nicovanvelden

'1103741' door nicovanvelden '1103741' door nicovanvelden

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Een hechte familie

nicovanvelden

In het Serengeti National Park, kom zie je ZO VEEL dieren. Ook deze familie olifanten. De ouders zorgen voor de veiligheid, want kom niet TE dichtbij ! Het zijn prachtige dieren, met die mooie slagtanden.

'1103141' door nicovanvelden '1103141' door nicovanvelden

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Een ijdele Masai

nicovanvelden

Na onvergetelijke safari dagen in de Serengeti, is het goed om uit te rusten op het eiland Zanzibar , de parel van de Indische Oceaan. Liggend in een strandstoel en kijkend over de oceaan zie je enkele Masai mannen die souveniers verkopen op het strand. Deze Masai strijkt over zijn krullen en kijkt over de zee. Ze zijn best wel een beetje ijdel. In Resort Fun Beach krijg je het volledige vakantie gevoel en kan je daarna er weer tegenaan om terug te vliegen.

'1102963' door nicovanvelden '1102963' door nicovanvelden

TanzaniaTarangire

TanzaniaTarangire

Wat een joekel van ee

nicovanvelden

En opeens zie je dit : een prachtig uitzicht met zebra's en gnu's. En daar middenin... en gigant van een olifant. Allemaal vredig aan het grazen. Daar word je wel even still van ! En je blijft genieten !

'1102962' door nicovanvelden '1102962' door nicovanvelden

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Niet het mooiste dier

nicovanvelden

Veel buffels gezien in de Serengeti; ze zijn groot en sterk : zien er dreigend uit. Rustig grazend over de vlakte en kijken je dan aan van :

'1102924' door nicovanvelden '1102924' door nicovanvelden

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Ik zie je wel !

nicovanvelden

Onze gids stopt plotseling en tuurt.....Verstopt achter het hoge gras, kijkt deze leeuw ons aan. Onderweg in de Serengeti kom je verrassende situaties tegen. Ligt hij daar alleen.... of zijn de leeuwinnen ook in de buurt ?

'1102856' door nicovanvelden '1102856' door nicovanvelden

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Op de uitkijk

nicovanvelden

Tijdens onze reis door de Serengeti, werden wij plots verrast door deze 2 cheetah's. Onze aankomst stoorde hen totaal niet. Zij waren zo gefocust wat er in de verte achter ons gebeurde. Liep daar een prooi ? Hun blikken zeggen alles.

'414511' door nicovanvelden '414511' door nicovanvelden

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Statig

nicovanvelden

Een reisje door Noord Holland levert prachtige beelden van landschappen op. Zo ook hier. Windmolens zijn in de regel een verloedering voor het landschap. Maar in dit geval beelden zij ook iets moois uit. Opgesteld in een rij tonen zij statig hun grootheid en kracht.

'414124' door nicovanvelden '414124' door nicovanvelden

Zuid-AfrikaJohannesburg

Zuid-AfrikaJohannesburg

Township

nicovanvelden

Zuid Afrika is een prachtig mooi land en de mensen zijn er vriendelijk en in veel opzichten arm. Rijk aan natuur en het grootste deel van de bevolking heeft maar weinig om uit te geven. Dat zie vooral goed in de vele Townships die er zijn. Deze foto is gemaakt in een Township waar mijn vrouw en ik een rondleiding kregen. Samen met de gids (die daar woont) liepen wij overal in dit Township vlakbij Johannesburg. Dit jongetje vond het prachtig om gefotografeerd te worden.

'413967' door nicovanvelden '413967' door nicovanvelden

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Schutkleur

nicovanvelden

Als je door de natuurparken in Namibie rijdt, blijft je je verbazen over het mooie natuur. Hier een foto van een springbok, die rustig tussen de kleine rotjes ligt. Het dier houdt je wel nauwlettend in het oog en als je te dichtbij bent, dan is ie zo weg. De kleur past fantastisch mooi in die omgeving.

'413741' door nicovanvelden '413741' door nicovanvelden

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Altijd waakzaam

nicovanvelden

Opeens zie je tussen de rotsen een standbeeld. Althans, daar lijkt het op. Zo af en toe, draait het z'n kopje met z'n spitsneus om te zien of er onraad is. En opeens is hij weer verdwenen. Het stokstaartje kom je veel tegen in Namibie.

'413578' door nicovanvelden '413578' door nicovanvelden

Namibië

Namibië

Uitzicht vanaf duinto

nicovanvelden

Als je op de top van een van de roodkleurige zandduinen van Sossusvlei staat, dan heb je een prachtig uitzicht over het Nabib woestijn. Sossusvlei bevindt zich in het midden van dat woestijn. Het is een zware klim, want het zand is zooooo zacht en droog. Je zakt gemakkelijk weg. Om de hoogte een beetje in te schatten: links onder in de foto kan je een persoon zien lopen.

'413508' door nicovanvelden '413508' door nicovanvelden

NamibiëDamaraland

NamibiëDamaraland

Trotse dame

nicovanvelden

Deze Namibiaanse dame is een trotse dame. Eerst ontweek ze mij, maar na een praatje mocht ik foto's maken. Kwam ik tegen op een lodge die door een Duitser werd beheerd. Eens in de week kwamen daar boeren uit de omgeving geld halen voor het toezicht houden op het vee. Men kwam dan in "zondagse kleding", want met het geld gingen ze inkopen doen.

'413490' door nicovanvelden '413490' door nicovanvelden

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Wat denkt die man ?

nicovanvelden

"Karakteristieke koppen" Die spreken mij erg aan. Maakt niet uit in welk deel van de wereld, maar zij fascineren mij altijd. Hier een portret van een man in Namibie. Gewoon ergens tegengekomen toen wij op weg waren naar onze volgende bestemming.

'413409' door nicovanvelden '413409' door nicovanvelden

IerlandDublin

IerlandDublin

Ruimtelijk

nicovanvelden

Midden in Dublin kom je zo maar terecht in deze prachtige lunchroom. Achter de deurtjes op de smalle galerij vind je allemaal winkeltjes. Van boven genomen met een 12mm lens en het bestand omgezet in zwart/wit geeft dit beeld een zeer ruimtelijke indruk. En dat is die ook.

'413367' door nicovanvelden '413367' door nicovanvelden

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Bye bye !

nicovanvelden

Kinderen kunnen zo intens vertederd kijken. Kijkend naar zijn gezicht probeer ik te ontdekken wat hij denkt. Ik stond boven op een jeep en voordat wij wegreden zwaaide hij nog, heel vertwijfelen. Zijn broertje (?) spelend met een plastic slangetje, houdt hem nog even vast.

'413356' door nicovanvelden '413356' door nicovanvelden

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Een kretek hoort erbi

nicovanvelden

Op Bali kan je heerlijk fietsen. Daarmee kom je gemakkelijk in de meest exotische uithoeken. Met de fiets rijd je tussen de sawa's door en bereik je dorpjes waar je met een auto niet komt. Hier zijn mannen in een open ruimte bezig om dakbedekking te maken. En natuurlijk hoort er een sigaret van kruidnagel bij, want Indonesiers roken nog altijd erg veel.

'413323' door nicovanvelden '413323' door nicovanvelden

IerlandDublin

IerlandDublin

Lunchtime

nicovanvelden

Je hoeft niet altijd naar een exotisch land te reizen voor een mooie foto. Deze is gemaakt in Dublin in een lunchroom waar men dagelijks kan eten of gewoon een kopje koffie nuttigt. Hier een foto maken op ooghoogte is niet zo spannend , maar van bovenaf krijgt alles toch weer andere dimensies. Het blijft spannend, je ziet steeds weer nieuwe dingen. Dat maakt fotografie een feest !

'413258' door nicovanvelden '413258' door nicovanvelden

NamibiëDamaraland

NamibiëDamaraland

Vriendelijke man uit.

nicovanvelden

In Namibie zijn de wegen eindeloos en je komt er soms uren niemand tegen. Dus als je opeens een stofwolk in de verte ziet, dan ben je benieuwd wat of wie dat veroorzaakt. Het bleek een ezelskarretje te zijn met op de bok een man uit Damaraland (want hij is wel ERG donker). Een zeer fotogenieke man, dat had ik al gauw in de gaten. En na een praatje met handen en voeten, maakte ik deze foto.

'413119' door nicovanvelden '413119' door nicovanvelden

Indonesië

Indonesië

Geen wasmachine

nicovanvelden

Het plaatsje Sengkank ligt jaarlijks onder water. De huizen worden dan drijvende woningen. Er is water in overvloed waar in je dan ook alles doet en werpt. In onze ogen niet zo fris, maar daar is dat heel gewoon.

'413073' door nicovanvelden '413073' door nicovanvelden

NamibiëDamaraland

NamibiëDamaraland

Trotse dames

nicovanvelden

Herero dames zijn trotse dames.Deze dames zijn kleurrijk gekleed en dragen een 3-hoekig hoedje. Hoewel je beter van "hoed" kan spreken, want zo klein zijn die niet. Onderweg tijdens onze trip gestopt en gevraagd of er een foto van gemaakt mag worden. Dat was geen enkel probleem, zolang je het maar vriendelijk vraagt.

'412909' door nicovanvelden '412909' door nicovanvelden

Namibië

Namibië

Met zijn allen :...Fl

nicovanvelden

Flamingo's , ongelooflijk veel. Ze zoeken voedsel of staan met zijn allen doodstil op 1 poot. Als er eentje is die opvliegt, dan volgen de andere al gauw. Dat zie je in Namib, vlakbij Walvisbaai.

'412726' door nicovanvelden '412726' door nicovanvelden

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Arm, maar o zo blij !

nicovanvelden

Zo maar onderweg, in the middle of nowhere, stopten wij bij het enige onderkomen (in onze beleving gewoon een krot) dat wij zagen. Zij wonen daar en pasten op het vee van een rijk persoon. Praatje gemaakt en Hollandse ballonnen en drop uitgedeeld en allemaal hebben we veel lol !

'412706' door nicovanvelden '412706' door nicovanvelden

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Kleurrijk Zuid Afrika

nicovanvelden

Bo-Kaap , een schilderachtig wijkje in Kaapstad (Zuid-Afrika). Er staan duizenden fel gekleurde huisjes naast elkaar opgesteld. Hoe feller en contraster de kleur, hoe mooier het oogt. Het is een multiculturele Moslimwijk van Kaapstad. Heerlijk om daar te slenteren en je te verwonderen over de bouw. En fotocontact te hebben met een klein donker meisje dat prachtig past in de kleuren van de huizen, dat maakt je wandeling helemaal kompleet.

'412672' door nicovanvelden '412672' door nicovanvelden

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Wonderlijke duinen

nicovanvelden

Een van de belangrijkste bezienswaardigheid in Namibie, is de Sossusvlei. Steeds veranderende gigantische duinen, zowel van kleur als van vorm. Velen willen op de duinen de zon op zien komen, maar ga daar ook eens naartoe in het middaglicht. Dsn kleurt het roder en zachter.