Nelita

'406658' door Nelita '406658' door Nelita

NederlandDen Haag

NederlandDen Haag

De Pier in...Scheveni

Nelita

Afgelopen dinsdag 3 uur heen en 3 1/2 uur terug in trein en tram naar Scheveningen !! Prachtig mooi weer, dus weer lekker genieten van de nazomer, maar ook weer genieten van De Pier. Ik hoop echt dat er nog een redding komt, want Scheveningen zonder de Pier..............

'386882' door Nelita '386882' door Nelita

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Toerist

Nelita

Ik ben al 2 dagen in Marrakech !! Ik slenter al 2 dagen door alle straatjes !! Ik geniet als een toerist, ik kijk als een toerist en ik fotografeer als een toerist. Ook geniet ik van deze winkeltjes, want ik ben een toerist !!

'386803' door Nelita '386803' door Nelita

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Artis jokken !!

Nelita

Ik blijf nog even in Marrakech !! Ik mag hier nog een hele dag rondlopen !! (2012). Zoveel leuke dingen om te zien. Zoals deze berg artis jokken !! Dat zie je thuis niet !!

'386750' door Nelita '386750' door Nelita

MarokkoMediterranee

MarokkoMediterranee

Blauwe deur

Nelita

Ik zat weer eens door mijn foto´s van Marokko te bladeren en toen kwam ik deze knallende blauwe deur tegen. Die wil ik jullie toch nog ff laten zien !! Ik denk wel dat die ook in Chefchaouen staat, daar was alles prachtig blauw/wit !!

'386616' door Nelita '386616' door Nelita

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Kleur !!!

Nelita

Je kunt er niet onderuit !! Zoveel kleur in de Zuid-Europese en Afrikaanse landen !! Gelweldig !! Je gaat alles met andere ogen bekijken en je geniet overal veel meer van. Ik tenminste wel :-))

'386455' door Nelita '386455' door Nelita

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Nu al warm !!

Nelita

Het is nog vroeg, maar nu al warm !! Daarom loopt deze Marokkaanse vrouw aan de schaduwzijde in één van de kleine straatjes van Marrakech. Ze gaat vast naar de souk, denk ik. Straks als het nóg warmer is heeft ze haar boodschappen weer binnen.

'386440' door Nelita '386440' door Nelita

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Jong en ouder

Nelita

De jonge lui vinden hun weg in de interessante stad Marrakech. De ouderen, in authentieke kleding rusten uit, in hun Marrakech. Mooi om te zien hoe dat allemaal samen gaat !!

'386424' door Nelita '386424' door Nelita

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Nadenken !!

Nelita

We hebben heerlijk rondgekeken op de diverse pleintjes in en rondom de souks in Marrakech. Natuurlijk ook van de terrasjes genoten en lopen nu onder de Bab Agenou door. De prachtige oude rode muur trekt onze aandacht en zeker de mensen die daar allemaal langs lopen. Deze dame loopt wel erg diep te denken, maar waaraan ????

'386328' door Nelita '386328' door Nelita

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Vriendelijk !!

Nelita

Hij wilde er wel even voor gaan staan, deze vriendelijke eigenaar van een heerlijk ruikend specerijen winkeltje in Marrakech. Hij probeerde mij van mijn verkoudheid af te helpen met een ouderwets drankje. Dat smaakte wel lekker, maar het hielp niet echt :-(( Hjij had het wel goed bedoeld en een paar blokjes musk heb ik toch wel bij hem gekocht. Vriendelijke man !!!

'386279' door Nelita '386279' door Nelita

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Historische graven va

Nelita

In het centrum van de Kasbah, het versterkte deel van de stad, liggen de historische graven van de Saadiërs, directe afstammelingen van de profeet Mohammed. Deze plaats was sinds 1557 in gebruik als laatste rustplaats voor de telgen van de Saadische dynastie. De plek telt 156 begraafplaatsen van prinsen, wettige echtgenotes en concubines, kinderen en dienaren. Het is een bloementuin omringd door hoge muren die blijkbaar eeuwen de plaats hebben afgesloten. De graven werden pas in 1917 herontdekt. De Saadische Graven werden gebouwd door Sultan Ahmed el Mansour als een dodenstad voor hemzelf en zijn opvolgers. 66 Overdekte graftomben werden overladen met snijwerk in cederhouten panelen en grijs Italiaans marmer. Alle graven liggen in de richting van Mekka, de dwarsliggende graven zijn van overledenen met een ander geloof. (bron: Internet)

'386234' door Nelita '386234' door Nelita

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Zijn winkeltje

Nelita

Het winkeltje van mijn medicijnman zag er prachtig uit. Dat trok al onze aandacht terwijl wij op een terrasje van de heerlijke thé zaten te genieten. Het zag er niet alleen mooi en kleurrijk uit, maar al die kruiden roken natuurlijk heerlijk.

'386215' door Nelita '386215' door Nelita

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Nelita

Zó brouwde mijn medicijnman het drankje tegen mijn heesheid :-)) De catalogus ligt ernaast, ik dacht dat komt wel goed !! Leuk om mee te maken :-))

'386188' door Nelita '386188' door Nelita

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Mijn medicijnman

Nelita

Marrakech heeft zoveel te bieden. Ik raak niet uitgekeken !!We lopen door de specerijen souk, dat is ruiken en nog eens ruiken. Dubbel genieten dus. Deze man is de eigenaar van een prachtig winkeltje, met mooie geglazuurde potten. Ik ben een beetje hees, beetje verkouden, nou, daar heeft hij wel wat voor :-)) Een beetje van dit en een beetje van dat. Lekker :-(( Nou nee, geholpen, nou nee. Maar wel weer een leuke ontmoeting !!!!

'386120' door Nelita '386120' door Nelita

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

In de tuin !!

Nelita

De Saadische graven in Marrakech kunnen ook bezocht worden en dat is zeer de moeite waard. Dit is een gids die zijn groep onder zijn hoede neemt door de mooie en sfeervolle tuin, waar ook veel graven te zien zijn.

'385856' door Nelita '385856' door Nelita

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Saadische graven

Nelita

Een bezoek aan de Saadische graven is echt de moeite waard. Ga wel vroeg in de ochtend, anders sta je lang in de rij om binnen te komen. Het is een prachtig complex met heel veel graven en prachtige graftombes, versierd met mozaiek. Sommige staan in prachtige zalen, anderen in de tuin, waar een speciale sfeer hangt. Mooie planten en bomen en de geur van de bloeiende naranja. Heeft op mij veel indruk gemaakt.

'385829' door Nelita '385829' door Nelita

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Gezichtsbedrog !!

Nelita

Je zou zeggen dat er iemand in de door opening staat, maar nee, als je dichter bijkomt zie je dat het een prachtige "deur" beschildering is. Tussen alle mensen, dieren, karretjes en toeristen door kom je dit dus ook tegen in de kleine straatjes van Marrakech.

'385561' door Nelita '385561' door Nelita

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Warme kleur !!

Nelita

Wat een kleur al niet kan doen !! De oude koranschool in Meknés was prachtig, als een ivoor wit kantwerk met het mooie uitgesneden donkere hout, maar de warme kleur van de Medressa in Marrakech is ook prachtig !! De moeite om te bezoeken zeer zeker waard !!

'385536' door Nelita '385536' door Nelita

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Wooncel

Nelita

Tijdens ons bezoek aan de Medressa Ben Youssef in Marrakech konden we ook de wooncellen bekijken. Dit stilleven staat er natuurlijk speciaal voor ons, maar toch krijg je een idee hoe hier vroeger geleefd en gestudeerd is.

'385489' door Nelita '385489' door Nelita

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Leer !!

Nelita

Ik wil nog een foto plaatsen van de leerlooierij in Marrakech. Het was heel indrukwekkend om te zien hoe de mannen dit zware werk uitvoerden. Niks alleen voor de toeristen, maar de harde werkelijkheid !!

'385360' door Nelita '385360' door Nelita

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Heerlijk !!

Nelita

Heerlijk vers fruit zie je ook op veel hoeken van de kleine straatjes in Marrakech. Ik heb er ondertussen inderdaad al een hele serie van gemaakt en deze smaakt er volgens mij ook heel goed tussen !!

'385333' door Nelita '385333' door Nelita

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Sluip-door-steegjes !

Nelita

Sluip-door-steegjes !! Zo noemde Els :-)) deze kleine doorkijk straatjes in Marrakech. Daar zijn er genoeg van en iedere keer weer een verrassing !! Je verbaast je steeds weer wat er allemaal doorheen komt !!

'385242' door Nelita '385242' door Nelita

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Het oog !!

Nelita

Je ziet zoveel in de prachtig gekleurde straatjes van Marrakech !!! Gekleurde muren, gekleurde mensen en gekleurde koopwaar !! Maar hier zag ik toen ik thuis op de computer keek, toch echt een oog !!

'385189' door Nelita '385189' door Nelita

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Terracotta straatje..

Nelita

Nog zo´n leuk straatje in Marrakech. Nu in terracotta !! Ik heb echt niet zelf met de penselen gezwaaid, hoewel dat wel erg uitdagend was :-)) Dit spelende jiongetjes past er prachtig in !!

'385151' door Nelita '385151' door Nelita

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Kan overal zijn !!!!

Nelita

Dit kan inderdaad overal in Marokko zijn. De straatjes en steegjes in warme kleuren van Zuid-Europa / Afrika en een voorbij lopende man of vrouw in hun eigen, vaak kleurige kleding. Dit was in de buurt van de souk van Marrakech. Vroeg, dus nog rustig !!

Community updates

ONZE NIEUWSTE EDITIE #94
22-10-2020 Morgen (vrijdag) valt Columbus-editie 94 op de mat bij abonnees, met een nieuwe rubriek over de Columbus Community. Met aandacht voor bijzondere Communityleden, hun reiservaringen en beste fotografietips. Vanaf nu in elke Columbus-editie!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 41 | Community toppers

IJsvogel in de vlucht Foto: Antwan

1. Topreview: Bayuda Volcanic-field, Soedan door Dianadm
2. Topfoto & tip: IJsvogel in de vlucht door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Hestermaasdam
5. Nieuwkomer: Reisdromen

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik