oliververheij

'519703' door oliververheij '519703' door oliververheij

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Mama Olifant

oliververheij

Als je in oktober in het Krugerpark bent zie je veel jonge dieren. In Zuid-Afrika is het dan namelijk lente. Hier een foto van mama olifant met haar kalf.

'513451' door oliververheij '513451' door oliververheij

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Petronas Twin Towers.

oliververheij

De Petronas Twin Towers staan in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. In 1998 was dit het hoogste gebouw ter wereld. Momenteel staat het gebouw op de negende plek. ’s Avonds zijn de torens prachtig verlicht.

'503577' door oliververheij '503577' door oliververheij

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Orang-oetan dag

oliververheij

Vandaag is het Internationale Orang-oetan dag. We zijn afgelopen week terug gekomen van een prachtige reis door Maleisië en Sumatra waar deze apen nog in het wild leven. Een mooi moment om een foto te posten. Hij is gemaakt in het Gunung Leuser nationaal park.

'497997' door oliververheij '497997' door oliververheij

MexicoAgua Azul

MexicoAgua Azul

Agua Azul

oliververheij

Tussen San Cristobal en Palenque liggen de prachtige watervallen van Aqua Azul. Op een mooie dag kan je er heerlijk zwemmen. De watervallen doen hun naam echt eer aan. Rondom de watervallen is ook voldoende eetgelegenheid. Echt een aanrader!

'496683' door oliververheij '496683' door oliververheij

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Korenmolen ‘De...Enge

oliververheij

Deze korenmolen staat in Varsseveld, een dorp in de Achterhoek. Het is een van de twee molens in het dorp. De molen is een ronde bakstenen windmolen die in 1849 is gebouwd als opvolger van de in 1724 gebouwde molen.

'495947' door oliververheij '495947' door oliververheij

Sri Lanka

Sri Lanka

Hindoe Ritueel

oliververheij

In Sri Lanka zijn veel hindoeïstische tempels. De tempels zijn erg kleurrijk en hebben prachtige beelden en versieringen. De tempels zijn vrij te bezichtigen maar denk er van tevoren wel aan om je schoenen uit te trekken. Het Hindoeïsme kent vele rituelen. Bij een bezoek aan een van deze tempels begonnen ze er net mee. Prachtig om te zien, toen ik een foto wilde maken ging hij er mooi voor staan.

'495082' door oliververheij '495082' door oliververheij

MexicoYucatan

MexicoYucatan

Laguna Bacalar

oliververheij

Niet ver van Chetumal, in het zuiden van het schiereiland Yucatan ligt Laguna Bacalar. Het meer staat bekend om haar prachtige kleuren en wordt daarom ook het meer van de zeven kleuren genoemd. Je kunt een boottocht maken over het meer of lekker zwemmen.

'494192' door oliververheij '494192' door oliververheij

Sri LankaWest Sri Lanka

Sri LankaWest Sri Lanka

Turtlefarm in Bentota

oliververheij

In de buurt van Bentota zit een kleine turtlefarm. Ze kopen schildpadeitjes op. Deze eitjes zullen anders geconsumeerd worden, zoals zij zelf zeggen. Het zag het er diervriendelijk uit, in tegenstelling tot een turtlefarm die we eerder bezochten. ’s avonds laten ze de pasgeboren schildpadden stuk voor stuk vrij in de zee. Niet allemaal tegelijk omdat ze anders een te makkelijke prooi zijn voor onder andere roofvogels.

'493558' door oliververheij '493558' door oliververheij

Sri Lanka

Sri Lanka

Locals

oliververheij

Tijdens onze rondreis door Sri Lanka stopten we in een dorp. Een prachtige oude boom trok onze aandacht. Toen we uitstapten zagen we een vrouw die aan het vegen was. Ze zwaaide vriendelijk toen ze ons zag staan. We keken elkaar aan en besloten naar haar toe te lopen. Via onze chauffeur vroegen we haar of we een kijkje mochten nemen in hun huis. Haar man voegde zich bij ons en samen gaven ze ons een rondleiding, erg indrukkend om te zien hoe dit stel leeft. Trots lieten ze zich fotograferen voor de ingang van hun huisje.

'491784' door oliververheij '491784' door oliververheij

Sri LankaCentraal hoogland

Sri LankaCentraal hoogland

Beef Stall

oliververheij

Een foto van een marktkoopman die bij zijn kraam zit op de Central Market in Nuwara Eliya. De gemengde geur van lam, rund en vis maakte het niet heel aangenaam om lang te blijven staan.

'491131' door oliververheij '491131' door oliververheij

Sri LankaCentraal hoogland

Sri LankaCentraal hoogland

Central Market Nuwara

oliververheij

Nuwara Eliya is de hoofdstad van het gelijknamige gebied ook bekend als het centraal hoogland van Sri Lanka. Bij aankomst in Nuwara Eliya zagen we de markt. We hebben onze ogen uitgekeken. Het is altijd mooi om te zien hoe het eraan toegaat op een buitenlandse markt en het levert prachtige plaatjes op.

'490301' door oliververheij '490301' door oliververheij

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Montferland

oliververheij

Montferland is een bijzonder heuvelachtig bosgebied in de Achterhoek. Het is prachtig om een wandeling te maken. Er zijn verschillende bewegwijzerde wandel- en fietsroutes. Door het bos loopt ook een bekende mountainbikeroute. Een leuke plaats om te verblijven is bijvoorbeeld Zeddam.

'489848' door oliververheij '489848' door oliververheij

Sri LankaWest Sri Lanka

Sri LankaWest Sri Lanka

Vismarkt Negobo

oliververheij

In Negombo is dagelijks een van de grootste vismarkten van Sri Lanka. Als je de vismarkt wil bezoeken moet je ervoor zorgen dat je er ’s morgens vroeg bent. Na 10.00 uur zijn de meeste vissen verkocht.

'489234' door oliververheij '489234' door oliververheij

MexicoChiapas - Palenque

MexicoChiapas - Palenque

Palenque

oliververheij

In de stad Palenque is niet zoveel te beleven maar net daarbuiten bevind zich de oude mayastad die ook Palenque heet. Deze mayastad staat in de jungle en heeft daardoor echt iets magisch. Bij de ingang stonden een aantal mensen die zich tegen betaling aanboden als gids. Na een korte twijfel hebben we hier gebruik van gemaakt. We zijn door de gids eerst rondgeleid bij de opgravingen en hebben vervolgens een rondleiding door de jungle gekregen. Hij wist enorm veel te vertellen. We zijn met hem onder andere bij een nog niet opgegraven ruïne geweest en bij een kleine waterval. Soms hoorde je brulapen op de achtergrond. Ik kreeg kippenvel van het geluid. Het koste wel wat maar ik vind het een aanrader om met iemand de jungle in te gaan!

'489012' door oliververheij '489012' door oliververheij

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Olielampjes

oliververheij

In Kandy staat de Tempel van de Tand. Buiten de tempel is er een gebouwtje met een stellage. Hier kan je olie en lont in een bakje kunt doen en op die manier een lichtje offeren. De olie en lont moet je zelf meenemen.

'488438' door oliververheij '488438' door oliververheij

Sri Lanka

Sri Lanka

Fisherman at the beac

oliververheij

Eenmaal aangekomen in Negombo, liepen we over het strand. Daar kwamen we deze visser tegen die zijn netten aan het repareren is voor de volgende vangst.

'487681' door oliververheij '487681' door oliververheij

MexicoYucatan

MexicoYucatan

Gulf of Mexico

oliververheij

Tijdens onze rondreis door Mexico reden we van Campeche naar Villahermosa langs de kust van de Golf van Mexico. Steeds weer zagen we prachtige dingen. Onderweg stopten we om dit mooie plaatje te maken.

'487578' door oliververheij '487578' door oliververheij

MexicoYucatan

MexicoYucatan

Snorkelen in Akumal

oliververheij

In Akumal is het mogelijk om met zeeschildpadden te snorkelen. Ze komen hier elke morgen voor het 'ontbijt'. Je kunt in Akumal naar de 'Dive Shop' als je een tour wil boeken. Echt een geweldige ervaring.

'486987' door oliververheij '486987' door oliververheij

Sri LankaWest Sri Lanka

Sri LankaWest Sri Lanka

Olifantenweeshuis -..

oliververheij

In Pinnawela is een olifantenweeshuis. 2 maal daags gaan de olifanten onder begeleiding via het dorp naar de rivier om lekker te baden. Een heus spektakel. De olifanten zelf vinden het heerlijk, ze spelen met het water en het zand. Soms moeten de verzorgers een olifant terugroepen die lekker een stuk is afgedwaald. Als je in Sri Lanka bent is dit echt een aanrader maar het is wel heel erg toeristisch.

'486848' door oliververheij '486848' door oliververheij

MexicoChiapas en Tabasco

MexicoChiapas en Tabasco

Cañón del Sumidero

oliververheij

De Cañón del Sumidero is een grote kloof die begint bij de stad Chiapa de Corzo. Vanuit hier zijn er 2 touroperators die boottochten door de kloof organiseren. Toen wij de stad binnenreden werden we al opgewacht door een jongen die ons de weg wel wilde wijzen naar de opstapplek. Het was echt een heel gave tocht. We hebben o.a. krokodillen, aasgieren, pelikanen en apen gespot.

'484938' door oliververheij '484938' door oliververheij

Mexico

Mexico

Hungry Girl

oliververheij

In de Mexicaanse staat Chiapas is een kwart van de kinderen chronisch ondervoed. Ze gaan niet naar school maar verkopen dingen op straat of bedelen voor hun bestaan. Toen we dit meisje in San Cristobal ontmoeten hebben we ze een verse maïskolf aangeboden.

'484829' door oliververheij '484829' door oliververheij

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Millennium Bridge

oliververheij

Londen is een prachtige stad voor een citytrip. Er is superveel te zien en te doen en er hangt een bijzondere sfeer. Een van de bezienswaardigheden is de Millennium Bridge. Vanaf St Paul's Cathedral loop je via deze brug naar Tate Modern.

'484711' door oliververheij '484711' door oliververheij

Sri LankaGouden Tempel van Dambulla

Sri LankaGouden Tempel van Dambulla

Schuilende Makaak

oliververheij

Bij de Grottempels in Dambulla zijn veel makaken. Deze makaak is even aan het schuilen voor een regenbui. Sommige makaken zijn erg brutaal. Je kunt beter geen bloemen mee naar boven nemen ze willen graag van je afpakken.

'462404' door oliververheij '462404' door oliververheij

MexicoYucatan

MexicoYucatan

De markt in Uman

oliververheij

Een klein stukje onder Mérida ligt Umán. Het is ongeveer 20 minuten rijden. In dit plaatsje is een authentieke markt. Ik vond het erg leuk en indrukwekkend. Je loopt er zo een uur rond.

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 21 | Community toppers

Black Death. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Agadir van Ait Kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Black Death door Dreamer666
3. Topblog: Pats! door Doppie
4. Communitylid van de week: Jomo01
5. Nieuwkomer: DeReisdame

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik