Marthijndewildt

'525369' door Marthijndewildt '525369' door Marthijndewildt

AustraliëGreat Barrier Reef

AustraliëGreat Barrier Reef

Zeiltocht langs de...

Marthijndewildt

Vanuit Airlie Beach in Australë kun je verschillende excursies maken naar het NP Whitsunday Islands en het Great Barrier Reef. Wij kozen voor een driedaagse catamaran zeiltrip. Je slaapt en eet op de boot deze dagen en je gaat amper aan land. De keer dat men aan land gaat is bij de Whitsunday Islands waar je een bezoek brengt aan Whitehaven Beach. Een prachtig bounty strand. Uiteindelijk vaar je tot ongeveer 80 km van het vaste land vandaan, naar het Great Barrier Reef waar je diverse duiken kunt maken. Ongeacht of je in het bezit bent van een Padi kun je duiken. Zonder Padi word je begeleid door een instructeur in het water. Het kost je drie dagen maar het is zeker de moeite waard. Boeken kan via internet of bij één van de tourist offices in het dorpje Airlie Beach.

'525267' door Marthijndewildt '525267' door Marthijndewildt

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Uitzicht op Tajo de..

Marthijndewildt

Tijdens de stedentrip Sevilla huurden we voor 1 dag een auto om door het mooie Andalusische landschap naar Ronda te rijden. Een prachtig oud plaatsje. Doordat we in de maand januari hier waren, was het relatief rustig met toeristen en hadden we de meeste mooie pittoreske straatjes, pleintjes en de mooie uitzichten voor onszelf. Deze foto kijkt uit op de rivier Guadalevín die het stadje in tweeën splitst. De rivier heeft een diepe kloof uitgesneden, bekend als Tajo de Ronda.

'525216' door Marthijndewildt '525216' door Marthijndewildt

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Rijstvelden in Bali

Marthijndewildt

Bali heeft prachtige rijstvelden en ook een ruime keuze, omdat het eiland voornamelijk bestaat uit rijstvelden en plantages. Van oudsher is men al bekend met de beste irrigatiesystemen om de velden van water te voorzien. Je ziet hoe ze te werk gaan bijv. door het water van het ene naar het andere veld te laten stromen. Onderneem daarom zeker een wandeling door één van deze velden voor een onvergetelijke indruk. Deze foto nam ik toen we onderweg waren naar de tempel Pura Luhur Batukaru. Deze velden liggen tegen de hellingen van de vulkaan Bratan. De dreigende regenwolken maakten het groen minder groen voor het oog, maar het uitzicht was er niet minder om.

'525159' door Marthijndewildt '525159' door Marthijndewildt

GriekenlandKefalonia

GriekenlandKefalonia

Loop een stukje door

Marthijndewildt

Naast dat Antisamos Beach een van de mooiste strandjes op het eiland Kefalonia is, is het ook zeker de moeite waard om een stukje door te lopen. Je hebt verschillende wandelpaden door de mooie groene natuur met leuke doorkijkjes en een prachtig uitzicht.

'525105' door Marthijndewildt '525105' door Marthijndewildt

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Maïs verkoper

Marthijndewildt

Deze maïsverkoper stond op het strand van Jimbaran z'n waar te bereiden en aan te prijzen. Best lekker zo'n maïskolf op z'n tijd. Het strand is voordat de zon ondergaat een ideale plek om rustig, zonder al teveel andere toeristen, rond te lopen en te genieten van de locals, de rust en de mooie zee. Na zonsondergang komen de terrassen als snel vol te zitten, wat desondanks ook erg gezellig is. Zeker een bezoek waard dit strand!

'525059' door Marthijndewildt '525059' door Marthijndewildt

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Groen!

Marthijndewildt

De groene vegetatie op Bali heeft me doen verbazen met haar schoonheid. Prachtige natuur overal en alles heeft intense kleuren. Bamboe wat tot grote hoogte groeit, en wij maar moeilijk doen in onze Nederlandse tuintjes met bamboe. Prachtige palmen, bloemen en rijstvelden… een lust voor het oog en de camera.

'524859' door Marthijndewildt '524859' door Marthijndewildt

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Donkere lucht boven..

Marthijndewildt

Afgelopen maandag hingen er veel regenwolken boven het strand. Een mooie zonsondergang fotograferen zat er daarom niet in, maar de wolken gaven wel een mooi gezicht met het gebruik van een grijs filter.

'524729' door Marthijndewildt '524729' door Marthijndewildt

SpanjeSevilla

SpanjeSevilla

Entree van Triana

Marthijndewildt

Dit is de entree van de wijk Triana als je over de de brug Puente de Isabel II aankomt. Deze wijk heeft prachtige straten, pleintjes, winkeltjes, barretjes, restaurantjes en kerken. Triana heeft een heel andere identiteit dan andere wijken in Sevilla, wat wellicht komt doordat het aan de andere kant van de rivier ligt. Uit deze wijk komen ook veel bekende artiesten, stierenvechters en flamencodansers. En daarnaast is deze wijk bekend vanwege Sevilla´s beroemde tegel- en aardewerk. Bijna alle tegels die je tegenkomt in Sevilla´s kerken, hotels, barretjes en huizen zijn hier gemaakt. Sla deze wijk daarom niet over tijdens je stedentrip naar Sevilla.

'524675' door Marthijndewildt '524675' door Marthijndewildt

ThailandAndaman kust

ThailandAndaman kust

Koh Lanta oostkust

Marthijndewildt

Als je op Koh Lanta bent kun je een auto of scooter huren om het eiland te verkennen. De afstanden zijn niet lang en je bent dus snel overal ter plekke. In het oosten van het eiland zijn niet veel stranden, deze liggen voornamelijk in het westen. Deze foto is genomen vanuit een café met een prachtig uitzicht op de oostkust van het eiland richting het vaste land van Thailand en al die kleine eilandjes in de zee. Koh Lanta is bekend vanwege de prachtige duik- en snorkelmogelijkheden en natuurlijk de lange witte stranden. Het eiland is vooral populair onder toeristen die rust zoeken, ver weg van alle grote feesten. Het publiek is hier ook wat ouder dan op het nabijgelegen Koh Phi Phi, waar het vooral om uitgaan gaat. Hier kom je nog echt voor je rust. De stranden langs de westkust van het eiland staan weliswaar vol met resorts en bungalows, maar dat neemt niet weg dat je verder op Koh Lanta nog prima je rust kunt vinden. Zelfs als het eiland bomvol is, dan zijn er nog altijd je plekjes waar je ongestoord kunt genieten. Zo ook in dit café waar we bijna de enige waren, genietend van een drankje en uitkijkend op die mooi gekleurde zee.

'524617' door Marthijndewildt '524617' door Marthijndewildt

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Ga naar het strand op

Marthijndewildt

Op de zondag is een bezoek aan het strand op Bali een aanrader. Dan zijn er veel locals vrij en zij vermaken zich o.a. op het strand met de familie en vrienden. Ook zijn er vaak ceremonies te aanschouwen. Deze ceremonie eindigde op het strand van Sanur en bestond uit een grote groep Balinezen, allemaal prachtig gekleed voornamelijk in het wit. Ze maken muziek, zingen en bidden. Ze nemen offer schaaltjes mee, wierook, mooi gekleurde parasols, bloemen, muziekinstrumenten, enz. Uiteindelijk nemen ze overal plaats in groepen op het strand met in het midden een groep waar de priester zich bevindt. Op deze foto is er weliswaar geen totaaloverzicht te zien, maar ik vond deze man er zo leuk bij zitten, net even iets naar achter uit de groep verwijderd. Wees alert dat je niet zomaar door deze groep heen banjert, zonder enig respect te tonen. Dan kun je mooie foto's maken en genieten van zo'n mooi ritueel.

'524540' door Marthijndewildt '524540' door Marthijndewildt

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Schipper in Bangkok

Marthijndewildt

Deze schipper met z’n saffie kwam langszij varen op het water tegenover het paleis van koning Bhumibol. Een druk bevaart stukje water. Overigens niet met veel grote schepen, meer longtails en rondvaartboten zoals deze. De kwaliteit van de boten ziet er niet altijd te best uit, al heeft dat ook wel wat.

'524459' door Marthijndewildt '524459' door Marthijndewildt

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Elkaar een handje...h

Marthijndewildt

Op het strand van Jimbaran werd deze Balinese visser geholpen met z’n visnet. Ik vond het bijzonder om te zien hoeveel vis men hier uit zee haalde, door met alleen zo’n visnet lopend de zee in te gaan, t.o.v. het vissen met boten verderop zee. De meeste vis was er op dit moment al uit gehaald toen ik de foto maakte. Jimbaran strand is een waar feest voor de reisfotograaf, vanwege de vele locals die daar zijn. En als je uit gefotografeerd bent, dan kun je ook fijn tussen de toeristen plaatsnemen om bijv. een lekker visje te eten.

'524411' door Marthijndewildt '524411' door Marthijndewildt

GriekenlandKefalonia

GriekenlandKefalonia

Mooie plekjes op...Ke

Marthijndewildt

Na 5 maanden geniet ik nog steeds een beetje na van het fijne Griekse eiland Kefalonia. Zoveel mooie plekjes daar, mooie natuur, prachtige stranden, zee en voornamelijk heel veel rust. Tijdens de autorit naar het uiterste noorden van het eiland, rij je door rustige pittoreske dorpjes met mooie pleintjes. Ook zie je helaas nog veel vervallen huizen op dit eiland wat is veroorzaakt door een zware aardbeving in februari 2014. Toch is er ook veel gerestaureerd. Wat hebben we de auto op dit eiland vaak even stilgezet voor een foto of geniet momentje. Huur zeker een auto ter plekke, om volop van het eiland te kunnen genieten. Wij deden dit van te voren met ophaal locatie, de luchthaven. Zodoende vervolg je meteen je eigen weg en dat is best een uitdaging zonder navigatie en niet al te beste bewegwijzering op het eiland. Al snel heb je door dat het eiland makkelijk te berijden is.

'524295' door Marthijndewildt '524295' door Marthijndewildt

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Monniken in Bangkok

Marthijndewildt

Eerder schreef ik al over de aan te raden fietstocht door Bangkok, waardoor je veel leuke interessante plekjes in de stad aandoet. Je ziet de stad van een hele andere kant, dan in alle hectiek van het alledaagse leven in deze stad. Deze twee monniken kwamen we tegen op een moment dat wij even rust hadden in een mooi parkje.

'524176' door Marthijndewildt '524176' door Marthijndewildt

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Werken in de...rijstv

Marthijndewildt

Tijdens een fietstocht door het achterland van Ubud kwamen we deze dame met haar mooie hoedje langs de weg in het rijstveld tegen. De verse groene sprietjes stonden er weer mooi bij.

'524001' door Marthijndewildt '524001' door Marthijndewildt

ThailandAndaman kust

ThailandAndaman kust

Ko Rok Strand

Marthijndewildt

Op Ko Rok was het strandzand zo wit dat een zonnebril geen overbodige luxe was. Je kunt er natuurlijk ook gewoon heerlijk op gaan liggen met je ogen dicht, maar daar vond ik het te mooi voor. Naast dat je in het water rond deze eilanden goed kunt duiken/snorkelen, zijn de stranden ook prachtig om even het ultieme bounty gevoel te beleven.

'523957' door Marthijndewildt '523957' door Marthijndewildt

SpanjeSevilla

SpanjeSevilla

Plaza de España

Marthijndewildt

Mocht je ooit Sevilla bezoeken dan zal Plaza de España vast en zeker op je lijstje must sees staan. Zo niet plaats 'm erop. Het is een prachtig gebouw in perfecte staat. Aan de voorkant bevinden zich 52 tegelmozaïeken, fresco's waarop alle Spaanse provincies zijn afgebeeld met typische Andalusische tegeltjes. Je kunt hier lekker rondlopen of even zitten natuurlijk om alles in je op te nemen. Ga ook zeker naar binnen. Alhoewel binnen, je kunt een aantal trappenhuizen in waarna je een prachtig uitzicht vanaf één van de balkons hebt. Uiteraard had ik dat weer aan me hangen, een verkoopster die naar me wuifde. Doen ze graag trouwens. Ook in de stad zelf. Ik heb hen geen aandacht geschonken, waardoor ik ook niet weet waarom ze allemaal met een bosje takjes in de hand lopen.

'523719' door Marthijndewildt '523719' door Marthijndewildt

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Grote schoonmaak

Marthijndewildt

Afval, iets waar ik me regelmatig aan stoor in veel landen. Je loopt of rijdt door een prachtig stuk natuur en je oog valt weer op een berg afval langs de weg of tussen het mooie groen. Met name het plastic afval is iets wat me stoort. Ik kan me niet voorstellen, waarom men daar niets aan doet. Althans dat beeld wordt mij geschetst. Kennelijk is het onderhoud van de openbare ruimte of milieu dikwijls van ondergeschikt belang in sommige landen. Op Bali hoorde ik bijv. dat ze de troep strategisch neerleggen, zodat het in het regenseizoen richting zee spoelt. M.a.w. dan is het opgeruimd. Apart. Totdat, ik deze grote groep jonge scholieren in uniform net na zonsopkomst op het strand van Sanur tegenkwam. Allen met vuilniszakken in de hand, om het afval wat op hun pad kwam mee te nemen. Het waren enorm veel kinderen en zo te zien, was dit vanuit hun school georganiseerd. Goed initiatief! Kennelijk als het naar zee stroomt, komt het daar ook enigszins weer goed qua opruimen.

'523668' door Marthijndewildt '523668' door Marthijndewildt

SpanjeSevilla

SpanjeSevilla

Stedentrip naar...Sev

Marthijndewildt

Sevilla is de hoofdstad van de autonome regio Andalusië. Een prachtige stad, wat ik heb ervaren als één groot openlucht museum. Een stad met een aangename temperatuur in de winter en warme zomers. Er zijn vele mooie bezienswaardigheden, zoals o.a.; Catedral de Santa Maria de la Sede met de Giralda toren, het prachtige paleis Real Alcázar met de tuinen er omheen, het halvemaanvormige plein en monument Plaza de España, Plaza de Toros de la Maestranza en het bekende kunstproject Metropol Parasol. Het voordeel is, dat je alles binnen deze stad wel te voet kunt afleggen. Overal wil je hier gewoon even plaatsnemen en de omgeving in je opnemen, zoals langs de rivier Guadalquivir waar je over de kade kunt lopen, fietsen of gewoon van een drankje kan genieten in het zonnetje bij een barretje of bezoek één van de vele mooie wijkjes, die elk hun eigen identiteit hebben, zoals Santa Cruz, een wijk die net zo oud is als Sevilla zelf met zijn smalle steegjes, witte huisjes en gezellige pleintjes of aan de overkant van de rivier in de wijk Triana. Ook de innerlijke mens kan hier verwend worden, door de vele goede restaurants, waar je nog de echte lokale tapas kunt eten voor een spotprijsje, aanraders vond ikzelf Mechela Restaurante en La Azotea. Als je hier de rekening ontvangt, dan verbaas je je over dat lekker eten ook voordelig kan. Als je langer in Sevilla bent, dan kun je bijv. een auto huren en de omgeving verkennen. Plaatsen als Cádiz aan de kust en Ronda zijn te berijden binnen een dag. Je rijdt door het prachtige landschap van Andalusië. Een echte aanrader is Sevilla voor een stedentrip.

'523598' door Marthijndewildt '523598' door Marthijndewildt

IndonesiëBali

IndonesiëBali

De gouden zijdespin

Marthijndewildt

De gouden zijdespin (Nephila Pilipes) is een spinnensoort uit de familie Nephila (volgens mij zijn er rond de 10 verschillende broers en zusters) en zijn allen zijdespinnen. Deze spinnen kom je veel tegen in warme gebieden en komen voor in bomen, moerassen en langs de kust. Door de grootte en de felle kleuren is de soort makkelijk van andere spinnen te onderscheiden. Het vrouwtje wordt veel groter dan het mannetje. Het web van een volwassen vrouwtje bereikt 1 meter in breedte en de gele draden hebben een goud glanzende kleur. Op de weg terug van de vulkaan Batur naar de auto kwamen we langs een pad een aantal van deze zeer grote spinnen tegen. Niet wetende dat deze spinnen verder ongevaarlijk zijn hield ik enige afstand, totdat onze gids deze spin maar wat graag even van dichtbij wilde zien. De helft van de groep rende gillend verder en de rest bleef aandachtig naar het beestje kijken. Een andere gids pakte de spin ook op en hield ‘m in z’n mond, om even te dollen. Alhoewel dollen, het schijnt dat sommige mensen deze spinnen ook eten, omdat het ‘ergens’ goed voor zou zijn.

'523552' door Marthijndewildt '523552' door Marthijndewildt

GriekenlandKefalonia

GriekenlandKefalonia

Fiskardo

Marthijndewildt

Fiskardo is een erg gezellig dorpje in het uiterste noorden van Kefalonia. Leuke terrasjes, winkeltjes, een haven met plezierjachten en vissersbootjes en mooie straatjes om doorheen te lopen. De rit hierheen gaat door prachtige natuur. Op de voorgrond van deze foto zijn opgravingen uit de romeinse tijd te zien, wat voornamelijk funderingen zijn, met aan de overkant van het water wat typische Griekse huizen.

'523498' door Marthijndewildt '523498' door Marthijndewildt

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Beeldhouwwerk langs d

Marthijndewildt

Onlangs plaatste ik een foto en beschrijving over raften in Bali. Bijna aan het einde van deze tour maak je een stop op een plek in de rivier waar men deze beelden heeft uitgehouwen uit de rotsen over een lengte van ongeveer 15 meter. Eigenlijk had ik iets meer moeten uitzoomen om het geheel te laten zien, maar hier zie je wel de details die net boven water uitsteken.

'523452' door Marthijndewildt '523452' door Marthijndewildt

ThailandAndaman kust

ThailandAndaman kust

Om de hoek

Marthijndewildt

Waar we op Ko Lanta verbleven was naast een privé strandje om de andere hoek een lagune, die niet perse erg mooi was, behalve bij vloed zoals op deze foto. Dit was in het uiterste noorden van Ko Lanta. Niet op het eiland af te vallen, want op een klein stukje lopen had je al het eerste mooie bounty strand; Klong Nin Beach, een lang gerekt breed mooi strand. Ko Lanta heeft tot aan het uiterste zuiden prachtige stranden.

'523374' door Marthijndewildt '523374' door Marthijndewildt

IndonesiëBali

IndonesiëBali

De poort van Pura...T

Marthijndewildt

Pura Taman Ayun tempel bevindt zich in het plaatsje Mengwi ten westen van Ubud. Iets meer dan een half uur rijden. De tempel uit 1634 is gewijd aan de voorouders van de vorsten die tot 1892 over Mengwi heersten en is gelegen in een watertuin met aan drie zijden een grachtje met lotusbloemen. Op deze foto zie je de de hoofdpoort genaamd; Kori agung. Er zijn verschillende meru-torens binnen deze tempel, die de bergen voorstellen, de plaats van de goden. De hoogste meru (rechts achteraan) heeft elf verdiepingen en stelt de berg Gunung Batukau voor. Het is zeker een aanrader om deze mooie rustgevende plek te bezoeken. Toen wij hier waren was het erg rustig. Helaas kun je niet dichtbij de meru-torens komen, maar loop je er omheen.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik