Pddenooijer

'395543' door Pddenooijer '395543' door Pddenooijer

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Great barrier reef...

Pddenooijer

Na alle prachtige reacties op mijn vlucht over 'White haven beach' (Queensland, nabij Airly beach) hierbij het volgende beeld dat voorbij kwam; the great barrier reef! Vanuit de lucht een heel apart gezicht, het mooie is dat je met een beetje geluk ook nog walvissen ziet zwemmen. Wel, het was mijn verjaardag die dag, dus ik zag ook nog walvissen. Onvergetelijk, doen als je er bent! (vanuit Airly beach te regelen)

'395393' door Pddenooijer '395393' door Pddenooijer

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Whitehaven beach

Pddenooijer

Hoezo mooi? Eén van de mooiste natuurverschijnselen die ik mocht zien; 'the swirling sand of' White haven beach. Vanuit de lucht, nabij Airlie beach, Queensland. Onwijs mooi! Ook vanaf het land erg mooi, je kan er prachtige zeiltochten maken. En snorkelen, want nabij liggen veel koraal eilandjes; the Whitsunday eilanden!

'395274' door Pddenooijer '395274' door Pddenooijer

OmanJebel Akhdar

OmanJebel Akhdar

Roadtrip Oman!

Pddenooijer

Het Hajar gebergte in Oman is van ongekende schoonheid. De berg Jebel Shams is de hoogste berg. Denk je bij Oman in eerste instantie niet aan mooie landschappen, dan is de verrassing des te groter. Want Oman heeft een mooie diversiteit aan landschappen, canyons en woestijnen. Werkelijk prachtig, zeker met een 4WD. Een echte roadtrip door Oman dus! Hier zijn wij op weg naar de hoogste berg van Oman, Jebel Shams (berg van de zon), een flinke klim..

'394899' door Pddenooijer '394899' door Pddenooijer

OezbekistanSamarkand

OezbekistanSamarkand

Oogverblindend..

Pddenooijer

Samarkand is een prachtige stad. Verspreid over de stad vind je de meest indrukwekkende monumenten uit de tijd van de zijderoutes. Zoals de madrassa's (voormalige koran scholen) aan het Registan plein. Ook daarbinnen is het oogverblindend...

'394708' door Pddenooijer '394708' door Pddenooijer

OezbekistanSamarkand

OezbekistanSamarkand

Kleurrijk

Pddenooijer

We vielen met onze neus in de boter. Amper aangekomen in Samarkand, bleek dat die dag het Perzisch nieuwjaar werd gevierd. Prachtige Oezbeken, vrouwen én mannen, gekleed in de meest uiteenlopende traditionele kleurrijke kledij. In de parken en bij de oude monumenten. Prachtig! (ook mooi; wij werden zó ontzettend gastvrij onthaald)

'394098' door Pddenooijer '394098' door Pddenooijer

OmanWahibi Sands en omgeving

OmanWahibi Sands en omgeving

Vrouwen souk

Pddenooijer

In Oman kan je de vrouwenmarkt, de vrouwen souk, ervaren. Op die markt verlopen vrouwen hun waar en zijn mannen als het ware de toeschouwer. Een mooie en bijzondere traditie. In het plaatsje Ibra bezochten wij een vrouwen souk en keken onze ogen uit. Let wel; vraag toestemming om foto's te maken!

'393635' door Pddenooijer '393635' door Pddenooijer

OmanWahibi Sands en omgeving

OmanWahibi Sands en omgeving

Tradities

Pddenooijer

Op reis door Oman kwamen we af en toe bedoeinen families tegen. In het prachtige Wahibi Sands, een onwijs mooie woestijn, liepen we deze mevrouw tegen het lijf. Ze verkocht allerhande handgemaakte producten, waaronder een snavelmasker...

'393451' door Pddenooijer '393451' door Pddenooijer

OezbekistanBuchara

OezbekistanBuchara

Geschiedenis!

Pddenooijer

Nabij Buchara op een markt liepen we deze prachtige oude verkoper tegen het lijf. Een werkelijk prachtige kerel! Hij verkocht een soort nootjes, erg lekker, en keek zijn ogen uit naar ons. Ik denk dat hij tegen de 100 aanloopt...

'393329' door Pddenooijer '393329' door Pddenooijer

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Smelt...

Pddenooijer

Smelt....... Dat is letterlijk wat ik deed toen ik dit schitterende meisje tegen het lijf liep in de Hindoe tempel van Tirta Empul. Daar ligt een natuurlijke bron, waar de Hindoe's naar toe gaan voor 'purificatie' (vrij vertaald: het in balans brengen van de energie / het lichaam en de geest). Ze stond net op het punt om met haar familie om dat te ondergaan...

'393233' door Pddenooijer '393233' door Pddenooijer

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Wijsheid

Pddenooijer

In Sanur, Bali, liepen wij deze prachtige oude vrouw tegen het lijf (hoe oud zou ze zijn geweest?). Wij waren met onze kleine kinderen op pad, ze genoot zichtbaar van hen (niet zozeer van ons :))

'393155' door Pddenooijer '393155' door Pddenooijer

OezbekistanSamarkand

OezbekistanSamarkand

Perzisch nieuwjaar in

Pddenooijer

In Samarkand kleurt het prachtige Registan plein, met de beroemde drie madrassa's, nog mooier dankzij de kleurrijk geklede Oezbeken. Zij vieren Nuwruz (Navros), het Perzisch nieuwjaar. Een mooie belevenis!

'480040' door Pddenooijer '480040' door Pddenooijer

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Tai-O, weergaloos...v

Pddenooijer

Hong Kong? Dan denk je aan wolkenkrabbers, drukte en westerse zaken. Niets is minder waar, de stad (vele eilanden) heeft vele gezichten. Wij bezochten het eeuwenoude vissersdorpje Tai-O op Lantau eiland, een dorp op palen! Werkelijk prachtig met als lokale specialiteit garnaalpastei. Reis per Ferry naar het eiland en pak dan de bus. Lantau is bergachtig, wat de rit al spectaculair maakt.

'362257' door Pddenooijer '362257' door Pddenooijer

CyprusPaphos

CyprusPaphos

Getekend!

Pddenooijer

Vlakbij Paphos, in een klein dorpje, liep ik deze oude man tegen het lijf. Zonverbrand en getekend door, hoop ik tenminste, het goede leven. Hij trotseerde de steile hellingen met gemak, respect!

'353769' door Pddenooijer '353769' door Pddenooijer

PanamaBinnenland

PanamaBinnenland

Embera kids

Pddenooijer

Vlakbij Panama stad, midden in het oerwoud, liggen de Embera dorpjes langs de rivier. Een prachtige dagtocht! Je wordt opgehaald langs de rivier door de indianen en vaart vervolgens ruim 1,5 uur door het prachtige oerwoud naar één van hun dorpjes. Werkelijk geweldig. Aldaar maak je kennis met hun gewoonten en gebruiken. Onvergetelijk, vooral de ontmoeting met de mensen. In de rivier kan je ook lekker zwemmen als je daar zin in hebt. Deze twee pracht kinderen hadden net hun fruithapje op.

'345415' door Pddenooijer '345415' door Pddenooijer

Costa RicaTortuguero

Costa RicaTortuguero

Kleine rakker

Pddenooijer

In Tortuguero vielen we met onze neus in de boter. Die prachtige boomkikker zagen we meerdere keren, wel vaak dankzij onze gids. Want je loopt er volstrekt langs als je niet scherp bent. Is dus gelijk onze tip, ga niet alleen...zonde!

'344298' door Pddenooijer '344298' door Pddenooijer

Costa RicaTortuguero

Costa RicaTortuguero

Linke soep

Pddenooijer

Diep in de jungle, met een gids, in Tortuguero liepen we deze rakker tegen het lijf. Best wel dichtbij, maar het kon geen kwaad volgens de beste man. Tja, vertrouwen dan maar...

'479328' door Pddenooijer '479328' door Pddenooijer

VietnamZuid Vietnam

VietnamZuid Vietnam

Modderbaden van Thap.

Pddenooijer

Bij Nha Trang, een leuke badplaats aan de kust, vindt je de modderbaden van Thap Ba. Echt heel gaaf! De Vietnamezen gaan hier ook graag naartoe, dus de pret is dubbelop. Kijken naar de locals en zelf lekker een modderbad nemen. Je kan je ook laten masseren. Een heerlijk momentje op een drukke reis door dit mooie land.

'328784' door Pddenooijer '328784' door Pddenooijer

ItaliëRome

ItaliëRome

Teken van boven?

Pddenooijer

In de heilige kerk van de stad Rome, Giovanni Laterano, leek het haast wel of deze heilige een teken van god kreeg. Vooral als je naar het icoon bovenin beeld kijkt. Die keurt het helemaal goed!!

'328541' door Pddenooijer '328541' door Pddenooijer

VietnamCentraal Vietnam

VietnamCentraal Vietnam

Symboliek

Pddenooijer

De grachten bij de keizerlijke tombes in Hue zijn gevuld met deze prachtige lelies. De lelie heeft veel symbolische betekenissen zoals beminnelijkheid, zuiverheid, vruchtbaarheid en eenheid. Ze worden ook veel bij begrafenissen gebruikt en zijn dus ook verbonden met de dood. Zoals hier dus. Je hebt ook nog de witte lelie, die staat symbool voor onschuld en maagdelijke liefde. Mooi he?

'478661' door Pddenooijer '478661' door Pddenooijer

VietnamCentraal Vietnam

VietnamCentraal Vietnam

Ba dong markt Hue

Pddenooijer

Aan de parfum rivier die langs Hue, de voormalige keizerlijke stad, stroomt ligt de Ba Dong markt. Een prachtige authentieke lokale markt waar je uren kan vertoeven. Fruit, vlees, vis, levensmiddelen, je vindt het hier allemaal. En beter nog; je treft hier het lokale leven in optima forma. Prachtige mensen, vrouwen met grote manden, spelende kinderen, geweldig! Loop er even naar toe als je in de buurt bent.

'328455' door Pddenooijer '328455' door Pddenooijer

VietnamCentraal Vietnam

VietnamCentraal Vietnam

Hare koninklijke.....

Pddenooijer

In Hue, de voormalige keizerlijke stad van Vietnam, kan je deelnemen aan "koninklijke verkleedpartijen". Leuk om te zien en misschien ook wel te doen. Heb het zelf niet gedaan, wel gelachen om degenen die het deden. Zoals deze Vietnamese, die vervolgens door haar familie werd vereewigd. Voor even in hogere sferen! Hue is een prachtige stad; bezoek de tombes, maak een tochtje over de parfum rivier, bezoek de tempel aan de parfumrivier, ga naar de ba dong markt, de citadel en ga lekker michelin eten in het "parfum restaurtant". Genieten!

'328117' door Pddenooijer '328117' door Pddenooijer

Costa RicaMonteverde

Costa RicaMonteverde

Ze zijn zó mooi!

Pddenooijer

In Costa Rica is de kolibri zo'n beetje wat bij ons de mus is; je ziet ze werkelijk overal voorbij zoeven. Ze zijn er in vele soorten, maten en kleuren. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen; ze zijn allen prachtig!

'328001' door Pddenooijer '328001' door Pddenooijer

VietnamHoi An

VietnamHoi An

Vrolijk!

Pddenooijer

In het plaatsje Hoi An liepen wij deze schoonheid tegen het lijf. Hier kan je toch alleen maar vrolijk van worden? Wij wel in ieder geval!

'327861' door Pddenooijer '327861' door Pddenooijer

VietnamCentraal Vietnam

VietnamCentraal Vietnam

Marmeren berg

Pddenooijer

Op weg naar Hue, vanuit Hoi An, kwamen we langs de marmeren bergen. Tja, daar wordt dus marmer gewonnen. Leuk om het dorpje te bekijken met al zijn leuke shops. Je hebt op de berg echter ook diverse kleinere tempeltjes en pagodes, een genot om naartoe te klimmen. In één van deze tempeltjes trof ik deze prachtige non, die elke paar minuten de "gong" luidde! Als je daar bent, vergeet dan de grotten niet!

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik