Pljvv

'451537' door Pljvv '451537' door Pljvv

NoorwegenFjord Noorwegen

NoorwegenFjord Noorwegen

Fjord reflectie in...

Pljvv

Reflectie van de bergen een een paar bootjes in het rimpelloze water van de Fjaerlandsfjord, een zijarm van de Sognefjord in Fjord Noorwegen, ter plaatse van het plaatsje Fjaerland, in zwart-wit.

'448066' door Pljvv '448066' door Pljvv

NoorwegenGeirangerfjord

NoorwegenGeirangerfjord

Geiranger fjord view

Pljvv

De UNESCO heritage site Geirangerfjord met het kleine plaatsje Geiranger gezien vanaf het Flydalsjuvet uitzichtpunt hoog boven de fjord in Møre og Romsdal, Noorwegen uitgevoerd in zwart-wit .

'444961' door Pljvv '444961' door Pljvv

NoorwegenFjord Noorwegen

NoorwegenFjord Noorwegen

De houten kerk

Pljvv

De oude kerk van Gaupne in Sogn og Fjordane met naastgelegen kerkhof in zwart-wit. Het betreft een zeer oude kerk, gebouwd rond 1650 waarbij meerdere onderdelen van de eerdere staafkerk gebruikt zijn.

'444376' door Pljvv '444376' door Pljvv

NoorwegenFjord Noorwegen

NoorwegenFjord Noorwegen

Noors landschap in...

Pljvv

Typisch Noors landschap in zwart-wit met enkele boothuizen aan het water van de Hardangerfjord vlakbij Ulvik in het fjorden gebied met bergen op de achtergrond.

'413856' door Pljvv '413856' door Pljvv

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Antieke winterpret te

Pljvv

Een antiek ogende zwart wit foto van het oud Hollandse beeld van schaatsende kinderen en volwassenen tussen de karakteristieke molens van het bij toeristen zeer bekende Kinderdijk.

'341454' door Pljvv '341454' door Pljvv

Denemarken

Denemarken

De Deense spiegel

Pljvv

De pracht van zuidelijk Denemarken op een koude winterochtend. Het meer is aan de randen reeds bevroren, maar in het midden nog niet. Het is windstil en dit levert een prachtige spiegeling van de mooie heldere blauwe winterlucht op.

'334756' door Pljvv '334756' door Pljvv

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Le cose della vita

Pljvv

Wat is het leven in Italie toch mooi. Je beklimt met de auto een vele meters hoge berg waar bovenop het ommuurde stadje Orvieto gelegen is. Je vergaapt je aan alle eeuwenoude architectuur in de stad en plots stuit je op deze twee oude bazen die zoals het echte Italianen betaamt in het beste pak gehesen midden op straat de dagelijkse dingen van het leven staan te bespreken. Alsof ik een filmdecor binnenloop....

'327284' door Pljvv '327284' door Pljvv

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Oogsten zoals vroeger

Pljvv

Zoals alles in Bhaktapur, één van de drie koningssteden in de Kathmandu-vallei, gebeurt ook het oogsten nog net zoals dat in de middeleeuwen gebeurde. Midden in het centrum van de stad worden de korenaren met de hand op een stuk steen leeggeslagen.

'326033' door Pljvv '326033' door Pljvv

ItaliëToscane

ItaliëToscane

De leerbewerker

Pljvv

In het centrum van het leuke stadje Pienza in het prachtige Val d'Orcia in Toscane was deze leerbewerker midden in zijn volgestouwde werkruimte in actie tijdens het leerbewerken. Pienza staat bekend om zijn prachtige leer (en pecorino kaas en wijn).

'478334' door Pljvv '478334' door Pljvv

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Top agriturismo...Tos

Pljvv

Wie een agriturismo zoekt in het Val d'Orcia, het zuidelijke deel van Toscane, met de prachtige glooiende heuvels, moet eens kijken bij agriturismo Bonello. De authentieke boerderij is gelegen op een heuvel aan de prachtige panoramische weg tussen PIenza en San Quirico d'Orcia aan het eind van een met cipressen omzoomde oprijlaan. De agriturismo wordt gerund door een erg vriendelijke Italiaanse familie, waarbij door grootmoeder de lekkerste Italiaanse gerechten worden bereid. [url="http://www.bonello.eu/" target="_blank"]http://www.bonello.eu/[/url]

'315165' door Pljvv '315165' door Pljvv

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Zig-Zag

Pljvv

Een typisch Toscaanse 'strada bianca', een onverharde weg, in dit geval omzoomd met cipressen. Deze gefotografeerde weg is gelegen nabij La Foce in Toscane, en siert menig Toscaanse kalender.

'308674' door Pljvv '308674' door Pljvv

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Tuscan sunrise

Pljvv

Zonsopkomst over de beroemde villa 'Belvedere', die menig kalender siert. De villa is gelegen tussen Pienza en San Quirico d'Orcia in het Val d'Orcia in Toscane.

'477669' door Pljvv '477669' door Pljvv

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Bezoek een dorpsfeest

Pljvv

Een leuke manier om de echte Toscaanse cultuur te leren kennen is het bezoeken van een plaatselijk festival of dorpsfeest, een zogenaamde sagra. Iedereen kent de bekende palio in Siena, maar minder bekend is dat vele andere plaatsen en gehuchtjes in Toscane soortgelijke maar kleinere (en veel minder toeristische) dorpsfeesten kennen, waarbij de ene wijk het tegen de andere opneemt in middeleeuwse bezigheden als paardrijden, boogschieten of vlagzwaaien. Doorgaans eindigt het feest met een gezellige gezamelijke maaltijd. Check dus even voor vertrek of er tijdens het verblijf ergens in de buurt een sagra plaatsvindt. [url="http://www.festivals-of-tuscany.com" target="_blank"]http://www.festivals-of-tuscany.com/[/url]

'308274' door Pljvv '308274' door Pljvv

ItaliëToscane

ItaliëToscane

La vita è bella

Pljvv

Echt Italiaans dorpsplein tafereeltje. Enkele wat oudere mannen bespreken, misschien meer bediscussiëren, de alledaagse dingen in het leven, ondertussen druk gebarend met de handen en armen. Lijkt me een mooie oude dag.

'308235' door Pljvv '308235' door Pljvv

ItaliëToscane

ItaliëToscane

The lonely tree

Pljvv

Een karakteristiek beeld van Toscane, en in het bijzonder het Val d'Orcia, in de herfst: omgeploegde glooiende akkers met zo hier en daar één eenzame boom onder een heerlijke blauwe hemel. Heerlijk eenvoudige, maar prachtige landschappen.

'308017' door Pljvv '308017' door Pljvv

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Italy from below

Pljvv

Typisch Italiaans tafereeltje van drogend wasgoed hangend tussen 2 huizen. Deze foto is genomen in Petroio, een bijzonder leuk authentiek plaatsje met Etruskische invloeden in Toscane.

'307687' door Pljvv '307687' door Pljvv

ItaliëUmbrie

ItaliëUmbrie

Il Duomo

Pljvv

De uitbundig gedecoreerde gevel van de dom van Orvieto. Orvieto is een leuke stad in Umbrië met een authentieke, middeleeuwse uitstraling, gelegen bovenop een berg met steile wanden.

'305977' door Pljvv '305977' door Pljvv

ItaliëTrentino

ItaliëTrentino

Wat moet je?

Pljvv

"Wat moet je" lijkt deze koe te vragen. Een typisch beeld van de Dolomieten in Süd-Tirol. Op de voorgrond enkele 'scharrelkoeien' en op de achtergrond het Sellamassief.

'301960' door Pljvv '301960' door Pljvv

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Kleurrijk geloof

Pljvv

De kleurrijke aanblik van het Bodnath tempel complex in hartje Kathmandu. Uiteraard vertegenwoordigd zijn de kleurrijke boeddhistische gebedsvlaggetjes. En ook de alziende ogen van Boeddha zijn aanwezig.

'301494' door Pljvv '301494' door Pljvv

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Rolgebedje

Pljvv

Een typisch Nepalees fenomeen is de gebedsrol. Binnenin de rol zit een rijstpapier beschreven met gebeden. De gedachte is dat wanneer de rol draait de gebeden afgelezen worden en naar de goden verzonden worden. Op de foto een boeddhistische monnik in Swayambunath ('Monkey Temple') in Kathmandu.

'300145' door Pljvv '300145' door Pljvv

NepalKathmandu

NepalKathmandu

De laatste eer

Pljvv

De crematie van een hindoe in Pashupatinath. Het Pashupatinath tempelcomplex is het heiligste hindoe heiligdom van Nepal, gelegen in Kathmandu. Zelfs uit India komen hindoes op bedevaart naar het tempelcomplex.

'298152' door Pljvv '298152' door Pljvv

IJslandOostland

IJslandOostland

Op weg naar het licht

Pljvv

Typische IJslandse weg ter plaatse van de Oost-Fjorden. Het heeft net geregend, de weg is nog nat, en ondertussen begint de heerlijke, laagstaande zon het landschap te verwarmen met zijn warme gloed.

'296569' door Pljvv '296569' door Pljvv

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Winterlicht

Pljvv

Tussen de vers besneeuwde takken van de bomen in de bossen op de Utrechtse heuvelrug schijnt het zachte. gefilterde licht van de waterige winter zon.

'295354' door Pljvv '295354' door Pljvv

IJslandNoordland Oost

IJslandNoordland Oost

Het licht

Pljvv

Zeer bijzonder om 's nachts gewekt te worden met de mededeling "The lights are out there!" en vervolgens buiten de hemel verlicht te zien met het Noorderlicht, ofwel aurora borealis.

Community updates

WINNAAR GRIEKSE GEHEIMEN
23-10-2020 De afgelopen maanden vroegen we Columbus-fans om hun Griekse reisgeheimen met ons te delen. Dat hebben we geweten! Wat een geweldige tips hebben jullie ingestuurd! De stemronde is afgelopen en de winnaar is bekend! Nieuwsgierig wie de winnaar is geworden? Laat hier je felicitaties achter >

ONZE NIEUWSTE EDITIE #94
23-10-2020 Vandaag valt Columbus-editie 94 op de mat bij abonnees, met een nieuwe rubriek over de Columbus Community. Met aandacht voor bijzondere Communityleden, hun reiservaringen en beste fotografietips. Vanaf nu in elke Columbus-editie!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 43 | Community toppers

On top of Lassen Peak Foto: JoshuaX

1. Topreview: Kloven in Marokko door Agrotewal
2. Topfoto & tip: On top of Lassen Peak door JoshuaX
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: ManonVerijdt
5. Nieuwkomer: DeOpschepper

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik