Ottoline1

'408229' door Ottoline1 '408229' door Ottoline1

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Oud historisch

Ottoline1

Een tocht door de bergen van Andalucie bracht ons bij de middeleeuwse stad Ronda. Gewandeld door de stad kwamen we bij deze middeleeuwse brug. Prachtig met grote wallen en diepe spleten. Een genot om dit te mogen aanschouwen.

'408227' door Ottoline1 '408227' door Ottoline1

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Lake Quadadelhorce

Ottoline1

Rijdend door Andalucie, zagen we borden Quadadelhorce bekken. Hebben dit meer rond gereden en kwamen bij het Stuwmeer . Heerlijk gewandeld en dit alles eens goed bekeken. Dit stuwmeer word gebruikt voor opwekking van energie.

'408226' door Ottoline1 '408226' door Ottoline1

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Donkere wolken

Ottoline1

Een dagje met de auto naar Antequerra. Wat zien dan deze donkere wolken er dreigend uit. Er is uit dit verschijnsel dan ook een stevige onweersbui en regen gevallen.

'408225' door Ottoline1 '408225' door Ottoline1

DuitslandBaden-Wurttemberg

DuitslandBaden-Wurttemberg

Herfsttinten.

Ottoline1

Dit is de herfst in al zijn glorie. Wat hebben we genoten van dit prachtige natuur verschijnsel. De bergen geven er nog een extra dementie aan. Overweldigend dit prachtige stukje natuur

'408223' door Ottoline1 '408223' door Ottoline1

DuitslandBaden-Wurttemberg

DuitslandBaden-Wurttemberg

Natuur

Ottoline1

Onderweg naar het zwarte woud van Duitsland, zagen we aan de kant van de weg iets staan. Terug gereden , en wat zagen we? Prachtige paddenstoelen.

'406512' door Ottoline1 '406512' door Ottoline1

CaymaneilandenGrand Cayman

CaymaneilandenGrand Cayman

Ander gedierte

Ottoline1

Bij een bezoekje van een schildpadden farm op dit geweldig mooie eiland , kon ik het niet laten van een van deze dieren een foto te maken. Daarna was het zwemmen met dolfijnen. en ook een manta ray gevoeld. Geweldig.

'406510' door Ottoline1 '406510' door Ottoline1

CaymaneilandenGrand Cayman

CaymaneilandenGrand Cayman

Kleur van de zee

Ottoline1

Deze foto wil ik niemand ontnemen. Na een heerlijke dag met schildpadden, dolfijnen en andere dieren komen wij weer terug bij onze boot. We werden daarvoor in de tender naar ons schip gebracht, met het overstappen van de tender en de cruiseboot keek ik naar beneden. Ongelooflijk wat een mooie kleur blauw heeft daar de zee. Je zou denken dat je in een zwembad zit.

'405392' door Ottoline1 '405392' door Ottoline1

JamaicaOost Jamaica

JamaicaOost Jamaica

Kolibrie

Ottoline1

Nog een foto van een Kolibrie. Nu een vrouwtje. Herkenbaar aan haar korte staartje. de mannetjes hebben lange staartjes. Een kolibrie weegt 25 gram en haar geklapper van de vleugels zijn zo leuk en een erg welkom geluid.

'405383' door Ottoline1 '405383' door Ottoline1

JamaicaMontego Bay

JamaicaMontego Bay

Kleurrijk

Ottoline1

Montego Bay (Mobay) voor de plaatselijke bevolking. Genomen vanaf Richmond Hill. Een prachtig hotel dat boven Mobay is gebouwd. Met zoals te zien is, een prachtig uitzicht over de stad en de haven.

'405382' door Ottoline1 '405382' door Ottoline1

JamaicaMontego Bay

JamaicaMontego Bay

Rose Hill

Ottoline1

Rijdend vanaf de haven van Falmouth richting Mobay ( Montego Bay) kwamen we Rose Hill tegen. Een prachtig landhuis met lap grond. Op dit geweldige eiland zijn vele van deze landhuizen.

'405381' door Ottoline1 '405381' door Ottoline1

ColombiaCartagena

ColombiaCartagena

Balkon

Ottoline1

Wat dachten we van deze balkons, in de oude ommuurde binnenstad van Cartagena. Heerlijk wandelen door dit oude stadsgedeelte, met vrolijke vriendelijke mensen. We werden ook nog getrakteerd door een groep jongemannen die voor ons straat dansten.

'405380' door Ottoline1 '405380' door Ottoline1

ColombiaCartagena

ColombiaCartagena

Cartagena

Ottoline1

Na een dagje bezoek aan Cartagena, Oude binnenstad, geheel ommuurd , kwamen we in de nieuwe stad terecht op weg naar de haven. Kleurige huizen sieren deze stad.

'405330' door Ottoline1 '405330' door Ottoline1

PanamaCaribische kust

PanamaCaribische kust

San Blas Eilanden

Ottoline1

San Blas Eilanden zijn een eilandengroep voor de kust van Panama aan de Caraibische kant. Ze behoren bij Panama maar hebben zelfbestuur. Deze San Blas eilanden bestaan uit wel 75 grote en kleine eilandjes . Prachtige kleurrijke bevolking die dus zelfstandig hun eigen eilandje beheren met alles erop en er aan. School, politie, hospitaal enz. Ze halen hun producten voor levensonderhoud grotendeels uit Venezuela en Panama.

'405329' door Ottoline1 '405329' door Ottoline1

PanamaPanamakanaal

PanamaPanamakanaal

Prachtig

Ottoline1

Het Panama kanaal is zo onbeschrijflijk prachtig . Een heel avontuur om daar door heen te mogen varen. Welke foto dan ook geschikt is om te publiceren??? Ik dacht deze. Een geweldige gebeurtenis om door de sluizen te gaan met hoogte verschillen tot 26 meter , tussen de oceanen. Maar de vaart door het kanaal is zeker een even groot avontuur.

'405328' door Ottoline1 '405328' door Ottoline1

PanamaBinnenland

PanamaBinnenland

Embera indianen

Ottoline1

Na aankomst in Panama hebben we onze rustdag voor het Panama kanaal besteed aan een bezoek aan de Embera indianen . zij heten de Parara Puru stam. Deze wonen in het regenwoud van Panama , aan de Zagrez river. Deze periode van het jaar ( april) is het regenseizoen nog niet begonnen en stond de rivier erg laag. Wij kwamen met onze boomstam dan ook vast te zitten. hahaha. Eenmaal aangekomen werden we hartelijk ontvangen . We hebben gewandeld een voorstelling gezien van de inwoners en konden producten kopen die met de hand waren gemaakt. Op de foto zie je een huis van de Embera stam. Zij wonen in en met de natuur. Wat geweldig om dit te mogen mee maken.

'405327' door Ottoline1 '405327' door Ottoline1

EcuadorQuito

EcuadorQuito

Panamahoed

Ottoline1

Een bezoekje bij de Panama hoeden factor. Dit heeft ons geleerd hoe verschrikkelijk veel werk er zit in het maken van een Panamahoed. Het begint met een bepaalde palmsoort, het blad word met een haaientand gekamd daarna word dit gewassen en geverfd. Gedroogd en door de hele familie word er gevlochten. Dit enkele uren per dag en soms duurt het enkele maanden voordat de hoed klaar is. Daarna word de hoed gewassen , gestreken en is het klaar voor de verkoop. Wat een geweldige ervaring was dit.

'405325' door Ottoline1 '405325' door Ottoline1

EcuadorQuito

EcuadorQuito

Huis?

Ottoline1

Op onze tocht door Ecuador kwamen we dit huis tegen. De gids vertelde dat net als in zoveel landen, de mensen hun huisje bouwen als ze daar de middelen voor hebben. Deze persoon zal niet zo veel te besteden hebben ,of hebben gehad, zo te zien aan hun huisje.,. Wat mij erg opviel in Ecuador , is dat de mensen er gelukkiger ogen dan wij in onze consumptiecultuur.

'405324' door Ottoline1 '405324' door Ottoline1

EcuadorQuito

EcuadorQuito

Voor de vogels en...i

Ottoline1

Een excursie vanaf Quito naar de binnenlanden van Ecuador kwamen we in een klein plaatsje, daar bezochten we een ecologisch resort. Daar lag fruit op de galerij voor de vogeltjes en insecten.

'403281' door Ottoline1 '403281' door Ottoline1

ChiliMidden Chili

ChiliMidden Chili

Welkom

Ottoline1

Deze groep Chileense mensen stond klaar om onze boot, cruiseschip, waar wij mee aan land kwamen, welkom te heten. Wat door alle passagiers in dank werd aangenomen. Een erg mooi welkom in een land zover weg van ons eigen land.

'403279' door Ottoline1 '403279' door Ottoline1

ChiliNoord Chili

ChiliNoord Chili

Stijle straat

Ottoline1

Als wij aan Coquimbo denken , denken we aan de stijlen straatjes van die stad. Een kleurrijk geheel met alle andere straten, maar deze viel ons wel erg op.

'403272' door Ottoline1 '403272' door Ottoline1

ChiliValparaiso

ChiliValparaiso

Valparaiso

Ottoline1

Valparaiso, de stad van de trappen, ascensors ( liften), anders zijn bepaalde delen van de stad voor wandelaars NIET bereikbaar. Een erg kleurige stad. Een stad het hele stijlen straten en hele hoge dieptes

'403270' door Ottoline1 '403270' door Ottoline1

ChiliPuerto Montt

ChiliPuerto Montt

Kerkje

Ottoline1

In dit lieflijke plaatsje Puerto Varas ligt deze kerk. Hoog op een heuvel, en van alle kanten goed zichtbaar. Waar je ook loopt in dit stadje. Het is een wit geschilderde ijzeren kerk.

'403268' door Ottoline1 '403268' door Ottoline1

ChiliLake District

ChiliLake District

Chacabuco

Ottoline1

Omdat er op onze cruise stormdepressies lagen hebben we zes dagen op de Fjorden doorgebracht. Eindelijk mochten we onze zee benen voor korte tijd ruilen voor landbenen. Dit stukje land was Chacabuco. Gelegen aan de Chileense Fjorden. Wat een genot om weer even aan land te zijn. Al was het ook buiten vreselijk nat . Er viel heel veel regen.

'403065' door Ottoline1 '403065' door Ottoline1

ChiliLake District

ChiliLake District

Ijsvorming

Ottoline1

Onderweg naar de Brujol Gletscher in de Chileense Fjorden, vaarden we tussen de ijsschotsjes door. Wat een prachtig gezicht, de kleur blauw en de kleur wit, De natuur in de Fjorden is onbeschrijflijk mooi.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik