nalula

'305634' door nalula '305634' door nalula

PeruCusco

PeruCusco

Cuzco by night

nalula

Doordat Cuzco tegen een berg aan gebouwd is loop je de hele dag heuvel-op-heuvel-af terwijl je de stad bezichtigt. Ook hostels liggen vaak wat verder 'bergopwaarts', waar dan ook een prachtig uitzicht bij komt kijken. Deze foto is genomen vanaf het dakterras van ons hostel, waarmee je een perfect uitzicht had over het centrale plein can Cuzco.

'305632' door nalula '305632' door nalula

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Hot water pools

nalula

In de ijzige vrieskou kwamen we aan in een soort schuurtje waar we konden lunchen, inclusief hot water pool waar je in kon liggen/zwemmen. Na een heerlijke duik in het hete water hebben we binnen geluncht met dit prachtige uitzicht. Toen we onze handdoeken weer ophaalden (die we in de zon te drogen hadden gelegd), kwamen we tot de onaangename verrassing dat deze in 15 minuten tijd volledig bevroren waren en dus stijf rechtop stonden in de vorm van de steen waar ze overheen hingen. Was lastig weer in de auto te krijgen, maar desondanks meer dan de moeite waard!

'305629' door nalula '305629' door nalula

BoliviaTiticacameer

BoliviaTiticacameer

Boodschappen halen

nalula

Aan het noordelijke strand van Isla Del Sol komen aan het einde van de dag de bootjes aan, die overdag 'boodschappen hebben gedaan' aan het vaste land. Huisvrouwen lopen in mooie kledij met kruiwagens vol goederen heen en weer tussen hun bootje en hun winkeltje om de dagelijkse voorraad aan te vullen, voor die twee touristen per dag die er langskomen. Een ontzettend mooi gezicht.

'304485' door nalula '304485' door nalula

Nieuw-ZeelandAuckland

Nieuw-ZeelandAuckland

Cathedral cove

nalula

Na een mooie wandeling midden door de natuur kwamen we aan bij deze 'grot', Cathedral Cove genaamt. De grot vormt de verbinding tussen twee kleine strandjes, en met hoog water loopt hij vol water en vormt hij een scheiding. Bij laag water kun je er net doorheen lopen om zo je wandeling te vervolgen via het volgende strandje. Met de juiste lichtval ook een geweldige foto gelegenheid.

'304484' door nalula '304484' door nalula

IndiaGoa

IndiaGoa

Kokosnoten plukken

nalula

Foto genomen vanuit de hangmat voor ons bamboe hutje aan het strand, waar de eigenaar van ons 'camp' verse cocosnoten aan het plukken was om de volgende cocktail voor ons te kunnen maken... Geen slecht leven zo!

'304430' door nalula '304430' door nalula

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Trotse ouders

nalula

Of we nu wel of niet van de apen afstammen en of we nu wel of niet hun gedrag, gedachten en emoties kunnen begrijpen, deze foto straalt naar mijn idee genoeg emotie uit om te kunnen inschatten wat deze trotste ouder-aapjes denken en voelen!

'304424' door nalula '304424' door nalula

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Kleurig Machu Picchu

nalula

Machu PIcchu vanuit net een andere hoek dan de meeste foto's. De mooie paarse bloesem en de gezellig grazende llama's maken het plaatje net wat leuker en kleurrijker dan anders!

'304414' door nalula '304414' door nalula

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

File in het geel

nalula

Het is niet moeilijk om in NYC een foto te maken van een gele taxi, het is eigenlijk zelfs moeilijker om een foto te vinden zónder gele taxi's erop! Maar een hele file van gele taxi's bij elkaar blijft een bijzonder gezicht, en een foto waard :)

'304413' door nalula '304413' door nalula

Denemarken

Denemarken

Spiraal

nalula

In een oude vuurtoren aan de westkust van Denemarken vond ik deze mooie spiraalvorm toen ik naar boven het trappenhuis in keek. Leuke vorm om te fotograferen!

'297631' door nalula '297631' door nalula

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

Rikshaw, anyone??

nalula

Enorme wachtrij van auto rickshaws en taxi's achter het treinstation van New Delhi. In contrast met de chaos op de wegen, was het heel apart om de rickshaws achter het station ineens heel rustig en netjes en georganiseerd in rijen opgesteld te zien staan!

'297629' door nalula '297629' door nalula

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Olifantje

nalula

Schaduw van onze olifant op de rotsen van de vallei waar we doorheen trokken, bij zonsondergang. Gemaakt in Corbett Tiger Reserve, Uttaranchal, India (helaas geen tigers gespot!)

'297628' door nalula '297628' door nalula

IndiaMumbai (Bombay)

IndiaMumbai (Bombay)

Filmistan

nalula

De entree tot de opname studios van het befaamde Bollywood, ofwel door de Indiërs zelf genaamd: Filmistan! Iets minder spectaculair dan verwacht misschien (of dan Hollywood), maar desalniettemin een foto waard!

'297040' door nalula '297040' door nalula

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

BrooklynBlues

nalula

Zonsondergang op een zomerse dag in Brooklyn; de zon zakt langzaam achter de brooklyn bridge weg, terwijl er aan de kant van de weg een jazz en blues kwartet met hun leuke muziek de geweldige sfeer versterkt. Onderweg naar je favoriete geheime plekje om in alle rust de zonsondergang over manhattan te kunnen zien, met verse sushi en een fles wijn in je tas en goede vrienden aan je zijde, is dit één van die momenten dat je optimaal van het leven geniet.

'297036' door nalula '297036' door nalula

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Zonnestralen

nalula

Na een nacht lang afzien in een rammelende bus in de ijzige kou, konden we eindelijk op ons eindpunt neerstrijken in een klein café'tje voor een goed vullend ontbijt en vooral een grote pot warme thee. Terwijl we nog aan het bijkomen waren van de kou en het slaapgebrek en probeerden warm te worden bij de open haard, kwam de zon langzaam op en scheen precies door het raam naar binnen. De rook van de (niet zo goed functionerende) open haard zorgde voor een mooi effect.

'297035' door nalula '297035' door nalula

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Little blue bird

nalula

Tijdens een bezoek aan een moskee dwaalde ik een beetje af van het gewone pad en het fotograferen van de moskee zelf, en zag ik ineens in de verte dit ontzettend mooie felblauwe vogeltje bovenop de muur zitten. Ik had het geluk dat hij heel netjes nog even bleef zitten zodat ik tijd had om mijn telelens erbij te pakken!

'297034' door nalula '297034' door nalula

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Mistig

nalula

Op een mistige ochtend in Amsterdam kreeg ik dit plaatje te zien toen ik 's ochtends mijn gordijnen open deed; de zon kwam ondanks de mist ontzettend mooi door, en de boompjes kwamen net boven de mist uit, die laag op de grond hing. Een goede start van de dag!

'296848' door nalula '296848' door nalula

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Vermoeide man

nalula

In Essaouira zag ik dit typisch marokkaanse plaatje, een fotogelegenheid die ik niet kon laten liggen. De mooie authentieke stadsmuur, blauwe raampjes, palmboom, en het mannetje dat voorovergebogen schuifelend onderweg was naar een minimaal stukje schaduw om even uit te rusten van zijn lange tocht naar huis.

'296847' door nalula '296847' door nalula

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Ochtendschemering

nalula

Een half uur voor zonsopkomst kreeg het landschap rond de waddenzee een mooie diepblauwe kleur, terwijl de horizon al mooi rood/geel kleurde van de zon die bijna op zou komen.

'296446' door nalula '296446' door nalula

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Baywatch

nalula

Karakteristiek lifeguard huisje op het strand op Waikiki (Oahu, Hawai'i), waar de badgasten nog kort genieten van het laatste restje ondergaande zon aan het einde van een wederom mooie, zonnige, en warme dag.

'296443' door nalula '296443' door nalula

AustraliëUluru (Ayers Rock)

AustraliëUluru (Ayers Rock)

Kleurrijk

nalula

Midden tussen de mooie rode rotsen in the Red Centre van Australië stond deze mooie boom. Niet zo speciaal misschien als boom op zich, maar de kleurcontrasten vond ik geweldig.

'296441' door nalula '296441' door nalula

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Baby aapje

nalula

Baby aapje dat denkt dat hij een takje eet, maar helaas is het een stuk ijzerdraad dus weinig voedzaam! Genomen bij Cascades d'Ouzoud, Marokko. Er liepen hier bovenaan de watervallen een aantal apen rond, de een wat schuchterder dan de ander, maar gelukkig niet te bang om op de foto te komen. Deze kleine baby aap verstopte zich tussen de bomen, maar lang leve de telelens!

'296367' door nalula '296367' door nalula

BoliviaTiticacameer

BoliviaTiticacameer

Bootje varen

nalula

Foto genomen aan de noordkant van Isla del Sol, uitkijkend op het gebergte ten noordoosten van het meer. Het uitzicht alleen al was overweldigend, maar deze roeiende boliviaan maakte het wel helemaal compleet.

'296366' door nalula '296366' door nalula

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Macro!

nalula

Mooie fel gekleurde bloemetjes na een flinke tropische regenbui... De ideale kans om je nieuwe macro voorzet lens eens goed uit te testen! Paradise valley, marokko

'296356' door nalula '296356' door nalula

PeruNoord Trujillo

PeruNoord Trujillo

Krabbetje

nalula

Tijdens het bezoeken van een aantal grotten in the middle of nowhere, klommen we over een rotspartij heen om een klein afgelegen strandje te bereiken, vanaf waar we een grot in zouden kunnen. Het strand zag er vreemd en korrelig uit vanaf die hoogte, maar toen we dichterbij kwamen bleek het vól te zitten met krabben! Echt duizenden, over het hele strandje verspreid. Zodra we dichterbij kwamen namen ze natuurlijk gelijk de benen (een geweldig leuk gezicht trouwens ook), maar deze ene kon niet op tijd aan de superzoom lens van mijn camera ontsnappen!

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik