Neretslok

8
Nederland
Het nieuwste stukje Nederland is puur natuur In het IJsselmeer, op een tiental kilometers ten noordwesten van Lelystad, ligt Nederlands nieuwste stukje land: de Marker Wadden. In enkele jaren tijd werd hier een complete kleine archipel onttrokken aan het woelige water en nu kan de natuur hier volkomen zijn gang gaan. Men kan deze archipel sinds kort bezoeken. Wij vertrokken met een driemaster uit de haven van Lelystad en na 3 kwartier legden wij op deze eilandjes aan. Een mooi landschap, duinen, een fraai strand met terras, wandelpaden, kreken, meertjes, vogelkijkhutten, een uitkijktoren en veel bloeiende bloemen en struiken. Het is er allemaal waar enkele jaren geleden nog slechts water was. De natuur heeft zich al bijzonder mooi ontwikkeld, vogels, insecten en vissen vonden hier een plek, en het zal natuurlijk alleen nog maar mooier en completer worden. De veerboot vaart twee maal per dag vanuit Lelystad, 10 uur en 13 uur en je blijft bijna 4 uur op de eilanden voor je weer vertrekt. Genoeg tijd om optimaal te genieten. https://www.natuurmonumenten.nl/flevoland/agenda/veerboot-naar-marker-wadden#2020-05-31T13:00
Budget-Reizen Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur Zon, Zee En Strand
  • Zowel voor vogelaars, als voor wandelaars en strandliefhebbers aantrekkelijk!
  • (N0g) betrekkelijk rustig
  • Je bent afhankelijk van een veerboot die op vastgestelde tijden vertrekt en je moet deze reserveren. Spontaan er heen is dus nog niet mogelijk.
Review geplaatst op 2020-08-09
8
Verenigde Staten Estes-park
Estes Park is een klein maar aangenaam bergstadje aan de voet van de Rocky Mountains in Colorado. Een perfecte uitvalbasis voor een bezoek aan de Rocky Mountains. Mooi aangelegd (op zijn Amerikaans: schoon, overzichtelijk, fraai ingericht en aangekleed). Rijd in Estes Park in ieder geval langs Stanley Hotel, een oud en mooi hotel dat als voorbeeld diende voor het boek en de film The shining. Jack Nicholson moet met zijn gezin de hele lange winter op een ingesneeuwd hotel passen en draait volledig door. Het zal hier ’s winters niet direct compleet verlaten zijn, maar bij dat ingesneeuwde kan ik me wel iets voorstellen. Het hotel ligt er mooi, dramatisch omringd door hoog oprijzende rotsen (333 East Wonderview Avenue). Met een oppervlakte van bijna de provincie Utrecht biedt het nationale park Rocky Mountains een prachtig berglandschap met dito vergezichten en ruim 150 meren. Meer dan zestig bergtoppen zijn hoger dan 3.700 meter en het hoogste punt is Longs Peak met een hoogte van maar liefst 4.300 meter. De Trail Ridge Road is een aan te raden route. De bochtige weg klimt geleidelijk tot aan 3700 meter. Je hebt hier fantastische uitzichten. Deze weg is ’s winters afgesloten. Uiteindelijk kom je op het hoogste punt van Amerika dat via de weg bereikbaar is: 3713 meter. Een andere mooie plek om te bezoeken is Bear Lake. Ik zou voor alles zeker twee nachten uit trekken. Dan heb je voldoende van deze plaats en van het nationale park gezien.
Stad
  • Relaxt plaatsje
  • Schitterende natuur
Review geplaatst op 2020-05-08
9
Verenigde Staten
Tussen Flagstaff en Phoenix in Arizona ligt - te midden van een prachtig landschap met bergen, rode en oranje rotsen, diepe canyons en naaldbossen (Red Rock Country)- het stadje Sedona. Sedona is een voorbeeld van handig en uitgekookt ondernemerschap. Het kleine plaatsje stelde nog niet zo lang geleden niet zo veel voor, totdat blijkbaar het idee ontstond om dit stadje uit te baten als ‘new age’ stadje. Een plaats met magische krachten, een centrum voor new age en spiritualiteit. Sommige van de rode rotsen die Sedona aan alle kanten omringen zouden immers oeroude, magische (Indiaanse) krachten hebben. Tegenwoordig vind je hier allerlei new-age winkeltjes en kunnen vele soorten behandelaars je van je klachten afhelpen en je een mogelijk beter leven geven. Kaartlezen, healing, massage, van alles is mogelijk. Sedona, dat momenteel 10.000 inwoners heeft, is een bijzonder ‘goed lopend dorp’, het is leuk om er te zijn, rond te lopen, te shoppen en te genieten van het omringende landschap. De beste reden om naar Sedona te gaan is echter de omgeving. Die is beslist adembenemend mooi en heel fotogeniek. Er liggen talloze natuurparken, b.v. Oak Creek Canyon ten noorden van de stad en het gebied van Cathedral Rock ten zuiden van de stad. Cathedral Rock is zo fotogeniek, dat je het rustig de droom van iedere fotograaf mag noemen.
Land
  • Adembenemende natuur
  • Goede sfeer
Review geplaatst op 2020-04-30
9
Frankrijk Rouen
Rouen is zo’n stad waarvan veel mensen de naam wel kennen, maar er nooit komen. Vaak rijdt men voorbij op weg naar Bretagne of het zuiden. Wij hebben er twee dagen voor uitgetrokken en het werd een ware verrassing. Rouen (120.000 inwoners) is de historische hoofdstad van Normandië met de nadruk op historie. De binnenstad is één groot openluchtmuseum met kasseien straatjes, intieme pleintjes, middeleeuwse huizen en indrukwekkende kerken (Onze Lieve Vrouwkathedraal en Saint-Maclou). Er zijn bijzonder veel terrasjes en restaurants. Een wandeling door deze bruisende stad is een aanrader. Je komt ongetwijfeld op de Rue des Gros Horloge terecht, een gezellige winkelstraat. Deze gezellige straat vol leuke winkels en prachtige vakwerkhuizen is dé blikvanger van Rouen. Bijna op het eind ligt le Gros Horloge een fraaie poort met klok. Het astronomisch uurwerk dateert uit 1389 en daarmee één van de oudste in Frankrijk. Doorwandelend, langs de indrukwekkende kathedraal, die tussen de 13e en 16e eeuw is gebouwd, kom je op de Vieux Marché, een groot gezellig plein. Dit is de plaats waar in 1431 Jeanne d'Arc werd veroordeeld en op de brandstapel werd gedood. De sfeer in oud Rouen is goed. Wij hadden een hotel aan de Seine, even buiten het centrum, met prima vervoer naar de stad. Van een bezoek aan deze mooie stad zul je beslist geen spijt krijgen.
Stad
  • Goede sfeer
  • Veel te zien
  • Fantastische fotogenieke entourage
  • Geen echte minpunten
Review geplaatst op 2019-12-30
8
Chili Arica
Arica en Iquique, twee steden in het noorden van Chili, worden weinig bezocht, maar zijn zeker de moeite waard. Arica (180.000 inw.) is misschien niet direct mooi, maar wel erg prettig. Er zijn fraaie zandstranden en de naam ‘stad van de eeuwige lente’ heeft de plaats niet voor niets: het is er het hele jaar door aangenaam, tussen de 20 en 25 graden, het regent nooit (!), maar (zee)mist kan ’s ochtends nog wel eens voorkomen. Een markant punt in de stad is de rots Morro de Arica, een steile rots die zich 140 meter boven de stad en de oceaan verheft. Boven heb je een schitterend uitzicht over deze stad, de havens en de omringende woestijn. Je kunt tot aan Peru kijken en er staan wat monumenten en een groot beeld van Christus. Als je 300 km naar het zuiden rijdt, richting Iquique, rijd je door de fantastisch mooie Atacamawoestijn. Gemiddeld ligt deze op 1.100 meter hoogte. Het gaat afwisselend omhoog (naar de hoogvlakte) en omlaag, naar de kust. Een van de mooiste kustroutes die ik ken. Je rijdt Iquique (250.000 inw.) ‘van boven af’ binnen. Je hebt een schitterend uitzicht op de stad onder je, met veel hoogbouw. De rit vanaf de 400 meter hoge zandduin naar beneden, de stad in, is spectaculair. Ook in Iquique vind je weer genoeg stranden.
Stad
  • Weinig toeristisch en verrassend
  • Ligt wat afgelegen
Review geplaatst op 2019-11-21
9
Chili Lauca NP
Reizigers die naar het bijna mythische Noord Chili gaan, gaan vaak alleen naar San Pedro de Atacama. Vreemd genoeg slaan ze Lauca Nationale Park meestal over. Dit park, dat enkele honderden kilometers noordelijker ligt, is te bereiken door naar de stad Arica te vliegen en vervolgens naar Putre te rijden, 135 km verderop. Naar Putre maak je een spectaculaire klim van 0 naar 3500 meter over de goed berijdbare weg nr.11. Even na Putre rijd je het Reserva Natural las Vicuñas binnen. Dit onderdeel van Lauca mag je een van de mooiste landschappen ter wereld noemen. Steeds zie je de vele met sneeuw bedekte vulkanen. Verder is het gebied heel surrealistisch: droog en dor met rotsen in grillige vormen en torens van zand en zout. Het zijn de vage bruine en bijna paarse pasteltinten van de bergen aan de rand van de vlakte die het landschap kleur geven. Na bijna 100 km volgt de Salar de Surire, de grote witte zoutvlakte met flamingo’s en vicuna’s. Een onwerelds decor dat je regelmatig de ogen doet uitwrijven: is dit wel echt? Als je om de zoutvlakte heen rijdt zie je de prachtige panorama’s steeds uit een ander perspectief. Als je vanaf Putre de andere kant opgaat, en weg nr. 11 dus gewoon blijft volgen, kom je na 65 km, bij de Chileens-Boliviaanse grens, waar Lago Chungara ligt. Hier liggen ook de tweeling vulkanen Pomerape en Parinacota, op maar liefst 4590 meter hoogte. De blik op deze reuzen is onvergetelijk mooi. Zonder Lauca is je Noord Chilireis zeker niet compleet!
Highlight
  • (Nog) rustig, je ziet letterlijk geen mens
  • Fantastische fotogenieke entourage
Review geplaatst op 2019-10-23
8
Canada Hells Gate
Het is het meest logisch om, komende vanuit Vancouver en rijdend naar het oosten, bij de Canadese stad Hope de Highway 5 richting Kamloops te nemen, om door te gaan naar de bekende nationale parken van British Columbia en Alberta. Wij gunden onszelf een kleine ‘detour’ en sloegen bij Hope links af, richting Keefers en Lytton. We reden over een kleine bergweg parallel aan de woest stromende Fraser River tot aan een plek die Hell’s Gate heet. Een ritje van zestig kilometer extra (en weer zestig terug) door een weinig bezocht gebied, maar wat een ontdekking vonden we dit. Ontdekkingsreiziger Simon Fraser (naar wie de rivier is genoemd) stond hier in 1808 en zei hierover: “ We had to pass where no human being should venture, for surely we have encountered the Gates of Hell”. Begrijpelijk want ook tegenwoordig maakt de plek veel indruk. De Airtram (een gondola) brengt ons veilig zo’n 200 meter lager, naar de rivier in het dal. Daarna lopen we over een stevige stalen rode brug die over de kolkende rivier is aangelegd. De brug is stevig genoeg maar is sensationeel, omdat we het woest kolkende water onder de rasters van de brug door kunnen zien. Een woeste plek waar het water van de rivier zich door de smalle doorgang tussen de rotsen heen perst, met een ongelofelijke kracht. Een adembenemend gezicht. Op een terras kun je meestal wel wat gebruiken terwijl je de omgeving op je laat inwerken. Daarna gaat het terug met de gondola naar boven,. Voor ons een onverwachte verrassing.
Stad
  • puur natuur
  • rustig en weinig bezocht
  • fotogeniek
  • geen, 120 km extra omrijden is hier geen straf
Review geplaatst op 2019-07-05
8
Verenigde Staten Wyoming
‘ A landmark to a nation and a mecca to photographers’. Zo wordt TA Moulton Barn in Wyoming omschreven. Deze barn, een typisch Amerikaanse schuur uit de pionierstijd, is een van de meest geliefde objecten voor Amerikaanse fotografen. Dat wil wel wat zeggen in een land dat New York heeft, de Grand Canyon en zo veel meer. Het beeld is dan ook prachtig: de barn met op de achtergrond de grillige pieken van de Grand Teton Mountains, bedekt met een laagje sneeuw. TA (Thomas Alma) Moulton bouwde de schuur tussen 1912 en 1945. De Moultons waren Mormonen die vijftig jaar eerder vanuit Salt Lake City naar het ruige noorden werden gestuurd, omdat ook de weinig bewoonde gebieden mormoons moesten worden. De familie Moulton wist in dit afgelegen gebied een bloeiend bestaan op te bouwen. De bijna tien huizen en schuren getuigen daar nog van. Het moet een hard bestaan geweest zijn, daar in het woeste noorden. De Moultons hebben het geprobeerd, de harde winters trachten te overleven. De wind zal hier gegierd hebben, gebruld, geblazen, de sneeuw hoog opgewaaid. Hier hebben enkele generaties geleefd en nu is het voor altijd stil. De schuur zelf blijkt inmiddels bijna een icoon van Amerika geworden. De visualisering, het tastbare bewijs dat een bestaan opbouwen onder moeilijke omstandigheden in Amerika altijd mogelijk is. De schuur is te bereiken vanuit Jackson Hole, Wyoming. Rijd 20 km richting Yellowstone, sla rechtsaf Antelope Flats Road in, anderhalve mijl doorrijden, dan links afslaan.
Regio
  • Fantastische fotogenieke entourage
  • Heel rustig, meestal ben je hier alleen
  • Absoluut geen
Review geplaatst op 2019-05-19
8
Cambodja Phnom-kulen
De berg Kulen bevindt zich vijftig kilometer (anderhalf uur rijden) ten noordoosten van Angkor Wat. Het nationale park Phnom Kulen is een verademing. Hier vind je de rust van de jungle en verkoeling aan de voet van de mooiste watervallen van Cambodja. De Phnom berg is voor de Cambodjanen een heilige berg. De berg is grotendeels bedekt met bos (jungle) en maakt onderdeel uit van een kleine bergketen, waarvan Kulen de hoogste is met 487 meter. De bekendste bezienswaardigheid is de waterval, voor velen de mooiste waterval in Cambodja. In twee delen valt deze naar beneden, en in het poeltje onderaan de grootste waterval kan je heerlijk baden. De locals komen hier graag om verkoeling te zoeken onder de waterval. Alleen zal je hier dus nooit zijn, maar het is er wel gezellig. Buitenlandse bezoekers hebben wij hier nagenoeg niet gezien. Dit is echt voor de locals. Op de weg naar de waterval komen we vele kraampjes tegen waar je snacks, kokosnoten en souvenirs vindt. Niet ver van de watervallen verwijderd komen we langs de rivier die door Phnom Kulen stroomt. Hier maken we een kort verkoelend wandelingetje maken. Je kunt hier de 1.000 lingams zien, fallusvormige stenen in de rivier, die de scheppingskracht van Shiva uitbeelden. Boven op de berg is een acht meter lange Boeddha in een enorme rotsblok gehouwen. Deze Boeddha werd reeds in de 16de eeuw uitgehouwen en is tegenwoordig een bekend bedevaartsoord in Cambodja. Go where the locals go, het is een leuk dagtochtje.
Highlight
  • Rust, natuur en cultuur bijeen
  • Weinig buitenlandse toeristen
  • Kan er zeer warm zijn
  • Bij de watervallen druk met locals
Review geplaatst op 2019-04-24
9
Nepal Lumbini
Lumbini is een onooglijk plaatsje, enkele kilometers van de grens tussen Nepal en India. Het zou totaal onbekend zijn gebleven als men rond 1970 niet bedacht had dat de geboorteplaats van Boeddha meer bekendheid verdiende. Hier moest een indrukwekkende wereldplek van te maken zijn. Lumbini ontwikkelde zich – met behulp van veel buitenlands geld - tot de belangrijkste bedevaartplaats voor Boeddhisten. Vlakbij het dorpje verrees een immens terrein met paviljoens ter ere van Boeddha. Het hele complex is beslist de moeite van een bezoek waard. Toch wordt het weinig bezocht door toeristen. Om het hele complex in Lumbini te zien heb je een fiets nodig, of je huurt een riksja. De afstanden zijn namelijk groot. In de Mayadevitempel vind je een markering die de exacte geboorteplek van Boeddha aangeeft. Van daaruit kun je met een bootje varen over een kanaal richting de World Peace Pagoda. Deze Japanse pagode is een 41 meter hoge witte stupa die ontworpen is om mensen van alle rassen en geloofsovertuigingen bij elkaar te brengen en te helpen verenigen in hun zoektocht naar wereldvrede. In de tempelzone hebben veel landen hun paviljoen met boeddhistische kloosters en tempels gebouwd, de één nog mooier en indrukwekkender dan de andere. Cambodja, Myanmar, Thailand, China, maar ook westerse landen zoals Canada of Frankrijk. Het Duitse paviljoen b.v. is oogstrelend mooi! De boeddhistische kunstuitingen zijn overal weelderig en prachtig.
Stad
  • Mooi wandelgebied
  • Zeer fraaie tempels en kunst
  • Meestal vrij rustig
  • Je moet er een stukje voor ' om '.
  • Afstanden op het complex zijn groot
Review geplaatst op 2019-01-25
10
Nepal Mustang
Mustang ligt tussen Nepal en Tibet in, hoog in de Himalaya. Dit voormalige Tibetaanse koninkrijkje is ingelijfd door Nepal. Veel invloed kon Nepal er nooit uitoefenen omdat het veel te excentrisch gelegen is (zelfs nu kost het nog moeite om er te komen). Het is een moeilijk toegankelijk gebied. Je komt er met een klein vliegtuigje (Pokhara – Jomsom). Mustang wordt maar mondjesmaat bezocht , omdat een permit voor trekking zeker zo’n 500 dollar kost (voor een ‘gewoon’ bezoek 80 dollar). Tot 1992 was het voor buitenlanders verboden gebied. Daarna werd het landje beperkt opengesteld. Wij vonden Mustang een bijzonder landje met een ongeevenaard mooi en woest landschap. Een stoffige grillige steenwoestijn, waar de wind ons bijna omver blies. De dorpen zijn bijna middeleeuws. De stapels hout liggen al op de daken, de winter kwam er al weer aan. Deze dorpjes zijn wel heel basic. Het is hier op en top Tibetaans wat cultuur en landschap betreft. Leeg, authentiek en de mensen nog zeer traditioneel en gelovig. De sfeer is haast magisch. Dit is een compleet andere wereld. Het leven hier op grote hoogte is zeer hard, zo veel is ons wel duidelijk geworden. Samen met de Tibetaanse sfeer en mystiek en de stilte, gaf Mustang ons een ver-weg-van-het-gebaande pad-gevoel. Jomson, Marpha, Dhumba Lake, Muktinath, waar het mooi wandelen is - terug in de tijd, zijn met de jeep te bezoeken. Dat hebben wij ook gedaan. Voor het overige deel van dit landje moet je echt de benenwagen nemen.
Regio
  • Bijna een once in a lifetime-ervaring
  • Fantiastische vlucht langs Himalayareuzen
  • Buiten de gebaande paden
  • Ondanks basic, goede voorzieningen
  • Overweldigende landschappen
  • Fantastisch wandelen
  • Redelijk ongerept en authentiek
  • Vaak erg winderig
  • Permit is prijzig
  • Moeilijk toegankelijk: vliegticket is prijzig
Review geplaatst op 2018-11-21
9
Birma Monywa
Monywa is een snel groeiende handelsstad in Centraal Myanmar, die ongeveer 135 ten westen van Mandalay ligt. De stad, die sinds de negentiger jaren is opengesteld voor buitenlandse bezoekers, krijgt weinig bezoekers, wat zou komen door het gebrek aan accommodatie. Toch is de stad en omgeving erg de moeite waard. Wat de accommodatie betreft: er zijn inderdaad maar een paar hotels. Wij logeerden in het Win Unity, een uitstekend hotel, iets ten westen van de stad. Er tegenover is een erg smakelijk Chinees restaurant. Tien kilometer ten oosten van de stad ligt de Sambuddha-kat-kyawpagode. Hij werd in de jaren 1939-1951 gebouwd dankzij giften van de bevolking voor “de lijdende mensen in de wereld”, aan wie de verdiensten van deze goede daad werden overgedragen. Als je het bouwwerk ziet zullen het, hoewel er veel lijdende mensen in de wereld zijn, vooral de arbeiders zijn geweest die onder de bouw hebben geleden. Het is een indrukwekkende bouwwerk, misschien wel wat “over de top”. 470 pagodes telt dit enorme bouwwerk en meer dan een half miljoen (!) boeddhabeelden. Even verderop vind je bij de Bodhi Tahtaungpagode de grootste liggende Boeddha ter wereld: zo’n 90 meter lang. Ernaast bevindt zich een staande Boeddha. Ik schat hem ook op ongeveer 90 meter hoog. Aan de westkant van de stad bevinden zich op 25 kilometer afstand de Hpowindaung en Shwebadaung grotten. Monywa, velen komen er niet aan toe in het overvolle Birmaprogramma, maar ik kan het aanraden.
Stad
  • Zeker cultureel gezien interessant
  • Bijzondere grotten in de buurt
  • Heel weinig toeristen, authentiek
  • Niet echt in een logische reisroute gelegen
Review geplaatst op 2016-12-19
8
Argentinië Patagonie
Halverwege de R40, tussen Bariloche en Esquel ligt het stadje El Bolson, met ongeveer 13.000 inwoners. Het ruige Patagonische berglandschap verandert hier in een groen vruchtbaar dal, ingeklemd tussen de bergketens. Je vindt hier boomgaarden, fruit- en bloementeelt. Er worden hier hop, appels, peren, frambozen en aardbeien verbouwd. Dit gebied schijnt een eigen (mild) microklimaat te hebben. Ook sociaal gezien heerst er een gunstig klimaat. Een zeer relaxte plaats. Vijftien kilometer ten zuiden van El Bolson, te bereiken via route 16, ligt het Parque Nacional Lago Puelo. Het is een voor Argentijnse begrippen relatief klein nationaal park, met een oppervlakte van 230 km2. Vanaf de weg loopt een voetpad naar de ingang van het park. Daar is een recreatiegebied (niemand gezien hier!!), waar zich twee kampeergebieden bevinden bij een klein strandje dat “La Playita” heet. Er lopen diverse trails, die variëren in lengte en moeilijkheidsgraad. Er is er één naar Los Hitos, 8 uur, en één naar de Turbiorivier, 7 uur. Een hele korte is het pad naar het uitzichtpunt over het meer (150 meter hoog). Je loopt rond een prachtig stil meer, door beuken- en cipressenbossen, en dit alles omringd door de machtige bergen van de Andes op de achtergrond. Het is er vaak vochtig en wat guur, maar dat hoort wel bij Patagonië. Een stil en verlaten gebied met ongekende natuurpracht, waar je het desolate Patagoniëgevoel ervaart. Informeer in El Bolson naar de mogelijkheden hier.
Stad
  • Stilte, ruige natuur
  • Veel wind, redelijk 'hard' klimaat
Review geplaatst op 2017-01-18
10
Birma Indein
Indein ligt 10 kilometer van het Inlemeer af en is te bereiken door een smal kanaal vanaf het meer, drie kwartier varen. Vreemd genoeg zit dit vaak niet in de standaard boottripjes, die dagelijks over het meer gemaakt kunnen worden. De meesten bezoeken dit dorp dan ook niet. Indein herbergt een overweldigend aantal stupa’s en ruïnes, in allerlei staten van verval. Je bootje legt even vóór het dorp aan. Je volgt de weg een klein stukje langs het kanaal, langs de markt, de fraaie houten brug over en dan rechts af. Daar begint een lange overdekte trap naar de top van een heuvel, naar de Shwe Intein Pagoda. Boven gekomen zie je honderden stupa’s, dicht op elkaar gebouwd. Maar veel mooier is het om, voordat je de trap opgaat, links achter het dorp te gaan. Daar ligt Nyaung Oak. Ook hier vind je honderden ruïnes, de één nog wat meer vervallen dan de ander. Ze zijn soms overwoekerd door bomen en struikgewas. Het is hier puur natuur en een beetje ruig terrein, dus hier en daar moet je je echt door het struikgewas worstelen of wat klauteren. De sfeer is hier bijna surrealistisch, het is stil (geen mens te zien) en de ene na de andere ruïne nodigt je uit om eens beter te bekijken. Sommige hebben nog prachtige ornamenten met mooi uitgesneden afbeeldingen van mythische dieren. Andere zijn bijna helemaal overwoekerd door de wortels van bomen. In die zin doet het een klein beetje aan Angkor Wat denken. Een mystieke prachtige plek, die geschiedenis en een onwerkelijke sfeer ademt.
Stad
  • Authentiek
  • Vrij onontdekt dus rustig
  • Mysterieuze sfeer
  • Historisch en cultureel hoogtepunt
  • Ligt iets achteraf
Review geplaatst op 2017-01-24
8
Birma Yangon
Het Kandawgyipark rond het gelijknamige meer is één van de groene longen van “tuinstad” Yangon. Het ligt ongeveer een kilometer ten oosten van de Shwedagonpagode. Het is in omtrek ongeveer kilometer en gemiddeld ongeveer 500 meter breed. Om het meer heen ligt het Kandawgyi Nature Park. Kandawgyi is een geliefde recreatieplek voor de inwoners van Yangon en hier ervaar je hoe de lokale bevolking ontspant en recreëert, wat het vooral tot een mooie gelegenheid maakt om een kijkje te nemen in het gewone leven van de Yangonezen en met hen in contact te komen. Families en stelletjes wandelen door dit mooie park, er zijn kinderspeelplaatsen en picknickplaatsen. In het meer ligt het imposante Karaweikschip, zo genoemd omdat de voorkant van het schip de kop van de mytische vogel Karaweik uitbeeldt. Het herbergt een duur Chinees restaurant en het is een opvallend beeldbepalend object in het park. Het is bedekt met dun laagje goud. Het is prettig om neer te strijken op een terras (aan het water) van één van de vele eenvoudige eetgelegenheden. Aan de horizon in het westen verheft de Shwedagonpagode zich met een gouden glans boven alles uit en weerspiegelt mooi in het water van het meer. Vooral tegen zonsondergang heb je kans op fraaie foto’s. In de zuidwesthoek van het park ligt de dierentuin, in het noorden vind je het Bogyoke Aung Sanpark. Het is hier heerlijk en rustig rondwandelen en vooral rondkijken. Onze taxichauffeur keek vreemd op toen wij hem vertelden naar dit park te willen.
Stad
  • Mooi wandelgebied
  • Do as the locals do!
  • Geen
Review geplaatst op 2017-01-24

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik