Ambassadeur marcvankessel

'1101406' door marcvankessel '1101406' door marcvankessel

ChiliPaaseiland

ChiliPaaseiland

Ranu Kao

marcvankessel

De mysterieuze vogelmancultus (Tangata Manu) op Paaseiland bestond uit een jaarlijks terugkerende wedstrijd tussen mannen die namens hun stamhoofden eerste ei van de bonte stern van het rotseiland Motu Nui moesten brengen naar het hoofdeiland. Hierbij moesten ze eerst via de klippen de 385 meter hoge Rano Kau (foto) afdalen om naar het 500 meter verder gelegen eilandje te zwemmen. En vervolgens met ei weer terug te zwemmen en om dezelfde klippen te beklimmen. Hierbij vielen jaarlijks vele doden.

'1098913' door marcvankessel '1098913' door marcvankessel

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Onthaasten op de...Qu

marcvankessel

Op slechts een uur vliegen, en een halve dag rijden tref je, -althans naar mijn mening-, een van de mooiste landschappen aan van Europa; de Quiraing op het Schotse eiland Skye. Een ideale plek om fijn te wandelen en om na de zoveel minuten gewoon even lekker van het uitzicht te genieten.

'1093827' door marcvankessel '1093827' door marcvankessel

Nieuw-ZeelandSouthland

Nieuw-ZeelandSouthland

KEI gaaf

marcvankessel

De Moeraki Boulders zijn grote, ronde keien (omtrek tot 4 meter) die bij het plaatsje Moeraki (waar voor de rest geen reet te doen is) op het strand / in het water liggen. Gedurende vloed liggen ze geheel in zee en tijdens eb liggen ze op het strand. De keien zijn een geliefd foto object, voornamelijk met zonsopkomst en (natuurlijk) tijdens eb. Helaas werkte het getij niet mee toen wij er 's-morgens waren, en het weer trouwens ook niet. Van een mooie zonsopkomst was geen sprake.

'1092881' door marcvankessel '1092881' door marcvankessel

BirmaU Bein's brug

BirmaU Bein's brug

Onderhoud in Amarapur

marcvankessel

U-Bein, -'s-werelds langste teakhoutenbrug-, behoeft natuurlijk geen introductie meer. Het betreft een van de meest populaire bestemmingen in Birma. En dan met name in de late namiddag als tientallen toeristen in even zoveel bootjes de brug vanaf het meer met tegenlicht op de foto willen zetten. Maar de bootjes behoeven natuurlijk ook onderhoud. En dat kan het beste in de ochtend uitgevoerd worden als er geen toerist te bekennen is.

'1092096' door marcvankessel '1092096' door marcvankessel

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Tasman lake

marcvankessel

Het Tasman gletsjermeer, in het MT Cook NP, is op vrij eenvoudige wijze te bereiken. Vanuit Mount Cook village volg je de goed geasfalteerde 6 km lange Tasman Valley Rd om daarna de laatste 700 meter over een vrijwel vlak pad te voet af te leggen. Het uitzicht is vervolgens grandioos; een 7 bij 2 km groot gletsjermeer waarin diverse ijsschotsen drijven.

'1092007' door marcvankessel '1092007' door marcvankessel

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

De zwartkopschapen va

marcvankessel

Quiraing is de naam van een aardverschuiving op de oostelijke zijde van de Trotternish Ridge. Het behoort samen met de Old man of Stor tot de kroonjuwelen van het eiland Skye. Het is een uitgestrekt woest landschap dat 'bevolkt' wordt door een handvol zwartkopschapen. Ik wens iedereen veel plezier morgen bij de uitreiking van de reisfotograaf 2018. Helaas kan ik er niet bij zijn :-(

'1091888' door marcvankessel '1091888' door marcvankessel

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Salar de Tara

marcvankessel

Salar de Tara ligt zo'n 140 km van San Pedro de Atacama op 4.300 m hoogte vlakbij het drielandenpunt van Chili, Bolivia en Argentinië. Een excursie er naar toe is niet goedkoop (U$ 100 pp). Maar wie een 4WD huurt en tevens van avontuur houdt (20 km dirt track en vervolgens 20 km off-road ) kan het voor beduidend minder doen. Het vergt wel wat gepuzzel, want wegbewijzering is er natuurlijk niet en de laatste 20 om off-road is ook echt off-road.

'1090580' door marcvankessel '1090580' door marcvankessel

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

De pannenkoeken

marcvankessel

Aan de kust in het Paparoa National Park bevinden zich zeer opmerkelijke geologische vormen: de Punakaiki Pancake Rocks. Ze doen inderdaad denken aan stapels (versteende) pannenkoeken. Dankzij duizenden jaren regen, wind en opstuivend water hebben zich laagjes kalksteen ontwikkeld die worden gescheiden door dunne repen zachter kleisteen. Zoals bijna overal in NZ is de infrastructuur hel goed geregeld. De vijftien minuten durende wandeling van het informatiecentrum naar deze bezienswaardigheden is al een attractie op zich. Je loopt door subtropische bossen en langs de woeste kustlijn met grotten, spuitgaten en een waterval

'1090027' door marcvankessel '1090027' door marcvankessel

NederlandBreda

NederlandBreda

Ja hoor...

marcvankessel

Ja hoor.....gisteren vielen de eerste sneeuwvlokken van dit jaar en je werd op facebook overspoeld met foto's van de verse sneeuw. En ik kon het ook niet laten. Maar omdat ik de ochtendzon er op wilde hebben, heb ik m vandaag maar gemaakt. Op de foto is de oude (binnen-) haven van Breda te zien met daarachter de Onze Lieve Vrouwe kerk (1547)

'1089603' door marcvankessel '1089603' door marcvankessel

Nieuw-ZeelandQueenstown omgeving

Nieuw-ZeelandQueenstown omgeving

The Remarkables

marcvankessel

Het was druk in NZ met de aanwezigheid van de RR-ambassadeurs. Fransje, Mieke, Paul en ik hebben -afzonderlijk van elkaar- dit mooie land het afgelopen jaar bezocht. NZ telt talloze highlights zoals Milford Sound, Abel Tasman NP, Rotorua en MT Cook om er maar een paar te noemen. Maar daar blijft het niet bij. Het gehele land (met name het zuidereiland) is op veel stukken oogverblindend. Bovenstaande panorama is genomen vanaf highway 6 (provinciale weg) in Otago en biedt een blik op de bergketen The Remarkables.

'1085597' door marcvankessel '1085597' door marcvankessel

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Bonne Année

marcvankessel

Allereerst alle RR's de beste wensen en een reislustig, maar vooral gezond, 2019 toegewenst. Twee jaar geleden vierden we de jaarwisseling in Normandië, bij de beroemde krijtrotsen van Etretat. Een bestemming waar we zeker nog een keer naar terug gaan (het is 'slechts' 450 km van de NL grens).

'1082955' door marcvankessel '1082955' door marcvankessel

Nieuw-ZeelandZuid Centraal Eiland

Nieuw-ZeelandZuid Centraal Eiland

The church of the Goo

marcvankessel

Waarschijnlijk is het de meest gefotografeerde kerk van Nieuw Zeeland; The church of the Good Shepherd aan de oevers van Lake Tekapo. Het is een gebaand pad ten voeten uit. Maar dat maakt het uitzicht er natuurlijk niet minder om. Zeker niet om 6 uur 's-ochtends, wanneer er niemand anders te bekennen is.

'1068137' door marcvankessel '1068137' door marcvankessel

BraziliëBrasilia

BraziliëBrasilia

Congresso Nacional

marcvankessel

Brasilia, de hoofdstad van Brazilië, is dé hub om het Chapada dos Veadeiros NP te bezoeken. Maar het is natuurlijk meer dan dat. Wie van moderne architectuur houdt mag deze stad niet overslaan. Het stadsplan én de gebouwen zijn in de jaren '60, toen de stad uit het niets uit de grond werd gestampt, allemaal ontworpen door de wereldberoemde architect Oscar Niemeyer. Blikvanger vind ik, en dan met name bij zonsopkomst, het Nationale Congresgebouw.

'1063636' door marcvankessel '1063636' door marcvankessel

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Taranaki

marcvankessel

Alhoewel het 300 jaar geleden is dat Mount Taranaki tot uitbarsting is gekomen, rommelt het er nog steeds. Weliswaar is het er nu, terwijl we er zijn, rustig. Maar drie weken geleden was er een kleine aardbeving (4.4) Deskundigen verwachten dat binnen 100 jaar deze machtige vulkaan tot een grote uitbarsting zal komen. Tot die tijd maar extra genieten van het mooie uitzicht vanaf Lake Mangamahoe.

'1020403' door marcvankessel '1020403' door marcvankessel

ChiliAtacama

ChiliAtacama

My number one !

marcvankessel

Chili, ik raak er niet over uitgepraat. By far het mooiste land waar ik ooit geweest ben. Paaseiland, Patagonië, Lauca en Atamaca (foto); stuk voor stuk juweeltjes als je van landschappen houdt. Over 3 dagen vertrekken we voor 6 weken naar Nieuw Zeeland en daar kijk ik ook heel erg naar uit. Maar de uitgestrektheid en uren rijden zonder ook maar een levende ziel tegen te komen, nee daar moet je toch echt voor naar Chili.

'1013376' door marcvankessel '1013376' door marcvankessel

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Teton

marcvankessel

Wie Yellowstone bezoekt, bezoekt (over het algemeen) ook het aangrenzende park Grand Teton. Kenmerkend voor dit nationale park is de uitgestrekte natuur en het zicht op het magnifieke Tetongebergte.

'1000577' door marcvankessel '1000577' door marcvankessel

OmanMuscat

OmanMuscat

Duizend-en-een-nacht

marcvankessel

Alhoewel een groot deel van de Arabische verhalenbundel Duizend-en-één-nacht zich afspeelt in Perzië, moest ik er toch aan denken toen ik Oman bezocht. Wat een prachtig land is dat; talloze paleizen, forten en (uiteraard) moskeeën, een vriendelijke en trotse bevolking, en mooie ruige natuur. Qua architectuur is de Grote Sultan Qaboes-moskee een absolute blikvanger, die in de avond ook nog eens mooi verlicht wordt. Je verwacht elk moment dat Sheherazade zo de poort uit komt lopen.

'983580' door marcvankessel '983580' door marcvankessel

ChiliPatagonie

ChiliPatagonie

Niet goedkoop

marcvankessel

Voor wie het prachtige Torres del Paine NP in Chileens Patagonië bezoekt, staat voor een moeilijke keus. Waar overnacht je? Het dichtsbijzijnde stadje is Puerto Natales en hier is een keus aan accommodatie. Van budget tot luxe. Echter, het ligt wel 90 km van het park af en als je dus een aantal dagen wil verblijven ben je elke dag minstens 3 uur kwijt om in het park te geraken. In het oogstrelende nationale park zelf, dat ongeveer zo groot is als de provincie Utrecht, zijn maar 6 accommodaties en die her-en-der verspreid liggen. Deze accommodaties zijn niet per definitie allemaal luxe, maar wel allemaal duur. En dat is logisch; in een straal van tientallen km's is niets anders te vinden dan alleen maar mooie, mooie en nog eens mooie natuur. En een ander voordeel van het verblijven in het park is; je ziet er zowel de zon opkomen als ondergaan en dat is een onvergetelijke ervaring. Net zozeer als de avondwandeling met zijn 2-en langs Lake Pehoe

'965373' door marcvankessel '965373' door marcvankessel

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Twee keer per dag

marcvankessel

Twee keer per dag rijdt de Jacobite trein tussen Fort William en Mallaig (en vv) door het adembenemende landschap van de Schotse hooglanden, en passeert bij het plaatsje Glenfinnan het wereldberoemde viaduct. Om 11 uur in de richting Fort William en 's-middag om 15 uur richting Mallaig. Zo kun je hem op beide tijdstippen vanuit een ander perspectief fotograferen.

'911143' door marcvankessel '911143' door marcvankessel

Birma

Birma

Smeren maar

marcvankessel

Vergeet Max Factor, Estee Lauder, Lancome of YvesSaintLaurant. In Mynamar is het de schors van de Murraya Paniculata die voor een schoonheidsideaal bij de vrouwen zorgt. Van deze schors wordt Thanaka gemaakt en deze pasta beschermt de huid tevens tegen uitdroging.

'904529' door marcvankessel '904529' door marcvankessel

Bolivia

Bolivia

Laguna Honda

marcvankessel

De diverse meren op de Altiplano in Bolivia zijn stuk voor stuk juweeltjes. Dit vanwege de aanwezige mineralen en micro-organismen waardoor het water een felle en diepe kleur rood, groen of blauw krijgt. En een bijkomend voordeel van deze lagunes op grote hoogte (3000 - 4500 meter) is dat het een enorme aantrekkingskracht op de aanwezige fauna heeft, waaronder vicuna''s, lama's, andesvossen en natuurlijk flamingo's

'873676' door marcvankessel '873676' door marcvankessel

Brazilië

Brazilië

Flying high

marcvankessel

Het kunstenaarsdorp Alto do Paraiso vormt samen met het 30 km verder gelegen Sao Jorge, de toegangspoort tot het nationale park Chapada dos Veadeiros (zie de volgende editie van Columbus magazine). Het is een echt hippie dorp, waar je allerlei mensen tegenkomt van verschillende pluimage. Zo ook deze 29 jarige muzikant uit Sao Paulo die ik in twee uur tijd meer jointjes heb zien roken dan Bob Marley zou doen in een week.

'866359' door marcvankessel '866359' door marcvankessel

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Voor ieder wat wils

marcvankessel

Het eiland Skye wordt beschouwd als een van de mooiste eilanden van Schotland. En dat is niet voor niets. De natuur is werkelijk oogverblindend en er is voor iedereen wat wils; tracks varierend van 1 tot 25 km, wilde natuur, kastelen/ruines, fauna (otters en zeehonden) en stranden. Alhoewel je dat laatste niet te letterlijk moet nemen. Het merendeel bestaat uit kiezelstrand en de zee is over het algemeen veel te koud om in te zwemmen. Maar je kunt er altijd nog genieten van een mooie zonsondergang.

'853497' door marcvankessel '853497' door marcvankessel

BirmaMandalay Region

BirmaMandalay Region

Een uiltje knappen

marcvankessel

Reizen per trein door Myanmar is een heerlijke ervaring. En dan niet in de toeristenklasse, maar gewoon tussen de locals. We waren de enige 2 westerlingen in een coupé vol Birmezen en we waren het middelpunt van de belangstelling. Aan gespreksstof geen gebrek. Iedereen moest iets weten van ons en het was beregezellig. Ik kan het iedereen aanraden. Maar verwacht geen enkele vorm van luxe. Je struikelt over de manden met levende kippen, emmers met dode vis, of zakken met rijst. En de banken zijn kneiterhard. Na een uur had ik al een zere kont, en we moesten nog 4 uur. De Birmezen zijn het gewend. Een harde bank of niet; het staat een middagdutje niet in de weg.

Community updates

REACTIES, LIKES EN MAILS
14-08-2020 Sinds afgelopen woensdag hebben meerdere Communityleden problemen ondervonden met het plaatsen van reacties of het geven van likes. Inmiddels kunnen er weer reacties en likes geplaatst worden.
De automatische mailtjes met meldingen komen niet meer binnen. Onze webdeveloper is hiervan op de hoogte en probeert dit z.s.m. op te lossen.
Excuses voor het ongemak.

DRONEFOTOWEDSTRIJD
13-08-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl 
Bekijk hier alle inzendingen tot nu toe.

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

week 32 | Community toppers

5000 jaar geleden in Amesbury. Foto: Corriedewinter

1. Topreview: Marker Wadden door Neretslok
2. Topfoto & tip: 5000 jaar geleden in Amesbury door Corriedewinter
3. Topblog: Singapore citytrip door Kburgers1
4. Communitylid van de week: Agrotewal
5. Nieuwkomer: Merelboontje

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus. Bekijk hier alle inzendingen tot nu toe.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik