mbrummans

'401946' door mbrummans '401946' door mbrummans

GriekenlandVasteland

GriekenlandVasteland

Vlinder

mbrummans

Tijdens een wandeling door de Vikoskloof zagen we dit mooie vlindertje. Er zijn er veel van in Griekenland, maar deze ging er voor zitten, denk ik.

'401001' door mbrummans '401001' door mbrummans

GriekenlandVasteland

GriekenlandVasteland

Dorpsfeest

mbrummans

In Konitsa, Epiros, vielen we midden in een dorpsfeest met Griekse dansen. Niet bedoeld voor toeristen, maar we waren van harte welkom. Hier schikken 2 danseressen nog even hun kleding voor hun optreden.

'400972' door mbrummans '400972' door mbrummans

GriekenlandVasteland

GriekenlandVasteland

Meteorakloosters

mbrummans

In Epriros, Griekenland, liggen bij het dorp Kalambaka de zeer indrukwekkende meteorakloosters. In de 14e eeuw werden deze kloosters op de rotsen gebouwd, nadat er al vanaf de 9e eeuw kluizenaars op de rotsen hadden geleefd. Onbegrijpelijk hoe deze kloosters ooit gebouwd zijn. Nu kun je ze via trappen bereiken, maar in die tijd werd je aan een katrol in een netje naar boven gehesen. Indrukwekkend mooi, maar om nou in zo'n klooster te verblijven....?

'400966' door mbrummans '400966' door mbrummans

GriekenlandLefkas

GriekenlandLefkas

Liefde

mbrummans

In Lefkas-stad zag ik ze zitten, 2 oude mensen op een bankje. Zo intens tevreden met elkaar, zo wil ik ook wel oud worden met mijn man.

'397130' door mbrummans '397130' door mbrummans

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Balinees danseresje

mbrummans

Tijdens een wandeling liepen we langs een openlucht-dansschooltje, waar kinderen de kunsten van de Balinese dansen leerden. We hebben daar een hele tijd bij zitten kijken en ons verbaasd over de onbevangenheid van de kinderen. Ook al zaten er twee pottenkijkers bij, ze bleven onverstoorbaar doorgaan met oefenen.

'397016' door mbrummans '397016' door mbrummans

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Offers maken

mbrummans

De Gunung Kawi is niet zo beroemd als vele andere tempels op Bali. Voor ons was het een hoogtepunt. Prachtig gelegen tussen de rijstvelden bevindt zich deze oude tempel. Vrouwen waar daar druk bezig met offers voor de Goden te maken.

'397008' door mbrummans '397008' door mbrummans

CubaVinales

CubaVinales

Vinales ontwaakt

mbrummans

In de vallei van Viñales is het prachtig. De vreemdsoortige heuvels liggen als olifantensruggen in de vallei. Je kunt hier mooie wandelingen maken oa naar grotten. Onderweg zie je de boeren hun land bewerken met de ploeg en ossen.

'397002' door mbrummans '397002' door mbrummans

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Muzikant

mbrummans

In Trinidad troffen we op straat een paar muzikanten. Ze hadden er veel plezier in dat wij spontaan de salsa begonnen te dansen op de kinderkopjes.

'396998' door mbrummans '396998' door mbrummans

Gambia

Gambia

Vissersboten

mbrummans

Een drukte van belang is het als de vissersboten in Tanji aankomen. Vissers uit Senegal leggen aan op het strand. Leuk om de kleurrijke boten en de niet minder kleurrijke vissers te bekijken.

'396479' door mbrummans '396479' door mbrummans

Gambia

Gambia

Baobab

mbrummans

Men zegt in Gambia dat de baobab-boom worden mystieke eigenschappen heeft en waarschijnlijk het oudste organische wezen ter aarde is. wij vonden de bomen in ieder geval prachtig om te zien.

'395916' door mbrummans '395916' door mbrummans

PeruArequipa en Lago Titicaca

PeruArequipa en Lago Titicaca

Breiende man

mbrummans

Taquile is een eiland in het Titicacameer en functioneerde als gevangenis toen Peru nog een Spaanse kolonie was. Op het eiland leven nu mensen volgens hun eigen regels. De vrouwen doen het zware werk en de mannen breien de hele dag mutsen. Al lopend over het eiland met de draden om hun nek breien ze wat af. Aan de mutsen kan men zien of men getrouwd is of vrijgezel. De haren van de meisjes worden nooit geknipt tot ze trouwt. Dan worden van haar haren een gordel gemaakt met familiegebeurtenissen enz, die haar man gaat dragen. Men trouwt alleen maar met mensen van het eiland. Een prachtig eiland om rond te lopen, maar ik zou toch niet zo'n breiende echtgenoot wensen.

'395911' door mbrummans '395911' door mbrummans

PeruCusco

PeruCusco

¿Quién está?

mbrummans

Vrijwilligerswerk in het verzorgingshuis in Cusco. Deze dame was erg benieuwd wie er in dat cameraatje zat en zoals alle dames wilde ze graag op het schermpje haar portret zien.

'395907' door mbrummans '395907' door mbrummans

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Skischans lillehammer

mbrummans

In Lillehammer staat de skischans die gebruikt werd voor de olympische spelen in 1994. Verschillende skischansspringers waren daar aan het oefenen en lieten werkelijk ongelooflijke kunststukjes zien. Deze man lijkt gewoon in de wolken te vliegen.

'395902' door mbrummans '395902' door mbrummans

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Meer in Schotland

mbrummans

Wij zijn zo gelukkig dat we een kennis hebben die in Schotland woont en dat we daar konden logeren. Prachtige ruige omgeving en mooie uitzichten, precies wat we verlangen van zo'n vakantie.

'395706' door mbrummans '395706' door mbrummans

GambiaLower River

GambiaLower River

Bang voor witte...men

mbrummans

Dit kindje op de rug van haar moeder schrok echt van me toen ik tegen haar begon te praten. Ze begon hard te huilen. Men legde me uit dat ze nog nooit witte mensen had gezien en dat ze dit wel erg eng vond. ja, zoals hier de kindjes bang zijn voor zwarte piet...

'394990' door mbrummans '394990' door mbrummans

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Creatieve jongen

mbrummans

In Trinidad kwamen we deze creatieve jongeman tegen. Van hout had hij een camera gemaakt, van flessenhalzen een koptelefoon. Hij liep op straat een zogenaamd interview te houden met toeristen.

'394957' door mbrummans '394957' door mbrummans

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Geen pensioentje

mbrummans

Sinds ik in Indonesie ben geweest kijk ik op een andere manier naar rijst. het is zwaar werk om op de rijstvelden te werken! Deze oude dame heeft geen pensioentje maar moet het zware werk nog doen. geen wonder dat jongeren liever in het toerisme gaan werken en als ze de keus hebben liever niet meer werken op de rijstvelden.

'394954' door mbrummans '394954' door mbrummans

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Bromo

mbrummans

De Bromovulkaan op Java. Indrukwekkend gebied. Aan de rand van de krater zie je de kracht van de aarde. In de vulkaan worden regelmatig levende kippen en varkens geofferd. Beneden bij de vulkaan is een prachtige hindoeïstische tempel waar deze man te paard naar op weg was.

'394808' door mbrummans '394808' door mbrummans

GambiaBanjul

GambiaBanjul

Pont van Gambia naar.

mbrummans

Met de pont van Gambia naar Senegal was een avontuur apart. Een van de motoren viel uit en het was nogal moeilijk om zo naar de overkant te varen. nadat we een visser bijna overvaren hadden, botsten we met een harde smak tegen de wal. Maar om alle mensen te bekijken was prachtig.

'481167' door mbrummans '481167' door mbrummans

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Fadorestaurant

mbrummans

We hebben tijdens onze vakantie op Madeira genoten van het bijzonder leuke, kleine fado-restaurantje in Funchal, Sabor a Fado. Dit bevindt zich in de oude binnenstad iop de Travessa das Torres. De hele familie bedient in dit restaurant, ondertussen fado's zingend. En dat doen ze gweldig! Mooie stemmen, goede muziek. Ik zal niet alles verklappen, maar ook de kok komt af en toe tevoorschijn! Vanaf 12 euro heb je hier een goede hoofdmaaltijd en een zeer gezellige sfeer. Beter dan de grotere restaurants die ook fado bieden. Ik meen dat het woensdag gesloten is!

'394477' door mbrummans '394477' door mbrummans

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Carnaval in Peru

mbrummans

In Peru (foto is in Pisac) wordt het carnaval uitbundig gevierd. Niet met mensen die verkleed zijn, zoals hier, maar met veel zang en dans. Een van de gebruiken is dat men elkaar met scheerschuim bekogelt. vanaf een balkonnetje hadden we prachtig zicht op de soms hilarische taferelen. We moesten er om lachen tot ze ons balkon ontdekten!

'394470' door mbrummans '394470' door mbrummans

PeruCusco

PeruCusco

Zelfredzaamheid

mbrummans

In het verzorgingshuis in Cusco waar ik een week activiteiten heb begeleid, stond zelfredzaamheid voorop. De dames werden geacht zelf de aardappelen te schillen, wat natuurlijk voor het gevoel van eigenwaarde niet zo slecht is.

'394324' door mbrummans '394324' door mbrummans

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Eiffeltoren

mbrummans

De Eiffeltoren zal vaak al heel vaak gefotografeerd zijn. Daarom wilde ik deze toren eens van de andere kant kieken. Waarbij hier het toch wel grappige resultaat.

'394322' door mbrummans '394322' door mbrummans

PeruCusco

PeruCusco

Oudere dame

mbrummans

Deze dame woont in het verzorgingshuis in Peru, waar ik een week lang activiteiten heb gedaan met ouderen. Deze dame kon niet praten, maar was wel een vrolijke goedlachse vrouw, ook weer vol belangstelling voor mijn camera.

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 20 | Community toppers

Geel en oranje. Foto: Travelbag

1. Topreview: Telegraph Cove, Canada door Saskiahamminga
2. Topfoto & tip: Geel en oranje door Travelbag
3. Topblog: Viermaal scheepsrecht door Wisseschout
4. Communitylid van de week: Bowral
5. Nieuwkomer: Puck Roodenburg

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik