Miepie20

profiel Miepie20

Naam

Marleen Colson

Reviews

0

Foto's & tips

13

Blogs

1

Lid sinds

08 November 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Jordanië

Fav. stad

Wenen

Over mij

Pfffff, is moeilijk jezelf omschrijven, maar allez. Vriendelijk, maar toch soms vlug boos, brede interesse, werkend, gehuwd, geen kinderen, en als ik kan, dan ben ik op pad met mijn fototoestel.

Mijn Motto

'Reizen is om zelf te ontdekken, genieten, beleven.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D80

Overige

zoomlens 18-200, flits, en enkele filters

Laat een reactie achter

7 reactie(s) bij "Miepie20"

 • profile image comment
  Door Janhermens• geplaatst op 05 Jul 2009 | 18:45:05

  Hallo Marleen,
  helaas zagen wij nu pas jouw vraag bij een tip van ons uit november 2008. We schamen ons diep dat we dit nu pas lezen!
  Hebben jullie al een reis naar Bali gepland? Je vroeg naar een reisgids met wandelingen rondom Ubud: de Lonely Planet uitgave van Bali en Lombok heeft een aantal wandelingen erin staan.
  Groetjes, Jan en Christien

  Bericht aangepast op 09:43:07
 • profile image comment
  Door Splint• geplaatst op 09 Nov 2008 | 10:52:32

  Hoi Marleen,
  Welkom bij Columbus. Benieuwd naar je foto's! Vooral Jordanië omdat ik daar ook graag naar toe wil.

  Bericht aangepast op 16:10:39
 • profile image comment
  Door Janhermens• geplaatst op 18 Jul 2009 | 10:12:00

  Persbericht: JAKARTA - De leerlingen van het Citaverde College in de Limburgse plaats Horst die op het Indonesische eiland Flores sinds enkele dagen in quarantaine zitten, zijn vanaf zondagochtend lokale tijd vrij om te gaan en staan waar ze willen.  Dat heeft de voorzitter van de raad van bestuur van de school, Jan Pieter Janssen, zaterdag gezegd. De groep werd in quarantaine geplaatst nadat een van hen, een 13-jarige jongen, met griepverschijnselen in het ziekenhuis werd opgenomen. Bij hem werd bloed afgenomen om na te gaan of hij besmet was met de Mexicaanse griep, ,,maar uit de berichten die ik krijg, begrijp ik dat er niets aan de hand is'', aldus Janssen.

  De in totaal elf leerlingen, van wie de leeftijd varieert van 13 tot 16 jaar, zijn sinds ruim een week op Flores. Zij helpen mee in een tehuis voor gehandicapte kinderen in de plaats Maumere. Zij en zes volwassen begeleiders, mochten het tehuis niet verlaten. Volgens Janssen is het Citaverde College al tien jaar betrokken bij de hulporganisatie Navitas waar de leerlingen te gast zijn. Het is volgens de schoolbestuurder de eerste keer dat VMBO-leerlingen van de school naar Indonesië gaan. De reis is onder meer bedoeld als maatschappelijke stage.

  Bericht aangepast op 15:42:07
 • profile image comment
  Door Janhermens• geplaatst op 13 Jul 2009 | 14:11:20

  Hallo Marleen,
  de kranten staan hier vol met berichten over Mexicaanse griep bij een groep leerlingen uit Horst die op Flores kinderopvanghuizen bezoeken. Mocht je er meer over willen lezen:
  http://www.l1.nl/content/3971797/scholier_horst_in_quarantaine_in_indonesie
  Groetjes, Jan en Christien

  Bericht aangepast op 15:37:01
 • profile image comment
  Door Janhermens• geplaatst op 06 Jul 2009 | 09:31:06

  Hallo Marleen,
  wat een prachtig voornemen. Kinderenvanflores.be schijnt er niet te zijn, wél kinderenvanflores.nl en dekinderenvanflores.be, opgericht in Horst door een familielid van jou?
  We gaan de site nog eens goed lezen, dergelijke projecten raken ons wel!
  We zijn benieuwd naar jullie ervaringen!
  Veel plezier bij de voorbereidingen,
  Jan en Christien

  Bericht aangepast op 15:33:24
 • profile image comment
  Door Bowral• geplaatst op 13 Nov 2008 | 15:28:43

  Wat een aardig berichtje! Als het goed is beland ik ergens in Vietnam ... ;-) De (foto)resultaten zie je tzt dan wel ... Wat je foto betreft: vond 'm erg leuk, maar bovenal origineel!

  Groeten, Paul

  Bericht aangepast op 13:38:48
 • profile image comment
  Door Janhermens• geplaatst op 09 Nov 2008 | 19:45:45

  Hallo Marleen,
  welkom op deze reissite met meteen al een mooie opname! We verheugen ons op méér!
  Nog veel reisplezier hier, Jan en Christien

  Bericht aangepast op 13:37:32

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (13)

'129188' door Miepie20 '129188' door Miepie20

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Johannes de Doper

Miepie20

Bij ons bezoek aan het thuis Assumtio in Wolofeo, worden we op de traditionele manier welkom geheten, al was deze jongen iets te kwistig met het water.

'130774' door Miepie20 '130774' door Miepie20

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Slaap kindje slaap

Miepie20

Terwijl de mama haar krampje op de markt openhield, lag dit kleintje heerlijk te slapen

'129406' door Miepie20 '129406' door Miepie20

TurkijeEgeische zee

TurkijeEgeische zee

Turkse marktkraamster

Miepie20

Op de markt in Tire. De meesten waren gecharmeerd als je een foto wou maken, en soms was er zelfs grote hilariteit als ze hun eigen portret zagen op je camera.

Laatste blogs (1)

De tickets zijn besteld geraakt. We kunnen dus volgend jaar terug naar "onze kinderen" op Flores. Tante (voor de Florinezen Mama Belgi) zal blij zijn als ze het hoort. Nu kunnen ook voor ons de voorbe... Lees meer

Community updates

COLUMBUS COMMUNITYWEDSTRIJD 2021 IS VAN START

06-05-2021 Met een beetje vertraging is het dan eindelijk zover: we trappen af met de Columbus communitywedstrijd 2021! Sinds maart 2020 leven we in een nieuwe realiteit: een wereld waarin Corona niet alleen het gesprek van de dag is, maar onze levens er ook significant anders uit zijn gaan zien. Wij willen daar graag een tijdsdocument van maken met jullie foto's. Elke maand kunnen jullie foto's uploaden in een specifiek thema: het thema van mei is 'Steden in tijden van corona'. Niet alleen maak je kans op publicatie in Columbus, maar ook op fantastische reizen! Lees alles over de wedstrijd hier

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 18 | Community-toppers


Hollands plaatje in Flevoland. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Hollands plaatje in Flevoland door Esthers
2. Review: De Stadswaard Nijmegen door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: Wisseschout
4. Nieuwkomer: Joanne200

Doe mee aan onze fotowedstrijden

DE COMMUNITY-WEDSTRIJD IS VAN START!

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom starten we vandaag met een fotowedstrijd, die tot het einde van het jaar zal lopen. Elke maand kunnen jullie binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik