ozziemartin

'266827' door ozziemartin '266827' door ozziemartin

NoorwegenNoord Noorwegen

NoorwegenNoord Noorwegen

Spiegeling

ozziemartin

We komen net terug uit het hoge noorden. Het waren 3 fantastische weken. Deze spiegeling kwamen we tegen na een dagje Tromso. Ik kan er zo nog wel 10 plaatsen, maar dat zal ik maar niet doen... :)

'260061' door ozziemartin '260061' door ozziemartin

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Sierra Nevada

ozziemartin

Een wandeling in de Sierra Nevada was echt heel erg mooi. We reden met de auto naar Pradollano en wilden vanaf daar lopend de top ''Pico Veleta'' op 3396 M bereiken. Op zo'n 3200 M zijn we niet verder gegaan omdat we door de sneeuw moesten lopen en verder geen equipment bij ons hadden.

'247395' door ozziemartin '247395' door ozziemartin

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Jut en jul

ozziemartin

Dit vind ik vooral een grappige foto. Onder dit bruggetje in Everglades NP lagen knorrende alligator. Deze vogels (sorry, geen idee welk soort...) bleven op veilige hoogte.

'246775' door ozziemartin '246775' door ozziemartin

Zwitserland

Zwitserland

Bloemetje

ozziemartin

Deze foto is gemaakt in de bergen bij Grindelwald. Prachtig wandelgebied. Na een tijdje ''klooien'' op de automatische stand (ja sorry) van de camera kwam dit resultaat eruit. Op de manuele stand nog even blijven oefenen...

'245118' door ozziemartin '245118' door ozziemartin

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Everglades NP....Alli

ozziemartin

Everglades NP is een perfecte plaats om o.a. alligator's van dichtbij (veilig) te kunnen spotten. Vanuit Miami zit je in een mum van tijd middenin dit park. Heel wat anders dan de witte stranden van Miami en omgeving!

'245117' door ozziemartin '245117' door ozziemartin

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

Musje

ozziemartin

Jaja, wat een wildlife op de camping in Geiranger. Een wilde mus ! UItkijken geblazen dus. Die zien we in Nederland niet zoveel meer. En zeker geen badderende mussen.

'245099' door ozziemartin '245099' door ozziemartin

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Talamone

ozziemartin

Dit is een baai in het plaatsje Talamone. Zo'n 200 km ten zuiden van Pisa. Wij waren hier midden in het hoogseizoen, er waren alleen maar locals. Echt een aanrader dus voor een stukje ontoeristisch Italie !! Je kunt er heerlijk rondzwemmen, op de rotsen luieren en van de rotsen afspringen. Er is niet echt een strand, wel strandstoelen op de rotsen.

'245095' door ozziemartin '245095' door ozziemartin

ZwedenStockholm

ZwedenStockholm

Klaralven

ozziemartin

Je verwacht in juni in Zweden geen 25-30 graden. In juni 2008 hadden we erruge mazzel. Een week lang prachtig weer. Een kanotocht van 30 km op de snelstromende Klaralven rivier bij Eksharad was dan ook een mooie belevenis.

'245094' door ozziemartin '245094' door ozziemartin

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

Fjord Norway

ozziemartin

Deze plaatjes kom je al rijden door het mooie Noorwegen vaak tegen. Kraakheldere meren tussen de fjorden. Zonder moeite maak je de mooiste foto's. Deze komt uit de buurt van Sogndal.

'245093' door ozziemartin '245093' door ozziemartin

NoorwegenStavanger

NoorwegenStavanger

Stavanger

ozziemartin

op ansichtkaarten worden dit soort beelden veelal met een mooie blauwe lucht getoond. Helaas hadden wij deze dag nogal donker grauw weer met zo nu en dan een plensbui. Tussen de plensbuien door miezerde het... Toch dachten we met deze foto wel een mooi kiekje gemaakt te hebben.

'245091' door ozziemartin '245091' door ozziemartin

NoorwegenAlesund

NoorwegenAlesund

Alesund

ozziemartin

hier heb ik ook een ansichtkaart van. Eerst zweten de trappen op in Alesund, daarna een leuk uitzicht. Jammer dat de dag wat druilerig was.

'245090' door ozziemartin '245090' door ozziemartin

NoorwegenStavanger

NoorwegenStavanger

Preikestolen

ozziemartin

Een vaak gefotografeerde plek. De Preekstoel, min of meer vlakbij Stavanger. De foto is niet direct erg goed ofzo,maar de klim van 2 uur geeft je dit fantastische uitzicht over het Lysefjord en is wel een Kodak-moment waard...

'245044' door ozziemartin '245044' door ozziemartin

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Pijnboom

ozziemartin

Aan de kust in Toscane nabij San Vincenzo vind je mooie bossen. 's Avonds bij zonsondergang krijg je mooie plaatjes. De krekels zijn helaas niet op de foto hoorbaar :-)

'245041' door ozziemartin '245041' door ozziemartin

SloveniëBled

SloveniëBled

Bohinj Jezero

ozziemartin

Bohinj Jezero (Meer van Bohinj) nabij Bled in Triglav National Park. In een paar uur wandel je rondom het meer, wat vaak net een spiegel lijkt.

'245037' door ozziemartin '245037' door ozziemartin

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Taxi please

ozziemartin

Een poging zoveel mogelijk taxi's op 1 foto te krijgen. Locatie: Times Square. Resultaat: 19 stuks. Wie overtreft ? :-) Kan ongetwijfeld veel beter !

'245014' door ozziemartin '245014' door ozziemartin

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Pelikaan, sorry to...

ozziemartin

Tijdens een kayaktocht door Everglades NP (Noord West bij ''10.000 Islands'') zagen we zelfs dolfijnen, ze zwommen onder onze kayak's door. Deze pelikaan echter leek minder gediend van ons geruisloze bezoek. Zou hij de luchtruchtige ''Airboats'' soms zat zijn ?

'245004' door ozziemartin '245004' door ozziemartin

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Anne's Beach

ozziemartin

De Overseas Highway leidt je vanaf Miami naar Key West. Onderweg rijd je langs de mooiste stranden. Anne's Beach is er 1 van. Geef dus geen gas om zo snel mogelijk Key West te bereiken, maar sla zo nu en dan eens af. Reisgids Lonely Planet helpt aan nog veel meer goede tips!

'245003' door ozziemartin '245003' door ozziemartin

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Miami Beach

ozziemartin

Mooi weer, mooie mensen, mooie auto's, mooi strand. Prima ! Een prima startpunt voor een rondreis door Florida. Naast het bekende Miami Beach en Ocean Drive, is er nog veel meer in Miami te zien!

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik