mschutgens

'455192' door mschutgens '455192' door mschutgens

NepalMount Everest

NepalMount Everest

Ama Dablam

mschutgens

Trekken in Nepal is iets waar ik van droomde toen ik heel jong was. Nu ben ik al twee keer geweest, twee keer aan de voet van Everest gestaan en nog veel meer plekken. De bergen zijn zo speciaal. Ik voel me er altijd thuis. De vrijheid is verslavend. De stilte bijzonder en het avontuur altijd om de volgende berg. Dit is Ama Dablam, een van de mooiste bergen van de hele Himalaya. Althans dat zeggen ze. Ik ga er graag mee eens. Mooi maar dodelijk. het is een hele technische berg om te beklimmen. Tenminste iets om naar uit te kijken!

'455190' door mschutgens '455190' door mschutgens

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Heldere Oceaan van de

mschutgens

In sommige plekken van de filipijnen is het water zo helder, zo mooi, dat het moeite kost om in de boot te blijven! De eilanden rond Palawan waren zulke plekken. Een heerlijke plek tussen hoge rotswanden!

'455183' door mschutgens '455183' door mschutgens

IndonesiëKomodo en Rinca

IndonesiëKomodo en Rinca

Komodo King

mschutgens

Er word blijkbaar 1 of 2 toeristen per jaar gebeten door de Komodo Dragon. Dan is het ff haasten naar het ziekenhuis op Labuan Bajo en dan prima. Ik ben blij dat ik dat heb kunnen ontsnappen. Maar zeker een heel indrukwekkend beest.

'455182' door mschutgens '455182' door mschutgens

ChiliAtacama

ChiliAtacama

De lagunes van de...H

mschutgens

De lagunes van de hooglanden van Chili zijn een onvergetelijke plek. En nog mooier dat er niemand heen gaat. De natuur is nog steeds zoals het altijd is geweest. Een speciale plek dus!

'455179' door mschutgens '455179' door mschutgens

Colombia

Colombia

De Stoel van de Duive

mschutgens

Dit is 'El Pulpito del Diablo' of vertaald: de stoel van de duivel (ongeveer). Een bijzondere grote rots van wel 70 meter hoog. Hier klim je langs als je naar de top van de berg klimt op een pittige 5200m. Maar ja, het uitzicht is het zeker waard!

'455066' door mschutgens '455066' door mschutgens

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Thee plantages van...

mschutgens

De thee plantages van de cameron Highlands in Maleisie! Een plekje om een goed kopje thee te drinken en eindeloos door een zee van groen te wandelen. Een hele mooie plek!

'455060' door mschutgens '455060' door mschutgens

NepalMount Everest

NepalMount Everest

In de wind van de...H

mschutgens

Ik kan uren kijken naar vlaggetjes in de wind. Er is iets hypnotiserend aan vind ik. Ik denk dat ik wel 200 fotos heb genomen op dat moment. Het is vooral leuk!

'455059' door mschutgens '455059' door mschutgens

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Rood meer in de...hoo

mschutgens

Tijdens onze reis door de Salar de Uyuni, de schitterende zoutvlaktes kwamen we langs dit rooie meer. Vol met flamingoes (helaas niet in deze foto). Heel indrukwekkend! Wat de natuur niet allemaal kan! Blijft mij verbazen!

'455058' door mschutgens '455058' door mschutgens

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Vuurzee

mschutgens

Dit was een zonsondergang gezien vanaf de top van Lions Head. Toen ik daar studeerde was de week nooit kompleet zonder een snelle beklimming om dit mee te maken. Deze kleuren zijn echt, geen photoshop. Het bootje is ook leuk!

'455057' door mschutgens '455057' door mschutgens

Costa RicaWestkust Costa Rica

Costa RicaWestkust Costa Rica

De Draak

mschutgens

Op de west kust van Costa Rica ligt een schitterend Park. Corcovado is een plek waar je over de dieren heen struikelt. Dit mooie beest (weet niet hoe hij heet) was een hoogtepunt!

'455056' door mschutgens '455056' door mschutgens

KeniaMount Kenya

KeniaMount Kenya

Door het oog van de..

mschutgens

Een van de olifanten die onze NGO Space for Giants hard aan het werk voor is om te beschermen. Een moeder met haar baby. Best wel schattig vind ik!

'454958' door mschutgens '454958' door mschutgens

KeniaMount Kenya

KeniaMount Kenya

Crown Crested Crane

mschutgens

Dit is een Crown Crested Crane gespot in Kenia. Een hele speciale vogel en ook de nationale vogel van Uganda. De kleuren vind ik altijd bijzonder.

'454955' door mschutgens '454955' door mschutgens

Colombia

Colombia

De Cocora Vallei

mschutgens

Soms neemt een uitzicht je terug in tijd. Dit was zo een moment. Dit is de vallei van de palmen in Salento, Colombia. Een plek waar je verwacht dat dinosaurussen nog steeds rond lopen. De mist verbergt veel, de palmen stijgen tot over 60 meter boven de grond en regen hangt in de lucht. Het is een magische plek waar je niks kunt doen behalve het allemaal bewonderen.

'454954' door mschutgens '454954' door mschutgens

SwazilandHlane Royal NP

SwazilandHlane Royal NP

Witte Rhino in...Swaz

mschutgens

Een witter rhino in swaziland. Er zijn al meer dan 1000 van deze prachtige beesten gedood voor hun hoorns in zuid Afrika. Het is een schande. Ik hoop dat de mens niet zal toekijken terwijl dit beest verdwijnt van onze wereld.

'454952' door mschutgens '454952' door mschutgens

ChiliAtacama

ChiliAtacama

De Atacama woestijn..

mschutgens

De Atacama woestijn in Zuid-Amerika is een van de droogste plekken op aarde. Het regent vrijwel nooit maar dat betekent niet dat het geen mooie plek is. In tegendeel, als je goed zoekt zie je overal wel iets anders. Ik zag deze patronen in de grond die al tientallen jaren geen druppeltje water hebben gezien.

'454951' door mschutgens '454951' door mschutgens

Colombia

Colombia

Bergen van El Cocuy

mschutgens

Tijdens onze reis van 8 maanden door Zuid-Amerika hebben we veel treks gedaan. En natuurlijk naar El chalten en Torres del Paine, maar in Colombia kwamen we een park tegen die misschien even mooi is. Het heet El Cocuy Nationaal Park. De enige reden waarom dit nog niet bekend is omdat er rebellen rond liepen in het park in het jaar 2000. Maar nu, 14 jaar later is alles veilig, het park is ontzettend mooi, en je hebt het helemaal voor jezelf want weinig weten er van. Het park ligt op een hoogte van rond de 4000-5200m dus het is ook nog eens pittig.

'454640' door mschutgens '454640' door mschutgens

FilipijnenLuzon eiland

FilipijnenLuzon eiland

De rijstvelden van...

mschutgens

Groen is altijd zo een mooie kleur om te fotograferen, vooral tegen een blauwe lucht. Ik had kans genoeg tijdens ons verblijf in het noorden van de filipijnen. Een hele rustige plek!

'454639' door mschutgens '454639' door mschutgens

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Vogels tegen de Zon

mschutgens

Deze vogels, van de Frigate variant, hebben onze boot uren lang gevolgd toen we een tour van de eilanden van de kust van Belize maakten! Super brutaal, ze zaten natuurlijk achter ons eten aan. Jammer dat door mensen hun gedrag helemaal is veranderd.

'454627' door mschutgens '454627' door mschutgens

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Gompa in Nepal

mschutgens

Waar je ook gaat in de Himalaya van nepal of Tibet kom je het boeddhistische geloof tegen. Vaak bouwen ze de mooiste temples op de meest bijzondere plekken. het zijn vaak een oasis van stilte en kalm. Ik vind het altijd fantastisch om daar heen te gaan. Voor ons onderzoek naar sneeuw luipaarden hebben we vaak met de spirituele leiders gepraat over hun invloed op dieren bescherming. Waar er Gompas zijn is er ook veel meer respect voor dieren, ook luipaarden die vaak schapen en koeien dood maken. Echt fascinerend!

'454625' door mschutgens '454625' door mschutgens

Zuid-AfrikaMpumalanga

Zuid-AfrikaMpumalanga

Aapje Rodin

mschutgens

Dit aapje had duidelijk veel om over na te denken. Hij doet Rodin best goed na vind ik! In ieder geval had hij de camera niet echt door! Verloren in zijn eigen gedachtes.

'454542' door mschutgens '454542' door mschutgens

Colombia

Colombia

De Kolibrie

mschutgens

Dit is een hele speciale foto voor mij. Ik heb deze kolibrie kunnen vastleggen net op het moment dat ie weg vloog. De lijnen in de vleugels vind ik zo mooi.

'454541' door mschutgens '454541' door mschutgens

VenezuelaSalto Angel

VenezuelaSalto Angel

De Angel Falls

mschutgens

Sommige momenten zijn moeilijk te beschrijven omdat ze zo perfekt zijn. Voor mij was dit zo een moment. Samen met mijn vriendin en een piloot in een heel klein vliegtuigje door de Lost world vliegen van Venezuela. Een land van tafel bergen en enorme watervallen. Dit was the Salto Angel, de grootste in de wereld. We vlogen er precies overeen en ik had geluk om het vast te leggen. De wind speelde met het vliegtuig. Toen we weer op aarde waren voelde we ons niet te sterk!

'454540' door mschutgens '454540' door mschutgens

Colombia

Colombia

Dauw

mschutgens

De dauw op deze plant op een hoogte van 4000m in de bergen van Colombia ziet er uit als duizenden diamanten. Ik vind het een schitterend beeld. Verder groeide er vrij weinig op de hoogte in die plek, maar dit was echt heel speciaal!

'454539' door mschutgens '454539' door mschutgens

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

De Tafel Berg

mschutgens

De tafel berg is een icoon van Kaapstad en zuid afrika. Het domineert de stad op het puntje van Afrika. Een heel bijzondere plek in ieder geval!