pinkdisguise

'356992' door pinkdisguise '356992' door pinkdisguise

IndiaCalcutta (Kolkata)

IndiaCalcutta (Kolkata)

Heerlijke chaos

pinkdisguise

Typisch straatbeeld in Kolkata: ooit-statige 19e eeuwse huizen, maar ja, dat onderhouden is een kostbare aangelegenheid. Voeg nog wat elektra draden, afval en afdekzeiltjes (het was regenseizoen) toe en je krijgt een heerlijk chaotisch straatbeeld. In tegenstelling tot steden als Delhi of Agra overigens wel rustiger en gemoedelijker.

'356834' door pinkdisguise '356834' door pinkdisguise

EgypteSinai

EgypteSinai

Waar zijn mijn...kame

pinkdisguise

Op zoek naar 10 pas bevallen vrouwtjeskamelen en hun veulens, die vrij rondgrazen in de woestijn, de beste startplek voor jonge kameeltjes. We hadden een verre verwant van deze 2 mannen meegenomen, eigenaar dus van die kamelen. Om de zoveel dagen verblijft hij een week met zijn kamelen en dan gaat hij weer een dag of 2 naar zijn 'dorpje'. Maar ja, dan is niet precies bekend waar de kamelen inmiddels naartoe zijn gelopen, al nemen ze jaarlijks gelukkig wel steeds dezelfde route. Na 2 uur zoeken gelukkig wel zijn kudde gevonden! :-)

'356779' door pinkdisguise '356779' door pinkdisguise

EgypteSinai

EgypteSinai

Oud en (redelijk)...n

pinkdisguise

hmm... een jong kameeltje en een oude auto, je kunt je afvragen wat hier 'oud' is en wat 'nieuw'. De auto in kwestie is de lokale "SRV-wagen" die in dit geval sigaretten kwam brengen voor onze bedoeienen, die bijna door hun voorraad waren. Zit je midden in de woestijn op een kamelentrektocht, wordt er gewoon met de gsm een sigaretten-bestelling gedaan ;-) Jammer dat de auto en de lucht net niet dezelfde kleur blauw hadden, dat had 't plaatje nog net wat meer af gemaakt!

'356314' door pinkdisguise '356314' door pinkdisguise

EgypteSinai

EgypteSinai

Op tijd voor het...do

pinkdisguise

Een auto en waterput (rechts) bij zonsondergang in de Sinai woestijn. We waren net op tijd op onze plaats van bestemming om nog met het laatste beetje licht ons slaapmatje uit te kunnen rollen, maar erg mooi om zo het stof en zand op te zien stuiven tegen de ondergaande zon.

'356313' door pinkdisguise '356313' door pinkdisguise

EgypteSinai

EgypteSinai

Hot Lips

pinkdisguise

Staat deze groene lippenstift mij goed? :-) Kamelenvrouwtje heeft merkbaar lekker gegeten van iets groens en kijkt tevreden. Foto genomen in het westelijk deel van de Sinai, waar een bedoeien (die via via familie was van een van de bedoeienen die ons begeleidde) zijn 10 net bevallen vrouwtjeskamelen en hun kleintjes liet grazen. Erg bijzonder en leuk om mee te maken.

'356232' door pinkdisguise '356232' door pinkdisguise

EgypteSinai

EgypteSinai

Forest of Pillars

pinkdisguise

Aliyen bij de Forest of Pillars in het zuid-westelijk gedeelte van de Sinai. Aliyen is nog een van de vele bedoeienen die geboren en opgegroeid zijn in de woestijn, door de Egyptische overheid verplicht op een vaste plek is gaan wonen en z'n inkomsten nu krijgt door op (kamelen)tochten te gaan met toeristen. De Forest of Pillars zijn overigens (nog) een geologisch raadsel van stenen pillaren die lijken op verkoolde boomstammen.

'356231' door pinkdisguise '356231' door pinkdisguise

EgypteSinai

EgypteSinai

Duo kamelen

pinkdisguise

Sfeerbeeld van twee nog jonge kamelen, gemaakt tijdens een prachtige kamelen-woestijntocht in de Sinai. De mannetjeskameel links is ca 1,5 jaar oud, het vrouwtje erachter ca 2,5 jaar. Aangezien de mannetjes sowieso meestal groter worden, zijn ze op dit moment beiden ongeveer even groot/hoog.

'356226' door pinkdisguise '356226' door pinkdisguise

EgypteSinai

EgypteSinai

Close-up Camel

pinkdisguise

Een close-up van een kameel. Saide was een erg rustig vrouwtjeskameel, net 1-2 maanden zwanger, na 2 eerdere miskramen en gelukkig ook 1 succesvolle bevalling 1,5 jaar geleden. Gegeven de draagtijd van ca 13 maanden en het feit dat kamelen in principe jaarlijks maar in 1 korte periode vruchtbaar zijn, is een succesvolle zwangerschap en geboorte toch een precair iets.

'346194' door pinkdisguise '346194' door pinkdisguise

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Verlaten synagoge

pinkdisguise

De Oude Synagoge van Boedapest. Na jaren gesloten te zijn is deze nu wel toegankelijk voor het publiek maar het restauratietraject ziet er langdurig uit. Overigens een geheel eigen bouwstijl, niet te vergelijken met bijv die van de Grote Synagoge.

'346192' door pinkdisguise '346192' door pinkdisguise

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Hilton stelt zich...n

pinkdisguise

Weerspiegeling van de Mattiaskerk in de ruiten van het Hilton hotel. Smaken verschillen, maar je krijgt ergens de indruk dat de architect van het Hilton wist dat hij vooral niet moest proberen te wedijveren met de Mattias en daarom voor een volstrekt andere bouwstijl heeft gekozen, die op deze wijze mooi samen komen.

'336420' door pinkdisguise '336420' door pinkdisguise

IndiaWest Bengalen

IndiaWest Bengalen

Geitenwollen...Tibeta

pinkdisguise

Een sfeerbeeld uit het Tibetan Refugee Self Help Centre vlak buiten Darjeeling. In principe is de Tibetaanse gemeenschap aardig ge-integreerd in Darjeeling (samen met de Nepalesen, Indiers en andere volken), maar een paar km lopen buiten Darjeeling ligt dit Refugee Centre. Hier worden allerlei ambachten bedreven zoals men dat in Tibet gewend was te doen en dat resulteert in handgewoven tapijten, gebreide mutsen, sjaals, truien en... sokken. :-)

'478978' door pinkdisguise '478978' door pinkdisguise

IndiaCalcutta (Kolkata)

IndiaCalcutta (Kolkata)

Tramritje naar het...

pinkdisguise

In het noorden van Calcutta liggen enkele wijken (o.a Bagbazar, Shyambazar, Kumartuli) waar in de 19e eeuw de Indiase intelligentsia woonde en waar je tegenwoordig erg leuk rond kunt 'struinen'. Wat ik aan kan raden is om vanaf Esplanade (het grote bus- en tramstation om de hoek van Sudder Street, waar alle toeristenhotels zich zo ongeveer bevinden) tram 5 of 6 te nemen. Je zult even moeten vragen waar de halte is en checken dat je de juiste kant op gaat, maar de meeste mensen zijn hierin bijzonder behulpzaam. Tram 6 heeft Shyambazar als eindhalte, dus hoef je verder niet op te letten wanneer je uit moet stappen. De tramrit zelf is al een hele ervaring (4,5 roepie p.p in 2011). In Kumartuli wordt het hele jaar door hard gewerkt aan het maken van stro-met-kleien-beelden voor het Durga Puja festival (sept/okt) en het is erg leuk om de mannen in de honderden werkplaatsen bezig te zien. In Shyambazar is een grote markt (altijd leuk) en vanaf Bagbazar kun je bijv de veerboot nemen terug naar het zuiden/centrum van de stad. Er zijn meerdere opstapplaatsen en ook hier geldt dat men erg behulpzaam is in je vertellen waar je op kunt stappen en wat de juiste boot is. Calcutta heeft niet echt veel toeristische attracties, maar juist zo'n dagje in dit soort wijken was voor mij een hoogtepunt. Ooit-prachtige gebouwen, veel bedrijvigheid en erg veel vriendelijkheid.

'336155' door pinkdisguise '336155' door pinkdisguise

IndiaCalcutta (Kolkata)

IndiaCalcutta (Kolkata)

Bloemenvervoer

pinkdisguise

Deze man vervoert bloemenslingers (van afrikaantjes) op de grote bloemenmarkt van Calcutta. Op de achtergrond is de 'groothandel' te zien, meer naar achteren ligt de 'detailhandel', waar bloemstukken voor in huis en offerandes voor de tempel verkocht werden. Een enorme bedrijvigheid en erg leuk om mee te maken.

'336154' door pinkdisguise '336154' door pinkdisguise

IndiaWest Bengalen

IndiaWest Bengalen

Klooster entree

pinkdisguise

Toegangspoort tot het Tharpa Choling (Boeddhistisch) klooster in Kalimpong, een dorp op ca 30km afstand van Darjeeling. Een mistige, vochtige dag, maar dat leverde wel sfeervolle plaatjes op!

'336153' door pinkdisguise '336153' door pinkdisguise

IndiaCalcutta (Kolkata)

IndiaCalcutta (Kolkata)

Festival beelden

pinkdisguise

Durga Puja, het feest (puja) ter ere van de godin Durga (ook wel Kali), is HET grote feest in Calcutta. In de wijk Kumartuli wonen de beeldenmakers, die een jaar lang bezig zijn om een immense hoeveelheid beelden te maken. De binnenkant is van stro, daaromheen modder uit de Hooghly rivier, en vervolgens wordt alles geschilderd. Elke straat en plein heeft vervolgens z'n eigen feesttent waarin/-voor de beelden worden ge-etaleerd. Aan het eind van de feestweek worden de beelden in processie naar de Hooghly gebracht en keert de modder dus weer terug naar de rivier. Op deze foto is goed te zien hoe klein de werkruimte van de beeldenmakers is. Foto is genomen ca. 3 weken voor het feest, de beelden moeten nog afgeschilderd worden maar zijn verder zo goed als klaar.

'336152' door pinkdisguise '336152' door pinkdisguise

IndiaCalcutta (Kolkata)

IndiaCalcutta (Kolkata)

Spelende jongetjes

pinkdisguise

Spelende jongetjes in een wijk in het noorden van Calcutta. Het is erg leuk om in deze stad gewoon rond te dwalen en het dagelijks leven af te zien spelen. Anders dan bijv Delhi, kwam Calcutta op mij erg ontspannen en vriendelijk over.

'308744' door pinkdisguise '308744' door pinkdisguise

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Stadsbeeld vanaf de..

pinkdisguise

Het was koud, winderig en nat en dan is de 1,2km Brooklyn Bridge best een heel eind. Maar uitzichten als deze maakten de oversteek meer dan de moeite waard. De hoge gebouwen zijn nu echte wolkenkrabbers.

'308742' door pinkdisguise '308742' door pinkdisguise

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Kleurig China Town

pinkdisguise

Kleurenpracht in China Town. Ik vond de brantrappen in heel New York wel iets toevoegen aan het stadsbeeld, maar deze groene trappen in China Town zijn wel heel erg goed ge-integreerd in de stijl van de wijk. Zie overigens ook de aangepaste lantaarnkappen.

'308739' door pinkdisguise '308739' door pinkdisguise

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Red ons

pinkdisguise

Standbeeld/gedenkteken ter ere van de zeelieden die in de haven van New York zijn omgekomen. Het beeld is te vinden als je in de wachtrij staat voor de boot naar Liberty en Ellis Islands. Op de achtergrond uiteraard de statue of Liberty.

'308738' door pinkdisguise '308738' door pinkdisguise

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Glas-in-lood tinten

pinkdisguise

Een zachte gloed door de glas-in-lood ramen in de kathedraal van St John the Divine. Deze kathedraal is nog altijd niet af - men begon in 1892 met de bouw en is inmiddels 2/3 klaar. Het gebouw is overigens wel gewoon te bezichtigen en schijnt zelfs nu al de grootste kathedraal ter wereld te zijn (na de St Pieter in Rome, die officieel geen kathedraal is).

'308737' door pinkdisguise '308737' door pinkdisguise

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Central Park in z/w

pinkdisguise

Een foto van Central Park in z/w. Omdat de lente nog moest komen in NY en de bomen overwegend kaal waren in de stad, heb ik ervoor gekozen de meeste foto's in z/w te maken. Deze is van een watertje aan het 'begin' (zuidkant) van het park.

'299559' door pinkdisguise '299559' door pinkdisguise

JemenEmpty Quarter

JemenEmpty Quarter

Kiekeboe

pinkdisguise

Kinderen koekeloeren uit het raam van een lemen woning in de omgeving van Shibam, een woestijnstadje in het oosten van Jemen. Omdat we tijdens de Ramadan reisden, waren de ouders overdag veelal aan het slapen, en liepen we als toeristen door uitgestorven straten. Als je omhoog keek zag je ineens van achter allerlei luikjes kinderen naar buiten kijken en zwaaien, een erg vrolijk gezicht.

'299280' door pinkdisguise '299280' door pinkdisguise

EgypteSinai

EgypteSinai

Bedoeien met moeder e

pinkdisguise

Moeder en dochter kameel (6 maanden oud) krijgen wat extra voer van hun bedoeienen eigenaar, tegen de achtergrond van een grote acaciaboom. Na een week lang beelden van onrust in de steden van Egypte, zag ik vanochtend deze afbeelding op mijn pc van een heel ander deel van het land.

'288192' door pinkdisguise '288192' door pinkdisguise

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Zwevende meeuw

pinkdisguise

"Zwevende" meeuw met stralende, heldere lucht. Foto genomen bij de Amstel, ter hoogte van het Rembrandt monument. De vogels en eenden werden gevoerd en deze meeuw zat te wachten op zijn kans op wat extra voer.

Community updates

REACTIES, LIKES EN MAILS
14-08-2020 Sinds afgelopen woensdag hebben meerdere Communityleden problemen ondervonden met het plaatsen van reacties of het geven van likes. Inmiddels kunnen er weer reacties en likes geplaatst worden.
De automatische mailtjes met meldingen komen niet meer binnen. Onze webdeveloper is hiervan op de hoogte en probeert dit z.s.m. op te lossen.
Excuses voor het ongemak.

DRONEFOTOWEDSTRIJD
13-08-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl 
Bekijk hier alle inzendingen tot nu toe.

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

week 32 | Community toppers

5000 jaar geleden in Amesbury. Foto: Corriedewinter

1. Topreview: Marker Wadden door Neretslok
2. Topfoto & tip: 5000 jaar geleden in Amesbury door Corriedewinter
3. Topblog: Singapore citytrip door Kburgers1
4. Communitylid van de week: Agrotewal
5. Nieuwkomer: Merelboontje

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus. Bekijk hier alle inzendingen tot nu toe.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik