marlinnie

'567486' door marlinnie '567486' door marlinnie

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

De lach als sieraad

marlinnie

Zo mooi om te zien hoe trots deze man was op zijn stam, zijn afkomst. Hij was volledig uitgedost in traditionele rode kleding (die het leven symboliseert) en de vele sieraden om de nek, en op het hoofd. Ik zou gek worden van die wiebelende dingen in mijn gezichtsveld, maar hij droeg ze met trots. Zijn lach was overigens een even mooi sieraad.

'567457' door marlinnie '567457' door marlinnie

IndiaMumbai (Bombay)

IndiaMumbai (Bombay)

Getroffen in het hart

marlinnie

Het immense Taj Mahal Palace Hotel & Tower is zo'n bouwwerk dat pas echt bekend werd door een verschrikkelijke gebeurtenis. Het was het eerste gebouw met een een lift in India, werd in de 1e wereldoorlog als ziekenhuis ingericht en er zijn scenes uit films en televisieprogramma's opgenomen. Toch werd het pas bij het grote publiek bekend door de bomaanslagen op 26 november 2008. Het vormt samen met The Gateway of India het hart van de wijk Colaba waar veel te zien en te doen is. Je hebt er goede restaurants, interessante musea en waar kan je beter een bollywoodfilm bekijken dan in Mumbai?

'567355' door marlinnie '567355' door marlinnie

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Totale ontspanning

marlinnie

Veel mensen zullen bij safari aan Afrika denken. India heeft daarentegen ook een heleboel schitterende Nationale Parken in het groene hart van het land, in de staten Maharashtra en Madhya Pradesh. Je kan er op zoek naar de indrukwekkende Bengaalse Tijger maar er is nog veel meer moois te zien. Zo werden wij in Pench NP getrakteerd op dit schitterende luipaard, die lekker lag te ontspannen.

'567326' door marlinnie '567326' door marlinnie

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

Je flink bezwaard...v

marlinnie

De Gurudwara Bangla Sahib in New Delhi is een gebedshuis voor de Sikh. Voor een bezoek laten we de schoenen achter, bedekken het hoofd met een doek of sjaal alvorens de tempel te betreden. Ze zijn enorm gastvrij en laten vol trots de gebedsruimte zien, waar 3 mannen muziek spelen en gebeden zingen, zittend voor een altaar dat volledig is bedekt met bladgoud. Je vergapen aan al dat moois is toegestaan, mits je de kleermakerszit goed beheerst. Het is een indrukwekkende ruimte waar allerlei nationaliteiten en geloven door elkaar lopen en vol bewondering kijken naar hoe de Sikhs hun geloof belijden. De tempel is niet alleen groots in formaat en bezoekersaantallen. Deze tempel herbergt ook een enorme keuken. Dagelijks openen ze hun deuren voor duizenden minderbedeelden en voorziet deze mensen van een maaltijd. Om dit te kunnen bewerkstelligen zijn er, dag in dag uit, tientallen mensen (van jong tot oud) die vrijwillig aardappels schillen, chapati’s bakken en curry’s koken, maar ook deeg rollen en afwassen. Alle ingrediënten worden geschonken door de Sikh-gemeenschap, die liefdadigheid hoog in het vaandel hebben staan evenals gelijkheid en positiviteit. De Sikh is te herkennen aan zijn tulband, lange haar en vaak dragen ze een stalen armband en zoals deze meneer, een enorm zwaard.

'567296' door marlinnie '567296' door marlinnie

PeruAndesgebergte

PeruAndesgebergte

Op eenzame hoogte

marlinnie

Zelfs op een bergpas op 5000 meter hoogte, met niks anders in de buurt dan kale vlaktes, hoge bergen en een eenzame weg, duikt er iemand op zodra je even stilstaat voor een sanitaire stop of een foto.

'567234' door marlinnie '567234' door marlinnie

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Cape Florida...Lighth

marlinnie

Key Biscayne was bij mij vooral bekend van het tennistoernooi. Het eiland ligt ten zuiden van Miami Beach en is dmv een brug verbonden met de stad, vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de skyline. Het zuiden van het eiland bestaat uit een mooi, niet al te groot park met een gezellig en goed visrestaurant aan een baai met de geweldige naam: No name harbour! De vuurtoren is ook erg charmant en het is zeker leuk om hier even een stop te maken.

'567182' door marlinnie '567182' door marlinnie

Sri LankaCentraal hoogland

Sri LankaCentraal hoogland

Theepauze

marlinnie

Het heuvelland ten zuiden van Kandy is bezaaid met theeplantages. Je klimt door middel van haarspeldbochten 1400 meter omhoog door een landschap met klaterende watervallen, diepe dalen en hellingen die bedekt zijn met het schitterende groen van ontelbare theestruiken. Een bezoek aan een theefabriekje is absoluut de moeite waard of geniet van een echte thee in een theehuis met uitzicht op de plantage.

'567127' door marlinnie '567127' door marlinnie

ItaliëLombardije en de meren

ItaliëLombardije en de meren

Villa Borromée

marlinnie

Tussen de bergen ligt een meer, in het meer ligt een eiland en op het eiland staat een kasteel. Huur een bootje of neem het veer voor een aangenaam bezoek. Kies het voorjaar of de zomer als alles groeit en bloeit. Verwonder je over de witte pauwen in de perfect onderhouden tuin of drink een wijntje op het terras. Heerlijke relaxen met het klotsende water op de achtergrond en het geweldige uitzicht op het meer en het omringende landschap.

'567035' door marlinnie '567035' door marlinnie

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Een echt paar

marlinnie

Een rondje rond het Pushkar Lake is heerlijk ontspannend. Na alle hectiek in de drukke steden van India is het hier rustig, gemoedelijk en een fijne plek om alle indrukken goed op je te laten inwerken. Dit echtpaar zat aan het einde van de middag op het gemakje te chillen met uitzicht op het meer. Zouden zij de rust en de gemoedelijke sfeer net zo ervaren als wij?

'566994' door marlinnie '566994' door marlinnie

OmanMuscat

OmanMuscat

Een royaal paleis

marlinnie

Het Al-Alam Palace is het ceremonieel paleis van Sultan Qaboos van Oman (aan de vlag te zien is hij thuis). Schitterend gelegen in de oude stad, omringd door forten en beschermd door de stadsmuur. De toegang via een groot plein is majestueus, de brandschone straat is met marmer geplaveid en de begroeiing is zo strak bijgehouden alsof ze er een nagelschaartje voor gebruikt hebben. Het vooraanzicht is kleurrijk met zijn blauwe en gouden zuilen en geeft het een extravagante uitstraling. Helaas is het paleis niet open voor publiek en kan je alleen van het vooraanzicht en de schitterende tuin genieten. Toch is het absoluut de moeite waard om door de wijk te slenteren en te genieten van de architectuur en de rust die het uitstraalt.

'566944' door marlinnie '566944' door marlinnie

IndiaMaharashtra

IndiaMaharashtra

Verenpracht

marlinnie

De Indian Roller, ofwel Indische Scharrelaar. Mooi als hij op een tak zit, met z'n pastelkleuren, maar pas als hij het luchtruim kiest is hij echt het mooiste vogeltje van de klas. Over de vleugels loopt een helblauwe band die alleen tijdens de vlucht zichtbaar is en mooi afsteekt tegen het pastelblauw.

'566400' door marlinnie '566400' door marlinnie

EcuadorAndesgebergte

EcuadorAndesgebergte

50 tinten groen

marlinnie

Voor mij gaan bergen nooit vervelen. Om elke bocht is het uitzicht weer anders en even mooi. Deze foto zou ook zomaar in de Alpen gemaakt kunnen zijn met z'n frisse groene kleuren in het ochtendlicht. Ware het niet dat we onderweg lama's en Alpaca's tegen kwamen, die zie je in de Alpen dan weer niet. Helaas waren we hier op weg naar de kust en lieten we langzaam de bergen achter ons, nog even dubbelgenieten van de schitterende natuur dus.

'566351' door marlinnie '566351' door marlinnie

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Ontroerend

marlinnie

Varanasi, een stad die zijn gelijke niet kent. Enorm indrukwekkend om de rituelen van de gelovigen van dichtbij te ervaren. Je kon de emoties van de mensen voelen, om kippenvel van te krijgen. Deze vrouw had zich net onder gedompeld in het heilige water en kreeg van een naaste wierook aangereikt. Ze stond er rustig mee in haar handen geklemd, de ogen gesloten. Volledig afgezonderd van alle rumoer en drukte bevond ze zich in haar eigen wereld. Een wereld die voor haar ultiem is. Dit besef ontroerde mij enorm, kon mijn ogen er niet van wegdraaien.

'566302' door marlinnie '566302' door marlinnie

OmanMuscat

OmanMuscat

Doorkijkje

marlinnie

De enorme gangen van de Sultan Qaboos Grand Mosque in Muscat, Oman. De symmetrie, het eindeloze zicht door gewelfde poorten met z'n schitterende lantaarns, mozaïeken en het zonlicht dat binnenvalt. Het voelt alsof je je begeeft in een sprookje van duizend-en-één-nacht.

'566248' door marlinnie '566248' door marlinnie

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Pushkar Lake by night

marlinnie

Overdag wemelt het er van de pelgrims, die zich bij de ghats onderdompelen in het heilige water van het meer, offers brengen en rituelen uitvoeren. Als de avond is gevallen is het er een oase van rust. Vanaf het dakterras van ons hotel hadden we een schitterend uitzicht op de serene rust van het meer, in de verte hoorde je hier en daar nog een klingelende bel van één van de vele tempels die Pushkar rijk is. Een enorm dynamisch plaatsje waar veel te zien is.

'566198' door marlinnie '566198' door marlinnie

IndiaJaipur

IndiaJaipur

Precisiewerkje

marlinnie

De Sheesh Mahal in het Amber Fort is een ruimte die zijn gelijke niet kent. De ruimte is voorzien van duizenden piepkleine spiegeltjes in een, letterlijk en figuurlijk, schitterend motief. Hoe geweldig moet het eeuwen geleden zijn geweest als de vlam van een klein kaarsje weerkaatste en een fonkelende sterrenhemel veroorzaakte. Er werd door de toeristen geklaagd over de restauratiewerkzaamheden, maar hoe geweldig is het dat ze zoveel moeite doen om zoiets prachtigs in ere te herstellen. Petje af voor het geduld van deze man.

'566087' door marlinnie '566087' door marlinnie

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Verscholen tussen het

marlinnie

Gebouwd tussen 950 en 1050 maar pas vele eeuwen later ontdekt tussen het groen. De nog 25 overgebleven tempels van Khajuraho zijn daardoor heel goed bewaard gebleven. De veelal erotische details zijn fenomenaal en in het mooie park rond de tempels kan je heerlijk tot rust komen. Voor veel mensen ligt het niet op de route van hun rondreis maar het is abosluut de moeite waard om een stukje voor om te rijden of de trein/bus te nemen in plaats van het vliegtuig.

'566061' door marlinnie '566061' door marlinnie

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Ondeugd

marlinnie

We fietsten door een klein dorpje op het Indiase platteland, in de omgeving van Khajuraho. De ondeugd spat van het gezicht. Ze was met haar broer aan het dollen en vond ons en de camera machtig interressant en wij haar eigenlijk ook. Het was heerlijk om te zien hoe tevreden ze zijn, ze alle ruimte hadden om te spelen en zich niet druk hoefden te maken of ze wel voldoen aan het ideaalbeeld, iets wat op steeds jongere leeftijd lijkt te beginnen. Geniet lekker meisje, voor je het weet ben je groot.

'566026' door marlinnie '566026' door marlinnie

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

De natuur op z'n...mo

marlinnie

Waimea Canyon op Kaua'i, één van de eilanden van Hawaii, staat bekend als de Grand Canyon van de Pacific. Je kan er met de auto langsrijden, heerlijk wandelen en zelfs een helikoptervlucht behoort tot de mogelijkheden. Welke manier je ook kiest voor een bezoek, de natuur is overweldigend, zoveel kleuren groen, de bijzondere kleuren van het gesteente en schitterende watervallen die van grote hoogte neerdalen.

'565981' door marlinnie '565981' door marlinnie

IndiaJaipur

IndiaJaipur

Meesterwerk van Jai..

marlinnie

Rajasthan bulkt van de forten en paleizen. Immense bouwwerken van honderden jaren oud met stuk voor stuk een kleurrijke geschiedenis. Aan de buitenkant is het Amber Fort (net buiten Jaipur gelegen) al zeer indrukwekkend en een mooi voorproefje voor wat je binnen nog meer te wachten staat. Vanwege de hoge temperaturen en de drukte is het aan te raden om het fort vroeg in de ochtend te bezoeken. Het mooie ochtendlicht is voor het maken van mooie natuurlijk ook mooi meegenomen.

'565936' door marlinnie '565936' door marlinnie

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Als oranje je kleur..

marlinnie

In Pushkar kom je ze veel tegen: Sadhoe-mannen. Ze zijn volledig toegewijd aan het verkrijgen van spiritiuele bevrijding door meditatie. Ze zijn goed te herkennen aan hun uitdossing van geel-oranje kleding (sommige mensen kunnen oranje gewoon heel goed hebben), kleurrijke kettingen en versieringen op het voorhoofd. Ook hebben ze allemaal lange baarden en snorren, die ze vol trots laten zien, zo ook deze vriendelijke meneer. Er is zelfs 1 keer per jaar, tijdens de Pushkar camelfair een wedstrijd om de langste snor.

'563236' door marlinnie '563236' door marlinnie

IndiaBangalore

IndiaBangalore

Ik rook de kruiden al

marlinnie

Door middel van observatie, prikkelen van de zintuigen en directe lijfelijke waarneming, die informatie verkrijgen die de behoefte aan verdieping in een andere cultuur kunnen bevredigen. Pffff, ingewikkelde zin, wat ik wil zeggen is dit: Wat is er fijner dan rondstruinen op een oosterse markt, door smalle uitgestorven straatjes of langs plekken waar de tijd heeft stilgestaan. Waar je kennis maakt met de lokale bevolking en hun dagelijkse beslommeringen, hun gewoonten en gebruiken. Pak een emmer draai 'm om, ga erop zitten en observeer de cultuur die aan je voorbij trekt, je zal er een dagtaak aan hebben.

'563184' door marlinnie '563184' door marlinnie

Groot-BrittanniëCornwall

Groot-BrittanniëCornwall

Ter land, ter zee en.

marlinnie

De Engelse tegenhanger van Mont Saint-Michel heet St. Michael's Mount en lijkt in alles op zijn grotere en bekendere Franse broer. Het eiland is bij laagwater te bereiken over een pad en bij hoogwater varen er boten tussen het plaatsje Marazion en het kasteel. Het eiland werd in 1659 door Colonel John St. Aubyn gekocht en is nog steeds in het bezit van de familie, het is voor een deel opengesteld voor publiek en wordt beheerd door de National Trust. Het eiland heeft een lange geschiedenis en de kerk op het eiland stamt zelfs nog uit de 12e eeuw. Schitterende tuinen met subtropische vegetatie omringen het kasteel. Wil je de drukte voor zijn en rustig het eiland en het kasteel bekijken, je voelt 'm al aankomen, ga vroeg, buiten het seizoen of op een doordeweekse dag! Wij vonden het absoluut de moeite waard, het weer zat misschien niet mee (het is Engeland, dat is te verwachten), de dreigende lucht gaf het een bijzondere sfeer.

'563117' door marlinnie '563117' door marlinnie

IndiaKerala

IndiaKerala

Onverstoorbaar

marlinnie

Op de backwaters van Kerala zie je het authentieke plattelandleven aan je voorbij gaan. Deze vrouw is in haar bootje op weg, wie weet waar ze vandaan komt of waar ze naartoe gaat. Op haar gemak peddelde ze voor ons uit, onverstoorbaar. De backwaters zijn echt een must see als je in Zuid-India bent. Ik raad aan om 2 nachten op een houseboat door te brengen. Je ontloopt dan de vele boten die dagtours doen en komt een stuk zuidelijker. Hierdoor zie je meer van het authentieke leven, alles speelt zich op en rond het water af. De mensen werken hard op de rijstvelden en zijn druk met hun dagelijkse bezigheden terwijl jij aan hen voorbij trekt. De boten zijn relatief rustig en het geeft je echt het gevoel alsof je aan een steeds veranderend schilderij voorbij vaart.

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik