Ottoline

'403930' door Ottoline '403930' door Ottoline

PeruTrujillo

PeruTrujillo

Bamboo boten

Ottoline

Aan de kust bij Trujillo kwamen we de daar bekende boten tegen. Ze worden door de vissers zelf gevlochten van Bamboe bladeren. Schijnen erg sterk te zijn en voor ons gingen de vissers met hun boten de zee in om te laten zien dat ze sterk zijn.

'403929' door Ottoline '403929' door Ottoline

PeruTrujillo

PeruTrujillo

Chanchan

Ottoline

Dit Wereld Erfgoed , CHAN CHAN, stamt uit 100 jaar voor Christus. Een hele grote vesting voor duizenden inwoners. Momenteel gedeeltelijk in reconstructie. Ongelooflijk prachtig , dat dit behouden is gebleven, is heel bijzonder. Een vestingstad van zand en aarde voor een hele bevolkingsgroep. Je kon goed de verdeling zien van de rangordes uit die tijd. Iedere rangorde had zijn eigen versierselen in het bouwwerk.

'403928' door Ottoline '403928' door Ottoline

PeruLima

PeruLima

Gierachtige

Ottoline

Heerlijk luierend op onze cruiseboot vloog deze vogel over. Fototoestel altijd in de aanslag en snel geknipt. Na het nodige speurwerk kwamen we er achter dat op deze foto een gierachtige staat.

'403927' door Ottoline '403927' door Ottoline

PeruLima

PeruLima

Brand

Ottoline

Terwijl wij nog heerlijk lagen te slapen, brak er in een wijkje van Callao ( haven bij Lima) een vrij grote ernstige brand uit, Hierbij vielen wel enkele slachtoffers. Triest.

'403926' door Ottoline '403926' door Ottoline

PeruLima

PeruLima

Militaire bewaking

Ottoline

Ons bezoek aan Lima was bijzonder. Allereerst is Lima een prachtige stad met pleinen in kleuren. Blauwe plein en het Gele plein. Aan dat plein zijn alle huizen in die kleur geschilderd. De dag van ons bezoek was er een grote demonstratie in de binnenstad en dat deel van de stad werd bewaakt door militairen.

'376568' door Ottoline '376568' door Ottoline

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Stonehenge

Ottoline

Wat kies je uit als je een dag Engeland bezoekt met de Cruiseboot. Je begint in Southampton. Wij hebben besloten dat Stonehenge wel de moeite waard was om te bekijken. Dit Mythische deel van Engeland is echt de moeite waard gebleken, niet alleen om de stenen maar zeker ook om de geweldige natuur.

'376567' door Ottoline '376567' door Ottoline

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Een blik op de haven.

Ottoline

Een uitzicht op de haven van Funchal op Madeira. Een geweldig mooi eiland met een over weldigende natuur en ongelooflijk veel mooie dorpjes. Hoe zou dit eiland eruit zien in de bloemen tijd ????. Dit eiland was al prachtig in November

'376566' door Ottoline '376566' door Ottoline

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Porto Da Cruz

Ottoline

Op dit geweldig mooie eiland hebben we Porto Da Cruz bezocht. Een schilderachtig dorpje in de volle zon aan een ruige zee.Hoe zou dit eiland er in de bloemen bloei tijd uit zien????

'376565' door Ottoline '376565' door Ottoline

BarbadosBridgetown

BarbadosBridgetown

Toegangs poort tot...

Ottoline

Wij zijn vanaf de haven gaan wandelen naar de oude binnenstad van Bridge Town.daar moesten we door deze poort, voorzien van het wapen van het eiland.Een geweldig eiland met grote contrasten van Arm en Rijk.

'376564' door Ottoline '376564' door Ottoline

Trinidad en TobagoPort of Spain

Trinidad en TobagoPort of Spain

Een van de Magnifican

Ottoline

Bij aankomst in Trinidad hebben we de stad Port of Spain bezocht. Een van de bijzonderheden is The Magnificant Seven. 7 oude bekende gebouwen van de stad die vroeger bewoond werden door meer dan bekende mensen uit de filmwerteld. Dit is een straat met oude dure, erg dure gebouwen.

'376563' door Ottoline '376563' door Ottoline

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Een van gebouwen in..

Ottoline

Wat een ongelooflijk kleurig en warm eiland is Curacao. De meeste gebouwen hebben lekkere warme kleuren . Om dit kleuren palet staat volgens mij Willemstad bekend evenals de Ponton Brug oa.

'376562' door Ottoline '376562' door Ottoline

ArubaOranjestad

ArubaOranjestad

Natural Bridge

Ottoline

Een van de bekende plekjes op dit oud stukje Nederland is de Natural Bridge. Er zijn er meerdere maar deze heeft ook een broertje , en die is ingestort.

'376561' door Ottoline '376561' door Ottoline

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

On route naar Rincon

Ottoline

Op Bonaire deden we een rondtour over dit geweldige mooie eiland. De mensen zijn warm lief en meer dan hartelijk. De temperatuur is in nopvember rond de 30 graden celcius

'376560' door Ottoline '376560' door Ottoline

ArubaOranjestad

ArubaOranjestad

Parkieten in Aruba

Ottoline

Bij het winkel centrum in een boom zat deze parkiet, in de boom er naast zat de rest van de Parkieten familie. Ongelooflijk , zo dicht bij de mensen in dat warme gastvrije zomerse eiland

'376559' door Ottoline '376559' door Ottoline

Saint Lucia

Saint Lucia

La Souffriere The...P

Ottoline

Na een rondtour over dit eiland, hebben we met de boot een sienic cruise gedaan naar The Pitons in La Souffriere. De plaatselijke bevolking kwam met hun bootjes nog even kijken of er iets te verdienen viel. Schitterend eiland.

'376558' door Ottoline '376558' door Ottoline

Saint LuciaCastries

Saint LuciaCastries

Uitzicht

Ottoline

Op het prachtige caraibische eiland Saint Lucia, met een kijkje naar de dichtbij zijnde eilanden.Bezocht tijdens een cruise november 2012. In november. We deden daar de eoland drive tour.

'376556' door Ottoline '376556' door Ottoline

Nederlandse AntillenSint Maarten

Nederlandse AntillenSint Maarten

Doorsteek naar het...

Ottoline

Een prachtig straatje op weg naar de haven en het strand. Op dit prachtige Sint Maarten, aan de Nederlandse kant, waar de mensen hartelijk warm en lief de gasten met open armen ontvangen

'376554' door Ottoline '376554' door Ottoline

Britse MaagdeneilandenRoad Town

Britse MaagdeneilandenRoad Town

Strand in Tortola

Ottoline

Op het gastvrije vriendelijke en warme Tortola. Een prachtig strandje met uitzicht op de nabij gelegen eilanden. Deze trip gemaakt met een toeringcar nadat we aangekomen waren met de Cruiseboot van de HAL

'376553' door Ottoline '376553' door Ottoline

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Santiago Lake

Ottoline

Deze foto is gemaakt op de prachtige en schitterende en gastvrije Azoren in de maand November. Uitzicht op the Santiago Lake. Het meer met de kleuren blauw en groen.

'358616' door Ottoline '358616' door Ottoline

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Met ons drietjes

Ottoline

Op vrijdagmiddag kregen we bericht, de ballonvaart gaat door. O wat spannend. Daar aangekomen lagen er 3 ballonnen klaar om opgeblazen te worden. Wat ongelooflijk mooi en bijzonder zo een ballonvaart.

'358615' door Ottoline '358615' door Ottoline

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Ballonvaart

Ottoline

Een geweldige ballonvaart en dan deze foto , wij varen over de lek bij Culemborg. Een vochtige avond met een prachtig uitzicht. De vaart was met 3 ballonnen gelijkt, wat spectaculair

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

02-08-2021 We trappen af met het thema voor augustus: Landschappen in tijden van corona. Benieuwd naar de winnaars van juli? Die vind je hier.

DE NIEUWE WERELDWONDEREN ZIJN BEKEND


30-07-2021 De afgelopen maand kon je stemmen op jouw favoriete Nieuwe Wereldwonder. De stemmen zijn geteld: Dit zijn de 7 Nieuwe Wereldwonderen!

DOE MEE AAN DE DRONE-FOTOWEDSTRIJD

dronewedstrijd
22-07-2021 'Met een drone zie je de wereld vanuit een nieuw en verrassend perspectief. We zijn dan ook benieuwd naar jouw mooiste dronefoto’s! Deel je top 3 en maak kans op een DJI Mini 2, cadeaubon van Coolblue of vakantie van srprs.me! Doe mee >

week 30 | Community-toppers

Tranøy Fyr door DREAMER666
Tranøy Fyr. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Tranøy Fyr door Dreamer666
2. Review: Huila, Colombia door Travelbag
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Matijs

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN AUGUSTUS: LANDSCHAPPEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van augustus is: landschappen. Lees meer over de wedstrijd >

DOE MEE AAN DE DRONE-FOTOWEDSTRIJD

Met een drone zie je de wereld vanuit een nieuw en verrassend perspectief. We zijn dan ook benieuwd naar jouw mooiste dronefoto’s! Deel je top 3 en maak kans op fantastische prijzen. Doe mee >

WIN EEN NATUURHUISJE OP DE WADDEN

Wat is het Wad voor jou? Deel je foto’s en video's van je favoriete plekken, wandelingen, dieren, (vakantie)huisjes, restaurants en andere parels in het Waddengebied. Elke maand geven we een Natuurhuisje op de Wadden cadeau aan de beste inzending. Doe mee >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik