marjolijn

profiel marjolijn

Naam

Marjolijn Klik

Reviews

20

Foto's & tips

1328

Blogs

38

Lid sinds

18 January 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Italië

Fav. stad

Rotterdam

Over mij

Al heel wat landen bezocht, maar nog steeds nieuwsgierig naar voor mij nieuwe onbekende bestemmingen.

Mijn Motto

'nu eens links, en dan weer eens naar rechts'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Sony

 

20 reactie(s) bij "marjolijn"

 • profile image comment

  Beste Marjolijn, helaas hebben we de foto 'Bloesemtijd' moeten verwijderen. Volgens onze spelregels is het namelijk niet toegestaan om collages op onze Community te plaatsen. Wil je hier in het vervolg rekening mee houden? ... we hopen dat je de reis naar Japan ooit zou kunnen maken! Gr de redactie.

  Door REDACTIE • geplaatst op 2020-03-31 13:11:28
 • profile image comment

  Hoi Marjolijn, leuk om te lezen dat Mexico jou eerste verre reis was net als de mijne. Ben daardoor wel verslaafd geraakt aan verre reizen :-)). Heb eerst 5x Yucatan bezocht en nu Mexico stad, Puebla en Oaxaca. Mexico is zoo groot en mooi daar kan ik nog wel even mee voorruit. Ik begin in 2005 en heb vanaf toen elk 3e jaar Mexico aangedaan. Eens kijken hoe lang ik dit nog vol houd. Groetjes Sjef

  Door silver • geplaatst op 2020-03-29 18:24:59
 • profile image comment

  Hoi Marjolijn is zeker jammer dat onze reis niet door kan gaan. Ramon komt nu ook naar huis op advies van zijn bazin daar. Hij moest nog drie maanden blijven voor zijn stage maar omdat zijn lab en universiteit dicht zijn en het waarschijnlijk nog maanden gaat duren deze crisis kreeg hij het advies naar huis terig te keren nu het nog kan. Laten we hopen dat we samen nog eens terug kunnen zodat hij het goed kan afsluiten. Hij weet nu alle plaatsen en heeft veel vrienden daar dus zou leuk zijn. Nu maar afwachten hoe het verder verloopt.

  Door CDahlkamp • geplaatst op 2020-03-23 15:37:57
 • profile image comment

  Bedankt voor de felicitaties!

  Door Elleke • geplaatst op 2020-03-09 18:32:44
 • profile image comment

  Hoi Marjolijn, nee heb niets aan laten meten maar wel een blouse gekocht:)

  Door hestermaasdam • geplaatst op 2020-03-09 16:55:09
 • profile image comment

  Marjolijn bedankt voor je reactie, ik vind ook dat het Myanmar moet zijn hoor ;-)

  Door E.J. • geplaatst op 2020-02-14 10:45:23
 • profile image comment

  Hoi Marjolijn, mijn man heeft ook hoogtevrees en had geen last maar de trap is wel steil en de treetjes zijn smal, dus daar heb je ook als niet-hoogtevrezende wel een beetje last van. Maar een mooie toren is het wel, ik zal ook nog een foto plaatsen van de buitenkant.

  Door karinm • geplaatst op 2020-02-13 17:31:06
 • profile image comment

  Hoi Marjolijn, dank voor je reactie omtrent de whiskyfabriek. In april gaan we onze zoon bezoeken in Cork en maken dan meteen met zijn allen een roadtrip. Daar nemen we deze fabriek zeker in mee.

  Door CDahlkamp • geplaatst op 2020-02-06 07:45:07
 • profile image comment

  Hoi marjolijn, ik ben vereerd dat je fan bent geworden, heel leuk! Fijn weekend nog, groet frank

  Door indi • geplaatst op 2020-01-24 19:33:08
 • profile image comment

  Hoi Marjolijn, dank je voor de reactie en ja mijn camera bescherm ik tijdens het maken van de foto op strand niet. Thuis maak ik hem weer schoon met een droge doek en verder niks. De set die ik gebruik is er in principe tegen bestand.

  Door Menno Schaefer • geplaatst op 2020-01-19 09:03:34
 • profile image comment

  Hallo Marjolijn, wij hebben destijds ook een rondreis gemaakt van Johannesburg naar Kaapstad en dat was in oktober. Wij hadden heel aangename temperaturen en bijna geen regen. Ik vind dit een goede periode omdat het dan in Johannesburg/Krugerpark en het westen lekker weer is en droog. Vanaf november begint het daar meer te regenen. Wij zijn dan van Durban naar Port Elizabeth gevlogen om vandaar verder de tuinroute te volgen tot in Kaapstad. In Kaapstad is echter nog maar lente en nog geen zomer. Daar is het dan misschien wel iets frisser, maar best aangenaam hoor. Ik hoop dat je hier wat mee bent. Heb je nog vragen, stel ze gerust hoor. Gr. Martin

  Door martinhectors • geplaatst op 2020-01-10 12:45:45
 • profile image comment

  Ha, ik zie een foutje in mijn laatste berichtje. De tweede keer dat ik daar hindoe's schrijf, moet natuurlijk boeddhisten zijn.

  Door Dalix • geplaatst op 2019-12-06 08:24:11
 • profile image comment

  Hoi Marjolijn, Inderdaad denk je aan hindoe's als je aan India denkt, maar deze mannen waren volgens een paar locals die ik sprak hindoe's. Een minderheid in India, maar ze zijn er wel. Groetjes, Marcel

  Door Dalix • geplaatst op 2019-12-03 08:56:44
 • profile image comment

  Dank je wel voor de felicitatie Marjolijn.

  Door Menno Schaefer • geplaatst op 2019-11-25 18:40:26
 • profile image comment

  Bedankt voor je reactie, Marjolijn. Ik ben inderdaad enkele jaren niet actief geweest op de Columbussite, maar op een bepaald moment begon het toch weer te "kriebelen". Leuk om weer veel bekende reisreporters tegen te komen.

  Door herman m • geplaatst op 2019-11-22 16:50:39
 • profile image comment

  Hallo Marjolijn. Ik heb inderdaad contact gehad met Saphira over dit probleem . Op haar vraag heb ik mijn browser en versie doorgegeven. Hier verder nog niets op terug ontvangen. Zelf heb ik de pagina uit mijn favorieten gehaald en opnieuw de pagina weer in de favorieten gezet. Ik moet zeggen daarna en tot op heden heeft dit probleem zich niet meer voorgedaan. Maar nogmaals Saphira mailen met het probleem zou ik zeker doen. Succes. Groet Erik

  Door E.J. • geplaatst op 2019-11-21 16:27:39
 • profile image comment

  Dank je Marjolijn voor je reactie. Het was niet erg om een rondje extra te lopen bij de pagode, het is me dan ook maar één keer gebeurd ;-)

  Door E.J. • geplaatst op 2019-11-21 07:27:50
 • profile image comment

  Dank je wel voor je felicitatie.

  Door Dianadm • geplaatst op 2019-11-20 22:43:32
 • profile image comment

  Dank je Marjolijn voor je reactie. Ik heb meerder malen, ook alle zinnen achter elkaar, de tekst geprobeerd te wijzigen. Dit lukt niet. Ik heb dan ook een berichtje naar de webmaster Saphira gestuurd.

  Door E.J. • geplaatst op 2019-11-12 15:04:24
 • profile image comment

  Hoi Marjolijn, Dank je wel voor je reactie bij mijn foto (man in Atlasgebergte). Ik wilde je wel graag laten weten dat ik niet heb betaald voor de hagedis (ik hou daar persoonlijk niet van, dieren die gebruikt worden voor toerisme). Deze foto is al jaren geleden gemaakt, toen was die regio nog niet druk bezocht. Wij hebben de mensen alleen maar als vriendelijk ervaren. Ik heb meerdere portretten mogen maken zonder er iets tegenover te stellen, zelfs in Marrakesh. Mss dat dit nu anders is, dat weet ik niet. Groetjes Hanneke

  Door HdWPhotography • geplaatst op 2019-10-31 19:28:11

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (1328)

'274432' door marjolijn '274432' door marjolijn

LitouwenNoord Litouwen

LitouwenNoord Litouwen

Kruisberg Siauliai

marjolijn

Kruisen waar je ook kijkt, ontelbare hoeveelheden! Litouwen werd pas laat gekerstend, maar nu is het een zeer katholiek land. In de buurt van Siauliai staat de bekende Kruisberg, ook wel bekend als Heuvel der Kruisen, een heuvel met ontelbare kruisen.Het aantal wordt geschat op 50.000. Waarschijnlijk zijn de eerste kruisen geplaatst na de Novemberopstand van 1830 tegen de Russen door familieleden die de lichamen van rebellen niet konden terugvinden. Eind 19e eeuw werd het plaatsen van kruisen door de Russen verboden. De heuvel werd een symbool van verzet, er werden steeds nieuwe kruisen geplaatst en vervolgens door de Russen weer platgewalst. Een bezoek aan de Kruisberg is een bijzondere ervaring.

'527281' door marjolijn '527281' door marjolijn

SpanjeValencia

SpanjeValencia

De vleermuis van...Va

marjolijn

El Carmen of Barrio del Carmen is de oudste wijk van Valencia. Het is een doolhof van smalle straatjes waar je al wandelend steeds weer nieuwe hoekjes en gezellige pleintjes ontdekt. Er is ook veel graffiti te zien, zoals hier op een luik in de Calle Caballeros, de uitgaansstraat van Valencia. Ik kies deze vanwege de vleermuis, symbool voor de stad, de vleermuis siert ook het stadswapen. Ik heb op internet niet precies kunnen achterhalen waarom de vleermuis het stadswapen bekroont. Eén verklaring die ik vond, is dat het een geluksbrenger is, vlak voordat koning Jaime I van Aragon de stad veroverde op de Moren vloog een vleermuis zijn legertent binnen. Een andere verklaring is dat het een eerbetoon is omdat de vleermuizen de muggen in de rijstvelden van Albufera opaten.

'377874' door marjolijn '377874' door marjolijn

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Begijnhof Antwerpen

marjolijn

Vooraf had ik me er een iets andere voorstelling van gemaakt: het Begijnhof in Antwerpen. Voor onze begrippen is het vrij grootschalig, bijna eerder een wijkje/dorpje dan een hofje, met een centraal pleintje en (zij)straatjes. Het stamt uit de 16e eeuw en ligt verscholen achter een vrij onopvallende poort. In de 16e eeuw lag het buiten de stadsmuren, nu is het opgeslorpt door de stad. Een stad die natuurlijk uitermate geschikt is voor een stedentrip lekker dicht bij huis.

Laatste blogs (38)

Woning, versterking, prestigeobject- in de laatmiddeleeuwse stadsstaten van Italië verschansten rivaliserende families zich in hun woontorens en vochten bloedige vetes uit. Denk Romeo en Julia! Nu zij... Lees meer

A Coruña, een roman als gids. Boeken branden slecht, volg straatfotograaf Hercules door A Coruña.Je kunt natuurlijk een “gewone” reisgids kopen, maar soms is een roman de betere keus. Voor mij was “Bo... Lees meer

Mijn fans (2)

Ik ben fan van (3)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (24)

'1100402' door Royz.nl '1100402' door Royz.nl

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

Tre Cime - Italie

Royz.nl

De weg hier naartoe was behoorlijk goed, maar eenmaal aangekomen sloeg het om. Dit gaf natuurlijk prachtige beelden, maar ergens was ik ook wel een beetje bang dat ik kletsnat weer thuis zo komen. We kregen prachtige luchten voorgeschoteld en wonder boven wonder bleef het op terugweg ook nog droog, al moesten we wel door een bizarre mist heen. (de behind the scenes staat op https://www.youtube.com/watch?v=z5fS_X-rj1A)

'1093245' door indi '1093245' door indi

MarokkoFès

MarokkoFès

Hand van...?

indi

Ik heb alles afgezocht in mijn aantekeningen en op internet om te achterhalen wat nu precies de betekenis van de handoplegging bij de foto. Wij waren in Fes en op dat moment was er een soort feestdag of ceremonie waarbij de kinderen als prinsesje opgedoft waren en de jongens in hele nette kleding. Verder herinner ik mij dat het in buurt van de religieuze school Madrassa Bou Inania. Weet iemand wat dit tafereel inhoudt? De ster op het hout is in ieder geval prachtig bewerkt!

'967005' door Bergwerk '967005' door Bergwerk

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Trinity Temple Carnis

Bergwerk

Schotland | North Uist. Teampull na Trionaid is Schots-Gaelisch voor Kerk van de Heilige Drie-eenheid. Het is een ruïne van een middeleeuws kloostercomplex, gelegen nabij Carinish op North Uist in de Schotse Buiten-Hebriden. Het is niet precies bekend hoe oud het complex is, maar volgens de overlevering was men in de vroeg 13e eeuw met de bouw begonnen. Teampull na Trionaid was een universiteit voor priesters, waar vooral de familie MacVicar doceerde. De universiteit genoot faam in Europa. Het complex zou tot in de zeventiende eeuw als universiteit in gebruik zijn geweest en daarna werd het gebouw gebruikt voor kerkdiensten. In en om het kloostercomplex bevinden zich enkele grafstenen uit de 18e eeuw. Tegen de westelijke zuidzijde van het eerste gebouw is een ommuurde graftuin gebouwd.

Mijn favoriete blogs van anderen (1)