pkoelewijn

'1000555' door pkoelewijn '1000555' door pkoelewijn

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Dooie bomen

pkoelewijn

Deze plaat doet en beetje denken aan de Deadvlei in Namibie. Maar nee, we zijn hier bij de Mammoth Hot Spring Terraces van het Yellowstone Park. Ik vond dit het allermooiste plekje van het park.

'572305' door pkoelewijn '572305' door pkoelewijn

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Blackcomb mountain

pkoelewijn

Rond het stadje Whistler werden in 2010 de olympische winterspelen gehouden. Het is ook een prima oord in de zomer. Dan kun je er wandelen en mountainbiken. De meeste liften blijven in de zomer open. Hier zijn we op de Blackcomb mountain waar je een helikoptervlucht kunt maken.

'570958' door pkoelewijn '570958' door pkoelewijn

CanadaVictoria

CanadaVictoria

Parlementsgebouw

pkoelewijn

Het Parlementsgebouw dat aan de zuidkant van de binnenhaven staat is eigenlijk een soort provinciehuis. Het werd ontworpen door Francis Rattenbury die ook het vlakbijgelegen Empress hotel heeft ontworpen. Er zijn 's zomers gratis rondleidingen in het parlementsgebouw.

'569311' door pkoelewijn '569311' door pkoelewijn

CanadaVancouver

CanadaVancouver

Blijven lachen, ook i

pkoelewijn

Weer geen Reisreporter van het jaar 2017 geworden? Toch maar gewoon blijven lachen, zoals de 14 beelden van de groep A-maze-ing Laughter van de kunstenaar Yue Minjun. Ze staan sedert 2009 in het Morton Park aan de English Bay in Vancouver. Je kunt er op klimmen er aan hangen en er om lachen. Het zijn zelfportretten...

'568432' door pkoelewijn '568432' door pkoelewijn

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Lake Louise

pkoelewijn

Prachtig plekje in de Rocky Mountains van Canada. Helaas zo berendruk dat de beren gevlucht waren. Volgend jaar eens de Rocky Mountains aan de US kant proberen? Fijne Kerst allemaal!

'563972' door pkoelewijn '563972' door pkoelewijn

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Klooster van de Sao..

pkoelewijn

Onderweg naar het klooster bij de Sao Vicente de Fora, voelde ik mij bekeken. Ik keek omhoog en inderdaad je zou dit ook beloeren kunnen noemen. Het klooster is prachtig gerestaureerd en is helemaal versierd met azulejos. je kunt de toren beklimmen, van waaruit je een fraai uitzicht hebt over de stad.Iets verderop is de vlooienmarkt.

'563798' door pkoelewijn '563798' door pkoelewijn

GeorgiëTbilisi

GeorgiëTbilisi

Straatscene

pkoelewijn

Tblisi is een rommelige stad. Spiksplinternieuwe gedeeltes staan tegenover ruineuze wijken. Sommige delen zijn mooi gerestaureerd. Dat geldt bijvoorbeeld voor het gebied rond de baden en de moskee. In dit gezellige parkje kunnen de locals zich prima vermaken.

'563740' door pkoelewijn '563740' door pkoelewijn

CanadaJasper NP

CanadaJasper NP

Skywalk

pkoelewijn

De nieuwste attractie van het Jasper NP is de glacier skywalk. deze bevat een 400 meter lange promenade en een observatie platform met een glazen vloer van 30 meter , waardoor je over de Sunwapta vallei kijkt.

'563702' door pkoelewijn '563702' door pkoelewijn

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Moraine Lake

pkoelewijn

En zo heb ik het Moraine Lake gezien. Vroeg in de ochtend toen de zon net boven de bergpieken kwam. De bootjes waren nog niet allemaal verhuurd en er heerste een heerlijke rust.

'563661' door pkoelewijn '563661' door pkoelewijn

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Boom

pkoelewijn

Wandelend door de oude wijk Mouraria kwamen we langs een pleintje waar ons vooral de trui van de boom opviel. Nee, dit is dus geen foto van lantaarnpaal no 1.

'563616' door pkoelewijn '563616' door pkoelewijn

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Praca do Comercio

pkoelewijn

Dit prachtige plein was tot 1997 in gebruik als parkeerterrein. Het strekt zich uit tot aan de Taag. In het midden van het plein staat een bronzen ruiterstandbeeld van Dom Jose 1, die koning was tijdens de aardbeving in 1755. Op de voorgrond een paar tuktuks leuk om in zo'n open karretje door de stad te scheuren, hoewel de ouderwetse trams natuurlijk ook spannend zijn.

'563584' door pkoelewijn '563584' door pkoelewijn

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Een rustig plekje in.

pkoelewijn

Belem heeft een bijzondere botanische tuin die in de 18e eeuw in opdracht van de markies de Pombal is aangelegd. De tuin hoort bij het Palacio de Ajuda, een van de koninklijke stadspaleizen en ligt op een heuvel boven de stad. Mooie uitzichten zijn dus gegarandeerd. het centrum van de botanische tuin geeft een Versailles--achtige indruk, zoals op de foto te zien is. Er staan zeer bijzondere bomen in de tuin en je komt er haast niemand tegen. Wat een rust!

'563536' door pkoelewijn '563536' door pkoelewijn

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Ponte 25 de Abril

pkoelewijn

Een wandeling langs de Taag in de voorstad Belem biedt alle kansen op een mooi uitzicht op een van de markantste objecten van Lissabon. De rode hangbrug is 2278 meter lang en is daarmee de langste hangbrug van Europa. We zien ook het door mij al eerder vertoonde monument "Padrao dos Descobrimentos" plus de ouderwetse vuurtoren van Belem

'563419' door pkoelewijn '563419' door pkoelewijn

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Vissen

pkoelewijn

Deze vissers vonden een stekkie in de schaduw van het 54 meter hoge monument "Padrao dos Descobrimentos" in Belem. Deze kolos ,in de vorm van een karveel, werd in 1960 onthuld ter gelegenheid van de 500ste sterfdag van Hendrik de Zeevaarder, die natuurlijk pontificaal voorop staat! aan de overkant van de Taag zie je de contouren van een Christusbeeld, een kopie van het Christusbeeld in Rio de Janeiro.

'563360' door pkoelewijn '563360' door pkoelewijn

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Roomtaartje

pkoelewijn

In Lissabon ga je natuurlijk naar de beste bakker van het beroemde roomtaartje (pastel de nata). Hier kosten ze 1 euro en een kopje koffie is 60 cent. Neem daarbij nog een chocolade cupje met ginjinha ( kersenlikeur) en je dag kan niet meer stuk!

'563295' door pkoelewijn '563295' door pkoelewijn

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Viswinkeltje

pkoelewijn

In de oude wijk Mouraria is nog weinig omgebouwd naar toeristische locatie. Hier vind je nog de kleine winkeltjes voor de bewoners. In dit winkeltje is elke dag dag verse vis te krijgen, behalve op maandag.

'563203' door pkoelewijn '563203' door pkoelewijn

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Bij de kathedraal

pkoelewijn

In Lissabon is het openbaar vervoer erg goed. Metro, bussen , elevadores en trammetjes brengen je overal waar je naartoe wilt. Een beetje lui? neem dan de tuktuk. Die brengt je desnoods op de stoep van de kathedraal. Ga ook eens naar de San Antonio kerk tegenover de kathedraal. Veel rustiger en sfeervoller.

'563096' door pkoelewijn '563096' door pkoelewijn

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Toren van Belem

pkoelewijn

De landmark van Belem , hoewel hij in het water staat. De toeristen stonden in dikke rijen te wachten om er in te mogen. Niet bij de wachtenden aangesloten...

'562708' door pkoelewijn '562708' door pkoelewijn

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Bow lake

pkoelewijn

De ligging van het gletsjermeer, Bow lake is zodanig dat je de meest wonderbaarlijke spiegelingen kunt waarnemen. Het meer ligt dichtbij de Icefields parkway en is een must voor elke Rocky Mountains bezoeker..

'562657' door pkoelewijn '562657' door pkoelewijn

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

De verzonken tuin

pkoelewijn

De Butcharts gardens strekken zich uit over een grondgebied van 22 hectares. Het begon met een idee van Jennie Butchart meer dan 100 jaar geleden. Zij liet enorme hoeveelheden aarde overbengen naar de lege kalksteengroeve die de grondstof had geleverd voor de nabijgelegen portlandcementfabriek van haar man. Zij bracht beplanting aan en het resultaat zie je op deze foto . Inmiddels zijn de Butchats gardens enorm uitgebreid en de belangrijkste bezienswaardigheid op Victoria Island. Wat heel prettig is: je mag hier geen selfiestick gebruiken....

'562586' door pkoelewijn '562586' door pkoelewijn

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Valley of the ten...p

pkoelewijn

De zon is nog maar nauwelijks boven de pieken uitgekomen, Het is 8 uur in de ochtend en nog tamelijk stil bij het dromerige Moraine Lake. Toch zijn er al twee kanovaarders actief. Na een uur verschijnen de eerste Aziaten met hun selfie-sticks. Wegwezen!

'562518' door pkoelewijn '562518' door pkoelewijn

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Afdaling van Whistler

pkoelewijn

Whistler ligt op zo'n 21/2 uur rijden van Vancouver en is zowel in de zomer als in de winter populair bij sporters. In de zomer vind je er heel veel mountainbikers die met fiets en al de liften opgaan. In 2010 werden hier de Olympische winterspelen gehouden. De meeste skiliften blijven ook 's zomers op en neer gaan en je kunt op grote hoogte prachtige wandelingen maken. Hier dalen we af met de stoeltjeslift vanaf de Whistler mountain naar het niveau van de Peak to Peak gondola waarmee je naar de Blackcomb mountain kunt reizen.

'562454' door pkoelewijn '562454' door pkoelewijn

CanadaJasper NP

CanadaJasper NP

Patricia Lake met hon

pkoelewijn

In Canada vind je de mooiste meren van de hele wereld. Op deze foto het Patricia lake waarop je , zoals gewoonlijk, lekker kunt gaan kanovaren. Hondje mee, dat mag. Op slechts 1 meer ( Minnewanka) in de Rocky Mountains mag je met een motorboot varen

'562327' door pkoelewijn '562327' door pkoelewijn

CanadaVancouver

CanadaVancouver

Schuitje varen

pkoelewijn

Tussen Downtown en het zuidelijke deel van de stad ligt de False Creek. Hierop varen kleine veerpontjes van oever tot oever. Op deze foto zijn we zojuist geland op Granville Island dat vermaak biedt aan jong en oud. De industrie is er bijna verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een Market, restaurantjes en gezellige pleintjes met straatartiesten.