Mirakel

'1091764' door Mirakel '1091764' door Mirakel

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Glas gekko of Palmato

Mirakel

Palmato Gecko , deze komt alleen voor in de Namibwoestijn bij Swakopmund. Hier hebben we een mooie 'Living Dessert' tour gemaakt. De Palmato Gecko is een prachtige kleurrijke gekko, met een bijna doorzichtig (huid). Dit is nog een kleintje ongeveer 3 mnd oud. Een van de beestjes die op mijn lijstje stond om te fotograferen.

'1017403' door Mirakel '1017403' door Mirakel

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Deadvlei

Mirakel

Tijdens onze reis deden we ook Deadvlei aan. Op dat moment was er een behoorlijk veel wind waardoor er een fijn stof / zand storm ontstond. Het gaf een heel ander beeld van de Deadvlei.

'1016237' door Mirakel '1016237' door Mirakel

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Grote krekel...Sossus

Mirakel

Deze Armoured ground grasshopper (dank Geervannesmeed voor de naam) zat op het muurtje bij ons huisje, Desert Quiver camp Sossusvlei. Hij is ongeveer 10 a 15 cm lang zonder de sprieten.

'1016236' door Mirakel '1016236' door Mirakel

NamibiëNamib woestijn

NamibiëNamib woestijn

Namibschmätzer...(Cer

Mirakel

Cercomela Tractrac in de duinen bij Swakopmund Namibie. We deden hier een living desert tour. De Cercomela Tractrac achter volgde onze jeep steeds en ging er erg mooi voor zitten.

'549726' door Mirakel '549726' door Mirakel

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Trachelophorus giraff

Mirakel

In het nationale park van Ranomafana waren we een wandeling aan het maken. Bij toeval zag ik hem zitten op een blad. Ze zijn echt maar een paar cm groot. De naam heeft hij natuurlijk te danken aan zijn lange nek.

'549710' door Mirakel '549710' door Mirakel

VietnamHoi An

VietnamHoi An

Vis verkopen

Mirakel

Op de markt in Hoi An. Op het moment dat we in Hoi An waren regende het 24 uur per dag en was de rivier overstroomt. De straten stonden anderhalve meter onder water. Een stukje van de markt was gelukkig droog. Ze heeft gelukkig een paar visjes om nog wat inkomsten te krijgen.

'549625' door Mirakel '549625' door Mirakel

Vietnam

Vietnam

Lampionnen

Mirakel

Hoi An is de stad van de lampionnen. Er is een lange straat die er vol mee hangt. Je kunt het zo gek niet bedenken alle soorten vormen en kleuren. Een pracht om vooral s'avonds door heen te lopen.

'549606' door Mirakel '549606' door Mirakel

VietnamHalong Bay en noordkust

VietnamHalong Bay en noordkust

Ananas snijden

Mirakel

Bij een mooie pagode zit dit oude vrouwtje een ananas aan het schillen en vervolgens in kleine stukjes te snijden en te verkopen aan de toeristen.

'437568' door Mirakel '437568' door Mirakel

GambiaWest Gambia

GambiaWest Gambia

Apen gezicht

Mirakel

In het apen bos bij Bijilo heb je twee soorten apen. Deze die je bijna niet zie, hoog in de bomen zit en schuw is. En een kleinere die continu om pinda's komt vragen en op je schouders springt.

'437417' door Mirakel '437417' door Mirakel

GambiaWest Gambia

GambiaWest Gambia

Blauwe agaam met gele

Mirakel

Deze Agaam blauw gekleurd met een gele kop liep elke dag bij ons hotel op het voetpad. Dit is het mannetje, de vrouwtjes zijn grijs bruin achtig. Als je aan kwam lopen keek hij heel schuw. Soms vluchtte hij maar vaak bleef hij zitten

'437400' door Mirakel '437400' door Mirakel

GambiaWest Gambia

GambiaWest Gambia

Tweeling

Mirakel

Deze twee mooie blauwe vogels zaten in een palmboom een beetje verdwaald in het rond te kijken. Ze bleven ook gewoon zitten toen we dichterbij kwamen.

'372927' door Mirakel '372927' door Mirakel

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Flatid Leaf Bug Nymph

Mirakel

Tijdens diverse wandelingen door reserves kwamen we deze flatid leaf bug nymphs tegen. Zo ook in het Isalo rserve. Ze zien er heel apart uit. Had ze ook nog nooit eerder ergens gezien dan nu in Madagascar.

'372858' door Mirakel '372858' door Mirakel

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Hagedis bij Campcatta

Mirakel

Tijdens ons verblijf in Campcatta (Andringitra) hebben we een wandeling gemaakt door de bergen. Onderweg kwamen we deze hagedis tegen die heerlijk van de zon aan het genieten was.

'372749' door Mirakel '372749' door Mirakel

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Platstaartgekko

Mirakel

Onderweg naar Andasibe bezochten we het Peyrerass reserve. Dit is een reserve met erg veel mooie kameleons en anderebezondere dieren. Zo ook diverse platstaart gekko's waaronder deze.

'372682' door Mirakel '372682' door Mirakel

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Ringstaart Maki met..

Mirakel

Deze foto is gemaakt in het Anja park gelegen vlakbij Ambavalao. Dit is en erg mooi prive parkje met giga veel maki's. In de periode dat we er waren (september) waren er erg veel jonge dieren.

'372631' door Mirakel '372631' door Mirakel

MadagaskarNoord Madagaskar

MadagaskarNoord Madagaskar

Kameleon bij de Natur

Mirakel

In het noorden in de buurt van Mountain d`Ambre overnachten we in de Nature Lodge. Vroeg in de ochtend kwam deze kameleon uit de struiken. Het was die dag mijn verjaardag, een mooie verjaardag kado.

'372610' door Mirakel '372610' door Mirakel

Madagaskar

Madagaskar

Kikker op het terras.

Mirakel

Sávonds tijdens een drankje doen op het terras van ons hotel op Nosy Be zagen we deze kikker zitten. Hij zat op een van de terraspalen.

'372603' door Mirakel '372603' door Mirakel

MadagaskarOost Madagaskar

MadagaskarOost Madagaskar

Kaneleon beetje...eig

Mirakel

Bij het Palmarium hotel / reserve zat deze kameleon. Toen ik een foto van hem wilde gaan maken ging hij heel eigenwijs recht op zitten.

'286793' door Mirakel '286793' door Mirakel

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Bananen verkoop

Mirakel

Deze dame liep de hele dag rond om bananen te verkopen. Heb haar gevraagd of ik een foto van haar mocht maken. Dat mocht, heb haar daar een beetje geld voor gegeven en kreeg toen een trosje bananen. Ze stond er op dat we de bananen aannamen

'256380' door Mirakel '256380' door Mirakel

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Bedel jongetje

Mirakel

Deze kleine jongeman liep op blote voetjes de hele tijd met de groep mee om een ketting te verkopen. Bleef overal wachten tot we weer verder gingen wandelen.

'256376' door Mirakel '256376' door Mirakel

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Muzikant

Mirakel

In Petra zat deze oude man heerlijk in de schaduw een beetje muziek te maken. Hij genoot van alle aandacht en verdiende er nog een paar Jor mee.

'190757' door Mirakel '190757' door Mirakel

Costa RicaCaribische kust

Costa RicaCaribische kust

Sprinkhaantje

Mirakel

Tijdens onze wandeling door het nationale park in Tortuguero zagen we deze kleine sprinkhaan

'189627' door Mirakel '189627' door Mirakel

Costa RicaNoord Costa Rica

Costa RicaNoord Costa Rica

Heliconia

Mirakel

Een nederlands stel dat twee jaar geleden naar Costa Rica zijn vertrokken hebben een prachtige tuin genaamd Heliconia. Er zijn vele soorten van deze mooie planten/bloemen. Dit is een van de vele die in de tuin was te bewonderen.

'188873' door Mirakel '188873' door Mirakel

Costa RicaCaribische kust

Costa RicaCaribische kust

Tiger Heron

Mirakel

S'morgens om 6 uur een boottocht bij Tortuguero daar deze Tiger Herons gezien.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik