mchagen

'1092959' door mchagen '1092959' door mchagen

OostenrijkSalzburg omgeving

OostenrijkSalzburg omgeving

Wintersport in...beto

mchagen

Was de slechtste dag van de week, bewolkt en mist. Maar toen de wolken beetje bij beetje opentrokken en de zon ertussen door kwam zagen de bergen er in de verte prachtig verlicht uit!

'1089893' door mchagen '1089893' door mchagen

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Paardenrace Happy...V

mchagen

Een keer per week, op woensdag, kan je naar de paardenrace in Hong Kong. De baan ligt midden in de stad en voor slechts 1euro entre sta je direct aan de baan. Heel leuk om te zien hoe fanatiek de locals aan het wedden zijn. Ook is het een populaire uitgaansplek, kleinste biertje 500ml..

'834257' door mchagen '834257' door mchagen

CubaHavana

CubaHavana

Fotogenieke mensen va

mchagen

In de serie fotogenieke mensen van Havana deze dame die uit het raam hing toch ik langsliep. Ze had toen 3 hondjes over de rand hangen! Helaas was er eentje verdwenen toen ik de foto maakte.. Ze vroeg of ik wat kip kon kopen voor de hondjes want ze hadden honger! Hondenbrokken kennen ze niet op Cuba.

'834234' door mchagen '834234' door mchagen

CubaHavana omgeving

CubaHavana omgeving

Fotogenieke mensen va

mchagen

In de serie fotogenieke mensen van Havana dit meisje met haar pop die nieuwsgierig naar me keek. Ik was eigenlijk de straat aan het fotograferen, die was echt ook prachtig maar die kan ook wel even wachten. Heb eerst op afstand wat contact gemaakt en ook met haar moeder die nieuwsgierig naar buiten kwam. Heb haar ook de foto laten zien en toen kwam er een lach.

'834233' door mchagen '834233' door mchagen

CubaHavana omgeving

CubaHavana omgeving

Fotogenieke mensen va

mchagen

Hier een hele leuke dame met haar prachtige dochtertje! Mensen zijn zo vriendelijk in Havana, ze wilde heel graag een praatje maken en sprak ook nog Engels wat heel handig was! Ze was op weg naar haar moeder want die had nog wat melk voor haar dochter.. Later zag ik pas de sleutel in haar haar. Jammer anders had ik haar kunnen vragen waarom daar?

'834222' door mchagen '834222' door mchagen

CubaHavana omgeving

CubaHavana omgeving

Fotogenieke mensen va

mchagen

Deze sympathiek ogende man wilde graag een praatje maken met mij. Helaas sprak hij geen Engels en ik geen Spaans.. Hij was geïnteresseerd in wat ik aan het doen was. Nou dat is met een camera in je hand niet zo moeilijk uit te beelden :))

'563129' door mchagen '563129' door mchagen

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

Zeearend aan het...vi

mchagen

Vanaf een bootje op lake Naivasha zagen we deze zeearend die een vis uit het water oppikte. De vis werd wel eerder door een visser hoog de lucht in gegooid waardoor de arend hem spotte.

'532320' door mchagen '532320' door mchagen

KeniaNairobi

KeniaNairobi

Modderbad voor baby..

mchagen

Olifantje van het olifantenweeshuis. Je staat achter een touw en ziet ze aan komen rennen waarna ze zich allemaal in de modderpoelen storten. Achter het touw krijg je zelf ook een modderbad zo dichtbij zijn ze!

'532277' door mchagen '532277' door mchagen

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Stoere vissers in Lak

mchagen

Deze vissers kwamen we tegen tijdens een boot safari op Lake Naivasha met de kinderen van bush camp van Wings of Support. Stoer zijn ze want in dit meer leven wel meer dan 1000 nijlpaarden!

'532271' door mchagen '532271' door mchagen

CubaHavana

CubaHavana

Cubaanse dame met...s

mchagen

Deze dame met sigaar zagen we zitten in een garage tussen heel oude auto's! Zij sprak geen Engels maar de eigenaar van de garage wel en na een rondleiding mochten we van haar een foto maken.

'439045' door mchagen '439045' door mchagen

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

New York vanaf het...

mchagen

Na een vermoeiende vlucht niet naar bed maar nog even het Empire State Building op net voor sluiting! Geweldig om New York zo te zien in de avond. Echt magisch.

'437743' door mchagen '437743' door mchagen

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Een visser in de have

mchagen

Een visser laat zijn vangst aan ons zien. Op zich niet heel bijzonder maar de man zelf heeft toch een prachtig fotogeniek hoofd met een vriendelijke uitstraling. De meeste vissers daar in de haven zijn moe na een nacht op zee en vooral met hun werk bezig en letten helemaal niet op de bezoekers van de haven. Deze man kwam echt naar ons toe, echt leuk!

'437739' door mchagen '437739' door mchagen

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Vissersboten in de...

mchagen

De haven van Essaouira (westkust Marokko) met een en al bedrijvigheid. Links en rechts liggen netten en drijvers opgestapeld. Er wordt vis schoongemaakt en verhandeld. Rond het middageten zie je overal in de stad mensen op houtskoolvuurtjes sardines roosteren. De hele dag komen de blauwe houten vissersboten binnenvaren met verse vis. Hier kan je echt een hele tijd doorbrengen. Alsof je terug in de tijd gaat. Hier kan je foto's blijven maken!

'437722' door mchagen '437722' door mchagen

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Boom vol met geiten!

mchagen

Deze boom vol met geiten kwamen we tegen onderweg van Marrakech naar Essaouira! Geweldig, je gelooft je eigen ogen niet! De geiten klimmen in de arganbomen want hierin hangen vruchten die de geiten erg lekker vinden. De vruchten lijken op olijven maar zijn niet eetbaar voor de mens. De onverteerbare nootjes van de vrucht worden door de geitjes tijdens het herkauwen uitgebraakt. Die nootjes worden verzameld door de Berbers (bevolking van Marokko) en daarna gemalen en geperst, want ze zitten vol olie. De olie wordt gebruikt in het eten maar ook om schoonheidsproducten mee te maken. Zelfs al moeten ze tot in de top, de geitjes willen ook de allerlaatste vruchten oppeuzelen.

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik