349127' door pzwaan '349127' door pzwaan

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Oude man met...wandel

pzwaan

Het is altijd fascinerend om naar andermans handen te kijken. Het viel mij op hoe sierlijk deze handen zijn, misschien een kunstenaar of muzikant. Helaas heeft de ouderdom hem wel ingehaald, want een wandelstok bleek noodzakelijk.

'348815' door pzwaan '348815' door pzwaan

IndiaOdisha

IndiaOdisha

Getatoeeerde hand met

pzwaan

Deze foto is gemaakt op een markt in Orissa, waar festiviteiten aan de gang waren. Hier werd een hand van een jongen bestempeld met henna, misschien wel bedoeld voor een huwelijksaanzoek. Wel toepasselijk zo vlak voor Valentijnsdag.

'348813' door pzwaan '348813' door pzwaan

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Huisje in winters...l

pzwaan

Dit winters plaatje gemaakt tijdens een wandeling in Broek op Langedijk, vlakbij het Duizend Eilandenrijk. Door de bewerking krijgt het huisje en het hekwerk aandacht.

'348361' door pzwaan '348361' door pzwaan

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Molen in Hollands...w

pzwaan

Je hoeft niet ver te reizen om mooie plaatjes te schieten. Er is niets mooier dan in een winterlandschap te fotograferen. Dan wordt zelfs een plaatje dat je elke dag ziet mooier.

'347650' door pzwaan '347650' door pzwaan

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Berber aap in Marokko

pzwaan

In het Atlas-gebergte in Marokko leven nog tientallen Berber apen. Het zijn brutale apen en ze struinen zelfs de vuilnisbakken af. Ze zijn zeer bedreigd door de groeiende bevolking.

'347383' door pzwaan '347383' door pzwaan

JapanKyoto

JapanKyoto

Japans bruidspaar...g

pzwaan

Het is altijd leuk, om waar dan ook in de wereld een bruidspaar te ontmoeten. Het blijkt dat onze tradities niet zoveel verschillen met die van Japan. Het bruidspaar poseert geduldig en ietwat ongemakkelijk voor de ingehuurde fotograaf. Alleen het eten van de bruidstaart wordt in Japan door de sushi vervangen.

'346701' door pzwaan '346701' door pzwaan

MarokkoZuid Sahara en oases

MarokkoZuid Sahara en oases

Zonsopgang zandduinen

pzwaan

Zonsopgang bij de zandduinen van Erg Chebbi in Marokko. De gids ligt ligt lekker onderuit op het koele woestijnzand ( hij heeft dit mooie schouwspel wel honderdduizend keer gezien) terwijl de toerist zich vergaapt aan het prachtige licht wat opkomt. Hoe herkenbaar is dit voor de reiziger.

'346584' door pzwaan '346584' door pzwaan

UgandaQueen Elizabeth NP

UgandaQueen Elizabeth NP

Luipaard zit in het..

pzwaan

Een dag gamedriven zit erop, de schemering valt. De fotospullen worden ingepakt. Maar dan roept iemand uit de groep `Stop, ik zie iets` Ineens zien we het allemaal. Als een echt fotomodel zit een prachtig luipaard ons nieuwsgierig aan te kijken. De chauffeur zet de auto in zijn achteruit en wij trekken snel onze fototoestellen uit de tas. Het blijkt een stelletje te zijn. Het vrouwtje sprint richting het hoge struikgewas, terwijl het mannetje langzaam het vrouwtje achterna loopt, maken wij onze foto`s nog niet met het juiste lichtbalans want het te snel donker geworden. Als eindelijk de jeep stilstaat hebben we een klein fotomomentje met het mannetjesluipaard. Zo zie je maar een gamedrive is pas beeindigd als je weer terug op de camping bent.

'346580' door pzwaan '346580' door pzwaan

UgandaQueen Elizabeth NP

UgandaQueen Elizabeth NP

Boomklimmende leeuw..

pzwaan

Na een dag gamedriven spotten we wel vier leeuwen maar nog niet de beroemde tree-climbing lions. Bijna als we moed opgegeven hebben spotten we twee boomklimmende leeuwen. Heel gemoedelijk luieren ze in de boom.

'479417' door pzwaan '479417' door pzwaan

RuslandKamtsjatkaa

RuslandKamtsjatkaa

Kamtsjatka Rusland...

pzwaan

Als je de reis naar Kamtsjatka wilt maken .Wij zijn met Beluga gegaan prachtig ,maar denk zelf even om een goed matje om op te slapen en zeer goede slaapzak wat ook verstandig is om mee te nemen is een goede kussen, plus training om de diverse prachtige vulkaan wandelingen te kunnen maken, warme kleding met vele dunne laagjes. Het slapen in tenten al is het maar voor enkele dagen is zwaar.