mulderlis

'328866' door mulderlis '328866' door mulderlis

MaliDogonland

MaliDogonland

Kleermaker

mulderlis

Deze kleermaker zit lekker buiten met z'n naaimachine aan zijn creaties te werken. Niets geen massaproductie, maar maatwerk. Leuk dat is in sommige landen mannenwerk is. Hij heeft trouwens een gewaad van een populair stofje aan...er staat afbeeldingen van de president op.

'327944' door mulderlis '327944' door mulderlis

CubaHavana

CubaHavana

Echtpaar op balkon

mulderlis

In Havana kijk je je ogen uit. Prachtige (soms vervallen) gebouwen, te gekke oldtimers en de Cubanen die vaak lekker buiten voor hun huis zitten. Dit vrolijke, oudere echtpaar hield de straat vanaf hun balkon goed in de gaten.

'326537' door mulderlis '326537' door mulderlis

JapanTokio

JapanTokio

Green Tea

mulderlis

Op elke straathoek in Japan heb je drankautomaten. Vanaf water tot koffie, van cola tot drankjes waarvan je niet weet wat hoe ze smaken. Dit hippe meisje in de wijk Shibuya heeft net een flesje groene thee uit de autormaat gehaald.

'325800' door mulderlis '325800' door mulderlis

IranYazd

IranYazd

Honingraat

mulderlis

In Iran zie de moskeeen met de meest fantastische mozaieken. Vaak is azuurblauw de hoofdkleur, de motieven verschillen van abstracte figuren tot bloemen. De poort van de moskee heeft soms een heel kunstig gemaakt honingraat ontwerp.

'325652' door mulderlis '325652' door mulderlis

EthiopiëAmhara

EthiopiëAmhara

Kruis

mulderlis

In het noordelijk deel van Ethiopie zijn veel inwoners zeer gelovig. Zij zijn vaak orthodox christelijk. Je hebt er prachtige kerken, soms zelfs uit de rotsen gehouwen. Deze vrouw heeft zelfs een kruis op haar voorhoofd getatoeerd.

'324610' door mulderlis '324610' door mulderlis

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

In de rij

mulderlis

Bij de India Gate in New Delhi zag ik dit schoolklasje staan. Keurig wachtend in de rij totdat de juf aangaf dat ze mochten volgen. Er zaten natuurlijk wel een paar nieuwsgierige kinderen bij.

'322528' door mulderlis '322528' door mulderlis

CubaHavana

CubaHavana

Chevrolet

mulderlis

Cuba is een paradijs voor liefhebbers van oldtimer. Hoewel ik dat eigenlijk niet echt ben, heb ik me ook vergaapt aan de mooie auto's. Vooral de details op de auto's vallen op. Ook heel bijzonder hoe ze ze rijdend weten te houden.

'321199' door mulderlis '321199' door mulderlis

IranIsfahan

IranIsfahan

Lichtspel

mulderlis

Detail in de prachtige Sheikh Lotfollah moskee op het Imama Square in Isfahan. Je licht het zonlicht door één de ramen in de koepel schijnen op de karakteristieke perzische mozaieken...een mooi lichtspel.

'320009' door mulderlis '320009' door mulderlis

CubaCamagüey

CubaCamagüey

Homerun!

mulderlis

Honkbal is dé volkssport in Cuba. Het wordt dan ook vaak gewoon op straat voor het huis gespeeld. Hoewel de meeste kinderen niet een echte knuppel of bal hebben, verzinnen ze daar wel iets op. Deze jongens gebruiken een buis of stok als knuppel en een pingpong balletje of kokertje als bal. Als je goed kijkt kun je de "ballen" op de foto zien.

'319669' door mulderlis '319669' door mulderlis

IranShiraz

IranShiraz

Schommelen

mulderlis

Deze kinderen mochten van hun moeders na schooltijd nog even spelen voordat ze op weg naar huis gingen. Terwijl de jongetjes lekker een sapje nuttigen, zorgt een van de meisjes de schommel goed heen en weer gaat.

'317753' door mulderlis '317753' door mulderlis

Iran

Iran

Vader en dochter

mulderlis

Onderweg naar Takab in het noord-westen van Iran kwamen we een zeer vriendelijke Koerdische familie tegen. De trotse vader en 1 van zijn dochters gingen graag op de foto. De Koerdische vrouwen zijn ten opzichte van Iraanse vrouwen goed herkenbaar aan hun gebloemde hoofddoek en de manier van dragen ervan.

'317036' door mulderlis '317036' door mulderlis

CubaHavana

CubaHavana

Vergane glorie?

mulderlis

In de achteraf straatjes in het oude centrum van Havana kun je wat mij betreft echt sfeer proeven. Prachtige gebouwen, maar dan wel wat vervallen, met afbladerende verf. En daar ontbreken de geweldige oldtimers natuurlijk er ook niet.

'315770' door mulderlis '315770' door mulderlis

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Oneindig lang

mulderlis

In Namibie rijd je over oneindig lange en rechte wegen. Het zijn veelal onverharde grint / zand wegen, omringd door prachtige landschappen. In deze leegheid heb je echt het gevoel ver weg op reis te zijn.

'314991' door mulderlis '314991' door mulderlis

IranGhom

IranGhom

Zilver en blauw

mulderlis

Op de binnenplaats van het Hazrat-e Masumeh in Qom is de prachtig met zilveren spiegeltjes bedekte gevel van het gebouw met het graf van Fatima (de zus van imam Reza) te zien. Daar omheen de bekende blauwe Perzische mozaieken. Als niet-moslim heb je helaas geen toegang tot het graf. Op de binnenplaats moet je je "gedragen", dus oppassen voor de bewakers met plumeaus (!)

'314266' door mulderlis '314266' door mulderlis

MaliCentraal Mali

MaliCentraal Mali

Dirt Road

mulderlis

In Mali rij je vaak op onverharde wegen door een meest fantastische landschappen. Zo ook hier in de buurt van Hombori. Een jeep is op dit soort wegen de beste manier van vervoer. In de verte zie je de stofwolken van een voorligger, dus een beetje afstand houden is wel aan te raden...

'313979' door mulderlis '313979' door mulderlis

CubaPinar del Río

CubaPinar del Río

Sigaar rollen

mulderlis

De Vinales vallei staat bekend om zijn tabakteelt. Overal zijn kleine boerderijen te vinden die tabak verbouwen. De tabak wordt van november t/m februari geoogst. Hierna worden de tabaksbladeren gedroogd in speciale schuren. Eenmaal gedroogd kunnen de sigaren gerold worden.

'309693' door mulderlis '309693' door mulderlis

TibetXigaze

TibetXigaze

Geelkap

mulderlis

Het Tashilhunpo klooster in Shigatse is een belangrijke bestemming voor pelgrims in Tibet. Het klooster behoort toe aan de orde van geelkap monnikken, die onder leiding staat van de Dalai Lama (daarnaast heb je de roodkappen). Ik was net toen de monnikken in vol ornaat aan kwamen voor de middag gebedsdienst, dus kon ik ze prima met hun hoofddeksel vastleggen.

'305284' door mulderlis '305284' door mulderlis

JapanKyoto

JapanKyoto

Buigzaam Bamboe

mulderlis

Bamboe, ook wel "gras van staal" genoemd, is zowel krachtig als buigzaam. Sommige soorten groeien maar liefst 1 meter per dag. Ik hoop dat de Japanners ook over deze eigenschappen beschikken om de vreselijke aardbeving en tsunami te boven te komen. Deze foto is genomen in het prachtige (torenhoge) bamboe bos in Arashiyama - net buiten Kyoto.

'304338' door mulderlis '304338' door mulderlis

ArgentiniëAtlantische kust en Pampa

ArgentiniëAtlantische kust en Pampa

Eitje uitbroeden

mulderlis

In Punta Tombo aan de Atlantische Oceaan is een grote kolonie van Magallan pinguins. De eerste pinguins komen hier in september aan land en blijven er tot ongeveer half maart. In het begin van de lente (oktober) zijn de pinguins druk met het uitbroeden van de eieren. Vader en moeder wisselen elkaar hierbij af.

'304048' door mulderlis '304048' door mulderlis

Tibet

Tibet

Vlam in pan

mulderlis

Deze kok in Gyanze maakt er echt een show van. In het eenvoudige keukentje zette hij z'n wok in de vlam. Het eten was heerlijk en vooral vers. Na het bestellen van het eten werden de groenten nog even snel van de markt gehaald.

'303714' door mulderlis '303714' door mulderlis

VietnamSapa

VietnamSapa

Verontwaardigd!

mulderlis

Haar gezichtsuitdrukking en lichaamshouding spreken boekdelen! Handen in de zij en een vertrokken blik. Deze dame op de Flower Hmong weekmarkt in Bac Ha lijkt duidelijk verontwaardigd over iets...

'302947' door mulderlis '302947' door mulderlis

India

India

Ritueel bad

mulderlis

Miljoenen hindoes nemen jaarlijks een ritueel bad in de Ganges bij Haridwar om hun zonden weg te wassen. Haridwar is een van de zeven heilige plaatsen in India voor hindoes. Deze foto is genomen tijdens het Kumbh Mela festival dat eens in de 12 jaar gehouden worden, dan is het extra druk.

'302808' door mulderlis '302808' door mulderlis

LaosVientiane

LaosVientiane

Geluksbandje

mulderlis

De Wat Si Muang speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Laotianen. Ze komen op elk moment van de dag om te offeren en te bidden. Deze kleurrijke tempel is vooral beroemd vanwege het geluk en de voorspoed voor vrouwen die zwanger willen worden. Voor de ingang van de tempel worden bloemen, wierrook en andere offerandes verkocht.

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik