noliko

'556265' door noliko '556265' door noliko

EthiopiëSimien NP

EthiopiëSimien NP

Gelada apen

noliko

De gelada apen leven in groep op de hoogvlakte van het Simien gebergte in Ethiopië . Je kunt ze zonder moeite fotograferen . Of ze gevaarlijk zijn heb ik niet ondervonden .

'499833' door noliko '499833' door noliko

BeninCotonou

BeninCotonou

Vissers op het strand

noliko

Deze foto genomen op het strand van Cotonou in het Afrikaanse land Benin . Vissers die na de visvangst hun netten terug op orde brengen zo dat zij de volgende dag terug aan hun dagelijkse visvangst kunnen beginnen .

'498101' door noliko '498101' door noliko

MaliTimboektoe

MaliTimboektoe

Zwaardvechter

noliko

Na de foto gepubliceerd te hebben van het danseresje na bij het vuur van de kampplaats van de Touaregs hier een foto van een zwaardvechter op deze zelfde kampplaats in de woestijn nabij Timboektoe .

'497804' door noliko '497804' door noliko

NepalMount Everest

NepalMount Everest

Gokyo meren

noliko

Deze foto is genomen van op de top van de Gokyo-Ri ( 5360m.) Hier heb je tevens een prachtig zicht op de Mount Everest . Pittig detail . Ik meende met mijn 69 jaar als oudste deelnemer boven op die top te staan maar een half uurtje na mij kwam er nog een kranige oude dame van 71 jaar naar boven geklauterd .

'497097' door noliko '497097' door noliko

MaliTimboektoe

MaliTimboektoe

Touareg danseresje

noliko

Foto genomen tijdens een bivak bij de Touaregs . We werden daar onthaald bij een kampvuur waarbij plaatselijke leden van de stam dansen uitvoerden waar onder dit Touareg meisje .

'397082' door noliko '397082' door noliko

BelgiëLimburg

BelgiëLimburg

De Maasbrug te Maasei

noliko

Dit is nu eens geen foto van uit het buitenland maar getrokken in mijn eigenste geboorte stad , namelijk Maaseik . U ziet hier de brug die beide landen , België en Nederland verbindt . M.a.w. Nederlands Limburg en Belgisch Limburg .

'397081' door noliko '397081' door noliko

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Het eiland Gili...Tra

noliko

Na onze belevenissen in Java zijn we verder getrokken naar Lombok alwaar we de boot genomen hebben naar het eiland Gili Meno waarbij ik op een wandeling rond het eiland deze foto genomen heb van het nabijgelegen eiland Gili Trawangan .

'396897' door noliko '396897' door noliko

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Zwaveldrager met...si

noliko

En dan zijn er die onderweg nog een sigaret opsteken wat eigenlijk niet te geloven is . Ze komen uit een krater gekropen waar de giftigste dampen heersen en toch nog onderweg bedelen voor een sigaret .

'396868' door noliko '396868' door noliko

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Zwaveldrager

noliko

Deze man is bijna aan het einde van zijn zware tocht die hij zo'n keer of drie per dag doet . Let op zijn blote voeten waarmee hij deze helse tocht doet .

'396833' door noliko '396833' door noliko

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Zwaveldrager

noliko

Op deze foto is te zien hoe deze zwaveldrager zijn rietenmanden aan het vullen is met de gestolde lava vooraleer zijn klimtocht van 250 m naar de rand van de krater te hervatten .

'396750' door noliko '396750' door noliko

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Zwavelsteker

noliko

Op deze foto ziet men de zwavelsteker aan het werk die nadat de zwavel gestold is deze in grote brokken klieft die naderhand door de zwaveldragers opgehaald worden en inderdaad het stinkt er geweldig . Ook moet men oppassen voor de zwaveldampen die door de grillige wind soms naar je toe geblazen wordt .

'396727' door noliko '396727' door noliko

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Zwavel stromend uit..

noliko

Op mijn doorreis in Indonesië was het bezoek van de vulkaan Kawah Ijen in Java een van mijn doelen . Op de foto is te zien hoe de zwavel d.m.v. buizen geplaatst in het hart van de krater naar buiten vloeit .

'395338' door noliko '395338' door noliko

EthiopiëOmovallei

EthiopiëOmovallei

Hamer meisje met...zw

noliko

Op deze foto is de geteisterde rug te zien van een Hamer meisje . De Hamer zijn ook beroemd om hun traditionele 'bull jumping' een overgangsritueel voor jongens om man te worden . Tijdens deze ceremonie geselen de vrouwen zichzelf met zweepslagen op hun blote rug getuige deze foto .

'395315' door noliko '395315' door noliko

EthiopiëOmovallei

EthiopiëOmovallei

Hamer meisjes in...Om

noliko

Deze meisjes op de foto behoren tot de stam Hamer . Deze bevolking is bekend om haar opmerkelijke haardracht en lichaamsbeschilderingen . Ook kenmerkend zijn de metalen banden om de bovenarmen en de kleurrijke halssieraden .

'481184' door noliko '481184' door noliko

EthiopiëOmovallei

EthiopiëOmovallei

Nemen van foto's .

noliko

Indien men afreist naar de Omo vallei hou er rekening mee dat de mensen erg opdringerig kunnen zijn . Neem voldoende klein geld mee omdat iedere foto die je er maakt moet betaald worden . De biljetten moeten bovendien in goede staat zijn , niet gekreukt of gescheurd .

'395176' door noliko '395176' door noliko

EthiopiëOmovallei

EthiopiëOmovallei

Meisje uit de...Omova

noliko

Hier een jong meisje , getooid met allerlei attributen enkel en alleen maar om de toeristen ter wille te zijn . Ze laten zich gewillig fotograferen mits betaling .

'395104' door noliko '395104' door noliko

EthiopiëMursi stam

EthiopiëMursi stam

Mursi vrouw met baby

noliko

Deze foto is getrokken bij de Mursi's en is genomen in volle zon . Dit is niet bevorderlijk voor een goede foto maar soms gaat het niet anders .

'395066' door noliko '395066' door noliko

EthiopiëMursi stam

EthiopiëMursi stam

Mursi man

noliko

Nog één foto van een Mursi persoon , getooid met maiskolven op zijn hoofd dit om maar de aandacht te trekken want iedere foto die je neemt moet betaald worden . Deze foto heb ik wel bewerkt in photoshop om het karakteristieke hoofd van deze man uitdrukkelijk te benadrukken .

'394588' door noliko '394588' door noliko

EthiopiëOmovallei

EthiopiëOmovallei

Ethiopische met...sch

noliko

Natuurlijk mag in Ethiopië een bezoek in het Zuiden niet ontbreken met name de Omo vallei . Bij deze dan ook een foto van een van de vele vrouwen daar getooid met schotellip .

'394587' door noliko '394587' door noliko

Ethiopië

Ethiopië

Gelada baviaan met...

noliko

Nog een gelada baviaan te samen met zijn kleintje . Deze laatste zijn veel schuwer dan de oudere bavianen en zoeken bescherming dicht bij hun moeder .

'394563' door noliko '394563' door noliko

Ethiopië

Ethiopië

Gelada baviaan

noliko

Nog een gelada baviaan maar dan wel eentje met een tatou . Nog te vermelden valt dat deze soort bavianen totaal niet mensenschuw zijn en ook niet agressief .

'394453' door noliko '394453' door noliko

Ethiopië

Ethiopië

Gelada baviaan

noliko

Niet alleen de plaatselijke bevolking kwamen we tegen maar ook allerlei dieren zo als deze Gelada baviaan die het meest bijzonder is voor al omdat deze aap alleen in Ethiopië te zien is .

'394450' door noliko '394450' door noliko

Ethiopië

Ethiopië

Ethiopische met muts

noliko

Nog altijd op onze trektocht naar het hoogste punt in het Simiens gebergte ( 4600m ) komt men allerlei soorten mensen tegen zoals deze jongen met zijn merkwaardig hoofdstuk .

'394447' door noliko '394447' door noliko

Ethiopië

Ethiopië

Groep Ethiopische...j

noliko

Op verschillende strategische punten tijdens onze trektocht door het Simiens gebergte kwamen we groepen jonge kinderen tegen . Sommigen zaten daar om iets te verkopen , anderen zo als deze groep weer niet .

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik