photofreak

9
Jordanië Akaba
photofreak was hier 01 okt 2016
Akaba is een ideale stad om van hieruit een boottocht over de Rode Zee te maken. Je kan er goed snorkelen. Ontzettende veel verschillende visjes zijn er te bewonderen. Halverwege de boottocht wordt er meestal een barbeque georganiseerd. Heerlijk! De stad zelf is rustig. Je kan er het Fort bezoeken en een mooie moskee.
Stad
  • mooie boottocht
  • snorkelen
  • veel visjes te zien
  • Fort bezoeken
  • het kan er zomers behoorlijk heet zijn
Review geplaatst op 2017-03-08
10
Jordanië Petra
photofreak was hier 01 okt 2016
Little Petra is kleiner dan Petra maar echt de moeite waard om te bezoeken. Zoals in heel Jordanië, komen hier ook maar weinig toeristen. Dus heb je alle tijd om rustig foto's te maken. Af en toe kom je lokale mensen tegen, zoals geitenhoeders en soms nomaden. Handig is wel om een gids mee te nemen, deze kan je alle mooie plekken laten zien, zoals ook bijzondere muurschilderingen.
Stad
  • geweldige natuur
  • interessante bezienswaardigheden
  • vriendelijke mensen
  • in de zomer kan het hier bloedheet zijn
Review geplaatst op 2016-12-27
10
Jordanië Jerash
photofreak was hier 01 okt 2016
Als je in Jerash aankomt valt gelijk de Hadrianuspoort op. Ziet er prachtig uit. En de hele site is erg interessant, vooral als je van deze oudheden houdt. Het is er erg rustig, geen toerist te zien. Wel een aantal lokale bezoekers. Er lopen ook een aantal lokale gidsen rond, die je graag de geschiedenis willen vertellen en je al die prachtige plekken willen laten zien. Je kan je hier echt wel een dag vermaken.
Stad
  • prachtige ruïnestad
  • fotogeniek
  • rustig, geen toeristen
  • lokale gidsen aanwezig
  • het kan er behoorlijk warm zijn
Review geplaatst op 2016-12-27
10
Vietnam
photofreak was hier 01 jan 2017
Mai Chau is behoorlijk toeristisch. Het hele dorp is één grote marktplaats, er worden veel zelfgemaakte spullen verkocht. De mensen zijn er vriendelijk en soms wat opdringerig. De omgeving is prachtig. Je kan hier mooie wandelingen maken maar ook fietstochten. Meestal staan er wel een aantal fietsen bij de homestay, die je mag gebruiken. Echte armoede heb ik daar niet gezien. Ik had veel spullen meegenomen voor de kinderen. Heb een peuterspeelzaal bezocht maar die kinderen hadden genoeg om mee te spelen en ook hadden ze genoeg te eten. Dus alle spullen heb ik weer meegenomen naar de volgende locatie. In Mai Chau heb je veel keus in homestays. Ik heb overnacht in Poom Coong Village.
Land
  • nette homestay
  • mooie omgeving
  • mooie en goedkope souvenirs (afdingen)
  • rustige plek om te overnachten
  • toeristisch
  • toilet en douches staan eind vanaf de homesta
Review geplaatst op 2017-03-16
10
Vietnam
photofreak was hier 01 jan 2017
Ha Long Bay is toeristisch maar zo ontzettend mooi. Zelfs met minder weer geniet je daar volop. Je kan excursies doen, zoals met een kleinere boot naar Hang Su'ng Sót, de verrassende grot. Dat vond ik echt het hoogtepunt van Halong Bay.
Land
  • prachtige natuur
  • mooie boottocht
  • leuke excursies
  • Verrassende grot
  • op sommige plekken is het behoorlijk druk
Review geplaatst op 2017-03-16
9
Jordanië
photofreak was hier 01 okt 2016
Akaba is een ideale stad om van hieruit een boottocht over de Rode Zee te maken. Je kan er goed snorkelen. Ontzettende veel verschillende visjes zijn er te bewonderen. Halverwege de boottocht wordt er meestal een barbeque georganiseerd. Heerlijk! De stad zelf is rustig. Je kan er het Fort bezoeken en een mooie moskee.
Land
  • mooie boottocht
  • snorkelen
  • veel visjes te zien
  • Fort bezoeken
  • het kan er zomers behoorlijk heet zijn
Review geplaatst op 2017-03-08
10
Jordanië
photofreak was hier 01 okt 2016
Een geweldig mooi gebied. Dit moet je echt bezoeken en ook een paar dagen verblijven. De kleuren veranderen om de paar uur, zo prachtig. Natuurlijk moet je wel een gids mee want alleen hier rondrijden of lopen is te gevaarlijk want je kan hier makkelijk verdwalen.
Land
  • fotogeniek
  • zomers erg heet
Review geplaatst op 2016-12-27
10
Jordanië
photofreak was hier 01 okt 2016
Little Petra is kleiner dan Petra maar echt de moeite waard om te bezoeken. Zoals in heel Jordanië, komen hier ook maar weinig toeristen. Dus heb je alle tijd om rustig foto's te maken. Af en toe kom je lokale mensen tegen, zoals geitenhoeders en soms nomaden. Handig is wel om een gids mee te nemen, deze kan je alle mooie plekken laten zien, zoals ook bijzondere muurschilderingen.
Land
  • geweldige natuur
  • interessante bezienswaardigheden
  • vriendelijke mensen
  • in de zomer kan het hier bloedheet zijn
Review geplaatst op 2016-12-27
10
Jordanië
photofreak was hier 01 okt 2016
Als je in Jerash aankomt valt gelijk de Hadrianuspoort op. Ziet er prachtig uit. En de hele site is erg interessant, vooral als je van deze oudheden houdt. Het is er erg rustig, geen toerist te zien. Wel een aantal lokale bezoekers. Er lopen ook een aantal lokale gidsen rond, die je graag de geschiedenis willen vertellen en je al die prachtige plekken willen laten zien. Je kan je hier echt wel een dag vermaken.
Land
  • prachtige ruïnestad
  • fotogeniek
  • rustig, geen toeristen
  • lokale gidsen aanwezig
  • het kan er behoorlijk warm zijn
Review geplaatst op 2016-12-27
7
Ethiopië
photofreak was hier 01 apr 2016
Vanuit Jinka is het 2 1/2 uur rijden naar de Mursi stam. Het grootste gedeelte is via een onverharde weg. Eenmaal daar, komen de kinderen op ons af met geitjes en hondjes in de armen. Ze smeken bijna om een foto. De geur komt me meteen tegemoet, je moet ook goed opletten waar je loopt want voordat je het weet sta je in een dikke koeienvlaai. De kinderen zijn opdringerig maar de ouderen spannen de kroon want die zijn ronduit brutaal en agressief. Ze dwingen je bijna om een foto te maken want dat levert hen natuurlijk geld op. Je betaald voor elke foto 5 Birr, dat is zo'n 20 eurocent. Een vrouw met baby op de rug en een geweer op de buik komt naar mij toe en eist ook een foto. Ze is kwaad dat ik geen foto maak en loopt de hele tijd kwaad achter mij aan. Ik heb nog even de hutjes bekeken maar ben daar ook snel weer weg want de stank is niet te harden. Het stikt ook overal van die vreselijke strontvliegen. Die hebben het ook vooral gemunt op mijn gezicht. Na een half uur gaan we, gelukkig, weer vertrekken en maak ik de jeep mijn gezicht en handen schoon met een antibacterieel goedje. Het zijn bijzondere mensen om te zien maar zou ik dit bezoek aanraden? Nee, absoluut niet! Het is de lange rit niet waard. Vooral omdat ik ze onbeschoft vind en omdat het er zo smerig is.
Land
  • fotogenieke mensen
  • lange hobbelige rit er naartoe
  • veel koeienvlaaien en stank
  • strontvliegen
  • onbeschofte mensen
Review geplaatst op 2016-12-18
10
Ethiopië
photofreak was hier 01 okt 2016
Een bezoek aan de Hamar kan ik echt aanbevelen. Wat een prachtige en vriendelijke mensen. Het dorp is goed onderhouden. Ze zien er zelf ook goed verzorgd uit. Dit is het enige dorp wat ik netjes vond, zonder koeienstront en vliegen. De hutjes zijn ook mooi en stabiel gemaakt en ook ruim van binnen. Volgens mij is dit een stam die het goed voor elkaar heeft. Deze stam woont in het zuiden, dichtbij Turmi.
Land
  • mooie natuur
  • fotogenieke mensen
  • grote nette hutten
  • betalen voor portretfoto's
Review geplaatst op 2016-11-26
9
Ethiopië
photofreak was hier 01 okt 2016
De camping bij Turmi is erg primitief. Je slaapt in kleine tentjes, wat 's nachts behoorlijk warm kan zijn. Geen stromend water en geen elektriciteit. Maar wat een fantastische plek. Op een kwartiertje lopen ben je al bij het Hamar dorp. Maar zelfs op de camping is genoeg te zien. Vooral voor vogelaars is dit een ideale plek. Het is er groen dus je hoort en ziet veel soorten vogels.
Land
  • rustige plek
  • mooie natuur
  • veel vogelsoorten
  • geen stromend water
  • geen elektriciteit
Review geplaatst op 2016-11-26