Mtooren

'359161' door Mtooren '359161' door Mtooren

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Papagaaiduikers op...

Mtooren

Papegaaiduikers zijn kleine zeevogeltjes met enorme kleurige snavels, waardoor ze wat weg hebben van clowns. Ze leven in rotsholtes en Handa Island is een van de beste plekken in Schotland om ze te zien (van mei tot begin augustus).

'359160' door Mtooren '359160' door Mtooren

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Handa Island Grote...

Mtooren

Handa Island is een fantastische plek voor natuurfotografen die Schotland bezoeken. Het is een nu onbewoond eiland en ligt ongeveer 100 kilometer ten noorden van Ullapool. Via een boot die in Tarbet vertrekt, is het een korte trip van enkele kilometers. Het eiland zelf is bekend voor zijn hoge kliffen met ongeveer 200.000 broedende zeevogels. Vooral de papegaaiduikers, grote jagers, zeekoeten en Noordse stormvogels zijn ergoed te fotograferen. Er zwemmen in juli ook geregeld dwergvinvissen voorbij, Ook zeehonden, zowel gewone als grijze zijn er makkelijk te zien.

'345925' door Mtooren '345925' door Mtooren

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Zonsondergang...Loene

Mtooren

Loenermarkt is een zeer aantrekkelijk Veluws landschap met uitgestrekte bossen en golvende heidevelden, onder andere met jeneverbessen. Leefgebied van edelhert en wild zwijn. Centraal een schaapskooi van waaruit een schaapskudde de hei begraast; het zuidelijk deel wordt begraasd door Schotse hooglanders.

'338707' door Mtooren '338707' door Mtooren

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Oisterwijkse Bossen e

Mtooren

In dit fantastische wandelgebied ontvlucht u voor een moment de waan en drukte van alledag. Droom weg aan de rand van stille, rustgevende vennen, die bij mist en nevel mysterieus aandoen. Wandel langs weelderige, ontoegankelijke moerassen en moerasbossen. In de Oisterwijkse Bossen en Vennen is dichtbevolkt Nederland ineens heel ver weg.

'338650' door Mtooren '338650' door Mtooren

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Vliegenzwam

Mtooren

De vliegenzwam is de overbekende paddestoel met de rode of oranje hoed met witte stippen. Hij groeit gewoonlijk onder berken en naaldbomen op donkere en beschutte plekjes in het bos en komt in Nederland ook voor op wat zanderige grond. Deze is gefotografeerd van onderaf wat ook wel een apart plaatje oplevert

'338648' door Mtooren '338648' door Mtooren

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Paddestoel 1

Mtooren

Paddestoelen gefotografeerd in de bossen bij Appelscha. Paddestoelen zijn een erg dankbaar onderwerp. Ze blijven geduldig wachten totdat je de perfecte compositie hebt gemaakt en er zijn enorm veel verschillende soorten en daarmee foto mogelijkheden. Het is een compleet andere wereld waarin je je kunt verdiepen.

'338456' door Mtooren '338456' door Mtooren

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Kale duinen deel 3

Mtooren

Dit is de laatste foto van de kale duinen. Ik heb er nog veel meer gemaakt maar ik wilde deze toch met jullie delen. Wat een mooi gebied is dit en dat in Nederland.

'338454' door Mtooren '338454' door Mtooren

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Kale duinen net de...

Mtooren

Echt kaal! En met een ware zandverstuiving door de harde wind! Hier en daar een boompje op de Kale Duinen omgeven door heidevelden en bos en meertjes, is dit een mooi natuurlandschap op de grens met Friesland en Drenthe. En dit dode boompje leek net op een liggende kameel

'338447' door Mtooren '338447' door Mtooren

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Kale duinen voordat d

Mtooren

Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt ten Zuidwesten van Appelscha. Het omvangrijke natuurgebied is gevarieerd en indrukwekkend; het bestaat uit ruim zesduizend hectare bos, heide, vennetjes en veengebieden. En er ligt een stuk onbegroeid, stuivend zand: de Kale Duinen. Weer en wind hebben hier vrij spel.

'328999' door Mtooren '328999' door Mtooren

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Klein zonnetje

Mtooren

Deze kleine jongen zat in de maand mei bij ons voor de voordeur. Hij bleef zo rustig zitten dat ik er makkelijk een foto van kon maken.

'328354' door Mtooren '328354' door Mtooren

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Evenwichtskunstenaar

Mtooren

Ik liep van de week langs het water en zag tot mijn verbazing deze gans slapen in zijn positie op een poot zonder om te vallen. Dan ben je toch echt wel een evenwichtskunstenaar.

'327762' door Mtooren '327762' door Mtooren

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Klein wonder

Mtooren

Deze foto is genomen tijdens onze vakantie in Toscane. In de bloementuin om ons heen waren redelijk veel insecten te vinden. Na een aantal pogingen is deze toch goed gelukt.

'327666' door Mtooren '327666' door Mtooren

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Eden Project

Mtooren

Het Eden project 26.000 vierkante m botanische tuinen onder reusachtige biomorfe bubbels Plaats van gebeuren is een stilgelegde kleigroeve voor porceleinaarde in Cornwall. Bomen en planten uit de regio rondom de Middellandse Zee en uit de vochtige en warme tropen zijn midden in de broeikassen ingesloten, terwijl het omringende landschap de koelere zones representeert.

'327651' door Mtooren '327651' door Mtooren

Duitsland

Duitsland

De Moezel

Mtooren

De Moezel, of Mosel zoals Duitsers zeggen, is een rivier. Ze ontspringt in Frankrijk, loopt langs Luxemburg en buigt dan Duitsland in. Daar, tussen Eifel en Hunsrück begint ze te meanderen. Bocht na bocht omarmt de Moezel de steile hellingen. De rivier creëert zo een vallei vol heerlijkheden! Vooral op zuidhellingen vind je het regionale stokpaardje: wijnterrassen.

'327509' door Mtooren '327509' door Mtooren

ItaliëToscane

ItaliëToscane

San Gimignano

Mtooren

Vanaf ons vakantiehuisje hadden we dit uitzicht op San Gimignano. Deze stad is met zijn unieke skyline een van de schitterendste steden van het Middeleeuwse Toscane. De late middeleeuwen waren een periode van grote spanningen tussen de steden onderling. Om zichzelf te kunnen beveiligen en macht uit te stralen, bouwden de belangrijke families een privé-toren. Van de aanvankelijk 50 familietorens die elkaar in hoogte trachtten te overtreffen, staan er nog 13 overeind.

'327494' door Mtooren '327494' door Mtooren

Duitsland

Duitsland

Burcht Cochem

Mtooren

Meer dan 100 m boven de Moezel verheft zich op een markante bergkegel de duizendjarige burcht met haar onmiskenbare contouren. Ze werd door de troepen van de zonnekoning Lodewijk XIV vernietigd en in de 19de eeuw in romantische stijl heropgebouwd. Een heerlijk panorama, een valkerij met vliegshows, riddermalen of eenvoudigweg een geleide rondleiding, voor kinderen zelfs een speciale spookrondleiding, maken de burcht tot een geliefd doel voor uitstappen.

'327493' door Mtooren '327493' door Mtooren

Duitsland

Duitsland

Burcht Cochem

Mtooren

De burcht Cochem is een typische hoogteburcht. Meer dan 100 m boven de Moezel bevindt zich op een markante berg het laat-gotische bouwwerk met zijn onvergetelijke omtrek. De vorm van de oprijzende berg schijnt zich in het gebouw voort te zetten en bereikt zijn hoogtepunt in het leien dak van de machtige toren.

'327428' door Mtooren '327428' door Mtooren

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Certaldo

Mtooren

Certaldo is een aparte Toscaanse stad, omdat de stad in tweeën is gedeeld. Aan de top van de berg ligt een charmant middeleeuws stadsdeel. Onder aan de berg ligt een meer modern stadsdeel. Een kabelbaan maakt het gemakkelijk en snel om zich van het ene stadsdeel naar het andere te verplaatsen.

'327421' door Mtooren '327421' door Mtooren

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Zonnetje in de storm

Mtooren

Tijdens onze vakantie in Toscane hadden we ineens te maken met een opkomende storm. Ik kon toen net nog deze foto maken waarin de bloem nog werd verlicht door de zon terwijl de donkere onweerswolken steeds dichterbij kwamen. Toch wel een mooi plaatje.

'327271' door Mtooren '327271' door Mtooren

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Zonnebloemen in...Tos

Mtooren

Ook dit jaar zijn we weer met vakantie gegaan naar Toscane.Een streek die ons zeer goed bevalt. Echter door de droogte in het voorseizoen waren er dit jaar niet zoveel zonnebloemen te zien we moesten echt zoeken. Gelukkig vonden we dit veldje nog.

'327270' door Mtooren '327270' door Mtooren

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Pleintje in Colle di.

Mtooren

De vallei en de heuvels rondom Colle di Val d'Elsa bezitten een rijk artistiek patrimonium. De nabijheid van de Via Francigena, de beroemde bedevaartsweg die Noord-Europa met Rome verbond, heeft ongetwijfeld bijgedragen tot de culturele ontplooiing van de streek en het religieuze patrimonium, vooral de Romaanse kerkjes. Colle heeft een moderne benedenstad en een oude bovenstad. Hoewel het een bijzondere plaats is, komen er verwonderlijk weinig toeristen. En het is beslist uw bezoek waard.

'323234' door Mtooren '323234' door Mtooren

Finland

Finland

Sneeuwuil in de buurt

Mtooren

Tijdens onze huskytocht in Finland kwamen we deze sneeuwuil tegen. Met zijn lengte van 60 cm en een spanwijdte van meer dan een meter is de sneeuwuil in staat om grote prooien te doden. Hij pakt hazen en grote vogels. De jachtmethode bestaat voor een groot deel uit op een plek met 360 graden zicht zitten en wachten op een beweging die de positie van een dier verraadt. Dan vliegt de uil laag over de grond en laat zich op de prooi vallen, met zijn krachtige klauwen uitgestrekt om te doden.

'323227' door Mtooren '323227' door Mtooren

Zweden

Zweden

Optrekkende mist na..

Mtooren

Deze foto is gemaakt nadat het net hard heeft gehageld. Echter het meer was nog warm waardoor er ineens een mist op kwam over het gehele meer. Samen met de ondergaande zon is het wel een mooi gezicht.

'323109' door Mtooren '323109' door Mtooren

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Meeuw

Mtooren

Het zijn vaak de kleine dingen waar je zo aan voorbij gaat. Van de week zat ik aan het water en kwam deze meeuw nieuwsgierig kijken. Als je dan de foto bekijkt is het eigenlijk best wel een mooi dier.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik