Mhavenaar

'251367' door Mhavenaar '251367' door Mhavenaar

NepalMount Everest

NepalMount Everest

Bevroren Gokyo Lake

Mhavenaar

De meren van Gokyo staan bekend om hun blauwe kleur .... tenzij ze bevroren zijn. Dan zijn ze dus spierwit. Voordeel is dus dat je mooie schaduwen van bergen ziet.

'474909' door Mhavenaar '474909' door Mhavenaar

NepalMount Everest

NepalMount Everest

Trekking Everest Regi

Mhavenaar

Een trekking naar Everest Base Camp is behoorlijk populair en dus druk. Iets minder drukke en volgens mij eigenlijk mooiere route is via Gokyo en dan over de Cho La pas richting Lobuche. Vanaf Gokyo Ri heb je prachtige en wijdsere uitzichten dan Everst Base Camp of Kala Patar. Het maakt de tocht wel wat langer en zwaarder. De Cho La pas is pittig en met minder goed weer (veel sneeuw) soms onbegaanbaar. In dat geval zul je als nog terug moeten lopen en via de Khumbu vallei naar Everst Base Camp.

'250851' door Mhavenaar '250851' door Mhavenaar

NepalMount Everest

NepalMount Everest

Yak boederijtje

Mhavenaar

Nu even buiten gebruik, maar zodra het gras groener wordt (en het trekking en expeditie seizoen voorbij is) gaat de lokale bevolking weer hoog de bergen in om hun yaks te laten grazen. Dit is vlakbij Dingboche (4500 m hoog). Op de achtergrond (helaas 's middags vaak in de wolken) Ama Dablam.

'250698' door Mhavenaar '250698' door Mhavenaar

NepalHimalaya

NepalHimalaya

Avondzon op Nuptse

Mhavenaar

Met een beetje geluk heb je in de Himalaya ook 's middags heldere luchten. De laatste zon geeft een prachtig gelig licht op de anders fel reflecterende bergen.

'250696' door Mhavenaar '250696' door Mhavenaar

NepalHimalaya

NepalHimalaya

Ochtendzon achter...M

Mhavenaar

Als je de berg Kala Patar op loopt, wordt naar mate je hoger komt je, uitzicht op Mount Everest steeds mooier. Nog net voor de zon helemaal achter de Mount Everest vandaan kwam, kon ik dit plaatje maken.

'212180' door Mhavenaar '212180' door Mhavenaar

FrankrijkGrenoble

FrankrijkGrenoble

Kasteel van Vizille

Mhavenaar

Kasteel van Vizille. Leuk zicht met al die ballustrades van de trappen en balkons. Beetje jammer dat ik geen rekening hield met het wiite grind op de grond dat het felle zonlicht weerkaatst.

'211364' door Mhavenaar '211364' door Mhavenaar

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

César Manrique

Mhavenaar

Op het eiland Lazarote kun je niet om de architect César Manrique heen. Het huis dat hij voor zich zelf bouwde is een must voor iedere tourist. (Het is er dan ook redelijk druk). Deze foto geeft aan dat Manrique verder keek dan alleen bouwwerk. Hij was erg met natuur begaan. De kleuren van bloemen en planten met zijn eigen creaties en zeker met de (over het algemeen) zwarte kleur van het eiland zijn prachtig.

'207144' door Mhavenaar '207144' door Mhavenaar

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Padrao dos...descobri

Mhavenaar

Een felle zon op dit witte moment geeft een heel helder contrast met de strakke lucht. Hendrik de Zeevaarder en zijn gevolg kijken uit over de rivier de Taag. Uiteraard was de lift om naar boven te gaan buiten werking.

'207126' door Mhavenaar '207126' door Mhavenaar

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Celafu

Mhavenaar

Celafu is een zeer pitoresk stadje op Sicilië. In veel reisgidsen staat een afbeelding van de voorzijde van deze huizen. De achterzijde ziet er iets anders uit. De restauranthouders proberen iedere meter te gebruiken voor hun terassen.

'206951' door Mhavenaar '206951' door Mhavenaar

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Typisch Hollands

Mhavenaar

Laten we af en toe bedenken hoe mooi ons eigen land kan zijn. De Molentocht (schaatstocht) gaat onder meer langs kinderdijk. Het levert prachtige traditioneel Hollandse taferelen op. Je hebt er alleen geluk voor nodig (voldoende vorst, lekker weer en ... niet te veel mensen.)

'206935' door Mhavenaar '206935' door Mhavenaar

VenezuelaMerida en de Andes

VenezuelaMerida en de Andes

Mos in de bomen

Mhavenaar

Het ziet er prachtig uit en soms zelfs wat leguber. Uiteindelijk sterven de bomen af. We zagen dit overigens hoog in de bergen bij Los Nevados, maar ook de bomen in de parken van de stad Mérida hebben hier last van.

'204328' door Mhavenaar '204328' door Mhavenaar

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Bear Lake (Utah -...I

Mhavenaar

Op het hoogste punt van de route door de Logan Canyon (Utah) kijk je uit over Bear Lake. Laat in de zomeravond krijg je door de lage zon prachtige kleuren en zie je de kleuren van het water en de omringende bergen veranderen. Deze foto is vanaf het hoogste punt van de pas van Logan naar Garden City (aan het meer). ongeveer 2700 m

'203806' door Mhavenaar '203806' door Mhavenaar

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Walvis kijken bij...H

Mhavenaar

Vanaf het vaste land zijn deze enorme dieren al te zien, maar vanaf een bootje (b)lijken walvissen ze nog spectaculairder. De walvissen kwamen recht op de boot af en doken vlak voor je neus onder. Eén raakte met zijn staart zelfs de boot.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik