Marianh

'303989' door Marianh '303989' door Marianh

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Schotse Hooglander

Marianh

Deze nieuwsgierig kijkende Schotse Hooglander, die deel uitmaakt van een kudde van zo'n 50 dieren, kwamen we tegen tijdens een wandeling in het prachtige Witte Veen. Het Witte Veen ligt bij Buurse (gem. Haaksbergen) en gedeeltelijk in Duitsland. In het hoogveengebied zijn diverse wandelingen uitgezet. Zie bijvoorbeeld: http://www.natuurlijkwandelen.nl/witteveen/index.html#

'297942' door Marianh '297942' door Marianh

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

De Zizkloof

Marianh

In de buurt van Erfoud heb je een prachtig zicht op de Ziz, die zich vanaf het Atlas gebergte een weg baant door de kloof, op weg naar het zuiden om uiteindelijk in de Sahara te verdwijnen.

'476505' door Marianh '476505' door Marianh

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Spectaculaire...verho

Marianh

Dit is eigenlijk geen tip, wel een waarschuwing! Wij bezochten een week geleden het schitterende Petra. Geschrokken zagen wij dat de toegangsprijzen voor deze stad spectaculair gaan stijgen. Betaal je deze maand nog JOD 33 p.p. per dag, per 1 november wordt dat JOD 50 en volgend jaar JOD 90 p.p. per dag. De budgethotel bazen vrezen het ergste, begrijpelijk, voor een heleboel mensen zal dit een aanslag zijn op hun budget, helaas.

'265617' door Marianh '265617' door Marianh

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Het geweldige dak van

Marianh

De Potsdammer Platz, waaraan het Sony Center ligt, is het bruisende hart van het nieuwe Berlijn. Het Sony Center is een ambitieus gebouw en bouwkundig interessant. Opvallend is vooral het waaiervormige tentdak van zeildoek, dat met ankers bevestigd is aan een staalring. Het dak symboliseert de heilige berg van Japan, Fuji. Ga vooral ook 's avonds hier een kijkje nemen dan wordt het dak van binnenuit verlicht!

'265614' door Marianh '265614' door Marianh

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Het "nieuwe" Berlijn,

Marianh

De Potsdammer Platz, waar het Sony Center zich bevindt is het hart van de nieuwe metropool Berlijn. Het sony Center is een heel ambitieus gebouw, waarvan vooral het enorme dak met een max. overspanning van 35 m. direct opvalt. Het waaiervormige tentdak van zeildoek is met ankers aan een stalen ring bevestigd, het dak symboliseert de heilige berg van Japan, Fuji. 's Avonds wordt het dak van binnenuit verlicht van paars naar blauw, wat een heel mooi gezicht is

'221596' door Marianh '221596' door Marianh

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Mooie vrouw

Marianh

Ook deze prachtige vrouw kwamen wij tegen bij de Karni Matatempel in Deshnok, 30 km van Bikaner. Deze tempel staat ook bekend als Rattentempel vanwege de honderden ratten die in de tempel en het terrein rondlopen. Voor mij gelukkig, ik had het niet zo begrepen op die ratten, liepen er behalve die ratten ook heel mooi geklede mensen rond, die zich graag lieten fotograferen en die er ook een sport van maakten ons op de foto te zetten.

'221587' door Marianh '221587' door Marianh

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Prachtige vrouw

Marianh

Deze prachtige vrouw kwamen wij tegen bij de Karni Matatempel in Deshnok, 30 km van Bikaner. Deze tempel staat ook bekend als Rattentempel vanwege de honderden ratten die in de tempel en het terrein rondlopen. Voor mij gelukkig, ik had het niet zo begrepen op die ratten, liepen er behalve die ratten ook heel mooi geklede mensen rond, die zich graag lieten fotograferen en die er ook een sport van maakten ons op de foto te zetten.

'221422' door Marianh '221422' door Marianh

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Aan het werk

Marianh

Slenterend door de straatjes van Nawalgarh kwamen we deze mannen tegen. Behalve de schitterend beschilderde haveli's in deze plaats is ook het straatleven fascinerend om te zien, hier speelt het leven van alle dag zich nog gewoon op straat af. Menskracht is hierbij de belangrijkste energiebron getuige deze trapnaaimachine.

'221420' door Marianh '221420' door Marianh

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Patwon ki Haveli

Marianh

In Jaisalmer staat de Patwon ki Haveli. Deze enorme haveli is in opdracht van één van de rijkste kooplieden van Jaisalmer tussen 1805 en 1855 gebouwd. De talrijke opengewerkte ramen zijn van heel mooi beeldhouwwerk voorzien.

'220380' door Marianh '220380' door Marianh

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

Uitrusten

Marianh

Deze mooie man vonden wij op de trappen van de Gurdwara Bangla Sahib, de meest prominente Gurdwara in Delhi, te herkennen aan zijn gouden koepel. Het is een pelgrimsoord voor zowel Sikhs als Hindoes.

'220376' door Marianh '220376' door Marianh

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

Gurdwara Bangla Sahib

Marianh

In Delhi bezochten wij de mooie Gurdwara Bangla Sahib. Een Gurdwara is voor de Sikhs een bedevaartshuis. De Bangla Sahib is de meest prominente in Delhi, te herkennen aan zijn gouden koepel. Van oorsprong was de Gurdwara een bungalow die behoorde aan de Raja Jai Singh, een bestuurder in de 17de eeuw. Toen wij deze tempel van binnen bezochten begon er net "een dienst", ook zeer bezienswaardig net zo als alle mensen die er rondliepen.

'220016' door Marianh '220016' door Marianh

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Aarti ceremonie

Marianh

In Varanasi bezochten wij de Aarti ceremonie, gebeden als groet aan Mother Ganga, de heilige rivier. De gebeden worden begeleid door het gerinkel van belletjes, gezang en veel wierook. Een belevenis om dit allemaal mee te maken!

'220014' door Marianh '220014' door Marianh

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Vissen op de ganges?

Marianh

Natuurlijk maakten ook wij een boottocht op de ganges om de zon te zien opkomen. Daarbij zagen wij dit bootje waarin één van de mannen een netje ophaalde. Zouden er dan toch nog vissen leven in de ganges?

'220013' door Marianh '220013' door Marianh

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Indrukwekkend

Marianh

Op aanraden van Margot bezochten ook wij de Aarti ceremonie. Inderdaad heel indrukwekkend, deze groet aan de rivier de ganges, of zoals ze daar zeggen Mother Ganga. Deze ceremonie vindt elke dag plaats, zowel bij zonsondergang als bij zonsopgang.

'207944' door Marianh '207944' door Marianh

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Portofino

Marianh

Het is heel leuk om een boottochtje te maken naar Portofino vanaf bijvoorbeeld Santa Margaritha. Slenter door het dorpje, en wandel naar het kasteel. Onderweg mooie uitzichten op de haven

'123428' door Marianh '123428' door Marianh

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Vrolijke man

Marianh

Vrolijke man

'123424' door Marianh '123424' door Marianh

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Ondergaande zon in...

Marianh

zonsondergang in Kuta

'123109' door Marianh '123109' door Marianh

NepalKathmandu

NepalKathmandu

In Kathmandu

Marianh

Kathmandu

'123107' door Marianh '123107' door Marianh

IndonesiëJava

IndonesiëJava

De Merapi vulkaan op.

Marianh

De Merapi vulkaan. Zag nu ook dat er vlekken zitten op de vorige foto, kon die foto niet meer verwijderen maar de vlekken wel.

'122870' door Marianh '122870' door Marianh

IndonesiëBali

IndonesiëBali

De Gunung Abang en de

Marianh

De Gunung Abang en de Gunung Batur met op de voorgrond het Batur meer

'122849' door Marianh '122849' door Marianh

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Gezicht op het Batur.

Marianh

Gezicht op het Batur meer met de Gunung Abang en de Gunung Batur

'122842' door Marianh '122842' door Marianh

IndonesiëBali

IndonesiëBali

De vulkaan Merapi

Marianh

de vulkaan Merapi

'119431' door Marianh '119431' door Marianh

ChiliNoord Chili

ChiliNoord Chili

Val de la Luna

Marianh

Val de la Luna

'119057' door Marianh '119057' door Marianh

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Bootje aan de kant va

Marianh

Bootje aan de kant van de Berkel

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik