pezulu

'370194' door pezulu '370194' door pezulu

SwazilandMbabane

SwazilandMbabane

Lunchen bij de locals

pezulu

Een bijzondere middag bij een lieve familie in Swaziland die een geweldig lekkere lunch hadden voorbereid die wij met de handen aten in hun hutje. Erg apart om te zien hoe zij leven.

'370163' door pezulu '370163' door pezulu

MaleisiëLangkawi island

MaleisiëLangkawi island

Nieuwsgierig Aapje

pezulu

Tijdens het rijden op het mooie eiland Langkawi meerdere malen moeten stoppen voor veel brutale aapjes.. Ze keken door het raam, zaten voor de auto en sprongen overal in het rond!

'370162' door pezulu '370162' door pezulu

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Chinese Muur

pezulu

Inmiddels een ietwat toeristische plek geworden, maar nog steeds een must see in China natuurlijk. Met ruim 40 graden was het op de muur amper uit te houden, maar het gevoel van IK HEB ER GESTAAN! telt het meest. Ondanks de vele mensen toch een bijzonder moment.

'370161' door pezulu '370161' door pezulu

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Buddha

pezulu

Een van de buddhas bij 'the Temple of ten thousand buddhas', een mooie plek die wat inspanning vergt.. de trap er naartoe heeft veel treden. Maar eenmaal boven is de tocht het waard. Een aanrader om te bezoeken, net buiten de drukte van Hong Kong.

'368978' door pezulu '368978' door pezulu

FrankrijkCote d'Azur

FrankrijkCote d'Azur

Menton

pezulu

Menton, een mooi plaatsje aan de Cote D'Azur.. dichtbij Italië. Erg mooie omgeving met goede restaurants en dichtbij Monaco! Inmiddels de hele zuidkust gezien en dit behoort toch wel tot één van mijn favorieten plekken!

'368977' door pezulu '368977' door pezulu

FrankrijkNice

FrankrijkNice

Steegje

pezulu

Steegjes, overal in Europa, blijven leuk om te fotograferen en uiteraard om doorheen lopen. Dit was in Nice, een prachtige stad met een overvloed aan dit soort steegjes. Vooral de kleuren vind ik een bijzonder effect geven. Buiten Europa is het fijn om te reizen, maar dichterbij huis is ook zoveel moois!

'368451' door pezulu '368451' door pezulu

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Hong Kong

pezulu

Een heerlijke stad. Druk, chaotisch? Absoluut.. maar voor mij een paradijsje tijdens het wonen in de nog drukke stad Guangzhou. Hong Kong heeft alles.. prachtige straten, de oude ferry, leuke markten, heerlijke restaurants en geweldige eilanden in de omgeving! Ik kan er zo wonen...

'368450' door pezulu '368450' door pezulu

Thailand

Thailand

Koh Lipe

pezulu

Het gevoel van alleen op de wereld zijn, althans met een paar vissers om je heen dan. Een mooi tafereel vanaf een houten schommel aan een boom: elke ochtend waren de vissers druk bezig met hun vangst. De stilte op zo'n klein eilandje in de grote oceaan is magisch!

'368406' door pezulu '368406' door pezulu

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Wassen

pezulu

Bijzondere mensen in Swaziland. Ik vroeg of ik een foto mocht maken en gelijk begon deze vrouw een dansje. Ook liet zij mij zien op welke manier zij de kleding schoon kreeg, zo midden tussen het dorre landschap. Het wassen werd door haar een vrolijk tafereel waar de kinderen ook om moesten lachen. .

'368405' door pezulu '368405' door pezulu

SwazilandMbabane

SwazilandMbabane

Spelen na de lunch

pezulu

Na een heerlijke lunch bij deze familie kregen wij een rondleiding over hun grond. Een bijzondere middag waarin ik echt heb kunnen proeven van de Swazi-cultuur. Dit 3-jarig jongetje speelde met zijn bal op het erf en was in eerste instantie erg verlegen.. tot het moment waarop ik weer wegging, toen werd er uitbundig door hem gezwaaid.

'480358' door pezulu '480358' door pezulu

Zuid-AfrikaLimpopo

Zuid-AfrikaLimpopo

Slapen in een Boomhut

pezulu

Pezulu Treehouse Game Lodge, wat een plek en een aanrader voor iedereen die oog in oog wil staan met een giraffe tijdens het douchen! In Limpopo (nabij Hoedspruit), aan de rand van het Krugerpark, liggen een aantal kleine prive game parken met prachtige lodges. Pezulu Treehouse in het Guernsey Park is echt bijzonder. De modern ingerichte kamer, waar de takken door het dak komen, kraakt aan alle kanten en deinst mee op de wind. De open badkamer, een paar takken omhoog, geeft uitzicht op het safaripark. De rangers zijn ontzettend gepassioneerd, zeker Rickus die werkelijk ALLES weet te vertellen over de bush en de beesten. En misschien wel het hoogtepunt van de dag: na een safari met de jeep aan het kampvuur een rood wijntje drinken om vervolgens te genieten van de kookkunsten van de vrolijke Afrikaanse Mama's. Wat een plek. Midden in de natuur en wakker worden met uitzicht op een groep bavianen die voor je boomhut spelen.

'368312' door pezulu '368312' door pezulu

ChinaKanton

ChinaKanton

Krantje lezen

pezulu

Een relaxte zondagmiddag in het park van Guangzhou. Samen een krantje lezen, ik vond het een mooi gezicht ook al is het eigenlijk zo simpel. Chinezen zoeken de rust op in het weekend in deze miljoenenstad, gelijk hebben ze. Dat deden wij ook toen we er een jaar verbleven.

'368179' door pezulu '368179' door pezulu

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

In de jungle!

pezulu

Ook in de Cameron Highlands kan je mooie tochten door de jungle maken. Door onze fantastische gids hebben we heel wat (enge) beesten kunnen zien. Waaronder deze bijna lichtgevende, groene slang..

'368178' door pezulu '368178' door pezulu

Thailand

Thailand

Zonsondergang

pezulu

Koh Lipe, een prachtig eilandje op ongeveer 2,5 uur varen van de Zuid-Thaise kust, net voorbij de grens van Maleisië. Aparte dorpjes, vriendelijke mensen en prachtige zonsondergangen. Een waar paradijs!

'368031' door pezulu '368031' door pezulu

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Cameron Highlands

pezulu

'S ochtends vroeg om 07:00 met prachtige uitzichten over de Cameron Highlands, de theevelden. En de thee bij zonsopkomst was heerlijk, wat een mooi gebied!

'480338' door pezulu '480338' door pezulu

ChinaHongkong

ChinaHongkong

China Beach Restauran

pezulu

Een restaurantje wat lastig te ontdekken was, maar inmiddels behoort tot één van mijn favorieten! Op een half uur varen vanaf Hong Kong ligt het mooie eiland Lantau (waar ook het vliegveld is). Het havenplaatsje Mui Wo is op het eerste gezicht niet heel spectaculair, maar het aparte sfeertje heeft iets. Als je langs de zee loopt richting het Silvermine Beach Hotel en daar nog even door loopt langs het strand, zie je na ongeveer 300 meter links tussen de bomen een paar lichtjes schijnen. China Beach Restaurant. Opgezet door Australiërs, rommelig maar dat is juist het bijzondere. Een terras met uitzicht over Mui Wo baai en heerlijke gerechten zoals: home made hummes, scrumbled applepie en super salades en curry's!

'367931' door pezulu '367931' door pezulu

ChinaKanton

ChinaKanton

Niet verlegen!

pezulu

Dit meisje wilde wel even poseren op een rustige zondagmiddag in het stadspark van Guangzhou. Samen met haar opa was ze aan het bellen blazen, maar ik viel als blanke vrouw op in haar ogen. Handjes in de zij, hoofd schuin en daarna weer lachend terug naar opa rennen. Veel Chinese families zoeken de rust in een hectieke stad op in één van de vele stadsparken. En eerlijk is eerlijk, de drukte van een paar honderd meter verderop vergeet je even. Dit is waar hardwerkende Chinezen vaak hun tijd met dierbaren doorbrengen. Elke zondag weer een mooi tafereel om uren te aanschouwen vanaf een bankje.

'367930' door pezulu '367930' door pezulu

ChinaKanton

ChinaKanton

Vrolijke...schoolkind

pezulu

Scholieren liepen altijd in deze uniformen langs ons huis. Als ze mij dan zagen werd er vrolijk gezwaaid en af en toe riep een echte durfal iets in gebrekkig Engels als ik alweer iets op afstand was. Schoolkinderen horen bij het straatbeeld in de drukke Chinese steden. Zij groeien op in een betere wereld dan hun voorgangers en zorgen voor energie in de Chinese straten. Ik had ook regelmatig contact met de kinderen omdat ze bijvoorbeeld graag Engels wilden praten, op de foto wilden of gewoon nieuwsgierig waren.

'367929' door pezulu '367929' door pezulu

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Slaperige dames

pezulu

Op 4 meter afstand lagen drie leeuwinnen al slapend te kwispelen met hun staart. Mooie camouflage zo tussen het struikgewas, maar wij wisten ze te spotten. Spannend was het wel toen twee van de drie opstonden en nog dichterbij kwamen! Na een nieuwsgierig momentje liepen ze door en werd de siësta voortgezet.

'367928' door pezulu '367928' door pezulu

Zuid-AfrikaNoordwest Zuid-Afrika

Zuid-AfrikaNoordwest Zuid-Afrika

Nieuwsgierig Swazi'tj

pezulu

Onderweg in Swaziland ontmoetten we kinderen uit de buurt die even kwamen gluren wie er op het land aanwezig waren. Dit kindje liet vol trots zijn speelgoed zien: een ijzeren wiel die hij al lachend met een stok voortduwde. Vrolijke kinderen in een omgeving met weinig faciliteiten, bijzonder moment.

'367927' door pezulu '367927' door pezulu

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Nijlpaarden in...St.L

pezulu

De meest gevaarlijke beesten in Afrika, al lijkt dat op het eerste gezicht niet zo. Op straat wil je ze niet tegenkomen, al gebeurde dat af en toe wel in het dorpje St Lucia aan de ruige Zuid-Afrikaanse kust.

'367926' door pezulu '367926' door pezulu

Zuid-AfrikaNoordwest Zuid-Afrika

Zuid-AfrikaNoordwest Zuid-Afrika

Was van de locals

pezulu

Na een bezoek aan de Swazi's kwamen we onderweg twee vrouwen met kinderen tegen die midden in het riet al zingend hun was stonden te doen. Ik liep naar ze toe en vroeg of ik hun was mocht fotograferen, rare blikken uiteraard maar met een grote glimlach gaven ze toestemming.

'367925' door pezulu '367925' door pezulu

Zuid-AfrikaNoordwest Zuid-Afrika

Zuid-AfrikaNoordwest Zuid-Afrika

Een boer druk in de..

pezulu

Langs een klein weggetje in Swaziland, een koninkrijk in Zuid-Afrika, zag ik deze combinatie van kleuren.

'367924' door pezulu '367924' door pezulu

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Wildlife naast de aut

pezulu

Safari in Zuid-Afrika. Het Krugerpark bezorgde af en toe kippenvel momenten vanwege de uitzichten, de stilte en het grootse. Maar ook toen deze reus naast de auto verscheen.

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik