mickri

'389275' door mickri '389275' door mickri

IJslandNoordland Oost

IJslandNoordland Oost

IJsafzetting naast de

mickri

We waren nu eenmaal in IJsland en ook de Dettifoss waterval stond op onze lijst. Maar ja, wat als de wegen er naar toe afgesloten zijn i.v.m sneeuwoverlast. Dan huur je dus een super jeep. Zo'n auto met enorme wielen. De weg er naar toe was al een ervaring zeker toen de chauffeur lucht uit de banden moest laten lopen om nog verder te kunnen. Prachtig ! Bij Dettifoss aangekomen moesten we er alleen nog even heen lopen. De chauffeur wist al dat wij van die 'tennisrackets' nodig hadden om door de sneeuw te lopen dus had hij hier voor gezorgd. En ja hoor na een rit van totaal 2 uur arriveerden wij bij Dettifoss. IJsland in de winter een absolute aanrader !

'388199' door mickri '388199' door mickri

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Waterval Skogafoss in

mickri

Het idee was om de waterval Skogafoss te fotograferen en het koude klimaat tot uiting te laten komen. Tevens hebben we een zeer dappere dame bereid gevonden te poseren vlak voor de waterval zodat tevens de grootte beter tot uiting komt. We hebben haar later een warme kop chocolade aangeboden want dat was zeker nodig ;-)

'388000' door mickri '388000' door mickri

IJslandAkureyri

IJslandAkureyri

Doorkijkje naar...wat

mickri

Er zijn al heel veel foto's gemaakt van deze 'goddelijke' waterval maar ik ben op zoek gegaan naar een ander standpunt om iets extras mee te geven aan de foto. Of het gelukt is weet ik niet maar voor mij geeft het natuurlijke kader wel een andere kijk op de waterval Godafoss.

'387923' door mickri '387923' door mickri

IJslandReykjavik

IJslandReykjavik

Achter de...Seljaland

mickri

Om achter deze waterval te komen in de winter heb je crampons nodig anders kun je het steile gedeelte niet belopen. Tevens is een waterdicht pak zeer aan te raden. Om het verhaal af te maken raad ik tevens aan om bescherming voor de fotoapparatuur mee te nemen. Het heeft mij een half uur gekost om op het juiste moment, zonder dat mijn lens nat werd, af te drukken. Dit is het resultaat.

'386809' door mickri '386809' door mickri

IJslandNoordland Oost

IJslandNoordland Oost

IJsafzetting naast de

mickri

Dit is waarom IJsland IJsland wordt genoemd. Een dik pak ijs heeft zich afgezet naast het donderend geraas van de waterval Godafoss. We hebben veel tissues nodig gehad om de lens continue droog te houden maar het was het waard.

'385719' door mickri '385719' door mickri

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Spectaculaire...Noord

mickri

Op de derde dag van ons bezoek aan IJsland werden we getrakteerd op een onwerkelijke lasershow van het Noorderlicht. Ik prijs mij zeer gelukkig dat ik dit heb mogen zien en heb het schouwspel ook nog vast kunnen leggen op de foto. Een fantastische ervaring.

'385624' door mickri '385624' door mickri

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Zwarte zandstrand bij

mickri

Het bekende zwarte zand strand bij Vik is een mooi decor voor wat lange sluitertijd foto's. Het aanstormende slechte weer is een mooie bonus. Door het moment zo te kiezen dat het water weer terug stroomt naar de zee ontstaan mooie zwart witte strepen.

'385437' door mickri '385437' door mickri

IJslandRondom Reykjavik

IJslandRondom Reykjavik

Waterval Gulfoss in d

mickri

Ben nu voor de derde keer in IJsland geweest, alleen was dit de eerste keer in de wintermaanden. Het ijs rondom de waterval geeft dit plaatje een winterse en koude uitstraling ( wat ook klopt ! ). De bonus was de blauwe lucht.

'385182' door mickri '385182' door mickri

IJslandRondom Reykjavik

IJslandRondom Reykjavik

Aurora Borealis met..

mickri

Het was altijd al een droom van mij om het Noorderlicht eens te fotograferen. De eerste kennismaking met de Aurora Borealis was op 15 maart 2013 waar ik deze foto heb gemaakt. Het was erg koud maar het 'groene' schouwspel van licht in samenhang met de vuurtoren deed mij het weer als warm ervaren. Een schitterende ervaring.

'385091' door mickri '385091' door mickri

IJslandRondom Reykjavik

IJslandRondom Reykjavik

Geiser Strokkur spuug

mickri

Ben al verscheidene keren in het geiser gebied geweest in IJsland maar dit keer had ik dan eindelijk een mooie blauwe lucht met zon ! Na een paar foto's geoefend te hebben had ik eindelijk mijn tegenlicht foto geschoten. Sereen plaatje van een touristische attraktie.

'379432' door mickri '379432' door mickri

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

Trotse pauw in...Anho

mickri

Weer even een bezoekje gebracht aan Anholter Schweiz ( zie tip ). Even mijn nieuwe camera uitgeprobeerd. Dit wildpark ligt er nu een beetje troosteloos bij. Er zijn een hoop bomen gekapt en het onderhoud aan het park moet nog plaatsvinden. Desalniettemin keek deze pauw met een blik van 'dit boompje heb ik even mooi omgehakt'.

'378389' door mickri '378389' door mickri

NamibiëDiamanten-kust

NamibiëDiamanten-kust

'Dode' boom in...Dead

mickri

Ik heb redelijk lang in de rondte gelopen om deze compositie te krijgen. Ik wilde de droge grond in beeld hebben, de zonnige rode duinen en een mooi gevormde dode boom. Vaak is de lucht strak blauw maar juist nu vormde zich een brede laag bewolking. In dit gebied kun je je als fotograaf echt uitleven.

'377438' door mickri '377438' door mickri

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Impala in het mooie..

mickri

In Etosha Nationaal Park is er een overdaad aan beesten. Net na zonsopkomst kon ik deze impala in het mooie ochtendlicht fotograferen. De schittering in zijn oog is een mooie bonus. Ondanks de kou een sfeervolle foto.

'480675' door mickri '480675' door mickri

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

Wild park net over de

mickri

Net over de grens met Duitsland ligt het wild park [url="http://www.anholter-schweiz.de/index.html" target="_blank"]Anholter Schweiz[/url]. In dit park kun je heerlijk wandelen en tevens ook nog mooie foto's maken van lynxen, wolven, beren, otters en uilen. De toegang voor een volwassene is op dit moment 6 euro. Kijk even op de website want daar staan de openingstijden en voedertijden van de beesten. In het park bevind zich een restaurant op een klein eilandje welke voor niet veel geld heerlijke gerechten serveert.

'377097' door mickri '377097' door mickri

NamibiëKeetmanshoop

NamibiëKeetmanshoop

Cheetah. Wie kijkt...

mickri

We hebben overnacht op een 'guestfarm' vlakbij Keetmanshoop. De eigenaren hebben een enorm stuk land waar ze 4 cheetahs in de rondte hebben lopen. De cheetahs zijn erg nieuwsgierig maar houden wel gepaste afstand.

'377095' door mickri '377095' door mickri

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Skyline van Hong Kong

mickri

Elke dag om 20:00 uur wordt er een gratis toegankelijke licht- en geluids show opgevoerd welke 'Symphony of Lights' heet. Hierbij worden de grote kantoorgebouwen van Hong Kong gebruikt welke op spectaculaire wijze worden verlicht.

'376996' door mickri '376996' door mickri

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Olifant bij...drinkpl

mickri

In Etosha Nationaal Park komen allerlei dieren bijeen om te drinken bij de waterholes. Deze olifant was net klaar met drinken en draaide zich nog even richting de camera zodat ik een mooie plaat kon maken.

'376993' door mickri '376993' door mickri

FinlandOost Finland

FinlandOost Finland

Bruin beertje aan de.

mickri

In het oosten van Finland tegen de Russische grens leven nog bruine beren in het wild. Je kunt in dit gebied een 'hide' huren zodat je bijna oog in oog komt te staan met deze fantastische wilde dieren. Dit beertje zat vredig aan de waterkant in het zonnetje en maakte zich niet zo druk om al het gebrul om zich heen.

'480655' door mickri '480655' door mickri

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Natuurparken in het..

mickri

Ten noordoosten van Munchen ligt het prachtige Bayerischer Wald. In het Bayerischer Wald zijn verscheidene Nationaal parken gevestigd waarvan [url="http://www.nationalpark-bayerischer-wald.de/zu_gast/einrichtungen/npz_lusen/index.htm" target="_blank"]Lusen[/url] en [url="http://www.nationalpark-bayerischer-wald.de/zu_gast/einrichtungen/npz_falkenstein/index.htm" target="_blank"]Falkenstein[/url] de bekendste zijn. In deze parken, welke kostenloos toegankelijk zijn, vind men een verscheidenheid aan beesten waaronder wolven en lynxen welke in een groot omheind gebied zitten. Na aanleiding van de vele reakties op mijn foto's heb ik begrepen dat er veel interesse bestaat om deze geweldige dieren te bekijken / fotograferen. Ik ben er nu 2 keer geweest en heb overnacht in het zeer nabij gelegen plaatsje Altschonau. Een link van het familiehotel Moorhof vind je [url="http://www.hotelmoorhof.de/" target="_blank"]hier[/url]. Een zeer betaalbaar hotel met uitstekend eten en natuurlijk de Bayerischer gastvrijheid.

'376848' door mickri '376848' door mickri

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Lynx in de sneeuw in.

mickri

Het Bayerischer Wald is een Nationaal park waar een groot gebied is afgezet waar lynxen kunnen leven. Het park ligt in het zuiden van Duitsland tegen de Tsjechische grens en vooral in de winter kun je hier fraaie foto's maken van lynxen in de sneeuw.

'376843' door mickri '376843' door mickri

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Wolf in de sneeuw in.

mickri

Het Bayerischer Wald is een Nationaal park waar een groot gebied is afgezet waar wolven kunnen leven. Het park ligt in het zuiden van Duitsland tegen de Tsjechische grens en vooral in de winter kun je hier fraaie foto's maken van wolven in de sneeuw.

'480644' door mickri '480644' door mickri

ArgentiniëValdés-schiereiland

ArgentiniëValdés-schiereiland

Prachtige oude...boer

mickri

Vanaf het Peninsula Valdes zijn we richting het plaatsje Gaiman gegaan alwaar de schitterende oude boerderij van Marcella Plust is gesitueerd. Het heet Posada los Mimbres ( http://www.posadalosmimbres.com.ar/ ). Na de meer dan vriendelijke ontvangst kregen wij een rondleiding over de boerderij. Het motto hier is: Niets moet en alles kan. Er is een bibliotheek, leeskamer, kamers waar je je kunt terugtrekken of juist kunt praten met de overige gasten. Er is een open haard vuur en de gastvrouw doet alles om je het naar de zin te maken. Je kunt wandelingen maken langs de Chubut rivier en er zijn fietsen aanwezig als je daar gebruik van wilt maken. Marcella zelf is een uitstekend kok en bijna alle ingredienten komen van de eigen boerderij. We hebben heerlijk gegeten. Het enige nadeel wat ik kon vinden is dat je in het bezit moet zijn van een auto om hier te komen. Het ligt te ver van het centrum van Gaiman af om te kunnen lopen. Voor de rest een absolute aanrader.

'376582' door mickri '376582' door mickri

ArgentiniëValdés-schiereiland

ArgentiniëValdés-schiereiland

Zuidkaper land met ee

mickri

Bij het schiereiland Peninsula Valdes komen de Zuidkapers bijeen om te paren en kun je met een boottocht de gigantische zoogdieren bijna aanraken. Deze Zuidkaper had er duidelijk plezier in en liet ons genieten van een serie fraaie sprongen door de lucht.

'376570' door mickri '376570' door mickri

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Lichtinval in Lower..

mickri

Op deze foto in Lower Antelope Canyon staan geen toeristen wat alleen maar mogelijk is als je een speciale fototour boekt. De gids zorgt er dan voor dat de overige toeristen even 5 minuten moeten wachten zodat ik de tijd had om de foto te schieten. De lichtinval wordt nog eens geaccentueerd doordat de gids een hand met zand richting de lichtbundel heeft gegooid zodat de bundel beter zichtbaar op de foto komt. Desondanks wel een erg fraaie plek.

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik